Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Ja się wczoraj nastresowałam...
Robiłam badania na jutrzejszą wizytę, w tym toxo, bo mam ujemne przeciwciała.
2 tyg temu jadłam mielone i jeden był niedosmażony. Oczywiście okazało się to jak już go pół zjadłam.
Na szczęście IgM dalej ujemne! Ufff.
Zbieram się do żłobka i pracy.
Miłego dnia! -
Anielle - butelka antykolkowa z aventu http://allegro.pl/avent-butelka-antykolkowa-125-ml-natural-smoczek-i5970383230.html ona na w smoczku taki jakby zaworek, dziewczyny z pracy mi polecały i sąsiadka co urodziła 2 miesiące temu też a że ja i tak dwie nowe dostałam to super:)A przy okazji gratuluje Ci cierpliwości do dziecka, ja mam nadzieję że będę taką mieć
Margaret - też czytałam dużo o materacykah dla dzieci i powinien być tak jak
piszesz średnio twardy
Dziś witam się w 6 miesiącu WG USG i lekarz powiedział że tej daty mam się trzymać Mała naprawdę nieźle kopie, czuć wyraźnie pod ręką, wogóle mam takie wrażenie że były bąbelki, bulgotania a jakieś 2 tygodnie temu zaczęły się już kopniaki tak jakoś nabrały na sile w momencie że to jest mega różnica, ja młodą czuję nie koło pępka ale zaraz nad kością łonową bardzo nisko, i najlepsze jest to że ja mam bardzo stały tryb życica, pobudka o 6 do pracy na 7 i o 7 jem śniadanko bo wcześniej nie mam jak ( zażywam euthyrox - musi być na czczo i pół godziny potem nic nie można jeść, o 10 przerwa na 2 śniadanie o 16 obiad i chodzę spać ok 22 i już wyczaiłam że młoda też ma już swój rytm
Kopie ok 7,30-8.00 - czyli po śniadaniu, potem ok 11-12, 17-18 i wieczorem jk się kładę spać, w nocy nie wiem bo śpię jak zabita taka jestem wymęczona całym dniem poza wstaniem na siku ok 1
tak więc dziewczyny szykujcie się już niedługo na burzę w brzuchu hehehe
sisi, Margaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Hej kochane:)
Jade wlasnie na wizyte do mojego lekarza.troche mam stresa bo tak dlugo nie widzialam mojej córuni. Ciekawe czy wypisze mi refundacje na clexane.
Rudzielec ja znalazlam fajna stronke z materacami i pozniej dam linka bo wydaje mi sie ze sa bardzo dobre.
Oczywiscie linka do buteleczki antykolkowej konfiskuje:) ja tez mam bardzo regularny tryb od kiedy jestem na tej diecie cukrzycowej. Nie ma spania i leniuchowania ale i dobrze.
Teraz tak sobie mysle, ze super mamy ze mozemy sobie tu pisac i dzielic sie inf na temat calej wyprawki i inne tematy dzidziowe bo mysle ze nie jedna wpadlaby w panike a tak to doradztwo i pomoc tutaj jest niezastapiona za co dziekuje:)
Tak samo w staraniach, gdyby nie moj watek na ktorym bylam tyle lat, tam taka wiedza ze nigdy takich informacji od lekarzy nie uzyskiwalam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 10:15
Cassie 65, sisi lubią tę wiadomość
-
Rudzielec gratuluję 6 miesiąca
Mnie mała wczoraj porządnie skopała w nocy. Biegłam siku 3 razy w ciągu godziny I też zauważyłam, że ma skoki w nasileniu. Jeszcze tydzień temu były to dość delikatne puknięcia, a teraz zasadza takie kopy w pęcherz, że aż boję się co będzie później.Margaret.Se lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Margaret ja też bardzo się cieszę że jest takie forum, może nie pisze tak często jak Wy bo nie mam czasu ciągle pracuję ale czytam codziennie, dużo już rzeczy zaczerpnęłam stąd,
dziś poczyniłam kolejne zakupy: laktator avent ręczny nie chce kupować odrazu elektrycznego a ten avent ma fajne opinie i filmiki na yt tez pokazują jak on działa w zestawie z jedna butelką ok 100 zł i podoba mi sie to że to wszystko jest ze sobą kompatybilne i dokupiłam 2 większe butelki odrazu, pieluszki tetrowe, przewijaczek, prześcieradełko, gryzaczki ( dla chrześniaka 3 miesięcznego akurat) plus pierdółki typu szczotka do włosów, płatki kosmetyczne, nożyczki do paznokci, waciki, jakie tam jeszcze podkłady, wkładki laktaryjne, polecam gościa na allegro http://allegro.pl/philips-avent-laktator-natural-butelka-125-kosm-i6693805484.html właśnie tam kupiłam wszystko i myślę że ceny są fajne bo porównywałam długo i szukałam, teraz szukam jakiegoś fajnego zestawy minky kocyk i podusia, a potem rożek jeszcze - staram się kupować zawsze więcej a u jednego sprzedawcy - wychodzi taniej z przesyłką i zawsze jakieś gratisy dorzucą
Margaret tak wogóle ja jestem z IO i też stosuje dietę cukrzycową ale bardziej zmodyfikowaną pod kątek IO właśnie choć czasami dzieżko mi to idzie hehe:)
SISI 3 razy w ciągu godziny do WC masakra, ja raz wstaję i potem rano sie czujuę jakbym pół nocy nie spała nieznosze takiego wybudzania ja lubię spać np ciągiem 6 godzin bardziej się wyśpię niż dwa razy a po 4 z przerwą właśniemoniadi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Dzień doberek brzuchatki!
Dziś idę na pierwsze zajęcia ze szłoy rodzenia. Chyba jako pierwsza zaczynam mam wrażenie? Bo żadna z was jeszcze nie chodzi prawda? Przypomnie, że u mnie zajęcia mają trwać po godzinie przez 10tygodni dlatego lepiej jak wcześniej zacznę
Miałam mieć jeszcze jogę przed tymi zajęciami. Ale dziś ze względu na mój poniedziałkowy incydent sobie odpuszczę. Mimo, że wszystko jest w porzątku wole sobie wszystko jutro potewierdzić na połówkowych i zacznę od przyszłego tygodnia jogę.
Jeszcze tylko dziś i w piątek jestem w pracy i fajrant! Jerona!! co ja będę robiła? ;p
Margaret- powodzenia na wizycie. Daj znać co tam u małej i u Ciebie
Santoocha- tez muszę powtórzyć toxo. Mieszkam z kotem, ale odkąd jestem w ciąży nie daje dzidowi surowego mięsa, no i ciciuś nie wychodzi na plac. Na pierwszych badaniach wyszło mi, ze nie mam przeciwciał.
Raz tylko świadomnie zjadłam oscypka (nie dało się nie zjeść..niestety) i raz pizze z szynką parmeńską, która znając życie z szynką parmeńską ma niewiele wspólnego no i była jednak pieczona w piecu.
Także nie popadam w panikę
moniadi, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Rudzielec pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Moja mała najbardziej aktywna koło 24 i o tej porze zwykle chodzę spać. Mimo, że wysiusiana do ostatniej kropelki to jak przez 15 min ktoś Ci napiera i puszcza pęcherz to nie wygrasz Ale po 3 siusiu koło 1 w nocy spałam spokojnie do 8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 11:04
moniadi, Rudzielec :), Margaret.Se lubią tę wiadomość
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cassie bo bardzo wcześniej zaczynasz tę szkołę rodzenia. U mnie jest warunek, że musisz być w 25 tyg, żeby zacząć. Później koniecznie nam musisz opowiedzieć jak było.
Co do materacyka, to chyba najlepiej, żeby był jak najtwardszy. Ja kupiłam teraz w Ikei, bo wszystkie znajome zachwalały. Na razie jest zwinięty, czeka na łóżeczko.
Margaret, trzymam kciuki, ty też za mnie trzymaj, bo dziś mam połówkowe. Ciekawa jestem czy Zuzia nadal jest Zuzią, czy może już Remikiem?
Rudzielec u mnie nie ma opcji, od 4 miesięcy wstaję 2 razy w nocy równo o 2 i o 5 godzinie... Żadnej nocy jeszcze nie przespałam w całości.
U mnie zaczyna się ruszać po 20, albo wcześniej jak usłyszy głos starego jak wróci z roboty. Też wam tak kopią po jelitach? Stary się śmieje, bo słyszy kiedy się rusza, bo mi wtedy burczy w brzuchuMargaret.Se, sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie:) matko jaka jestem szczesliwa i zakochana bo widziałam jak Laurunia moja ziewala sobie hehe ale uczucie, najcudowniejszy widok na swiecie! niestety bez pomiarow bo ten sprzet u mojego lekarza jest tak fatalny ze szkoda gadac a na zdjeciu Laura zamazana oooo takie gowno u niego. Dlatego ide na prywatne polowkowe 4kwietnia i Cherry kochana prosze miec wpisac na 4strone:)
Dostalam recepte z refundacja bez mrugniecia okiem:) lekarz sie cieszyl z nifty i z tej refundacji, wiec moge powiedziec ze jest spoko koles:D dostalam tez skierowanie do przychodni diabetologicznej i mam sie udac do Zosienki albo Karowa.
Kurka wielkie kciukaski za polowkowe!:*
Rudzielec a przypomnij mi kochana czy to Ty jestes z Wawki i szpital na Czerniakowskuej wybralas? Tak to jest swietne ze mozemy sobie podpowiedziec ze wszystkim i oczywiscie zerkne na tego allegrowicza:)
Ja dzisiaj sie zapisuje do szkoly rodzenia, na Zelazna albo Czeniakowska.
Cassie to zdawaj relacje po wizycie w szkoke rodzenia z waznych info:) pewnie wiekszosc bedzie sie dublowac z naszych wizyt ale warto sie podzielic:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 12:46
All4love, Cassie 65, Genshirin, sisi, moniadi, ss25, llallka, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Kurka u mnie warunkiem był 21 tydzień i podpisanie deklaracji na położna. Za męża tylko 150zł muszę zapłacić a no i za te dodatkowe zajęcia z jogi stówkę.
No jak to ma trawć u mnie 10tyg to jakbym zaczęła później to mogłabym nie ukończyć kursu ;p
W sumie na co mam czekać nic się raczej nie pozmienia najwyżej będę robiła notatki, żeby nie pozapominać. Ale mam wrażenie, ze to nie będzie taka wiedza, którą trzeba mocna kuć jak przed egzaminem. Z resztą samo wszystko wyjdzie w pranu. Od tego mamy instynkt a podpowiedzi zawsze się po prostu mogą przydać -
BTW. Ja mam koleżankę..no dobra znajomą ;p Laska się dowiedziala o ciąży w 8 miesiącu. I to przez przypadek też bo chodziła na siłkę długo, ćwiczyła dbała o siebie, wszędzie chuda a bebzon jej wywalało z dnia na dzień. No i zaczęła łazić po lekarzach co jest grane? ;p Dokładnie miesiąc przed porodem się dowiedziała o ciąży. Oczywiście zmiana stylu życia o 180stopni ale przez te 8 miesięcy żyła normalnym trybem czyli alko i faleczki normalnie.
Dziecko ma 8 lat i zdrowiutka laska dzięki Bogusisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Cassie myślę, że temat cię zaciekawi i samo wejdzie do głowy. Jasne, ja też jestem zdania, że im wcześniej się zacznie, tym lepiej. Później może być różnie. Mnie np. zaczyna często kłuć brzuch. Boję się, że mnie unieruchomi w domu. U mnie zajęcia będą trwać 5 tygodni. Ja tam chcę przede wszystkim zaciągnąć starego, żeby miał jako takie pojęcie i bardziej się wczuł w rolę, bo jak na razie aż za beztrosko do tego wszystkiego podchodzi. Fajnie, że masz zajęcia z jogi. Trochę odciążysz kręgosłup.
-
Kurka cholerka ale ja 25kwietnia to bede w 23tc a tam od 25tc przyjmuja hmmm mam dzisiaj dzwonic okolo 15tej i zobaczymy co powie ale nie wiem czy to nie za wczesnie jednak
-
Kurka no dokładnie jak mnie zaciekawi to na pewno zapamiętam
No ja niby ze starym będę chodzić ale niestety tylko co drugi tydzień bo borok robi na zmiany. Dziś na szczęście idzie ze mną -
Ech no tak... może być za wcześnie... ale może się uda? W każdym razie, ja się wybieram rodzić na Czerniakowską, o ile mnie nie przestraszą te legendarne straszne warunki sanitarne i wspólny kibel na korytarzu A tak w ogóle, to na jakiej dzielnicy mieszkasz? Ja na Gocławiu
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Podobno to ważne, żeby ze starym chodzić, bo wtedy nie będzie się czuł niepotrzebny i zepchnięty na bok. Ja się staram go wkręcać jak najmocniej, żebyśmy się nie rozłazili z tematami. Zresztą mój kalafior jest kompletnie nastawiony na dziecko i nic innego mnie nie interesuje... Bez sensu.
-
Margaret gratuluję wizyty
Ja idę na spotkanie z położną 7 kwietnia i mam zamiar zapytać się o szkołę rodzenia ale nie wiem czy nie będzie za późno aby się zapisać, a na prywatną nie bardzo mnie stać. No nic, zobaczymy jak będzie. Najwyżej będę chłonąć waszą wiedzęMargaret.Se lubi tę wiadomość
19/02/2021 Anielka 2860