Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaa link do materacyków:) właśnie nad tym się zastanawiam dwustronny lateksowo-piankowy antyalergiczny i polecany dla dzieci od 0+
http://materacyk.pl/produkt/materac-lateksowy-antyalergic-covers-model-ml1/ -
Margaret moja kolezanka rodzila 2 razy na inflanckie i sobie chwalila, takze to chyba indywidualnie terzeba podejsc, dla mnie ten szpital jest na 2 miejscu. Natomiast inna kolezanka bielanski podsumowala jako patologie.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
All wiem ze drogi i jeszcze się bije z myślami no i przekonuje mojego do droższego materaca ale zobaczymy jak w praktyce będzie,tez myśli mi krążą a jak cos się wydarzy a kupa kasy wydana. Tam tez sa materace tansze i piankowy za 66zł i piankowo-kokosowy do 100zł
-
szarlo wrote:Margaret moja kolezanka rodzila 2 razy na inflanckie i sobie chwalila, takze to chyba indywidualnie terzeba podejsc, dla mnie ten szpital jest na 2 miejscu. Natomiast inna kolezanka bielanski podsumowala jako patologie.
Widzisz co człowiek to inna opinia, a dla Ciebie który szpital jest numerem 1?? -
Tez myślałam o Zelaznej ale co do domu narodzin to ja się tam nie kwalifikuje. Mysle ze tam się udam z moim skierowaniem do poradni diabetologicznej, poznam położne i kto wie może przyda się i w taki sposób taka znajomość
-
Margaret, Basha- gratuluję dziewczyny udanych wizyt
Ja materaca (ani łóżeczka) jeszcze nie mam, ale za to dziś zamówiłam 2 prześcieradła do łóżeczka i rożek z usztywnieniem. Rożkiem się pochwalę bo jest przesłodki https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-rozek-usztywniony-slon-zygzak-ciemny-roz.htmlszarlo, Margaret.Se, moniadi, sisi lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt i samych dobrych informacji
Sisi super zakupy niby wydaje się, że jeszcze dużo czasu ale tak naprawdę zostały nam już "tylko" 3 spokojne miesiące. Lipiec to w zasadzie wyjęty z życia, raz że zaczną się porody a dwa to jednak upały na pewno dadzą się we znaki. Także trzeba działać. Ja też muszę się zmobilizować do zakupów.
Ja już po połówkowym - z dzieckiem wszystko w jak najlepszym porządku - córka się potwierdziła. Także możesz mi Cherry usunąć znak zapytania.
Już się nie mogę doczekać pierwszych zakupów dla córyGenshirin, moniadi, kurkaSkiters, sisi, llallka, Margaret.Se, Kasiula09, Anielle, Lexi150, Kfoka, ss25 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też już po połówkowych!
Cherry wpisz mi proszę imię Zuzanna lekarz powiedział że żadnego siusiora nie ma i jest dziewczynka
Wszystko zdrowe, nosek prawie 6 mm, serce, mózg, nerki, żołądek ok. No i żadnego rozszczepu podniebienia, którego się bałam
Ostatnio mamy wysyp dziewuszekGenshirin, moniadi, All4love, llallka, Kasiula09, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Szarlo to zalezy jaki ma sprzet przy corce chodzilam do ginki tam miala kiepski sprzet i kazala mi z pelnym pecherzem, a teraz chodze do innego gina za tydzien mam wizyte i nic mi nie mowil, ale mam kolezanke co tez chodzi do tego co ja jest miesiac roznicy miedzy nami i ona szla normalnie
-
Dziewczyny! gratuluje udanych wizyt!
Basha przede wszystkim Tobie po tym wszystkim co przeszłaś ostatnimi dniami
Szarlo- ja tez się zakochałam w tych pudełkach, widziałam kiedyś jak promują je w DDTVN i co sie okazało, mąż tej dziewczyna która ja sprzedaje prcuje ze mną! tzn on w innym oddziale ale juz z nim wstepnie gadałam o rabaciku
Tylko martwie się jakby się u mnie miał sprawdzić ten karton bo mam kota..raz, że by pewno do niego właził a 2 ten futrzak ma manie obgryzania kartów. A szkoda, żeby obgryzł pudło za 240zł czy tam ile ;p Za to jak dzidziuś by np szedł na noc do babci- idealnie.
-
Odnośnie szkoły rodzenia. Jak to na pierwszym spotkaniu się zapoznawaliśmy. Później położna mówiła nam o tym jak rozpoznać, że poród juz się zaczyna. To dodaje zdjęcia z tego co omawialiśmi.
I omawialiśmy co zabrać ze sobą do szpitala. Bardzo uniwersalna lista. Bardzo mi się ona podoba bo nie jest obszerna. Położna mówiła, żeby do szpitala nie brać ciuszków dla bobasa np. bo zawsze i tak jest w każdym szpitalu bobas jest ubierany w ciuszki ze szpitala.
Warte zapamiętania było też to, jak mówiła, żeby naszykować sobie najlpeij 2 torby. Jedna pobytową ze wszystkimi dupsami a drugą typowo na porodówkę już. I teraz ciekawostka! Najlpeiej, żebym to mąż/partner naszykował nam taka torbę na porodówkę bo to i tak on nam będzie wszystko z niej podawał więc to on bedzię wiedział gdzie co władował (ma to sens ale wiemy jak to może wyglądać w praktyce..w końcu to są faceci)
Dobra dodaje zdjęcia w razie pytań do fotek dawajcie
Margaret.Se, moniadi, Genshirin, sisi lubią tę wiadomość