Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mwrgaret moze to skurcze przepowiadajace? Nospa nie zaszkodzi po co masz sie stresowac. Ja mialam takie mini skurcze, ale tylko 2 dni, teraz nic nie czuje oprocz bobasa . Moze warto wzbogacic diete w magnez naturalny badz syntetyczny, pomaga na napiecie miesni. Tak naprawde to ciezko wyczuc jaki masz te bole. Moze macica sie intensywnie rozciaga. Napewno nie zamartwiaj sie i mysl pozytywnie. Ja sle cieple mysli
Aniołek 18.04.2016 -
Ja takich bólów na szczęście nie mam, ale myślę, że jakby delikatnie mnie bolało, to bym nie brała tej nospy. Ale też zależy od czego te bóle. Bo może akurat potrzebne takie leki rozkurczowe... Jeśli jednak lekarka pozwoliła je brać, to myślę, że w żaden sposób nie powinny zaszkodzić.
-
Margaret.Se wrote:Dziewczynki czy ktoras z Was miala takie lekkie bole miesoaczkowe? Wydaje mi sie ze chyba cos czytalam. Wczoraj lekarka kazala mi sie oszczedzac i tak robie a jak zacznie mnie pobolewac to mam wziac nospe ale tak se mysle czy lepiej nie brac jak sa subtelne czy jednak od razu sie faszerowac? Zapomnialam sie jej wczoraj spytac czy to poczatek cos powaznego moze byc ehhh
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Ja jestem już po połówkowym i wszystko z maluszkami ok, płeć potwierdzona czyli zostaje dziewczynka i chłopczyk wszystko ładnie dało się pomierzyć i sprawdzić i lekarz cały czas prosił żeby nie kopały bo mamusia najadła się słodkiego przed wizytą i maluszki pełne energii brykały jak szalone
Kolejna wizyta 10.04.
Na bóle podobne do miesiączkowych i ciągnięcia oraz kłucia lekarz zalecił mi asmag forte 3x2 i podobno spowodowane są szybko rosnącą macicą bo w 20tc wielkością dorównuje 24tc
Wiem że już przewijał się temat zgagi, ale teraz ciężko to odkopać, napiszcie proszę co polecacie, podobno jakieś mleczko było magiczneGenshirin, moniadi, szarlo, Cherry_Blossom, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wczoraj też już Rossmanna odwiedziłam, dzisiaj idę jesio raz, zobaczymy co jeszcze mogę kupić. Iiii... kupiłam wózek! Używany, za 800 zł, ale kupiony we wrześniu, używany od listopada, więc praktycznie 5 miesięcy - wygląda jak nóweczka, nawet koła nie mają śladów używania .
Patrzę na te wasze fotki kurcze i kusi mnie żeby pójść na USG 3D jak cholera. Tylko kasy trochę szkoda, bo wydatków mamy w pip terazmoniadi, szarlo, sisi lubią tę wiadomość
-
Witam się moje kochane w 21tc:)
Dziękuje za odpowiedzi moje kochane bo wczoraj byłam trochę nerwowa przez to ehhh lekarka z połowkowego powiedziała mi, ze mam brac ta nospe jak się bole powtórzą a jak nospa nie pomoze max 3 tabl dziennie to mam jechać do szpitala i od razu przeszła na brzuszek, zobaczyłam moja słoneczko i zapomniałam o bozym swiecie i już nic się jej nie spytałam. Spytała się tez czy pracuje a ja ze jestem na zwolnieniu i kazała mi więcej odpoczywać, wiec siedze w domu od wczoraj, tylko do sklepu wyszłam na chwilke. Napisałam smsa do mojego lekarza i zobaczymy co on mi odpisze.
Szarlo u mnie to już trwa ponad tydzień takie bole i codziennie ale czasami jest tylko musniecie chwilowe a czasami trwa to z godzine i powtórka za kilka godzin. Myslałam ze może to normalne ale fakt teraz przestałam brac magnez ten mój dla kobiet w ciąży i nigdzie go nie mogę kupic obok mnie a dzisiaj będę zamawiac a apteki internetowej to musze się zaopatrzyć. Dzisiaj już się wyluzowałam i mysle pozytywnie:)
Moniadi to bardzo dobra lekarka i skoro ona mi zaleciła ta nospe to będę brała ale wczoraj nie wzięłam bo stwierdziłam, ze był wieczorem tylko i bardzo delikatny bol, który po chwili sam przeszedł.
Lenka skurczów braxtona raczej nie miałam ale fakt przy porodzie to właśnie sa bóle miesiączkowe ale bolesne o xxxxx razy. Ja zawsze miałam straszne bóle, bywało ze leżałam w łazience na podłodze i żadne tabl przeciwbólowe nie pomagały i przeszłam tez dwa poronienia ale nie miałam łyżeczkowania a dostałam tabl poronne i roniłam w domu, to znam te bole....
Agula nie wiem czy tak sama mogę się faszerować tym magnezem asmag forte ale dobrze wiedzieć o takich informacjach. Mnie te bole dopadły na samym początku 19tc albo nawet koniec 18tc.
Co do zgagi to ja nie mam pojęcia bo fakt miewam ja ale jak zjem cos to mi przechodzi i jest to delikatna forma
Lambada gratuluje zdrowego i cudnego syncia:)
Basha nie przejmuj się teściową, masz się nie denerwować a jak ona wręczy Ci ten "prezent ciuszkowy" to weź i posegreguj które Tobie będą odpowiadać a reszte jej oddaj albo daj na biedne dzieci:)
Ruda chwal się wózeczkiem:) moim zdaniem to warto wywalić kase na 3/4D bo masz film z tego i pamietka niesamowita:) My wczoraj znowu wlaczylismy sobie naszego szkrabka i łezki się tak cisnęły do oczek jaka ona cudowna jest i w ogóle ze teraz taka technika jest, szkoda ze za naszych czasów nie było bo chętnie bym siebie zobaczyła hehehhe -
Kurka no fakt ze teraz w tym czasie co mam te bóle mój brzuch zrobił się o wiele większy, bo wcześniej obszernymi ciuchami mogłam zakamuflować go a teraz już nie ma szansy na to. Jak długo były u Ciebie te bóle, tydzień, dwa?Co ja bym zrobiła bez waszej pomocy moje kochane:) na bank bym zwariowała już hehehhe dziekuje Wam:***
-
Cześć dziewczyny
Labamba i Agula gratuluję udanych wizyt Co do serduszka to skoro lekarz mówi, że to nic groźnego to tego się trzymajmy
Lekkie bóle okresowe złapały mnie kilka razy, odrazu wzięłam większą dawkę magnezu i ewentualnie nospę- zawsze pomaga!
A na zgagę pomaga leżenie na lewym boku plus dwa razy ratowałam się renni.
Niestety moje choróbsko się rozkręca Dzisiaj znowu obudziłam się z bólem gardła plus lekki ból głowy. Chyba przeleżę ten dzień w łóżku zajadając się czosnkiem i popijając herbatę z miodem, cytryną i malinami.Margaret.Se lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Zapomniałam jeszcze dodac info z połówkowego, ze moje słonko lezy na tylnej scianie i pewnie dlatego jeszcze nie czuje kopniaków:)
Sisi dziekowac czyli tak jak wszystkie piszecie i od razu mi lekko na duszy hehehe
KOchana lez sobie i nafaszeruj się czosnkiem z mlekiem i miodem, swietnie działa na gardło i oblizenie temperatury, jeżeli takowa masz. Zrób sobie dodatkowo syrop z cebuli z cukrem, tez super i masz kuracje gwarantującą powrót do zdrowia:)sisi lubi tę wiadomość
-
Aaa przypomniało mi się cos znowu hahahah lekarka mówiła, zebym nie piła zielonej herbaty bo powoduje wady serca u dzieciaczkow. Tyle czytałam o zielonej herbacie i nic nie wyczytałam nigdzie ale fakt ja nie pije od kiedy zaczęłam mieć mdłości czyli jakos w styczniu przestałam i jakos nie wróciłam do niej, może to instynktownie było. Raz tylko u babci wypiłam herbatke ale więcej nie wypije do końca ciazy
-
Siema!
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Margaret mi też gin polecił asmag na skurcze, z tym, że ja miewam ale rzadko skurcze w stopach i łydce ale raczej. Powiedział,że mam łykać i jak 3 dni nie bedzie skurczy to od razu odstawic magnez. Z tym, że ja te skurcze mam 2 razy w tyg wiec na razie tam czasem se wezme ten asmag.
Dziewczyny!!
Jak chodzę na ta szkołę rodzenia tam się notorycznie powtarza ten temat nospy i magnezu, żeby od 35tc W OGÓLE nie jeść najlepiej. Bardzo spowalnia to akcje porodową i rozwarcie zamiast się ładnie robić idzie jak krew z nosa.
Często właśnie jest tak, że jak idziemy na szpital juz przed porodem ze skurczami na oddziale wrąbią kropłówe z nospą (żeby było, że coś z nami robią) a później dosadzą kroplówkę z oksy bo trzeba wywoływać poród. Trochę bez sensu nie?
Magnez wypłukuje się z organizmu 5tygodni.
Dlatego jak mój doktorek na skurcze w nogach zalecił mi magnez zaraz jak przejdzie kazał go odstawić żeby właśnie się nie zamagnezować. I Położna na SR mówi właśnie o tym samym:)moniadi, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Margaret, załamałaś mnie tym info o zielonej herbatce ja nie umiem żyć bez niej. Fakt, w ciąży mocno ją ograniczyłam, a w I trymestrze w zasadzie nie piłam. A czy jak teraz wszystko na badaniach jest ok z dzidziusiem, to chyba już żadna wada nie powinna powstać, nie? Wszystko już jest ukształtowane, tylko teraz się rozwija i rośnie przecież...
Cassie, ważną informację nam tu przekazałaś, dzięki nie wpadłabym na to, że magnez może opóźnić poród. Chociaż... skoro stosuje się go na skurcze, to rzeczywiście może wpływać na te skurcze porodowe też... -
Cassie dzięki za info bo to ważne i tez czytałam ze jak się chce do porodu znieczulenie to musi być odstep czasu min 12 godzin od clexanu, info dla tych co narkomanizuja się
Moniadi nie mam pojęcia ja się nie dopytywałam lekarki bo nie wróciłam do picia zielonej herbaty, ale może lepiej jak odstawisz ja teraz i zapytasz lekarza swojego na wizycie.
Odpisał mi lekarz ze jeżeli nie ustapia objawy to chce dzisiaj dodatkowa wizyte żeby sprawdzić te moje bóle i chyba na bank skorzystam niech sprawdzi i doradzi co mam brac:) fakt ze dzisiaj nie było boli ale wczoraj dwa razy się pojawiły -
Dzieki Dziewczyny,mąż teżmnie tak uspokaja zeby ufac lekarzowie,ale zapytam jeszcze swojej gin:p
Sisi - do lozeczka w takim razie i wygrzewaj sie mocno!
Margeret - oby szybko przeszlo! jak chodzi o magnez to mi lekarka powiedzial,ze bezpieczna dawka to nawet do 6 tabletek na dobe, a pomoga bardzo, a odnosnie zielonej herbaty a to Ci dopiero! chyba tez przestane pic! co prawda tez sporadycznie pilam ale lepiej na zimne dmuchac...
Cassie 65 - dobrze,ze piszesz o tej nospie i magniezie...pojecia nie mialam! dobrze,ze wszystkie jeszcze przed 35tc jestesmy '
Dziewczyny jakis pomysly na dzisiejszy obiad jak sie nic w lodowce nie ma i na wyplate jutrzejsza czeka?
Chyba skonczy sie na rachuchac z jablkami:p
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Margaret, ja miałam te bóle okresowe przez tydzień, teraz odkąd wyrósł brzuch czuję się o niebo lepiej. Byłam w 19 tyg. Pomagała nospa i jak coś zjadłam. Lekarka powiedziała, że to więzadła. Ja bym poszła na twoim miejscu do lekarza, nie zaszkodzi, ty będziesz spokojniejsza.
Kurde, a ja wypiłam wczoraj niechcący łyk piwa... Wyplułam ile się dało, ale trochę spłynęło do gardła. Myślicie, że to może zaszkodzić?
A co to znaczy, że można się zamagnezować? Są jakieś przykre konsekwencje? Dla mnie chyba najważniejsze jest to, żeby nie dopuścić do skurczy, wolę już wziąć tę proszki jak pomagają -
Kurka bez spiny z tym piwem. Mi się zdarzyło kilka razy wypić piwerko bezalkoholowe tzn mają one 0,5% ale już były takie smaki, że zdaje mi się, że mniejsze zło takie piwko niż chodzić z chcicą na nie przez kilka dni
Nie dopytywałam z tym zamagnezowaniem ale myślę, że właśnie chodzi o to żeby do porodu nie mieć w sobie jeszcze za dużo magnezu, żeby sobie nie uprzykrzyć życia. -
Margaret jeśli lekarz chce Cię zobaczyć to pewnie, że idź, będziesz spokojniejsza.
Kurka łyk piwa w niczym maluszkowi nie zaszkodził W UK lekarze pozwalaja pić do iluś tam jednostek alkoholu tygodniowo, nie wiem nawet ile bo mnie to nie interesowało ale pamiętam, jak z 8 lat temu pracowałam w Szkocji z dziewczyną w ciąży i co piątek chodziła z nami do pubu i wypijała po kieliszek, dwa wina. Ma 3 zdrowych dzieciaczków.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860