X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret gratuluję zdrowej córeczki :-) cudowna wiadomość

Co do kalendarza chińskiego to u mnie zapłodnienie było na przełomie listopad/grudzień i w kalendarzu w listopadzie wyszła mi dziewczynka a w grudniu chłopczyk ;-)

sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa pół posta mi ucielo.
    Nieeee myśmy nie robili na kalendarz. Tak wyszło po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 18:11

Margaret.Se lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    MOje kochane!!!!

Wynik nifty prawidłowy!!!:) i mam dziewczynkę!!! poryczałam się ze szczęścia hehehhe. Cherry wpisz mi proszę dziewczynke-Laura<3 kocham kocham kocham<3
    Jakby ktoś pytał to cudowne zycie zaczyna się po 40-tce!! hehehhe
    Ale fajnie :) Ciesze się razem z Tobą. Łzy szczęścia mogą być. I oby już tylko takie!

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, gratuluję zdrowej córeczki! :)

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści, zdrowe dziewuszki i bliźniaki! W dodatku parka za jednym zamachem, to dopiero fart :D

Ja wylądowałam na antybiotyku i mam tydzien zwolnienia, gardło mnie tak boli, ze ledwo przełykam :(

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka, spróbuj płukanek gardła z wody utlenionej.

20.08.2017 <3
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret ogromne gratulacje :)
    Kamień z serca!

• moniadi Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, przyłączam się i ja do gratulacji :) wszystkie cieszymy się razem z Tobą :)

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret ale jest jednak trochę takie odczucie "no kurwa przecież wiedziałam, że bobas jest zdrowy. Też mi zdziwko" no nie? :D Mnie bardziej jednak zszokowalo, że będę mieć dziewczynkę bo na pewno nie hasło "kariotyp prawidłowy" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:32

0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje moje kochane!!!:***
    Z tej okazji łeb mi napier... hehehe ale co tam daje rade ale zaraz pewnie padne:)
    Cudowny dzien a nawet bym powiedziala ze najcudowniejszy moj dzien:) teraz w koncu moge skupic sie na szkole rodzenia:)

sisi lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    Margaret ale jest jednak trochę takie odczucie "no kurwa przecież wiedziałam, że bobas jest zdrowy. Też mi zdziwko" no nie? :D Mnie bardziej jednak zszokowalo, że będę mieć dziewczynkę bo na pewno nie hasło "kariotyp prawidłowy" :D

No tak kochana ale gdzies tam z ttlu glowy suedziala jakas zmija i maciła hehe a teraz to juz wiem ze wszystko musi byc dobrze!! Od wielu osob slyszalam czesto jeszcze jak nie bylam w ciazy ze jak kobieta po 40-tce zachodzi w ciaze to rodzi chore dziecko i ZD to bo jak rodzi po 40-tce to czego oczekiwala itp

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj dzisiaj fajnie,s ame mile wiesci :) Gratuluje wszystkim udanych wizyt, Cassie i Margaret, Wam szczegolnie gratuluje dobrych wynikow bo napewno sie niezle stresowalysmy :)

A ja dzisiaj w pracy mialam starcie tytanow, nie dalam sie, hormony za mnie walczyly ;) Koniec koncow atmosfera w pracy sie po konfrontacji zmienila bardzo pozytywnie, mam nadzieje ze tak juz bedzie. Ale ile sie zestresowalam przed to moje, brzuch mnie caly bolal i dalej troche, juz sobie wmawiam ze szyjka tez kluje i ze napewno zaszkodzilam mojemu bobasowi ;( ale ciezko sie czasem nie denerwowac.

Byle do czwartku do polowkowego!

Pestka duzo zdrowka! Lacze sie w bolu, gardlo mi nawala od soboty, naszczescie nie na tyle zeby glos stracic. Tez by mi si emarzyl tydzien L4, ale Ci lekarze tutaj to sa jacys nienormalni...

Cassie 65, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, dzięki :) No trochę strachu się najadłam przez te w sumie 2 miesiące.
    Fajnie, że udało Ci się podczas tej konfrontacji w pracy :) Jestem w szoku, że masz w tej Francji tak kijowe warunki będąc w ciąży...Że nie możesz sobie nawet na krótkie l4 pozwolić kiedy na serio jesteś chora ;/

Dziewczyny! Ma któraś z was Luxmed? ale nie wykupiony pakiet z pracy tylko indywidualnie. Właśnie się zastanawiam czy w to brnąć. W sumie to już połowa ciąży ale jak tam obliczyłam to lekka ręką ok. 10ciu wizyt chyba u doktorka mnie jeszcze czeka (jeśli na koniec trzeba chodzić co 2 tyg a później raz w tygodniu. Jest tak?) plus może jakieś nie daj Boże nie zapowiedziane wizyty. Z resztą jakbym wykupiła pakiet mogłabym se do niego i codziennie chodzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 22:48

0S32p2.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pojawił się już wątek GRUDZIEŃ 2017 :O

sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Dziewczyny, pojawił się już wątek GRUDZIEŃ 2017 :O

Kochana u nas zaraz się zaczną sypać 6 miesiące ciąży... leci niesamowicie

Asiulka83 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczęłam 20 tydzień:) a dzisiaj szykuje się piękny dzień :) aż nastraja żeby jeszcze bardziej cieszyć się maleństwem:). Nasze dzieciatką na razie nadal jeszcze jest niespodzianką, więc muszę trzymać na wodzy moją chęć zakupową. Może dzięki temu kupię mniej zbędnychrzeczy:p . Badania prenatalne mamy 10.04 więc jeszcze chwile poczekamy.

Genshirin, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta ja mam 11.04 - prenatalne i też jeszcze nie wiem a w poniedziałek zaczynam 20 tydz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 09:55

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    Anielle, dzięki :) No trochę strachu się najadłam przez te w sumie 2 miesiące.
    Fajnie, że udało Ci się podczas tej konfrontacji w pracy :) Jestem w szoku, że masz w tej Francji tak kijowe warunki będąc w ciąży...Że nie możesz sobie nawet na krótkie l4 pozwolić kiedy na serio jesteś chora ;/

Dziewczyny! Ma któraś z was Luxmed? ale nie wykupiony pakiet z pracy tylko indywidualnie. Właśnie się zastanawiam czy w to brnąć. W sumie to już połowa ciąży ale jak tam obliczyłam to lekka ręką ok. 10ciu wizyt chyba u doktorka mnie jeszcze czeka (jeśli na koniec trzeba chodzić co 2 tyg a później raz w tygodniu. Jest tak?) plus może jakieś nie daj Boże nie zapowiedziane wizyty. Z resztą jakbym wykupiła pakiet mogłabym se do niego i codziennie chodzić :D

Ja mam pakiet ale z pracy, jesli pójdziesz tam to i tak założą Ci kartę ciazy, wiec i tak bedziesz chodzić co miesiac, poza tym w lux medzie sa tylko 3 usg w każdym trymestrze, jedyne co to badania masz w cenie i tyle. Nie wiem jak to wychodzi cenowo jak kupujesz pakiet dla siebie i co sie bardziej opłaca.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Walczycie o pierwszeństwo w kolejkach?
    Dzisiaj stałam z koszykiem z zakupami, kolejka długa, mi zaczęło się robić gorąco i tak się zastanawiałam czy nie wbić przed wszystkimi z hasłem - jestem w ciąży -
    Pewnie by mnie zlinczowali, nie? :D

moniadi lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim weźmiesz pakiet zorientuj się jacy lekarze przyjmują. Ja mam pakiet z pracy ale faktycznie i tak chodzę prywatnie, bo tu mają i słabe USG. Co do badań- nie wiem czy zależy to od miasta ale we Wrocławiu wystawienie skierowania spoza badań które i tak mialabyn bezpłatne w ramach nfz graniczy z cudem. Chodzenie często do lekarzy jest możliwe, bo Luxmed ma obowiązek zapewnić ci w ciągu 2 dni ginekologa i to robi tylko że tych co są zwykle dostepni, strach się bać:). Miałam kilka razy szczęście że zwolniło się miejsce akurat a tych lepszych ale 5 lepsEgo lekarza w miarę szybko żeby chociaż serduszko czy szyjkę sprawdził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 13:03

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ