Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiula, dzieki, pojde z pelnym najwyzej oproznie jak trzeba bedzie.
Cassie, kot do lozeczka tez wlezie, w kartonie byloby mu ciasno z mala. Ja nie mam obgryzaczy takze tym sie nie przejmuje, bede trzymac malego w kartonie na lozku, aby nie wstawac, w kartonie go nie zagniote. Swoja droga drogie te kartony, w tej cenie mozna kupic lozeczko wyposażone, oczywiscie uzywane.
Biegam dzisiaj do kibelka co chwile, chyba maly po pecherzu mnie oklada. No i dzisiaj czulam ruchy troche pod pepkiem, zupelnie inne uczucie, ale tylko przez chwile pozniej wrocil na dol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 22:08
sisi lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Szarlo racja. Ale druga sprawa. Gdzie stawiać taki karton w takim razie.. na ziemi strach no bo kot wlezie i może wyłożyć się na małej tak jak na nas wiecznie śpi. A na wysokości ani nie wspomnę żeby go stawiać.
Mówisz w łóżku? może byc ciasnawo też. Chyba, że stary na kanapę
Bardzo są drogie te kartony!! Ja sama na pewno sobie go nie kupię. Jak juz to powiem dzieczyną na babyshower, że go chce ale jeszcze pomyślę. Najlepiej samej se ogarnąć takie coś tym bardziej, że ten karton jest dla tylo dla bobasów do 6 miesiąca życia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 22:14
-
kurkaSkiters wrote:Cassie faktycznie mało tych rzeczy... Po co my robimy takie długie listy?
Llallka, też oglądałam te rożki i chyba ugadam ze starym, że weźmiemy z tego sklepu rożek, poduszkę dla mnie i przewijak dla małej bo ceny super.
Przypomnij mi prosze o ktory sklep chodzilo. Ja to nie kupilam nawet pol rzeczy jeszcze, moze czas zaczac -
Hej dziewczyny, ja tez wczoraj sie wzielam za zakupy dla dziecka i siebie w koncu, wozek mam po synku. Zamowilam lozeczko z ikei białe, ale mysle ze przemaluje je na szaro zamowilam wszystko co potrzebne po porodzie, wszystkie higieniczne rzeczy dla siebie i dziecka w aptece internetowej, wychodzi o wiele taniej. Zamowilam jeszcze przewijak i materacyk, w sumie zostaly mi jeszcze tylko butelki i pościel. Nie mialam nic i zalatwilam wszystko za jednym wlaczeniem lapka:) ciuszki bede kupowac na bieżąco. Milego dnia:)
Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
gratuluję pozytywnych wieści z wizyt
Ja oczywiście dalej nic nie mam bo czekam do połówkowych. Liczę na to, że maluszek nie będzie się tym razem zasłaniał
A co do rzeczy do szpitala co myślicie o tym:
Wyprawka do szpitalasisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Cassie ja powiem cos do tej listy fajna jest ale tak u mnie np. Ubranka musielismy miec swoje pierwsze dwie doby ubierali w szpitalne a potem prosili o ubrania na zmiane.
Druga rzecz torba do porodu ja wyladowalam w szpitalu dwa dni przed rozwiazaniem, w szpitalu mi odeszly wody i poszlam na porodowke wzielam tylko wode i telefon i tylko to mi sie przydalo a pozniej juz na sale w ktorej bylam z dzieckiem poprzenosili mi torby jedna byla z moimi rzeczami a druga z dziecka -
nick nieaktualny
-
Margaret je jestem z Bielska Białej nie z Wawy:). Gratuluję ziewającej Laury:)to musiał być mega fajny widok, byłaś sama czy z tatusiem? Ja będę rodzić przez CC w Eskulapie w Bielsku
Cassie 65 fajnie że nam tu wrzucasz takie rzeczy, ja do szkoły rodzenia się nie wybieram bo już tego czasowo nie ogarnę, chodzę do pracy a chciałabym jak najdłużej, więc moja szkoła rodzenia to YT i forum
Anielle - hehe nie strasz że pod koniec ciąży aż tak źle będzie ze spaniem a ja tak lubię spać, ale masz już jedną ciążę za sobą więc wiem co mówisz, w jakim miesiącu wtedy rodziłaś?
Basha, Sand, kurka- super wieści, gratuluję !
Anielle, Szarlo fajnie że wizytujecie, trzymam kciuki, ja dopiero 7 kwietnia ale plus taki że na każdej wizycie mam szybkie USG i mogę sie przywitać z moja panną Szarlo - zaintrygowałaś mnie tym pudełkiem
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
A jeszcze Wam powiem że tak poczytuję kwietniowe mamy - część już się rozpakowała, cześć czeka - jakie tam są emocje - masakra:) już nie mówiąc o tym jak dziewczyny opisują jak się męczą w tych ostatnich tygodniach/dniach, co je boli, ile kg przybrały - przeraża mnie to wszystko hehe
P.S. Zmieniłam avatara bo w listopadówkach pojawiła się jedna laska odemnie z pracy i nie chce żeby mnie tu skojarzyła hehe:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 08:54
sisi, Another lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Hej dziewczynki:) ja sie witam w 20tc:) tosz to szok:D lec czasie lec:)
Rudzielec sorki zapewne pomylilam sie z ta Wawką hehehe tatus nie mial tego zaszczytu zobaczyc jak nasza ksiezniczka ziewa:) zrobila mamusi cudowna niespodzianke:) zawsze jak ją widzialam to tylko z boku a teraz cala buzke pokazala pierwszy raz i szkoda ze tak kijowy sprzet ehhh no nic we wtorek licze znowu na coreczke ze sprawi rodzicom cudowna niespodzianke:)
Kurcze ja wole nie czytac tych kwietniowek bo jeszcze uciekne przed porodem;) hehe tak powaznie to ronilam dwa razy w domu po tabletkach i w sumie mysle ze bol podobny tylko nasilenie jego mocniejsze, wiec chyba wiem co nieco...
Cassie super zes zaszalala ale fajnie ze wstawilas bo bedziemy miec porownanie ze szpol i wyprawek:)Genshirin lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Cassie dzięki za listę, fajne i bardzo przydatne te informacje, szczególnie jak rozpoznać zbliżający się poród. Z tym wilczym apetytem potwierdzam, moja psiapsióła zaliczyła McDonalda i wszamała ze 3 zestawy na parę godzin przed swoim porodem
Genshirin na Twojej liście chyba niczego nie brakuje i cena też całkiem spoko. Jedną trzecią z tych rzeczy już mam ale teraz wiem co jeszcze muszę dokupić.
Wczoraj zastanawiałam się nad ochraniaczami pod prześcieradło do łóżeczka czy wózka. Kupujecie specjalne wymiarowe czy wystarczy podłożyć zwykły podkład?Rudzielec :) lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dobry.
No sisi z tym Wilczyn apetytem przed porodem chodzi o to że organizm kobiety chce nabrać sił do porodu bo wie co się zbliża tak samo jest ze spaniem przed porodem kiedy kobieta cały czas by spała
Niesamowite to jest.
Idę się zbierać na widzenie z Zosia. Dzis połowkowe 3d jak ładnie wyjdzie to zarzuce fotkęRudzielec :), Genshirin, szarlo, sisi, moniadi, Another, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Ja juz po maluch zdrowy, bedzie chlopiec, ma glowke do dolu, wazy wg. usg 450g lekarka mowila ze ok. Ciaza 3 dni starsza niz wg.OM. Widzialam sliczny kregoslup i żeberka☺
Mam jedno zmartwienie pepowina dwunaczyniowa, a w 12tyg.byla trojnaczyniowa i nie wiem kto popelnil blad, bylam u roznych lekarzy, jutro jade na 4d mam nadzieje, ze lekarz sprawdzi pepowine. Generalnie nie martwie sie tak strasznie, ale echo serduszka trzeba bedzie zrobic, bo przy takiej pepowinie moga byc niewielkie wady serca, ale nie musza, wg.dzisiejszego usg przeplywy i serce sa bez zarzutow.
Szyjke mierzyla mi przez brzuch, nie zawsze sie da, ale u mnie sie udalo, pecherza nie oproznialam.sisi, Rudzielec :), Cherry_Blossom, moniadi, Genshirin, Margaret.Se, Cassie 65 lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Co do porodow to wydaje mi sie, ze teraz jest fajna pogoda/dobry termin, cieplo, ale nie goraco, nie puchniesz tak, kolezanka wczoraj miala termin i bardzo sobie chwalila ta pore roku, pierwszy jej potod byl w lipcu, niezle napuchla szczegolnie nogi. Takze kwietniowki nie maja zle.
Aniołek 18.04.2016