X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, ze wszystko dobrze po wizycie. Fajne, ze Lauretka sobie ziewała :D Musisz na prawdę być przeszczęśliwa. Twój ukochany mały bobas <3 Ja jutro Zośkę zobacze na 3d to bedą jaja dopiero :D

sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szkoła rodzenia zaczyna się 18. kwietnia, planuję w tym tygodniu ruszyć tyłek i się zapisać, a zebrać się nie mogę... Następny termin w czerwcu, a wtedy to już planuję leżeć brzuchem do góry :)

20.08.2017 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Ech no tak... może być za wcześnie... ale może się uda? :) W każdym razie, ja się wybieram rodzić na Czerniakowską, o ile mnie nie przestraszą te legendarne straszne warunki sanitarne i wspólny kibel na korytarzu :P A tak w ogóle, to na jakiej dzielnicy mieszkasz? Ja na Gocławiu

Kochana ja Bielany to kawał drogi ode mnie mieszkasz.no zobaczymy co powiedza

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, gratuluję udanej wizyty :) fajnie, że Twoja Laura dała Ci doświadczyć takich przeżyć :)
    Sisi, ładne szaleństwa w nocy uprawia ta Twoja mała :) współczuję, bo mi się strasznie nie chce wstawać w nocy, nawet jak mi się siusiu chce, to zawsze próbuje przetrzymać, ale i tak nic z tego :) tylko, że u mnie to jest max 2 razy na 10h snu :)
    Rudzielec, dziękuję za linka, też na pewno z niego skorzystam sobie :) widzę, że całkiem spory asortyment już sobie uzbierałaś :)
    Cassie, pochwal się koniecznie wrażeniami ze szkoły rodzenia :) ciekawa jestem jak to wygląda w rzeczywistości... Ja jeszcze się nie zapisałam ani do położnej, ani do szkoły... Chyba czas zacząć dzwonić i się umawiać, chociaż chyba nie chce mi się tak jak All4love ;)
    Kurka, trzymam kciuki za wizytę :)

sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać dam wieczorem na pewno! :)
    Ja mam spanie od zawsze na zawołanie i mega mocne. Więc na szczęście udaje mi się przespać całą noc albo tylko raz wstać do sikania. Ostatnio w sumie co noc wstaję a no nie mam problemu, żeby na nowo zasnąć. Ciekawe jak to będzie przy bobasie jak ja mam takie spantos..ale wtedy ponoć się na czujce śpi ;p

Moja złota metoda- nie patrzę w nocy na zegarek jak się budzę do sikania czy po cokolwiek. Bo wtedy się tylko wkurzam i nakręcam, że np mam tylko 2h snu jeszcze a łaże zamiast spać :D Tak to sobie wkręce, że np jest dopiero 1 godzina i śpię spokojnie ;p

moniadi, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy! Po moim wczorajszym kryzysie ani sladu, nie zrozumiesz kobiety w ciazy ;) dzisiaj mam wolne, spedzilam super poranek z corka, bylysmy na placu zabaw, pieknie zjadla obiadek, troche sama, troche ja karmilam, zasnela bez marudzenia na drzemke, no poprostu inne dziecko. W nocy tez nie mogla cos spac kolo 5 rano, ale wzielam ja do siebie, wytulilam i w przeciagu pol godziny juz spalysmy obie. Takie dnie lubie :)

Rudzielec, to ostatnie chwile kiedy sie mozesz pocieszyc 6 godzinnym snem w ciagu bez przerw bo pod koniec ciazy to juz bedzie niemozliwe z brzucholem wielkim a po porodzie to juz wogole nawet nie mowie ;)

Ja tez nie przechodzilam toxo i u mnie co miesiac mi sprawdzaja czy czasem nie zlapalam. Wam nie?

Kurde tez bym juz chciala cos szykowac dla maluszka, ale trwamy w zawieszeniu, czekamy na decyzje czy sie przeprowadzamy czy nie i taka jestem w pauzie, nic nie moge zrobic. Niby mam duzo rzeczy ale sama nie wiem co i gdzie i czego mi brakuje.

Fajne macie te szkoly rodzenia, z yoga i wogole. Moja byla taka na odwal sie, 6 spotkan, chodzilam sama bo maz w pracy, w sumie poza jednymi zajeciami o technice parcia to nic ciegawego nie wynioslam z tego. Wiecej z forum juz wiedzialam :P

Margaret super ze wizyta sie udala i ze cora w brzuchu sobie spokojnie urzeduje :)

Ja jutro na 9 polowkowe USG!!! :)

moniadi, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, ja tez mam jutro o 9, wiem ze bede sie stresowac, przydalby mi sie jakis zloty srodek na stres.

sisi lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Szarlo, to bedziemy rownoczesnie przezywac, trzymam kciuki!!!

szarlo lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam nie przeżywam, tylko bardziej jestem podekscytowana, młode się rusza, serce bije, lekarze jak dotąd nie mieli żadnych "ale", więc na luziku

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z reguly jestem optymistka i sie nastawiam pozytywnie na jutro. Ale ostatnie usg mialam 21 stycznia prenatalne wiec troche czasu minelo i cholera wie co tam nowego sluchac w brzuchu wiec jednak odrobine stres jest.

Cassie 65 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można na wzdęcia? Bo zaraz zeświruję... czuję się jak balon.
    Margaret to rzeczywiście kawał drogi mamy do siebie, a szkoda. Nie wybierasz się do Bielańskiego albo na Inflancką? A jest ktoś z okolic warszawskiej Pragi? Mokotowa?

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle a nie miałaś takich szybkich usg w międzyczasie?

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dawno nic nie pisałam, bo stresowałam się Nifty, które nie wyszło 2 razy. Jestem właśnie po połówkowych, zdrowy chłopak, wszystko na swoim miejscu :)

sisi, Cassie 65, Genshirin, moniadi, santoocha, Margaret.Se, szarlo, ss25, llallka, Asiulka83, Kasiula09, Lexi150, Kfoka lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Dziewczyny co można na wzdęcia? Bo zaraz zeświruję... czuję się jak balon.
    Margaret to rzeczywiście kawał drogi mamy do siebie, a szkoda. Nie wybierasz się do Bielańskiego albo na Inflancką? A jest ktoś z okolic warszawskiej Pragi? Mokotowa?
    Można espumisan

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha jak to nie wyszło? Bez sensu. W każdym razie gratulacje :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha gratuluję zdrowego chłopaka!!! :) Nawet nie wiedziałam, że takie badanie może nie wyjść. Domyślam się ile Cie to stresu kosztowało. Mam nadzieję, że teraz będziesz częściej zaglądać. :)

Anielle, Szarlo kciuki za wasze jutrzejsze wizyty &&&&

szarlo lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo i Anielle, trzymam kciuki za te Wasze polowkowe :)
    Basha, gratuluję zdrowego chłopaka i współczuję tego stresu, który musiałaś przeżywać...

szarlo lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety okazuje się, że może nie wyjść. 2 razy było za mało DNA płodowego we krwi. Trzeci raz nie pobierają tylko zwracają kasę.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka nie mialam zadnych usg w miedzyczasie bo moja ciaze prowadzi polozna przy szpitalu a tam nie maja w gabinecie usg, tylko serduszka sluchaja. Usg sa tylko 3 w czasie calej ciazy wiec mozna zatesknic.

Kurcze Basha wspolczuje, niezle sie musialas nastresowac. Ale dobrze ze juz wszystko wiesz i ze jest dobrze.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle i Szarlo kciukaski za jutrzejsze połówkowe!!!&&&&

Dzięki dziewczynki ojj wizyta udana tak:) Córcia niespodzianke mamusi zrobiła:) ojj tak Cassie jestem w siódmym niebie heheh doczekać i doznac czegos takiego:)

Kurka no u mnie jest stres przed wizyta, niestety wspomnienia jak widzisz przez usg ze dziecku serce nie bije, zabijasz wszystko w sobie a lek pozostaje:(
    Kurka myślałam o Bielanskim ale tak dostawałam tabletki na poronienie i miałam wizyty kontrolen po, wiec jakos nie mam ochoty tam rodzic. Co do Inflackiej to tyle się naczytałam fatalnych opinii ze jakos mnie nie kreci ten szpital. Kochana to ze tak daleko mieszkamy nie znaczy ze nie możemy się spotkać:)

Basha super wieści!!!! strasznie się ciesze ze synus zdrowy!! to czekanie na wynik nifty dobija a u Ciebie podwójne dobicie...ehh

Zapisałam się do szkoły rodzenia na Czerniakowską ale na 11 maja to będzie pierwszy dzień 26tc, może któras dołączy do mnie????:))))))

szarlo lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ