Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda przyszła mama, no rozumiem Cie doskonale ale nawidoczniej firma ma gdzies przestrzeganie tego wszystkiego. Pozostaje Ci isc jak najszybciej na zwolnienie:)
Cassie mi się wydaje ze tak ale musi być dobrze wypieczona, bo nigdzie nie czytałam ze zakazane jest. ja nie lubie kaszanki i nie szukałam nigdy info na ten temat -
No mówię Ci Margaret- też nie jestem przekonana, że z tej glukozy coś wyjdzie ale dobra..niech będzie. Najwyżej powtórze
Ja też za kaszanką nigdy nie przepadałam, a teraz aż mi ślinka cieknie jak se pomyślę ;pMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Cassie ja tez mam szumy, tez bede konsultowac, co do kaszanki to ja jadam ale smazona z patelni z cebulka. Kaszanka nie jest surowa, przeciez piecze sie ja - tak robila moja ciotka, gdy robila kaszanke. Pewnie ta kupcza jest parzona. Z grill tez fajna bo mozna tez podpiec, ale nie mialam okazji w tym roku.
Wczoraj mialam mega zawroty glowy trwaly ponad 1 godzine myslalam, ze pojade do szpitala. Szlam i czulam jak sie chwieje jak po alko, masakra lezenie na lewym boku nie pomagalo. Dzisiaj lepiej, ale mam szumy.
Wyczytalam w Ksiedze ciazy, ze w drugim trymestrze kobieta czuje sie lepiej i pozwala sobie na wiecej, ale za chwile musi zwolnic, bo jednak szybciej sie nie da i chyba ja tak mialam, bo jak tylko poczulam sie lepiej to odrazu wiecej rzeczy robie w domu, to czesciej wychodze, jezdze i wczoraj mialam tego efekt, takze zwalniam.
Dziewczyny podziwiam Was, ze dajecie rade jeszcze pracowac.Cassie 65 lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Kurde a z tą pracą po 4h..Bajka. Ja pracuje w firmie IT więc nie ma opcji, żebym miała co robić nie przy kompie..
Jakbym dobrze zagadała u mnie mogłoby to przejść..
Kurka, Szarlo- dzięki za cynk co do krupnioka. Zjem sobie dziś ze smakiem
Szarlo- Też miałam taki spadek formy w zeszłym tyg. Teraz znów jest normalnie. Ale też mój mąż miał na popołudniu w pracy czyli się z nim nie widziałąm prawie cały tydz. A wtedy też się gorzej czuje..tak jestem niestety od niego uzależniona ;p
No tyle, że te bóle głowy i szumy. A kiedy masz jakś wizytę, że będziesz konsultować te szumy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 12:20
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Mi się wydaje ze z ta praca przy kompie to można dogadać się z pracodawca, bo chyba lepiej dla takiego ze ciezarna będzie pracować ale mniej niż ma isc na zwolnienie i straci pracownika, no ale nie ja szefuje w tych firmach i oni czasami logicznie nie mysla a nie wiem czym heheh
-
Jejku Cassie, ale narobiłaś mi apetytu na kaszaneczkę, mmm... A dopiero co wróciłam z masarni
jutro chyba odwiedzę ją ponownie
Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze, od czego zależy, że ta glukoza jest badana po godzinie lub dwóch? Trochę się obawiam jak ja dam radę tyle wytrzymać bez jedzenia, jak ja już teraz mam problem wstrzymać się pół h po zażyciu hormonu... -
Cassie jutro ide do gina zobaczymy co mi powie, wczoraj jak do niego dzwonilam z zawrotami to powiedzial, ze on nic nie zdziala i do nurologa (zaburzenia blednika), lub laryngologa (zapalenie ucha srodkowego) powinnam sie udac, jakby mi nie przeszlo wciagu 30min do 1 godziny. Napisze cos jutro po wizycie, mam ja popoludniu.
Podejrzewam, ze to uroki ciazy i kazda z nas znosi indywidualnie, ale warto sie upewic.
Ja tez mam ochote na kaszanke, bedac w ciazy polubilam salceson, a nie cierpialam go, podobno salceson i kaszana dobra na zelazo
Aniołek 18.04.2016 -
Właśnie przyszły mi na maila moje wyniki badań, które robiłam we wtorek i trochę się zmartwiłam. O ile morfologia całkiem ok, żelazo ok, to w osadzie moczu bardzo liczne bakterie 3 tys i bardzo duża ilość leukocytów 46! Jejku co robić? Biorę urosept i żurawinę raz dziennie od jakiś dwóch tygodni ale jak widać nie pomaga
Pomocy!
Kornelia 13. 08.2017
-
nick nieaktualnyDzień dobry paniom
Wyślijcie mi tego linka na FB, czy co tam mam niecnego do Gaduy napisać?. Powinnam wziąć się za robotę i kończyć te prezentację na ślub, ale weny brak zupełnie dzisiaj. W sumie w weekend siedzę sama w domu, to może wtedy ogarnę do końca. Gorzej martwi mnie to, że biżuteria wysłana w poniedziałek i do tej pory cisza. A w teorii dochodziło po dniu/dwóch. Się troszkę zaczynam martwić, ale póki co jedynie troszkę, coby nie panikować zbytnio
.
A co do dzidziola, coraz wyraźniej czuję kopniaki, szczególnie wieczorem jak się położę. Magnez daje radę chociaż nadal mi się napina macica, ale trochę słabiej. Zobaczymy co lekarz powie. -
Młoda przyszła mama wrote:Właśnie przyszły mi na maila moje wyniki badań, które robiłam we wtorek i trochę się zmartwiłam. O ile morfologia całkiem ok, żelazo ok, to w osadzie moczu bardzo liczne bakterie 3 tys i bardzo duża ilość leukocytów 46! Jejku co robić? Biorę urosept i żurawinę raz dziennie od jakiś dwóch tygodni ale jak widać nie pomaga
Pomocy!
-
Ruda Paskuda- nie pękaj! Ja swoją suknie ślubną odebrałam i włściwie pierwsz raz miałam na sobie (?!) Tydzień przed ślubem. W pn dokładnie 12 dni przed ślubem krawcowa mi powiedziała, że "odmawiam wykonania Pani usługi, proszę przyjechać po materiały" i chuj
A kiedy wy macie ślub?
Aha a co do zaproszenia na fb do musisz dodać tu na formum gaduue do przyjaciółek i napisać jej w wiadomości prywatnej jak Cie ma znaleźć na fbalbo od razu gotowego linka do Twojego profilu na fb wysłać.
-
Do mnie właśnie przyszło 5 paczek z ciuszkami dla Helenki na 68 cm. Wyglada na to, że do około 6 miesiąca jestem zabezpieczona, muszę tylko jakieś rajstopki i parę body z długim rękawkiem dokupić
Teraz trochę stopuję i za parę miesięcy będę polować na 74-80 cm
moniadi, llallka, Asiulka83, ss25, Margaret.Se lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Młoda przyszła mama wrote:Właśnie przyszły mi na maila moje wyniki badań, które robiłam we wtorek i trochę się zmartwiłam. O ile morfologia całkiem ok, żelazo ok, to w osadzie moczu bardzo liczne bakterie 3 tys i bardzo duża ilość leukocytów 46! Jejku co robić? Biorę urosept i żurawinę raz dziennie od jakiś dwóch tygodni ale jak widać nie pomaga
Pomocy!
Do lekarza lec i niech on myśli co dalej, bo ja to zielona jestem a do tego kalafior:)
Ja na razie mam wyniki z moczu i sa bardzo dobre tylko jedno mnie zastanawia co to sa urobilinogen bo mam <1 a powinno być od 0do1 -
Wrocilam od poloznej, ona tez jest zdania ze to dziwne uczucie ciezkosci, pelnosci i napiecia w brzuchu to raczej jelita
Takze odstawiam kawe bo po namysle to zaczelo mi sie to odkad wrocilam do kawy rozpuszczalnej.
A tak to nic sie nie dowiedzialam ciekawego, serduszko bije, usg 30 a nastepna wizyta u poloznej za miesiac. Czyli spokojnie moge sobie dalej ciazowac
Mloda Przyszla mama, idz na L4! Korzystaj! Kiedy jak nie teraz? Ja bym juz jutro leciala na zwolnienie jakby mi ktos dawal 100% platne, a tak to jeszcze prawie 3 miesiace bede do pracy zapylac. Byle do czerwca.sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
witam się w 21 tc
2 dni temu na wizycie mój synek 350 gramowy miał tętno około 150.
przyszły mi legginsy i kiecka ciążowa z hmsisi, llallka, moniadi, Lexi150, Margaret.Se lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr