X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja czekam na wypłatę, bo też muszę się zaopatrzyć w tej promocji...

Ja już miałam 10% ale julka skończyła 3 lata zanim zaszłam w ciążę i nie mogłam kontynuować:(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, wróciłam właśnie z badań i wszysciuteńko jest ok, w jak najlepszym porządku. Mały waży 430g, więc trochę spokojniej już przybiera na wadze. W ogóle to moje badanie było ekspresowe, bo lekarz spóźnił się 2h. I nie dał mi żadnej fotki mojego maluszka, więc się Wam nie pochwalę :( ale najważniejsze, że wszystko jest git.
    Co do tych kart z rossmana, to nie wiedziałam, że można je już sobie w ciąży wyrobić... muszę się zabrać za to, bo warto skorzystać z ich promocji.
    Labamba trzymam kciuki w takim razie wieczorem, a Tobie Kasiula życzę dodatkowo wytrwałości w oczekiwaniu.
    Margaret prześliczna ta Twoja córeczka <3

Genshirin, Margaret.Se, szarlo, Ruda Paskuda, Puldzia lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cieszę się, że wszystko ok:):):)

moniadi lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a co takiego jest w tej promocji w rossmannie?

Moniadi super ze wszystko idealnie:*

moniadi lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2+2 na rzeczy do pielęgnacji/mycia dzieci, kremy dla dzieci itp i chusteczki nawilżane

Margaret.Se lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba, Moniadi, Ruda Paskuda gratuluję pomyślnych wieści z wizyt!!! :)

Margaret Twoja córeczka jest przesłodka <3

Kasiula powodzenia na Twojej wizycie, oby lekarz się pośpieszył!

Cassie co ja tam widzę- wit D, witaminy prenatalne, magnez chyba i co tam jeszcze masz?

Moja kuzynka właśnie pojechała, jej synuś jest przesłodki do schrupania i wcale nie płakał jak go wzięłam na ręcę, a uwierzcie, że ja w ogóle podejścia do dzieci nie mam. Dobierał się do moich cycuszków więc to chyba dobrze wróży hehe ;) będę miała sporo pokarmu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 17:34

moniadi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neme wrote:
    labamba właśnie wczoraj założyłam sobie tą kartę rossne w rossmanie i już pierwszą promkę zaliczyłam: Pregna Plus za 29 zł to spoko cena ;) i zamierzam się też tam troche obkupić, widziałam bepanthen w promce, właśnie chusteczki i inne kosmetyki 2+2 gratis więc myślę że warto z tą kartą pobiegać :)

Oooo pregna plus za 29zł? Muszę kupić, bo mi się właśnie skończyła.

Margaret śliczna niunia <3

Margaret.Se lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się wkurzyłam. Właśnie się dowiedziałam, że teściowa codziennie kupuje jakieś rzeczy dla dziecka w sh. Codziennie! Już mi z pół wyprawki skompletowała. I oczywiście mi nic na ten temat nie powiedziała. Wkurza mnie to bo całą przyjemność mi odbiera, a poza tym dla mnie rzeczy po obcych ludziach są niehigieniczne i się trochę tego brzydzę. Nie mam nic przeciwko ciuchom bo dzieciach z rodziny, ale nie po obcych ludziach. Wiem, że wszystko można wyprać itp, ale mam taką fobię od zawsze i już.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko dobrze, mala wazy 436g, wszystko prawidllwe i na swoim miejscu, szyjka 3,2 cm, ilosc wod prawidlowa, kolejna wizyta 26.04 Cherry wpisz mnie i musze zrobic juz glukoze na kolejna wizyta

sisi, moniadi, Cherry_Blossom, Genshirin, szarlo, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

preg.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,Basha,nieciekawa sytuacja... myślę, że powinnaś porozmawiać z teściową i wyjaśnić jej co i jak. Żeby już kolejnych rzeczy nie kupowała chociaż.
    Kasiula, gratuluję udanej wizyty i dobrych wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:57

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha chyba nie pozostaje Ci nic innego jak posadzić teściową i powiedzieć jej co o tym myślisz, a jak nie to poprostu sprzedaj te wszystkie rzeczy dalej ;)

Kasiula gratuluję zdrowej córeczki :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Basha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi powie oficjalnie, że ma dla mnie te rzeczy to jej powiem, że już większość wyprawki skompletowałam i może sobie odpuścić :). Tylko problem jest taki, że się przypadkiem od trzeciej osoby dowiedziałam o wszystkim.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha najgorsze jest to, że ludzie niby chcą dobrze i ciężko czasem coś powiedzieć. Ja już wymyślam co powiedzieć jak mnie będą pytać czemu nie widzieli mojej córci w ciuszkach, które ktoś mi sprezentuje..

nzjdyx8dfh9ywefg.png

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego moim zdaniem ciuszki to jeden z gorszych prezentów...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry już kiedyś był ten temat poruszany i niestety- komu da się wyjaśnić temu da, ale przecież zabronić też nikomu nie mogę :) Ja wiem, że to wielka radocha bo wszystko wydaje się takie malutkie i słodziutkie. Zwłaszcza rodzice, którzy wychowali się w czasach gdy nic nie było w sklepach teraz jakby chcą nadrobić utracony czas ;) Ehh...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monadi i Kasiula- fajnie, że z waszymi bobasami wszystko dobrze :)
    Monadi, mi lekarz na zwykłej wizycie z usg tez nie drukuje zdjęć dzidziusia. Robi sobie tam zdjęcie szyki i wpina do kartoteki ;)
    Chodź ostatnio jak poprosiłam to porobił i dał mi jakieś foty bo obiecałam mojej przyjaciółce, która była moim kierowcą. Dlatego miałam usg 2 razy na jednej wizycie :D

Sisi- noo tak jak piszesz witaminy prenatalne tam mam, dha, witamina C, probiotyk, lek na anemie, magnezik, mam jeszcze lek na opryszczkę i wapienko heh

moniadi, sisi lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniadi-najwazniejsze,ze wszystko ok!
    a jesli chodzi o karte rossne to mnie pani w kasie zaproponowala pierwszy raz jak kupowalam test ciazowy :D
    Sisi - oby karmienie szlo Ci jak z platka :D
    Neme - no widzisz,sama chwale a przeoczylam ta promocje na pregna plus :p wlasnie przeplacilam i za ostatnia paczeke 40 zl dalam:p
    Kasiula- super,ze wszystko dobrze!
    Basha - rozumiem Cie doskolnale,ale wydaje mi sie,ze dopoki tesciowej ktos tego nie usiwadomi, to ciagle bedzie to kupowac...

A u mnie po wizycie - synek sie potwierdzil, niby wszystko super i zdrowy,lekarz nie ma zastrzezen, ale tez powiedzial, ze w lewej komorze serduszka mamy widoczne ognisko hyperechogenne, ktore nie jest grozne i o niczym nie swiadczy (podobno jakies zlogi wapnia czy cos takiego sie tam odklada) i po protu skutkuje tym, ze pediatrzy przy dokladnym osluchiwaniu moga slyszec niegrozne szmery na sercu...
    no i niby zapewnial,ze wszystko ok i tak dalej,ale zmartwilam sie jednak :(
    czy ktoras z Was sie z czyms takim spotkala?

wrzucam zdjecie mojego malego Boksera, bo piastki tak zaciskal ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/677cebd2e271.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 21:29

moniadi, Cassie 65, Another, szarlo, Genshirin, Margaret.Se, Ruda Paskuda, sisi, neme lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Basha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za zrozumienie :)
    To nie jej pierwszy wnuk, więc już miała okazję poszaleć na zakupach.

Labamba, ja słyszałam, podobno nawet co 20 dziecko to ma na USG i jeśli nie ma inny h nieprawidłowości to nie ma powodu do niepokoju

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba,śliczny ten Twój bokser :) a jeśli lekarz mówił, że wszystko ok pomimo tego serduszka, to znaczy, że rzeczywiście jest to niegroźne i nie masz się czym przejmować. Może jeszcze z czasem coś tam się poprawi? Głowa do góry i ciesz się swoim maleństwem :)

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy ktoras z Was miala takie lekkie bole miesoaczkowe? Wydaje mi sie ze chyba cos czytalam. Wczoraj lekarka kazala mi sie oszczedzac i tak robie a jak zacznie mnie pobolewac to mam wziac nospe ale tak se mysle czy lepiej nie brac jak sa subtelne czy jednak od razu sie faszerowac? Zapomnialam sie jej wczoraj spytac czy to poczatek cos powaznego moze byc ehhh

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ