Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
roslinka wrote:Dziewczyny czy też odczuwacie jak się zmęczycie, nachodzicie taki twardszy brzuch na dole? To normalne?
-
Margaret.Se wrote:All4love kiecki pierwsza klasa a w szczegolnosci ta druga:D Mysle ze wybor jest oczywisty hehe pierwsza na wyjscie a druga do łozka lub po domu:P
Jakby mój Małż mnie zobaczył w tej drugiej to by umarł ze śmiechu, a ja razem z nim
moniadi, Margaret.Se, ana1122, Samsaramsa lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Dziewczyny jak myślicie? Moge chyba z wynikami moczu, krwii iśc na konsultacje do mojej lekarki rodzinnej?
Doktorek jest i tak na urlopie to raz a 2 wizyte mam za tydzień i nie chce mi się bulić za nią dwa razy ;p -
Cassie 65 wrote:Dziewczyny jak myślicie? Moge chyba z wynikami moczu, krwii iśc na konsultacje do mojej lekarki rodzinnej?
Doktorek jest i tak na urlopie to raz a 2 wizyte mam za tydzień i nie chce mi się bulić za nią dwa razy ;p -
Hej dziewczyny. Ja zapchanego nosa ciag dalszy
ale juz jest chyba troche lepiej, niz dwa dni wczesniej.
Ale macie niezle Tesciowe, dobrze ze moja nic nie wyciaga:-P
Ja dla Malego jak narazie kupilam tylko dwie czapeczki i skarpetki, no i mam troche ubranek od siostry.
Co do badan glukozy, to ja mialam pierwszy raz wynik na czczo 95 i dr wyslal mnie na badanie z obciazeniem ktore wyszlo ok, ale na nastepna wizyte znow mam zrobic.Cudzie trwaj...
-
ana1122 wrote:A wyszlo ci wszystko ok?
No niby zapalenie pęcherza mi wyszło, ale ja tego nie czuje ;p w sensie no nic mi się nie dzieje. Może trochę cześciej dziś sikam ale nie wiem czy to już nie psychika zadziałała. Reszta niby ok. Jakieś tam parametry pospadały ale wszytko jeszcze w normie -
Cassie 65 wrote:No niby zapalenie pęcherza mi wyszło, ale ja tego nie czuje ;p w sensie no nic mi się nie dzieje. Może trochę cześciej dziś sikam ale nie wiem czy to już nie psychika zadziałała. Reszta niby ok. Jakieś tam parametry pospadały ale wszytko jeszcze w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 12:41
-
Dzis mam wolne! Szal ciał normalnie
Mama wzięła młodego na spacer a ja ogarnęłam chatę i relaksuje sie przy herbacie z cytryna tak mi sie chciało i mam kanapki z pasta z łososia. Czuje smyranie w brzuchu
idę czytac co naprodukowalyscie
sisi, moniadi, ss25 lubią tę wiadomość
-
No dzięki dziewczy! Przejde się! Co mi szkodzi?
Dzownili do mnie, ze wynik z amnio najwcześniej w środe u z mojego płynu się jeszcze nic nie wychodowało. Już czekam bite 3 tygodnie ;/ -
roslinka wrote:Dziewczyny czy też odczuwacie jak się zmęczycie, nachodzicie taki twardszy brzuch na dole? To normalne?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
No właśnie zgupłam teraz. Chyba komórki mają się wyhodować a później komórki badają pod kontem choroby?
EdIT: już wiem ;p
W pobranej próbce znajdują się komórki płodu pochodzące ze złuszczającej się skóry, układu moczowo-płciowego i pokarmowego. W laboratorium, na specjalnej sztucznej pożywce, zakłada się ich hodowlę. Gdy się namnożą, wykonuje się badanie zestawu chromosomów dziecka, czyli określa się jego tzw. kariotyp. Na wynik badania trzeba zwykle poczekać dwa-trzy tygodnie.
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/amniopunkcja-badanie-prenatalne-inwazyjne-wskazania-przebieg-amniopunk_36647.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 13:11
-
Acha, to niech rosną już!!! A zwykle czeka się do 3 tygodni tak?
Już doczytałam. Może w próbce było nieco mniej tych komórek i trochę dłużej to trwa. Do środy się wyjaśni, ale jestem pewna, że wynik będzie jak najbardziej prawidłowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 13:16
Cassie 65 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi jeśli to do mnie to tak ;p Najcześniej czeka się ok 3 tyg. Słyszałam o przypadkach, ze wynik był po 2 tyg ale bywały tez po 5 (?!).
No nie mam wyjścia muszę czekać do srody. Chodźbym skisła to nic już nie zrobie
Szkoda, ze się nie mogę nawalić. Dziś by był właśnie ten dzień ;p
A śniło mi się właśnie dziś, ze wypiłam stasznie dużo gorzoły. I póki miałam cope było ok ale jak zaczęłam trzźwieć to zaczęłam mieć mega wyrzuty sumienia, że jak mogłam w ogóle i ze bobas na bank ma już FAS ;/sisi lubi tę wiadomość
-
Heh mi się śniły szare myszki biegające po chacie. Cały sen zastanawiałam się jak je złapać bo nie chciałam w nie walić niczym ciężkim żeby ich nie zabić.
Cassie 65, moniadi lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860