X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będą rosnąć?

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może.. bo wszystkie już powymieniały staniki, a ja dalej w tych sprzed ciąży.. xD

Fajny profil znalazłam: https://www.youtube.com/user/POWERmamypl/videos

20.08.2017 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All ja też chodzę w tych sprzed ciąży ;)

Byłam na wizycie. Wszystko super dobrze. Zocha waży cos ponad 300g ale oczywiście nie pamiętam ile ;/ serduszko ładnie pracuje i wszystko u niej jak ta lala.
    A u mnie też całkiem nieźle bo szyjka ma aż ponad 4cm! Łożysko jeszcze na przedniej ścianie i nisko ale Pan doktor mówi, że już się podnosi i, że na bank mi się ładnie podniesie, że raczej na 100% nie będzie mowy o przodującym.
    Tyle, że skierowanie do neurologa dostałam na te szumy w uszach.

Lexi150, llallka, Asiulka83, moniadi, sisi, Margaret.Se, Kfoka lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, obca baba mi nie bedzie dzieck astresowac :P Ale ciezko jest nie brac do siebie pewnych sytuacji. Jutro mnie czeka powtorna przeprawa bo zdecydowalam ze nie popuszcze dzisiejszego dnia i jutro bedziemy z szefem ze trojke rozmawiac, licze ze skonczy sie upomnienieniem dla tamtej bo nie w porzadku sie zachowala. Takze jeszcze sie jutro troche postresuej niestety, ale postaram sie panowac nad emocjami. Chociaz ogolnie nie lubie konfrontacji i napewno bede przezywac.

Kurde zazdroszcze Wam tych L4, chetnie bym sie tez odstresowala i odpoczela, ale po pierwsze nikt mi nie da na ladne oczy zwolnienia, a po drugie nawet jakby byly jakies podstawy to jest platne tylko 5O% wiec wole jednak jeszcze troche popracowac i na sile nie bede szukac.

Cassie, super ze u cory wszystko okej :)

All4, ja tez w starych stanikahc chodze, nie msuze wymieniac...

Wiecie co, ale ta melisa zamiast wina to jednak roboty nie robi ;)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, zwolnienie w ciąży płatne 100% jeżeli jest dobrze oznaczone i ginekolog łaski nie robi jak powiesz, że praca cię za bardzo męczy/stresuje to musi wystawić łaski nie robi.

• Agroszek Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja po wizycie. Jest zdrowa dziewczynka ( to się już nie zmieni,mamy zdjęcie warg sromowych ;-)) lekarz wszystko dokładnie obejrzał, serduszko, przepływy, żołądek, układ moczowy,mózg, nos, widzieliśmy wszystkie paluszki, usteczka, nawet przeponę i pępowinę z przepływami. Także niby to jeszcze nie połówkowe ale wszystko zostało dokładnie sprawdzone :-) następna wizyta 18 kwietnia :-) lekarz kazał się nie przemęczać na święta :-)

Genshirin, moniadi, llallka, All4love, Lexi150, Asiulka83, sisi, Anielle, lenka.m, Margaret.Se, Kfoka lubią tę wiadomość

gannskjom500p586.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle,szkoda, że przez taką babę musisz się stresować. Mam nadzieję, że jutro pozytywnie się to zakończy i będziesz mogła sobie dalej spokojnie pracować.
    All, nie jesteś sama, ja też jestem w gronie tych, co nie muszą zmieniać rozmiaru stanika :) a szkoda...
    Cassie, gratuluję udanej wizyty. Jak dobrze, że z córką wszystko ok :)
    Agroszka, gratulacje, super, że wszystko dobrze :)
    Genshirin, u Anielle chyba trochę inna sytuacja z tym L4, bo ona chyba zagranicznych lekarzy odwiedza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 20:36

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, Agroszek gratuluję zdrowych córeczek :)

All4love mi szybko piersi skoczyły o dwa rozmiary i teraz od ponad miesiąca stoją w miejscu. Jak rosły to właśnie mocno mnie ciągnęły i kłuły. Fajnie i nie fajnie, mąż zachwycony ale zrobiło mi się kilka rozstępów, a zawsze byłam dumna z moich ładnych, kształtnych malutkich B.

Anielle też nie lubię konfrontacji i konfliktów i zawsze starałam się ich unikać ale jak ktoś przekroczy ostateczną granicę to koniec!
    Czytałam ostatnio, że kobieta w ciąży instynktownie stara się zapewnić swojemu dziecku jak najlepsze warunki po porodzie i może wchodzić w konflikty z otoczeniem, mające zapewnić jej wyższą pozycję w grupie.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Goszka Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Goszka, sprawdź czy w aneksie pasuje ci odpinanie i podnoszenie gondoli ze stelaża. Ja mam ten sam problem - mieszkamy na 2 piętrze bez windy i poszukiwałam wózka, który byłby lekki itd. W końcu zdecydowałam się na peg perego book plus bo tam bardziej poręczna gondola. To jest chyba jedyny minus anexa z tą gondolą.
    Cherry niezła cena :) Bardzo fajny ten wózek, dla mnie niestety był trochę za ciężki
    Niestety w mojej miejscowości nie mam gdzie iść zobaczyć. W Poznaniu też ich nutę było. Poza tym mieliśmy fundusz na wózek do 2tyś. Więc już anex lekko przekracza. Będę musiała się jakoś nauczyć funkcjonować

• Anielle Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agroszek, super ze cora sie dala ladnie obejrzec i ze wszystko ok!

Genshirin, no ja wlasnie niestety nie ciazuje w Polsce gdzie sa chyba aktualnie najlepsze warunki do bycia w ciazy. Mieszkam we Francji i tutaj sie nie rozczulaja nad ciezarna, w hotelu w ktorym pracuje jedna z pokojowek pracowala do konca 7 miesiaca, bez taryfy ulgowej, nosila kosze z posciela, swoja norme dzienna tez musiala wyrobic. Dopiero 8 tygondni przed terminem mozna legalnie, bez laski isc na macierzynski.

Sisi, no wlasnie sama sie sobie dziwie ze jestem w takim nastroju do walki ;) Chyba to ta ciaza i hormony, normalnie to bym juz moze machnela reka ale teraz to nie odpuszcze! Nastawilam sie niezle, moze cos w tym jest co piszesz, natura nami rzadzi ;)

moniadi lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • dominique85 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2017, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ja już po połówkowym. W brzuszku mieszka chłopczyk :)Najprawdopodobniej będzie miał na imię Sebastian.
    Czy mamy w grupie kogoś z Łodzi? Zastaawiam się nad wyborem porodówki i chętnie wymieniłabym się z kims spostrzeżeniami.

Another, Lexi150, moniadi, sisi, Asiulka83, Genshirin, ss25 lubią tę wiadomość

Cytrynka
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    All4love Grey White (ostatni)
    http://www.roan.pl/bass-soft.html

Też na niego poluje, bardzo mi się podoba i zbiera bardzo dobre opinie, że ma dużą wygodna dla dziecka gondolę i spacerówkę która fajnie służy dziecko bo full rozkłada się do spania itd same pewnie już czytałyście i cena jest o wiele fajniejsza niż np anex. a anex jest ładny ale czytałam opinie i o dziwo zbiera złe, że niby przekrzywia się, dziecko krzywo potem leży, że amortyzatory nie tego coś i dużo ludzi go reklamuję.

Ja już jestem po połówkowych, w 20 + 6 młoda 370 g, wszystkie parametry, narządy itd super, nie ma co się martwić zdaniem lekarza:)

Margaret.Se, Lexi150, moniadi, sisi, Cherry_Blossom, Asiulka83, Genshirin, ss25 lubią tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam.
    Wczoraj miałam wizytę u lekarza z maluszkami ok, ładnie rosną i w końcu się ujawniły: będzie chłopczyk i dziewczynka :-)
    Połówkowe mam 30.03. i dokładnie sobie pooglądamy naszą parkę, już się nie mogę doczekać.

Gratuluję udanych wizyt i ciekawych zakupów, my jeszcze nie mamy nic dla maluszków, postanowiliśmy że po połówkowym kupimy coś symbolicznie, a wyprawkę zacznę kompletować po 25 tc. Zakup wózka sponsoruje mój tata, mam tylko coś wybrać i dać znać ile kosztuje, zamawiać i się nie martwić wydatkiem :-)

Rudzielec :), szarlo, Cassie 65, Margaret.Se, Lexi150, moniadi, Kfoka, Kasiula09, llallka, sisi, All4love, Asiulka83, santoocha, Genshirin, ss25, sabinaaa lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, jak idealnie chlopczyk i dziewczynka,gratulacje:)

Dziewczyny gratuluje wizyt i dobrych wiesci, ja 30 mam polowkowe, wiec musze jeszcze poczekac.

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo też mam 30 połówkowe ;)
    Byłas już u tego neurologa? Też dostałam skierowanie na te szumy w uszach..

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

Cassie,Agroszek gratuluje zdrowych córeczek:)

Agula gratulacje zdrowej parki:)

Ja nadal nic nie wiem a wizyta dopiero w srode...nikt nie dzwoni z wynikiem nifty... U mnie połówkowe dopiero za 3,5 tygodnia. niby czas mi leci a czekam na wszystko i dłuzy mi się okrutnie

Aniele wspólczuje konfliktów, szczególnie teraz ale może cos i jest w tym ze w ciay kobieta walczy hehe ja nie mam z kim heheh;)

Rudzielec super ze wszystko idelanie po połówkowych, to mozesz odetchnąć:)

Co do staników to ja nosze sprzed ciąży, fakt miewam w różnych rozmiarach i teraz nosze te kupione w ostatnim czasie w roz. F ale musiałam dokupić sobie w pasmanterii dodatkowe przedłużacze z chaftkami bo za wąskie się zrobiły, ale super ze jeszcze nie musiałam kupować i wydawac kaski:)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb622c101fc4.jpg

sisi, Cassie 65, Margaret.Se, moniadi, Asiulka83 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję zdrowych dzieciaczków!!! :)

Wczoraj czytałam o wcześniakach i okazuję się, że najmłodszy uratowany urodził się już w 21 tygodniu i 6 dniu i ważył 270 gram. Szok, to moja kluska miała w 20+1 o 100 gram więcej. Ogólno światowa granica przeżywalności to nadal skończone 24 tygodnie ale w większości krajów i szpitalach ratuję się już maluszki od skończonego 23 tygodnia, a nawet nieco młodsze.

No, a my dzisiaj zaczynamy właśnie 6 miesiąc i 23 tydzień ciąży, matko jak ten czas zapitala. Dziewczyny na lipcówkach trąbiły wczoraj, że jakaś czerwcówka już się rozpakowała!

All4love, Margaret.Se, moniadi, Asiulka83, llallka, ss25 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4 to takie so True:D

Agula gratuluję parki <3 <3

Sisi wow już 6!!!!

sisi lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, pomyśl sobie, że wizyta JUŻ w środę. Toż to nawet niecały tydzień :) szkoda tylko, że tych wyników jeszcze nie masz. Zawsze człowiek mógłby upewnić się "na papierku", źe wszystko ok i spokojnie odetchnąć. Chociaż i tak musi być ok :)
    All4love, przerażająca wizja na tych obrazkach :) ale niestety chyba prawdziwa...
    Sisi, wow, 6 miesiąc. To już 2/3 za Tobą :) gratuluję :)

sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ