Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam z pobrania krwi do badań i nie dość że krew mi bardzo wolno dzisiaj leciała To jeszcze w autobusie miejskim prawie zemdlalam Wysiadam prędzej juz zalana potem i z mroczkami przed oczami Ale na powietrzu juz przeszlo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 10:43
-
Samsaramsa wrote:Ostatnio tesciowa dopytywala się ile kosztuje nowy wózek... Może chce zasponsorować?
Wczoraj rozmawiałam z moją mamą i mówiłam jej, że mamy już wózek,a ona zaczęła coś o tym, że jej głupio i w ogóle, nie wiedziałam o co jej chodzi. To mi wytłumaczyła, że za jej czasów tradycją było, żeby to dziadkowie kupowali wózek dla pierwszego wnuka.
Mój tata jak tylko dowiedział się o ciąży to odrazu się pytał czy go do samlotu z wózkiem wpuszczą i teraz już wiem dlaczego... chyba również muszę go poinformować, że już zrobiliśmy ten zakup.
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
moniadi wrote:All4love, co do sukienek, to ta pierwsza jest ładna, ale szkoda, że ma aż 70% poliesteru. Kiedyś kupiłam z takiego materiału i taki sztuczny jest, mało przewiewny. Chyba, że ja trafiłam akurat na felerny jakiś model...
Pewnie przez ten poliester nie jest taka droga...
Te codzienne pukanie w moim brzuchu to nie mogą być jelita!
One się tak nie zachowują
moniadi, sisi lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
U nas jak pierworodny miał się urodzić to teściowie zasponsorowali wózek a moi rodzice kupili matę, karuzelę i łóżeczko turystyczne. Także w zasadzie my tylko ubranka i artykuły higieniczne kupowaliśmy. Bo leżaczek i drewniane łóżeczko mieliśmy pożyczone.
-
All4love, też tak myślę...
A z tymi puknięciami u mnie to samo. Najpierw mój mąż mnie wyśmiał, że to właśnie pewnie jedzenie czuje, ale jak już stały się regularne tu puknięcia, to sobie myślę coś nie halo. Z jelitami często miałam przygody różne, ale tak to się nie zachowywały nigdy. I przez to jestem pewna na 99,9%, że to jednak mój maluszek się tak wierci. I u Ciebie na pewno teżAll4love, sisi lubią tę wiadomość
-
To może i u mnie w końcu dziecko dało znać. Bo że 2 dni temu poczułam takie puknięcia, a wczoraj jak czekałam w kolejce do lekarza to był istny popis z 15 razy takie puknięcia. Tylko że chwilę wcześniej byłam na obiedzie i pysznym deserze,i pomyślałam że to może właśnie jedzenie się jakoś układa. Ale z drugiej strony nigdy wcześniej nic takiego moje jelita nie robiły. Matkobosko! Nie umiem odróżnić dziecka od jelit! Będę złą matką?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 11:09
All4love, sisi, moniadi lubią tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Mój teść ostatnio ponoć wlazł do sklepu z bobasowymi rzeczami mówiąć do teściowej "chodź zobaczymy jako kara (wózek) będzie miał ten nasz wnuk (wnuczka)"
Jestem pełna szacunku za takie zaangażowanieAle już powiedziała, zeby na spacerówkę zbierali bo gondole to sobie pochytam
-
All4love wrote:Dzień dobry!
Wrzucam fajną sukienkę ciążową, chyba zamówię za niedługo
http://allegro.pl/show_item.php?item=6726602866&snapshot=MjAxNy0wMy0xNlQyMDoxMzowMlo7YnV5ZXI7OTYwN2NhMDQzNGE4OTE0OWZmMmE0MTE2YjAyNmYzYTQzNTU0YTJkNjZkZmU5MTAzMzM5MWIwYmE4Mzc0MGM0OQ==
internet od razu podpowiedział mi też taką:
http://allegro.pl/lc-60018-elegancka-sukienka-tunika-s-m-hit-i6421984972.html?bi_s=ads&bi_m=p5&bi_c=228051
Wiecie, zdecydować się nie mogęNo prawie się nie różnią...
Another gratuluje pieknego przystojniaka!:*
Sabina gratuluje zdrowego synusia!:*
Tak w ogole to helloołłł dziewczynki:)
Kurcze zescie sie rozpisaly ze malo pamietam ktora co napisala:)
Pisałyscie o glukozie i ja wczoraj mialam 95 a po godzinie 57, wiec niestety czeka mnie insulina niestety:(. Ktoras z Was pisala ze ma powyzej 100to na bank bedzie stwierdzona cukrzyca cisazowa bo ja mialam max 97 i lekarz mi stwierdzil ale na bank da skuerowanie na glukoze z obciazeniem.
Neme wspolczuje kochana takiej tesciowej ale szczerze to ja tez sie tego boje ale bardziej tu babci mojego ukochanego. Pamietam ze bardzo szybko jej i tylko jej i dziadkowi powiedzielismy o pierwszej ciazy to ona od razu wyciagnela jakis zestaw ciuszkow mojego ehhh i najlepiej ze jakos dawalo duzo do zyczenia a nie mowiac o kolorze bo bylo to rozowe i iczywiscie od razu skomentowalam to ze rozowe dla chlopca ze on to nosil a babcia ze tak bo kiedys chlopcy nosili rozowe a dziewczynki niebieskie haha babci zapewne sie pomylilo a drugie ze kiedy nie bylo tyle ciuszkow i sie ubieralo dziecko w to co sie mialo. Nawet nie chce myslec co babcia i tesciowa poprzynosza ehhhh. Chociaz wiedza ze ja lubie dobre rzeczy ale fakt tylko tesciowa kupuje lepsze jakosciowo bo babcia to wiadomo babcineAnother lubi tę wiadomość
-
Margaret babcia ma rację
Bo na obrazach zawsze Jezus był w różowych szatach a Matka Boska w niebieskich i tak kiedyś było. Róż dla chłopców a niebieski dla dziewczynek. Jeszcze ja 29 lat temu jak byłam chrzczona to miałam niebieską pamiątkę a mój brat 5 lat wcześniej różową
-
nick nieaktualnyWitajcie w piątkowe przedpołudnie
Jeśli chodzi o ubranka to ja mam dopiero 3 pary bodziaków, ale czekamy na płeć żeby móc poszaleć
Chociaż u mnie trochę sprawa łatwiejsza bo siostra ma parkę więc mam ubranka dla dziewczynki i chłopczyka. Łóżeczko też jest, tylko myśle że nowy materac trzeba kupić. No i wózek też nowy, albo używany po jednym dziecku.
A nawiązując do tematu ubrań od teściowej to powiem Wam większy hit - ostatnio moja teściowa wyciągnęła SWOJĄ SUKIENKĘ CIĄŻOWĄ SPRZED 35 LAT i mi wręczyła mówiąc że podobnego wzrostu jesteśmy to będzie dobra dla mnie.... oszczędze szczegółów jak owa sukienka wygląda, z grzeczności wzięłam i pochwaliłam wzór (krateczka), a ten wór nawet na szmaty się nie nadajeUbaw miałam z mężem
Acha, i dodała, że jeszcze poszuka innych "perełek" po swoich ciążach... Nie mogę się doczekać!!!!
All4love, sisi, ana1122, moniadi, Another, Cassie 65, llallka, Kasiula09, neme lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny, witam się w 22 tygodniu
Helenka włąśnie sprzedała mi kilka kopniaczków i jestem spokojniejsza.
Cherry dobrze, że przeszły Ci te twardnienia, chyba magnez będziesz teraz łykać na bierząco?
Jesionka jesteś chyba 10 której coś takiego się przytrafiło, trzeba uważać i unikać zatłoczonych i dusznych miejsc.
Co to rzeczy od starszych to babcia mojego męża jest na bakier z angielskim i na jednym z body które mi ostatnio przysłała jest napis: baby brothertakże tego... same wiecie
Lexi150, moniadi, llallka, Genshirin lubią tę wiadomość
Lexi to jednak babcia nie zmyslala hehehe bo myslalam ze jej sie cos pokiełbasilo. Ja to mialam zdjecia czarno biale to nawet nie mialam jak sprawdzic i nie pomyslalam zeby kogos innego z mojej rodziny podpytac.
All4love kiecki pierwsza klasa a w szczegolnosci ta druga:D Mysle ze wybor jest oczywisty hehe pierwsza na wyjscie a druga do łozka lub po domu:P -
SiSi ja wczoraj na wieczór miałam takie kopniaki że nawet mąż poczuł I się przestraszył co to?
dziś spokojnie. Ja zaczęłam już czuć dzidziusia w 18 tc tylko na początku to było takie smyranko teraz już mocniej:-)
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny