Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Babeczki kochane,
Sisi podpinam sie pod komentarze dziewczyn raz że brzusio piękny a dwa że taka ogarnięta jesteś już z tymi rzeczami, a ta szafa taka słodziutka bardzo mi sie podoba
Lovi witamy w klucie mamusiek dziewuszek, gratuluję a fotka z usg taka ładna, moje z połówkowych są o wiele mniej wyraźne i taki mały ufoludek na nich jest
Ruda paskuda - super że się wszystko udało, w sierpniu brałam ślub wiem ile jest załatwiania, stresu itd, z ciekawostek ślub dawał nam nasz kolega rok młodszy odemnie z którym miałam swój pierwszy pocałunek w wieku 15 lat hehe:)
Piszcie dziewczyny co już kupiłyście do wyprawki,
ja póki co mam:
furę ciuszków trochę kupiłam trochę dostałam
2 butelki 125 Avent anty kolkowe - dostałam bo koleżanka nie używała ( nowe )
podkłady poporodowe
majciochy poporodowe
bepanten ( dostałam )
wkładki laktacyjne
pieluszki tetrowe
pieluszki 2 sztuki z ceratką
kocyk bo akurat sami je robimy
i póki co tyle, ale jak to wkońcu napisałam to jakoś łatwiej mi zebrać mysli co mam a co nie - chyba pora wydrukować listę dla malucha i dla mnie i zacząć kompletować bo w tym temacie poprostu lezę i kwiczę hehe:)
w planach mam:
wózek Roan bass - myślę który kolor
nosidełko/fotelik Cybex
laktator ręczny Avent
hmmm to tyle z "grubszych rzeczy"
chyba faktycznie muszę tą listę druknąć heheh:)
No SISI przy Tobie to ja naprawdę zdaję sobie sprawę że tyle zakupów jeszcze przedemną a w piątek zaczęłam 6 miesiąc wg OM a według USG zacznę jutro, ale ten czas lecccccccccccccci|
Lovi89, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Ruda Paskuda i to tyle co masz do powiedzenia na temat ślubu?! No bez jaj KIECKA!!
Lovi śliczna dziewczynka fajnie, że tak jak chciałaś laseczkę tak masz. U mnie nie ma szans już na chłopca bo wynik odnośnie płci z amnio jest bezlitosny XX i koniec Ale najważniejsze, że zdrowa Zocha
Też sobie chyba strzelę zdjęcie 3d jednak. Okazało się, że wyjdzie mnie to 50zł tylko więc łaj not? To już w czwartekLovi89, moniadi, sisi lubią tę wiadomość
-
Cassie, jak dobrze, że dziś już wszystko ok
Lovi gratuluję prześlicznej dziewczynki. Fajne to zdjęcie 3d, aż zaczynam żałować, że nie zapisałam się dodatkowo na takie...
Ruda Paskuda, rzeczywiście coś kiepsko się rozpisałaś na temat tego swojego ślubu ale najważniejsze, że wszytko super wyszło (zresztą nie mogło być inaczej )
Rudzielec, to już całkiem niezła wyprawka. U mnie w dalszym ciągu zero rzeczy dla mnie, czy dla maluszka muszę się w końcu ogarnąć i porobić jakieś zakupy
A tak przy okazji, takie drobne akcesoria typu pieluszki, chusteczki, kremy, itp, itd. to kupujecie stacjonarnie, w drogerii/aptece, czy gdzieś w necie zamawiacie? -
Dzięki dziewczyny, czy ogarnięta to nie wiem, póki co kupuję z głowy i chyba jeszcze sporo rzeczy mi brakuje, ale mam nieodpartą potrzebę kompletowania rzeczy, inaczej jestem zestresowana... hormony? Póki co mam:
Wózek, fotelik, bazę isofix, łóżeczko, bujaczek/huśtawkę, pościel do łóżeczka z ochraniaczem i rożkiem, szafę, ciuszki,2 kocyki, kilka pieluch tetrowych i flanelowych, kosz mojżesza, 4 butelki tommie teepee ze szczotką do czyszczenia, wkładki laktacyjne, maty do przewijania, pampersy i mokre chusteczki które kupuje po paczce przy okazji cotygodniowych zakupów spożywczych. Acha i ostatnio w promocji były worki na zużyte pieluszki to też wzięłam.
Ostatnio znalazłam fajną listę wyprawkową, muszę ją wydrukować i skreślić wszystko co już mam. Nie mam w ogóle pojęcia jakie kosmetyki dla maluszka no i cała wyprawka dla mnie do szpitala.
Cassie dobrze, że obyło się bez kolejnych niemiłych niespodzianek. Ale odważna jesteś, że poszłaś do pracy.
Anielle wyobrażam sobie co przechodzisz z takim uparciuchem, musi być frustrujące. Będę musiała się nastawić psychicznie bo ja zawsze lubie jak jest po mojemu. Coś czuję, że moje dziecko nieźle mnie utemperuje
Lovi gratuluję prześlicznej córeczki I tej niespodzianki! Ile razy lekarz wcześniej potwierdzał chłopaka?
Ruda Paskuda wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!! Teraz pewnie przyznasz, że cały stres przed był tego wart Czekamy na zdjęcia!!
Julii gratuluję połowy ciąży!
Rudzielec Twoja wyprawka też rośnie w siłę. Poza tym pamiętajcie, że ja jestem z was najdalej w ciąży no i napędzają mnie lipcówki. Tam co poniektóre mają już zupełnie zamkniętą listę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:31
moniadi, Juuli lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
jej dziewczyny jakie super wieści!
Ruda wszystkiego najsłodszego na "nowej drodze" i gratulacje !! napisz coś więcej
Lovi super że dziewuszka też bardziej "chciałam" córkę, ale u mnie zdjęcia siusiaka są takie ewidentne ze już się nic nie zmieni raczej i będzie synuś i już go kocham najbardziej na świecie
Sisi no to poprzeczkę z tą wprawką wysoko postawiłaś nam hehe teraz to złapałam stresa... ale ja mam 12 kwietnia w szkole rodzenia o wyprawce więc zaraz po tym wykładzie zabieram się i kuzynka mnie chce wspomóc troche typu piżamy, nowe opakowania podkładów, podkładki nowe do wanienki dla synka itd bo jej zostało sporo więc muszę się do niej przejechac i pozbierać te wszystkie rzeczy i potem bee kupować
sisi lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Anielle podziwiam za cierpliwość !! 3maj się dzielnie z tym Twoim małym uparciuszkiem !! ja podobnie jak Sisi, też muszę mieć wszystko po swojemu, przemyślane itd więc przypuszczam że szybko mnie synek zweryfikuje i postawi moje życie do góry nogami .... oby tylko cierpliwość się wyrobiła większaneme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
moniadi co do zakupów to ja wszystko co mam to kupiłam przez internet, tak wyszukuje oferty że sporo taniej wszystko wychodzi, jak natrafię na coś stacjonarnie w dobrej cenie to pewnie kupię ale nie bede szczególnie biegac i szukać chyba załatwię większosc spraw przez neta
moniadi lubi tę wiadomość
neme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Sisi kobieto! Kupic pieluchy i koszule do porodu i juz mozesz zasuwać na porodówkę, działasz jak torpeda! Super szafa, taka prosta bardzo mi sie podoba.
Ruda widziałam fotkę na fejsie, zacna panna młoda ale czujemy niedosyt, brzuszka wcale nie było widać.
Lovi ale miałaś niespodziankę! Dobrze, ze wstrzymałas sie z ubrankami, mam nadzieje, ze i u mnie bedzie podobna wiadomość za tydzien, patrzę, ze teraz duzo dziewuch sie wysypało.
moniadi, sisi, Lovi89 lubią tę wiadomość
-
Ja chcąc nie chcąc też większość rzeczy kupuję przez internet. Cent 100x bardziej atrakcyjne a i wybór mam wrażenie, że dużo większy.Póki co jakoś drastycznie na nic sie nie nacięłam, a zamawiam wszystko od ciuszków, przez akcesoria na meblach kończąc.
Lovi gratuluję dziewczynki Wiem jaka była twoja radość bo u mnie było podobnie Szalej z zakupami!moniadi, Lovi89 lubią tę wiadomość
-
Byłam w pepco, wróciłam szczęśliwa
A niedaleko mnie za 3 dni otwierają nowy sklep dla niemowląt i dzieci
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de3f5c390a6a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 17:21
Margaret.Se, Lexi150, szarlo, Anielle, neme, Cassie 65, moniadi, sisi, Lovi89 lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Hej kobitki:)
Sisi ale pogalopowałas już ostro ze wszystkim:D sliczna szafa:)
Ja tez już mam powybierane mebelki, tak mi się wydaje bo może się pozmieniać jeszcze hehehhe ale czekam teraz na przemeblowanie, malowanie w kwietniu i po tym zaczynam szalec na maxa:) jeszcze w 100% projekt pokoju nie aakceptowany bo nie mogę się zdecydować ale pewnie to w praniu wyjdzie:)
Anielle zdrówka kochana:*
Cassie ciesze się ze to cholerstwo nie pojawiło się i możesz spokojnie dalejfunkcjonowac:)
Lovi ale macie suprajsa:D cudownie bo chyba chciałaś córeczke:) piekna gwiazdeczka:)
Ruda Gratulejszyn:*
All ale skarpetunie pikne:) ja tez mam pepco pod nosem ale jeszcze jakos nie miałam po drodze:)
W weekend sa targi u mnie dla rodziców i kobiet w ciąży w ogromnym świecie dziecka i planujemy tam zawitać, na bank cos pokupuje:D
Tak w ogóle to zaczynam cos czuc w tym brzuszku więcej niż tylko babelki/motylki ale jeszcze nie wyczuwalne pod reką, czekam na ten cudowny moment z utęsknieniem:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 17:30
sisi, Lovi89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki a materac do łóżeczka to piankowy albo lateksowy??? bo z dodatkiem kokosa, pamiętam jak pisałyście, ze mogą być robale fujjjj i najlepiej miekki, sredni, twardy, średnio-miękkie czy średnio-twardy???
-
Margaret mąż mojej kuzynki pracował kiedyś w materacach i poleca dla dzieciaczków lateksowy materac bez dwóch zdań
Margaret.Se lubi tę wiadomość
neme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
DZiki dziewczyny za zyczenia wytrwalosci, przydaly sie bo corka dalej testuje, obudzila sie o 4 rano gotowa na nowy dzien. Potem zasnela jeszcze na pare godzin po 6 rano, a jak juz sie obudzila to znowu muchy w nosie o wszystko, jak ja wkoncu do niani odstawilam w poludnie to bylam szczesliwa ze jade do pracy i sobie troche w pracy "odpoczne"... a potem mialam wyrzuty ze tak wogole pomyslalam i znowu dolek na pol dnia
Lovi gratuluje coreczki! A lekarze wczesniej siusiaka widzieli i nagle im sie odmienilo?
Cassie, dobrze ze juz bez przygod, to napewno jakies naczynko peklo i Ci napedzilo stracha, podziwiam i tak ze zachowalas zimna krew. Ale dla mnie tez bezsensu ze zamiast sprawdzic na usg w szpitalu co i jak i dopiero zostawic na oddziale to wola na odwrot... Brakuje tu logiki, jesli to nic powaznego to po co zostawiac?
Ruda gratulacje i wszystkiego dobrego !!!
Rudzielec a ktore to sa Aventa antykolkowe? -
Anielle no dokładnie! Brak logiki w ich postępowaniu! Jeśli przyjęliby mnie nawet wczoraj koło tej 14 jestem pełna obaw czy ktokolwiek by mnie jeszcze przebadal czyli dziś jeszcze bym się tam pokisila i ciekawe kiedy mnie w ogóle wypisali. Leżałabym tam tak na prawdę z niczym jak się okazuje..chyba by mnie rozerwalo od środka gdyby tak było. Kiedy w 5tc miałam taki incydent do lekarz przynajmniej zajrzał co jest grane i kazał mi podjąć decyzję czy zostaje czy wracam do domu. Mówił, że mam trochę krwii na macicy ale decyzja należy do mnie. Po rozmowie z położna która widziała, że jestem w mega złym stanie postanowiłam też wrócić do domu. Ona mi dopiero na spokojnie wytłumaczyła, że pewno zarodek właśnie się zagniezdzil o to stąd. Kazała się obserwować do rana i jak coś wracać ale nic się już nie wydarzyło. Ale pamiętam lekarza, który prawie krzycząc pytał mnie czy zostaje na oddziale cxy "WYPISUJE SIĘ PANI NA WŁASNE ŻYCZENIE" (była 22 godzina ja nie miałam że sobą nic, nawet karty ciąży jeszcze założonej. To był pn a ja w pt dowiedziałam się w ogóle o ciąży) Mimo to sprawdzałam to usg jeszcze prywatnie ale już było po krwawieniu wtedy i wszystko było ok.
Tak czy siak w czwartek mam połowkowe jeśli faktycznie moja dlugasna szyjka się skrocila albo łożysko zaczęło szfsbkowac napewo się dowiem i dostosuje do porad lekarza. Ale myślę że wszystko jest ok!
-
Dzięki dziewczynki:) z tego co wyczytałam w necie to powinien być średnio-twardy i zapewne taki kupie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 21:10
-
Anielle w 16 tyg moj lekarz prowadzacy na moja prosbe sprawdzal plec i mowi ze nie jest pewny ale raczej chlopczyk, wiec zapytalam sie czy widzi jajeczka, powiedzial ze tak, ale to moga byc tez wargi sromowe, bo na tym etapie moga wygladac jak jajeczka. Takze jak uslyszalam ze chlopczyk to juz sie nastawilam na niego, bo u nas w rodzinie przewaznie zawsze jedna plec kroluje:D w dodatku mialam te same objawy ciazowe co z Nikosiem
Natomisat wczoraj na usg 3d u innego lekarza, stwierdzil ze moj dr nie mogl widziec jajeczek, bo w 16 tyg jeszcze sa one nie rozwiniete, i ze jak byk widac wargi sromowe i bedzie piekna dziewczynka! A ja marzylam o dziewczynce i do dzis jeszcze nie moge w to uwierzyc!!Margaret.Se, Jesionka, neme, moniadi, sisi lubią tę wiadomość
-
Lovi to cudownie, bardzo sie ciesze ze tak Ci sie to ulozylo Nic tylko teraz kupowac sliczniaste ubranka Ciekawe czy u nas sie siusiak utrzyma czy nie, przekonam sie w czwartek. Juz sie nie moge doczekac!
Ja dzisiaj mialam mega kryzys, wszystko szlo nie tak jak trzeba... poryczalam sie popisowo na koniec dnia i juz mi lepiej Mam mocno nadzieje ze sie dzisiaj wyspie wiec lece juz do lozka. Papa!