X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo gratuluję synusia i ma fajną wagę, moja tydzień wcześniej w 20+1 380 gram więc chyba nie była, aż taka ciężka :) Mam nadzieję, że echo wyjdzie dobrze, na kiedy masz termin? Nie przypominam sobie żeby na moich połówkowych w ogóle sprawdzał pępowinę, tym bardziej się cieszę, że będę w Polsce. Masz jakieś foto maluszka? :)

Cassie kciuki i pozdrów Zosieńkę od cioć ;)

Another lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na echo jeszcze sie nie zapisalam, bo nie odbieraja, maja oddzwonic, mam nadzieje ze jutro sie jeszcze cos wyjasni. Nie mam fot bo maly lezal plecami do mojego brzucha, tylko przez chwile widac bylo buzie.

Co do wagi to wszystkie pisalyscie ponizej 400g, wiec waga mojego synka wydaje sie duza, choc wiem, ze to indywidualne i ciaza starsza. Nie moge uwierzyć, ze jest juz taki duzy - kocham ☺

Sisi Twoj suwaczek mowi, ze w 22 tyg.maluch wazy okolo 400g, to moj wazy ponad srednia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 12:41

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już idę uzupełniać ale najpierw muszę powiedzieć, że cudowne wieści z wizyt i czekamy na kolejne <3

Margaret.Se lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo, jak to? zmienił ci się rodzaj pępowiny? Nie rozumiem. Może się ktoś pomylił?
    450 g to już poważna waga :) Na pewno będzie ok, ale rozumiem, że napędzili ci stracha
    Heh a ja oglądam filmik z wczorajszego usg i dopiero teraz się skapnęłam, że Zuzka pije wodę płodową i puszcza bańki nosem... nie wiem dlaczego, ale mnie to obrzydza... własne siki? jestem złą matka :P

szarlo, sisi, moniadi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png

Wysłany: 30 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlo wrote:
    Co do porodow to wydaje mi sie, ze teraz jest fajna pogoda/dobry termin, cieplo, ale nie goraco, nie puchniesz tak, kolezanka wczoraj miala termin i bardzo sobie chwalila ta pore roku, pierwszy jej potod byl w lipcu, niezle napuchla szczegolnie nogi. Takze kwietniowki nie maja zle.

Dlatego bardzo chciałam wiosenne dziecko
    Nawet miałam mieć:(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 30 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo, nie widzę Cię na liście??? Dawaj mi tu dane :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten suwaczek to jakiś strasznie zacofany jest. Później w 25 tygodniu pisze, że maluch ma dopiero 500 gram, a po lipcówkach wiem, że dzieciaczki wtedy dobijają już do 800-1000 gram. Liczę, że moja na dzień dzisiejszy ma już ponad 600 gram :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860

Wysłany: 30 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prześcieradel to ja kupie taki podkład na gumce

sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 30 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt/wiesci! ;) Byle do przodu :D

Cherry możesz mi wpisać 05.04 echokardiografię i imię Lena ;)

Już nie Laura? ;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, jestem 10 sierpien.

Kurka, zmienic sie nie mogla, wiec ktos sie pomylil, dzisiaj lekarka powiedziala, ze ona nie jest nie omylna, sama nie wiem co o tym myslec, powiedziala tez, ze w 12 tyg.nie skupiaja sie tak na pepowinie, nie wiem czy gdzies prywatnie jeszcze nie pojsc-taka mysl mi sie kolacze po glowie. Chodze do enelmed mam pakiet z firmy. Obaj lekarze maja dobre opinie i sa doswiadczeni. Poczekam z zamartwianiem sie do jutra.

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja przyjaciolka prowadzi sklep internetowy z odzieżą dla maluszków, dajcie lajka na facebooku, moze Wam cos wpadnie w oko :) czeste promocje i okazje na facebooku są :)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Już nie Laura? ;)

Haha idę mężowi na rękę i bedzie Lena :) poza tym jakis wysyp tych Laur i juz mi sie nie podoba :((

• All4love Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszystkie dziewczynki albo Laura albo Maja...

ss25 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo, ja bym się jeszcze przeszła do innego lekarza, jakiś dziwny tekst ci zasadziła, jak to nie jest nieomylna? I jak nie skupiają się na pępowinie? To w takim razie po cholerę ją opisują? Musiała się walnąć. A jakbyś miała dwunaczyniową od samego początku, to coś złego? Bo ja się nie znam...

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo, fajnie, że już jesteś po i z małym wszystko ok. Szkoda tylko, że ta pępowina nie taka jak trzeba... Ale na pewno wszystko i tak zakończy się pozytywnie :) Ewentualnie może rzeczywiście odwiedź jeszcze jednego lekarza, może coś więcej podpowie.

zrz6p07wwctuqa9g.png

Wysłany: 30 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo kalafior level master :P

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, jak już wprowadzasz dane na 4 str, to dopisz proszę przy mnie, że będzie synuś :) a nad imieniem wciąż myślimy... :)

Genshirin lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo, napwno wszystko bedzie dbrze, nawet jesli pepowina faktycznie sie okarze dwu naczyniowa. Nie stresuj sie. I moze faktycznie idz gdzies prywatnie zeby porzadnie sprawdzili.

Ja tez juz po polowkowych, wyszlam z wielkim niedosytm. Synus potwierdzony, to jedno wiem napewno :) Ale cale usg jakies takie ekspresowe, niby wszystko zobaczyla lekarka ale jakos tak po 3 sekundy poswiecila na kazda czesc ciala. A buzka z profilu sie nie pokazala wiec jej nie widziala, powiedziala tylko ze jej mignela przez moment i ze wszystko chyba ok. Zdjecia buzki nie mam, 3D tez nie :( Zastanawiam sie czy nie isc prywatnie jeszcze raz ale troche mi szkoda bo 120€ piechota nie chodzi, mialabym za to juz cos konkretnego z wyprawki, albo chociaz lozko nowe dla corki, zeby lozeczko male zwolnila dla dzidzusia. No ale jak po badaniu powiedzialam lekarce ze w takim razie rozumiem ze wszystko jest ok i ze chlopczyk i to jest najwazniejsze a ona jakos dziwnie powiedziala ze nigdy usg nie daje 100% pewnosci ze dziecko jest zrdowe i jakos tak mnie to w niepewnosci zostawilo...

Rudzielec no ja rodzilam w styczniu wiec pd koniec ciazy warunki do spania idealne, nic tylko sie zaszyc pod ciepla kolderka i nei wychdozic. W lipcu w upalach to nei dosc ze brzuch nie pozwoli spac to jeszcze duchota ktora bedzemy odczuwac podwojnie :P Cudowny stan blogoslawiony :)

Poszlam na zakupy po usg, kupilam pare ubranek dla chlopca i powiem Wam ze pomimo ze to moje drugie dziecko to i tak stalam jak glupia przed tymi rozmiarami i nie wiedzialam co wziac :P W HM ten rozmiar 56 mi sie wydawal strasznie duzy, wzielam dwa slokdkie rampersy z batmanami i teraz sie zastanawiam czy nie za duze beda...

moniadi, ss25, sisi, Lexi150 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to i mi możesz przerobić datę z 17 na 14 bo i w kolejnym usg się potwierdziło :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Szarlo gratuluję synusia i ma fajną wagę, moja tydzień wcześniej w 20+1 380 gram więc chyba nie była, aż taka ciężka :) Mam nadzieję, że echo wyjdzie dobrze, na kiedy masz termin? Nie przypominam sobie żeby na moich połówkowych w ogóle sprawdzał pępowinę, tym bardziej się cieszę, że będę w Polsce. Masz jakieś foto maluszka? :)

Cassie kciuki i pozdrów Zosieńkę od cioć ;)
    Sisi mój młody 379g. w 19+5, także bardzo podobnie i też myślałam, że grubasek, chciałam witaminy odstawiać, ale gin zabronił. Powiedział, że wszystko superi waga też ok i że żaden grubasek :P

moniadi, Margaret.Se, ss25, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ