Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
All ja też chodzę w tych sprzed ciąży
Byłam na wizycie. Wszystko super dobrze. Zocha waży cos ponad 300g ale oczywiście nie pamiętam ile ;/ serduszko ładnie pracuje i wszystko u niej jak ta lala.
A u mnie też całkiem nieźle bo szyjka ma aż ponad 4cm! Łożysko jeszcze na przedniej ścianie i nisko ale Pan doktor mówi, że już się podnosi i, że na bank mi się ładnie podniesie, że raczej na 100% nie będzie mowy o przodującym.
Tyle, że skierowanie do neurologa dostałam na te szumy w uszach.Lexi150, llallka, Asiulka83, moniadi, sisi, Margaret.Se, Kfoka lubią tę wiadomość
-
Macie racje, obca baba mi nie bedzie dzieck astresowac
Ale ciezko jest nie brac do siebie pewnych sytuacji. Jutro mnie czeka powtorna przeprawa bo zdecydowalam ze nie popuszcze dzisiejszego dnia i jutro bedziemy z szefem ze trojke rozmawiac, licze ze skonczy sie upomnienieniem dla tamtej bo nie w porzadku sie zachowala. Takze jeszcze sie jutro troche postresuej niestety, ale postaram sie panowac nad emocjami. Chociaz ogolnie nie lubie konfrontacji i napewno bede przezywac.
Kurde zazdroszcze Wam tych L4, chetnie bym sie tez odstresowala i odpoczela, ale po pierwsze nikt mi nie da na ladne oczy zwolnienia, a po drugie nawet jakby byly jakies podstawy to jest platne tylko 5O% wiec wole jednak jeszcze troche popracowac i na sile nie bede szukac.
Cassie, super ze u cory wszystko okej
All4, ja tez w starych stanikahc chodze, nie msuze wymieniac...
Wiecie co, ale ta melisa zamiast wina to jednak roboty nie robi -
Hej i ja po wizycie. Jest zdrowa dziewczynka ( to się już nie zmieni,mamy zdjęcie warg sromowych
) lekarz wszystko dokładnie obejrzał, serduszko, przepływy, żołądek, układ moczowy,mózg, nos, widzieliśmy wszystkie paluszki, usteczka, nawet przeponę i pępowinę z przepływami. Także niby to jeszcze nie połówkowe ale wszystko zostało dokładnie sprawdzone
następna wizyta 18 kwietnia
lekarz kazał się nie przemęczać na święta
Genshirin, moniadi, llallka, All4love, Lexi150, Asiulka83, sisi, Anielle, lenka.m, Margaret.Se, Kfoka lubią tę wiadomość
-
Anielle,szkoda, że przez taką babę musisz się stresować. Mam nadzieję, że jutro pozytywnie się to zakończy i będziesz mogła sobie dalej spokojnie pracować.
All, nie jesteś sama, ja też jestem w gronie tych, co nie muszą zmieniać rozmiaru stanikaa szkoda...
Cassie, gratuluję udanej wizyty. Jak dobrze, że z córką wszystko ok
Agroszka, gratulacje, super, że wszystko dobrze
Genshirin, u Anielle chyba trochę inna sytuacja z tym L4, bo ona chyba zagranicznych lekarzy odwiedzaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 20:36
-
Cassie, Agroszek gratuluję zdrowych córeczek
All4love mi szybko piersi skoczyły o dwa rozmiary i teraz od ponad miesiąca stoją w miejscu. Jak rosły to właśnie mocno mnie ciągnęły i kłuły. Fajnie i nie fajnie, mąż zachwycony ale zrobiło mi się kilka rozstępów, a zawsze byłam dumna z moich ładnych, kształtnych malutkich B.
Anielle też nie lubię konfrontacji i konfliktów i zawsze starałam się ich unikać ale jak ktoś przekroczy ostateczną granicę to koniec!
Czytałam ostatnio, że kobieta w ciąży instynktownie stara się zapewnić swojemu dziecku jak najlepsze warunki po porodzie i może wchodzić w konflikty z otoczeniem, mające zapewnić jej wyższą pozycję w grupie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
kurkaSkiters wrote:Goszka, sprawdź czy w aneksie pasuje ci odpinanie i podnoszenie gondoli ze stelaża. Ja mam ten sam problem - mieszkamy na 2 piętrze bez windy i poszukiwałam wózka, który byłby lekki itd. W końcu zdecydowałam się na peg perego book plus bo tam bardziej poręczna gondola. To jest chyba jedyny minus anexa z tą gondolą.
Cherry niezła cenaBardzo fajny ten wózek, dla mnie niestety był trochę za ciężki
-
Agroszek, super ze cora sie dala ladnie obejrzec i ze wszystko ok!
Genshirin, no ja wlasnie niestety nie ciazuje w Polsce gdzie sa chyba aktualnie najlepsze warunki do bycia w ciazy. Mieszkam we Francji i tutaj sie nie rozczulaja nad ciezarna, w hotelu w ktorym pracuje jedna z pokojowek pracowala do konca 7 miesiaca, bez taryfy ulgowej, nosila kosze z posciela, swoja norme dzienna tez musiala wyrobic. Dopiero 8 tygondni przed terminem mozna legalnie, bez laski isc na macierzynski.
Sisi, no wlasnie sama sie sobie dziwie ze jestem w takim nastroju do walkiChyba to ta ciaza i hormony, normalnie to bym juz moze machnela reka ale teraz to nie odpuszcze! Nastawilam sie niezle, moze cos w tym jest co piszesz, natura nami rzadzi
moniadi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Ja już po połówkowym. W brzuszku mieszka chłopczyk :)Najprawdopodobniej będzie miał na imię Sebastian.
Czy mamy w grupie kogoś z Łodzi? Zastaawiam się nad wyborem porodówki i chętnie wymieniłabym się z kims spostrzeżeniami.Another, Lexi150, moniadi, sisi, Asiulka83, Genshirin, ss25 lubią tę wiadomość
Cytrynka -
Cherry_Blossom wrote:All4love Grey White (ostatni)
http://www.roan.pl/bass-soft.html
Też na niego poluje, bardzo mi się podoba i zbiera bardzo dobre opinie, że ma dużą wygodna dla dziecka gondolę i spacerówkę która fajnie służy dziecko bo full rozkłada się do spania itd same pewnie już czytałyście i cena jest o wiele fajniejsza niż np anex. a anex jest ładny ale czytałam opinie i o dziwo zbiera złe, że niby przekrzywia się, dziecko krzywo potem leży, że amortyzatory nie tego coś i dużo ludzi go reklamuję.
Ja już jestem po połówkowych, w 20 + 6 młoda 370 g, wszystkie parametry, narządy itd super, nie ma co się martwić zdaniem lekarza:)Margaret.Se, Lexi150, moniadi, sisi, Cherry_Blossom, Asiulka83, Genshirin, ss25 lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Witajcie dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam.
Wczoraj miałam wizytę u lekarza z maluszkami ok, ładnie rosną i w końcu się ujawniły: będzie chłopczyk i dziewczynka
Połówkowe mam 30.03. i dokładnie sobie pooglądamy naszą parkę, już się nie mogę doczekać.
Gratuluję udanych wizyt i ciekawych zakupów, my jeszcze nie mamy nic dla maluszków, postanowiliśmy że po połówkowym kupimy coś symbolicznie, a wyprawkę zacznę kompletować po 25 tc. Zakup wózka sponsoruje mój tata, mam tylko coś wybrać i dać znać ile kosztuje, zamawiać i się nie martwić wydatkiem
Rudzielec :), szarlo, Cassie 65, Margaret.Se, Lexi150, moniadi, Kfoka, Kasiula09, llallka, sisi, All4love, Asiulka83, santoocha, Genshirin, ss25, sabinaaa lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki:)
Cassie,Agroszek gratuluje zdrowych córeczek:)
Agula gratulacje zdrowej parki:)
Ja nadal nic nie wiem a wizyta dopiero w srode...nikt nie dzwoni z wynikiem nifty... U mnie połówkowe dopiero za 3,5 tygodnia. niby czas mi leci a czekam na wszystko i dłuzy mi się okrutnie
Aniele wspólczuje konfliktów, szczególnie teraz ale może cos i jest w tym ze w ciay kobieta walczy hehe ja nie mam z kim heheh;)
Rudzielec super ze wszystko idelanie po połówkowych, to mozesz odetchnąć
Co do staników to ja nosze sprzed ciąży, fakt miewam w różnych rozmiarach i teraz nosze te kupione w ostatnim czasie w roz. F ale musiałam dokupić sobie w pasmanterii dodatkowe przedłużacze z chaftkami bo za wąskie się zrobiły, ale super ze jeszcze nie musiałam kupować i wydawac kaski:)
-
Dzień dobry
Gratuluję zdrowych dzieciaczków!!!
Wczoraj czytałam o wcześniakach i okazuję się, że najmłodszy uratowany urodził się już w 21 tygodniu i 6 dniu i ważył 270 gram. Szok, to moja kluska miała w 20+1 o 100 gram więcej. Ogólno światowa granica przeżywalności to nadal skończone 24 tygodnie ale w większości krajów i szpitalach ratuję się już maluszki od skończonego 23 tygodnia, a nawet nieco młodsze.
No, a my dzisiaj zaczynamy właśnie 6 miesiąc i 23 tydzień ciąży, matko jak ten czas zapitala. Dziewczyny na lipcówkach trąbiły wczoraj, że jakaś czerwcówka już się rozpakowała!All4love, Margaret.Se, moniadi, Asiulka83, llallka, ss25 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Margaret, pomyśl sobie, że wizyta JUŻ w środę. Toż to nawet niecały tydzień
szkoda tylko, że tych wyników jeszcze nie masz. Zawsze człowiek mógłby upewnić się "na papierku", źe wszystko ok i spokojnie odetchnąć. Chociaż i tak musi być ok
All4love, przerażająca wizja na tych obrazkachale niestety chyba prawdziwa...
Sisi, wow, 6 miesiąc. To już 2/3 za Tobągratuluję
sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość