Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret.Se wrote:Dziewczeta czy Wy tez tak macie ze wstajecie i jednego dnia jest brzuch mniejszy a za kilka dni o wiele wiekszy i znowu powtorka na mniejszy???? Ehhh zaczynam miec schize bo dziwnie maly moj sie zrobil....
Tak Kochana!
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Margaret jak sypie spojlerami jak z rękawa
Wiem wiem, ja też już obejrzałam wszytko
Polecam później jeszczwe the Crown tez z Netflixa. Ja jak dowiedziałam się, ze jestem w ciązy oglądałam ostatnie odcinki i za chiny nie wiem jak się skończyło teraz -
Cherry_Blossom wrote:Tak Kochana!
Dziekuje slonko uffff bo sie poplakalam juz dzisiaj...oby do srodowej wizyty wytrzymac! -
Cassie my jestesmy chyba na 15odcinku, wiec kilka jeszcze nam zostalo. Dzieki to nastepny bedzie the Crown:) wiesz kochana kalafior i dlatego nie pamietasz jak sie zakonczyl film hehe
-
Dzień dobry sierpnióweczki
Pogoda cudowna, w końcu wiosna. Od 3 dni nie mogę w ogóle spać, do tego mam remont tej sypialni i pełno syfu wszędzie. Dzisiaj szlifują ściany, to nie ma jak oddychać w domu, a wyjść nie mogę, bo nie zostawię 3 robotników w domuJuż nie mogę się doczekać końca tego remontu
Sisi, mąż miał cudowny pomysłsisi lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Wlasnie Sisi super prezencik od tatusiowej coreczki hehe:)
sisi lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Cassie my jestesmy chyba na 15odcinku, wiec kilka jeszcze nam zostalo. Dzieki to nastepny bedzie the Crown:) wiesz kochana kalafior i dlatego nie pamietasz jak sie zakonczyl film hehe
Prędzej szok, że zaciącyłam
The Crown- inny klimat o królowej Elżbiecie II jak zaczęła panować ale bardzo dobrze zrobiony i wciąga jednak
Margaret nie panikuj z tym brzuszkiem! Też tak mam, z resztą przed ciążą też tak miałam raz totalnie płaski a na drugi dzień jakaś opona Bóg wie skąd?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 10:24
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Cassie 65 wrote:Prędzej szok, że zaciącyłam
The Crown- inny klimat o królowej Elżbiecie II jak zaczęła panować ale bardzo dobrze zrobiony i wciąga jednak
Margaret nie panikuj z tym brzuszkiem! Też tak mam, z resztą przed ciążą też tak miałam raz totalnie płaski a na drugi dzień jakaś opona Bóg wie skąd?
Ja uwielbiam kostiumowe filmy i wszystkie biograficzne i na faktach. To polecam Tobie rewelacyjny film o Henryku VIII.
http://m.filmweb.pl/film/Krwawy+tyran+-+Henryk+VIII-2003-112456
Cassie kochana miewam schizy co zrobic jak sie jest po tylu przejsciach. Zazdroszcze kobitkom, tym co nie poroniły i nie maja pojecia o takich schizach. Wiem trzeba byc dobrej mysli i tak staram sie zyc ale wiadomo ze dopada ta wredota czasamiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 10:40
-
Dzięki dziewczyny za miłe słowa :*
Co do rozmiaru brzucha zależeć też może od zawartości jelit, no i pamiętaj, że wieczorem zawsze jest większy niż rano
Też lubię filmy kostiumowe, mój mąż trochę mniej, chociaż Dynastie Tudorów ogladał z zaciekawieniem. The Crown ogladaliśmy ale czasami odcinki były zbyt rozlazłe, chociaż zdaję sobie sprawę, że życie królowej nie było wiecznie ekscytujące
Muszę obczaić tego Krwawego Henryka.
Z innej beczki to moja waga na prawdę zaczyna mnie przerażać, w tydzień półtora kilo, chociaż nie jestem bez winy. Ostatnie 2 tygodnie mąż miał popołudniową zmianę i obiady serwowałam dopiero o 21 30. Ja jadłąm nieco szybciej bo koło 19 ale jak on opracowaywał obiadek to ja zajadałam się jakimś deserkiem i po nim szłam do łóżka. W tym tygodniu zero słodkości, więcej ruchu i zobaczymy bo w takim tempie to na 30 kg się nie zamknę.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dzień Dobry
ja mam dziś takiego lenia, że nawet na spacer nie chce mi sie isc..... staram się od kilku dni zrobić wiosenne porządki, powywalać wszystko co niepotrzebne z szaf, ale mam tam tyle pierdół i różności, że wywale to na podłoge i potem nie wiem co z tym zrobic
u mnie 4.5 kg do przodu. brzuch coraz większy :)na buzi też się chyba ulałam... no cóż.
ja kopniaki synka czuję wysoko, w linii pod pępkiem i to najczęściej po prawej stronie.sisi lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Dziewczyny kurde...
Mój śluz postanowił dziś przybrać kolor bardzo jasno-różowy (jednorazowy incydent śluz w takim kolorze na papierze po podtarciu)..Oczywiście od razu poleciałam na IP tam kazali przejść mi na oddział. No i co? Na oddziale nikt mnie nawet nie zbada skoro nie chce się położyć. Ja nie mówię, że nie chce tylko najpierw chciałam żeby ktokolwiek mnie przebadał bo jak dla mnie gołym okiem to nie jest nic poważnego ale szpital wychodzi z założenia, że jak plamienie to od razu sie kładniemy na oddziale. Na piechotę obeszłam jeszcze dwie poradnie ginekologiczne w tej przyszpitalnej gdzie w ogóle przyjmuje mój doktor na NFZ- dramat. A w kolejnej nawet popatrzyli na mnie przychylnym okiem ale nie miał mnie już kto zbadać.
Tak więc wróciłam do domu..po śluzie w pięknym różowym kolorze ani śladu. Zdzwoniłam się z moim lekarzem. Według niego albo kompletnie nic poważnego albo coś co zapowiada skracanie się szyjki albo odklejanie łożyska ;/ Jego zalecenie- dziś już leżeć i nic nie robić. Jeśli juto ok to ok. Jak nie wiadomo oddział. Wiadomo nie jestem aż tak niepoczytalna jeśli pojawi mi się jeszcze dziś krew to już nie ma zmiłuj ide na oddział- oczywista oczywistość. Luteine mówi, że też już mam sobie dziś odpuścić jak to było 2h temu.
Nic leże i obserwuje sytuację jak sie powtórzy spadam na oddział.
Za długo miałam spokój..od środy kiedy odebrałam o 20 wynik amnio..do dziś -
Ja dzisiaj po kontrolnej wizycie, wszystko ok, ale musze brac zelazo 1tab.co 2 dni tardyferon.
Dowiedzialam sie ze na polowkowym mierza szyjke takze i dopochwowe bede miala usg.
Niskie kopniaki sa ok, bo nie sa az tak nisko np.w pochwie moglabym je czuc.
Dostalam skierowanie na glukoze juz sie boje 27 kwietnia bede pic.
Dzisiaj tak cieplutko, ze ide na podworko, bede sobie rozmyslac na swierzym powietrzu.
Margaret, tez tak mialam z brzuchem wstalam rano i jakis zupelnie mniejszy niz poprzedniego dnia rano, okolo 18 tygodnia tak mialam moze woda juz sie tak nie zatrzymuje w organizmie. Tez lekko sie zaniepokoilam, ale tylko na chwile.
Aniołek 18.04.2016 -
Czemu nie chciałaś się położyć na oddziale? Ja bym od razu się położyła plackiem i czekała na wszystkie badania. W domu bym zwariowała z niepewności...
Mam nadzieję, że to nic poważnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 15:41
Another lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Tak czytam, że macie dziewczyny kopniaki w mniej więcej tym samym miejscu. U mnie raz tu, raz tam... Czasem nisko, czasami przy pępku, a jak leżę na boku to raz z jednej strony, a jak ja zmienię stronę to i kopniaki czuję z drugiej strony. Chyba mam w brzuch jakiegoś małego adhdowca
sisi, Another lubią tę wiadomość
-
All nie chciałam z dwóch powodów. Po pierwsze wygląda na to, że to był jednorazowy incydent. I było tego na tyle mało, że ciężko to nazwać plamieniem.
Już raz miałam taką akcje w 5tc ale wtedy prawdopodobnie nitka krwii, która mi się przytrafiła była spowodowana zagnieżdżeniem się zarodka. Bo jak na drugi dzień byłam badana nie było śladu po plaminiu.
A po drugie nie chce póki to na prawdę nie jest konieczne jeszcze oglądać tych wszystkich kobiet zwijających się z bólu.. Za wcześnie na to..chybaby mnie to zabiło.
W czwartek połówkowe. Mam nadzieje, że na nie pojadę i wszystko okaże sie ok -
Cassie, a Ty cały czas na tej luteince jesteś? Bierzesz ją dopochwowo, czy doustnie?
Bo ja jak brałam luteinę dopochwowo, to też miałam takie króciuteńkie jednodniowe plamienie, ale byłam w tym dniu też akurat u gina i okazało się, że wystąpiło podrażnienie od luteiny. Może u Ciebie też coś takiego? W każdym bądź razie uważaj na siebie i obserwuj, co dalej się dzieje. Jeśli się powtórzy to ino śmigaj na IP. Ale mam nadzieję, że to jednorazowe
Llallka, u mnie dokładnie tak samo z tymi kopniaczkami jestczuję je we wszystkich miejscach na brzuchu
dobrze, że na razie jeszcze nie szaleje aż tak
-
llallka no pewka, że jak coś to jade na oddział od razu bez zastanowienia. Ale wygląda to właśnie jak nic znaczącego
odpocznę i będzie dobrze. Wiadomo trzeba być czujnym ale nie można tez wpadać w panikę
moniadi nieeee ja luteine brałam tylko od 5-10tygodnia. Teraz nic. Lekarz mówi, że też coś tam po prostu mogło z moczem pójść..
A może po prostu za mocno się..ekhem SKUPIŁAM w tej toalecie? ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 17:00
llallka lubi tę wiadomość
-
Cassie65 bedzie dobrze
Ja kopniaki czuje na wysokości pępka
Szarlo ja żelazo razy dziennie mam brać a glukozy się nie bój ja juz jedna przeżyłam tylko zaopatrz się w cytryny
Ja jednak polowkowe mam 9 kwietnia i to będzie równo skończony 23 tyg chyba nie za późno jak mnie tak lekarze umówiliszarlo lubi tę wiadomość