X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakiet sprawdza się jak musisz chodzic do innych lekarzy -wtedy jest to naprawdę super

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziewczyny to chyba nie do końca tak bo ja teraz chodzę do lekarza, który przyjmuje w placówce partnerskiej luxmed i myślę, że nic by się nie zmieniło na wizytach prócz tego że nie płaciła bym za wizyte 130zl tylko 20zl(bo myślę o pakiecie z dopłatami za wizytę) i tak w dalszym ciągu byłabym do przodu z kasą a mój lekarz nie pyta czy chodzę na luxmed czy prywatnie czy jak. Tylko wypisuje kartkę do zapłaty o w recepcji się płaci za wizytę i już. Nie zamierzałem zmieniać lekarza i chodzić do placówki typowo luxmedowej :)

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy okazji bym sobie tego neurologa o skoczyła w luxmedzie i może dermatologa korzystając z okazji
    :p

0S32p2.png
  • ankieta2000 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to przecież wszystko zalezy od pakietu:)

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Dziewczyny, pojawił się już wątek GRUDZIEŃ 2017 :O

szok :) ja 13 marca 2013 miałam ost.okres <3 w grudniu urodziłam synka :) ale ten czas leci :)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie w luxmedzie wiedzą czy jesteś z pakietu czy nie. Ja mam pakiet w PZU i chodząc do luxmedu lekarze odrazu wiedzieli że jestem z pakietu. Ogólnie bardzo byłam nie zadowolona z usług luxmedu. Ale skoro Ty jesteś zadowolona to jak najbardziej. Mnie też odrazilo to że usg tylko 3razy jak na NFZ :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Nabiegałam się dzisiaj za tym albumem biedronkowym no i niestety nie kupiłam:( trudno zerkałam i wnecie jest mase tego, wiec na bank cos wybiorę a dwa bardzo mi się podobają:)

Cassie ja mam pakiet w luxie ale pracowy i u mnie jest taki plus,ze jakims cudem trafiłam na lekarza co ma usg w gabinecie ale kiepskie, wiec na każdej wizycie mam usg ale ju pisałam jak on robi to usg kijowo. teraz mu powiem, ze zalecenie diabetologa o dokładne badanie i spardzanie dziecka pod każdym katem, zobaczymy jak to będzie. Często jestem u niego jako dodatowa pacjetka, wiec pewnie dlatego tak bywa a może mu się nie chce.
    W drugiej ciąży wydaliśmy przez 10tc liczyłam jakies 1500zł bo prywatnie chodziła a wizyta z usg 250zł była do tego badania Itrymestru, wiec masakra. Teraz za nic nie płace ale zadowolona tak super to nie jestem, fakt mam skierowania i zwolnienie bez problemu, sa plusy i minusy. Skoro masz już lekarza, co Tobie odpowiada i przyjmuje tez jako lekarz luxa to wydaje mi się ze opłaca się bo nie będziesz płacic tyle za wizyte, ale tez musisz zapłacić miesięcznie za abonament, wiec sama muisz to rozwazyc sobie

Cassie powiedz mi kochana teraz jak już wiesz ze dziewczynke masz zdrowa, to nie korci Cie żeby zacząć robic zakupy??? bo ja to tak się powstrzymuje a dopiero od wczoraj wiem hahhhah niby z 1,5 miesiąca miałabym wytzrymac jeszcze hmm nie widze jakos tego:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 16:18

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze Cassie i Margaret cudowne wiadomości! Tak bardzo się cieszę że dziewczynki są zdrowe! :* <3

Jeżeli chodzi o luxmed to ja mam pakiet z pracy. Wybrałam tam sobie lekarkę już ze 3 lata temu i cały czas do niej chodzę. Ale nie jest łatwo się dostać na wizytę. Chociaż jak coś się dzieje to zawsze mnie przyjmie dodatkowo. W gabinecie jest usg (niestety kiepskiej jakości) ale na każdej wizycie podglądamy choć chwilkę. Połówkowe i 3 trym mam w pakiecie. Co prawda bez 3d/4d ale lekarz bardzo dokładny i ze wspaniałym podejściem. Do tego wielu gin z mojej placówki pracuje w szpitalu w którym rodziłam i będę rodzić więc jak coś się dzieje to od razu każą jechać do tego szpitala i dzwonią do swoich kolegów/koleżanek na dyżurze :) No i oprócz tego korzystam z innych specjalizacji typu laryngolog czy internista jak rodzinna nie ma miejsc. No i badania laboratoryjne wszystkie mam za free.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do Luxmedu mam mieszany stosunek. Jeśli chodzi o ginekologów i sprzęt do badania ciąży to jest lipa, ale reszta specjalistów wydaje się spoko. Trzeba wiedzieć do kogo się chce iść.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Cassie w luxmedzie wiedzą czy jesteś z pakietu czy nie. Ja mam pakiet w PZU i chodząc do luxmedu lekarze odrazu wiedzieli że jestem z pakietu. Ogólnie bardzo byłam nie zadowolona z usług luxmedu. Ale skoro Ty jesteś zadowolona to jak najbardziej. Mnie też odrazilo to że usg tylko 3razy jak na NFZ :/

No tak ale tak jak mówię ja nie chodzę do Luxmedu tylko do placówki partnerskiej. Tam się na recepcji pytają czy chodzę na luxmed czy prywatnie.

0S32p2.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hej dziewczynki:)

Nabiegałam się dzisiaj za tym albumem biedronkowym no i niestety nie kupiłam:( trudno zerkałam i wnecie jest mase tego, wiec na bank cos wybiorę a dwa bardzo mi się podobają:)

Cassie ja mam pakiet w luxie ale pracowy i u mnie jest taki plus,ze jakims cudem trafiłam na lekarza co ma usg w gabinecie ale kiepskie, wiec na każdej wizycie mam usg ale ju pisałam jak on robi to usg kijowo. teraz mu powiem, ze zalecenie diabetologa o dokładne badanie i spardzanie dziecka pod każdym katem, zobaczymy jak to będzie. Często jestem u niego jako dodatowa pacjetka, wiec pewnie dlatego tak bywa a może mu się nie chce.
    W drugiej ciąży wydaliśmy przez 10tc liczyłam jakies 1500zł bo prywatnie chodziła a wizyta z usg 250zł była do tego badania Itrymestru, wiec masakra. Teraz za nic nie płace ale zadowolona tak super to nie jestem, fakt mam skierowania i zwolnienie bez problemu, sa plusy i minusy. Skoro masz już lekarza, co Tobie odpowiada i przyjmuje tez jako lekarz luxa to wydaje mi się ze opłaca się bo nie będziesz płacic tyle za wizyte, ale tez musisz zapłacić miesięcznie za abonament, wiec sama muisz to rozwazyc sobie

Cassie powiedz mi kochana teraz jak już wiesz ze dziewczynke masz zdrowa, to nie korci Cie żeby zacząć robic zakupy??? bo ja to tak się powstrzymuje a dopiero od wczoraj wiem hahhhah niby z 1,5 miesiąca miałabym wytzrymac jeszcze hmm nie widze jakos tego:D

no tylko ten pakiet o którym ja myśle, to nie jest abonament miesięczny tylko trzeba zrbić opłatę za pół roku z góry ok.430zł czyli cały pakiet na rok wychodzi 860zł.(umoe trzeba na rok podpisać). A na same wizyty do końca ciąży bym wydała 1300 minimum ;p
    I myślę, że usg tak czy siak miałabym na każdej wizycie robione tak jak do tej pory ;)
    Czyli płaciłabym 860 za rok do tego 20zł za każdą wizytę u gina. I tyle.

A co do wyprawki. Margaret może i bym chciała już kupować ale nie mogę z jednej prostej przyczyny. Nie mam nawet 10cm2 na te rzeczy dla bobasa teraz. Póki nie przearanżujemy sypialni nie mam co szykować bo tylko się będę wkurzać. A sypialnie chyba zaczniemy robić w maju dopiero bo stary tak ma urlop..

Margaret.Se lubi tę wiadomość

0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    no tylko ten pakiet o którym ja myśle, to nie jest abonament miesięczny tylko trzeba zrbić opłatę za pół roku z góry ok.430zł czyli cały pakiet na rok wychodzi 860zł.(umoe trzeba na rok podpisać). A na same wizyty do końca ciąży bym wydała 1300 minimum ;p
    I myślę, że usg tak czy siak miałabym na każdej wizycie robione tak jak do tej pory ;)
    Czyli płaciłabym 860 za rok do tego 20zł za każdą wizytę u gina. I tyle.

A co do wyprawki. Margaret może i bym chciała już kupować ale nie mogę z jednej prostej przyczyny. Nie mam nawet 10cm2 na te rzeczy dla bobasa teraz. Póki nie przearanżujemy sypialni nie mam co szykować bo tylko się będę wkurzać. A sypialnie chyba zaczniemy robić w maju dopiero bo stary tak ma urlop..

Kochana to masz odpowiedz a mysle, ze po porodzie tez Ci się przyda. Tylko upewnij się ze ten lekarz ddo którego chodzisz jest w luxie.

Jasne rozumiem, my tez musimy przemeblowanie całego mieszkania zrobić tzn sypialni i salonu i nie wiem jak to nawet ogarnąć. mam już wizje gdzie co może przenieść ale musze to pomierzyć najpierw czy mi to wejdzie a trochę zachodu z tym jest no i trza pomalować sypialnie żeby odświeżyć pokoj.

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Margaret mamy to samo do zrobienia ;p Też malowanie nas czeka. Nie wiem właśnie czy robić szafę pod zabudowę do sypialni bo mieskamy w wynajmowanym mieszkaniu wiec trochę bez sensu. Mam też taką wieeeelką drewniana powojenna szafę po babci która myślmy, zeby ładnie zrobić i to jest alternatywa do tej zabudowy na którą właśnie raz, że średnio sobie możemy pozwolić a dwa tak jak mówię..po co na wynajmowanym :( Dlatego zwlekam z tym wszystkim i z wyprawką bo nie wiem jak się za to zabrać jeszcze. Koniec końców się coś wyklaruje..bo przeceż będzie musiało :)

Mój doktor na bank przyjmuje na Luxmed więc powinno być dobrze. To chyba w poniedziałek aktywuje abonament :)

0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja to jestem zmuszona szafe przenieść do salonu bo nie ma miejsca na nia w sypialni. tam gdzie ona stoi będzie kacik dla naszej córeczki z drugiej strony pod okneł łózko i cały pokoj zapełniony heheh a w salonie jest tez wneka i pokoj dość duzy, wiec do tej wneki mysle dac szafe i stół z krzesłami a naroznik ogromny przenieść pod okno i balkon.aaa jeszcze komoda w salonie jest i nad nia lusto i nie wiem gdzie to mam dac ehhh. Jeszcze biurko z kompem tez musimy wywalić z sypialni ehhh musze rysować projekty na kartce bo inaczej to ciężko mi będzie. . Tak zawsze staram się na papierze aranzowac wystrój wnętrz. Ja myślałam o malowaniu w czerwcu ale teraz mysle ze to za pozno jak chce wszystko ogarnąć bo nigdy nie wiadomo kiedy moje słoneczko zechce wyjść na swiat ale oby w terminie:)
    Ja już grzebie w necie i mysle ze zaraz cos kupie bo az mnie telepie żeby zaszaleć:D wiadomo wózek, komode i łóżeczko to na samym końcu mysle ze za jakies dwa miesiące no chyba ze jakas super okazja się trafi to wczesnniej trzeba będzie kupic. na razie to musze wyszukać ten wózek bo tutaj jestem zielona jeszcze i trza pomacać przecie bo bez macanka to takich rzeczy się nie da zakupić. widziłam jzu piękne łóżeczko ale mysle ze będzie jeszcze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 19:10

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie Wy czujecie swoje maluszki?, bo ja dosc nisko ttoche nad spojeniem lonowym, nie wiem czy to nie za nisko, zapytam gina w poniedzialek. Moze moj tluszczyk na brzuchu amortyzuje kopniaki.

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • sisi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W Anglii dzisiaj piękna wiosenna pogoda i wybraliśmy się na długi spacer do pięknego parku. Jestem padnięta, coraz gorzej z moją kondycją ;)
    Wylicytowałam też szafę na shpocku i jutro jedziemy ją odebrać, w końcu będę miała gdzie ciuszki upychać. Dodatkowo chcemy zahaczyć o Ikeę, B&Q(polskie Obi) i H&M bo muszę dokupić jakieś legginsy ciążowe bo chodzę ciągle w jednych które mam.

Szarlo ja też moją córkę czuję dość nisko, sporadycznie zdarzy się gdzieś w pobliżu pępka.

szarlo lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, to jestem spokojniejsza. U nas tez bylo ladnie choc wietrznie. Ja tez zaczynam dyszec szczegolnie jak po schodach chodze. Gratuluje szafy ja musze zribic miejsce w starej.

sisi lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret rozpisałas się gdzie co i jak a ja za grosz nie mam wyobraźni przestrzennej :D tym bardziej jak nie wiem jaki masz układ mieszkania hehehe :* a powiedz mi duże macie mieszkanie? My 38m2 w sumie nie jest aż tak małe tylko brak nam właśnie jakiejś zabudowy na dwójkę nawet z małym dzieckiem jest ok tylko właśnie małe przemeblowanie zrobimy i będzie gites. Tyle że jest bardzo ustawne więc jest co kombinować. Szelągowska by mi z tych 38m zrobiła po lekku 100 :D
    Właśnie wymyśliłam!! Kupię już komode dla Zosi, która i tak ma stac w salonie i wtedy już będę mogła zacząć kupować bobasowe rzeczy!! Ha!

sisi, moniadi lubią tę wiadomość

0S32p2.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Kalendarz ciazy mi pokazuje 22 tydzien i 6 miesiac, chyba sie troche zagalopowal z tym miesiacem :D

• sisi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Belly jakoś dziwnie to liczy, 6 miesiąc powinien być od 23 tygodnia (22+0). Później pokazuje, że 7 miesiąc zaczyna się od 26+0 ale już 3 trymest podaje od 27+0 co jest zupełnie bez sensu.
    Dlatego ja liczę jak lekarze: 6 miesiąc od 22+0 do 26+6,
    7 miesiąc 27+0 do 30+6.

moniadi, Luca lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ