Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak pojde na wizyte dzisiaj ale czekam na info o godzinie od lekarza, on dzisiaj przyjmuje od 14:30, wiec pewnie wieczorkiem może i będzie wizyta.
Kurka ja to bym wyrzygała pewnie to piwo hahah na szczęście nie mam chcicy zadnej ale tak czy siak nawet jakbym ja miała to bym nie tknęła palcem piwa ani wina. jak się jest po przejściach ciążowych to inaczej się patrzy na to wszystko:)
Znowu oglądam wózki i cholerka na maxa zaczynają mi się podoba i raczej tylko takie zaakceptuje z dużymi kołami, cos w stylu jak pokazywałam te fotki wózków i ten ostatni Tutek Turran, strasznie mi się podoba. Widziałam na olx laska sprzedaje tez taki z dużymi kołami ale trochę za drogo chce jak na używany bo 2 tys inna 1400 a koszta zacynaja się od 3tys tylko kolor mi az tak nie odpowiada i oba to bebecar stylo ale ciężkie sa cholerka bo 17kg a ten tutek 13-15kg
Lambada ja dzisiaj robie dorsza zapiekanego ze szpinakiem w sosie smietanowym i do tego ziemniaczki bo dawno nie jadłam:)moniadi lubi tę wiadomość
-
Uff, to dobrze, bo już zaczęłam sobie wkręcać, wyplułam ale trochę przeszło. O kurde, nie słyszałam że w UK mają takie normy. W sumie wcześniej kobiety w Polsce też luzowały z tym piciem w ciąży. Miesiąc temu nawet moja teściowa mnie przekonywała, że lampka wina nie zaszkodzi, ale chyba lepiej dmuchać na zimne.
Z innej beczki, dziś byłam na kontroli u drugiego doktorka z luxmedu i powiedział w sumie to samo co ginka prywatnie - bóle okresowe niezbyt dokuczliwe są normalne w ciąży i mogą się zdarzać kilka razy dziennie. Jak pojawiają się często to nawet jest zalecane, żeby brać nospę 3 razy dziennie.
Margaret, a nie za ciężki z dużymi kołami? Pamietaj, że dziecko też będzie ważyć swoje. -
Kurka no mi dzisiaj takie bole się pojawiły przed 13-ta i mam je cały czas z małymi przerwami ale fakt sa one delikatne, na początku się nimi nie przejmowałam bo sobie pomyślałam ze chyba to normalne ale sa codziennie i już tak długo to mnie zaniepokoiło. Ta od połówkowego ginka tez mi mówiła ze 3xdziennie nospe ale sa różne dawki a kupiłam ta najmniejsza 40mg
Wiem, ze taki wózek jest cięższy ale strasznie mi się podoba, zresztą nawet ten lżejszy to i tak raczej ja nie będę dźwigała no może gondole, bo już ustaliliśmy ze ja zabieram dziecko ewentualnie z gondola reszte przypinam na klatce i lece do domku a tatuś jak będzie wracam z pracy zabierze do domu. Ja mysle ze bym nie dzwigneła nawet tego wozka 12kg bo mój kręgosłup mi na to nie pozwala. Tylko mysle czy długość wew godoli 75cm jest wystarczająca w tym wózku???? a Wy kochane ile macie dł wew gondoli???? wiem ze sa takie z 80cm, zresztą nie widziałam go jeszcze na zywca ale jak tatuś będzie miał wolne to pojedziemy żeby obejrzeć te wózki -
nick nieaktualnyDoberek. Wózek kupiłam taki:
Baby merc Q9 - 3w1. Duże pompowane koła, co było dla mnie mega istotne jako że mieszkamy w lasku i na spacer trzeba wyjeżdżać drogą gruntową co łatwe przy małych kółkach nie jest. Gondola, spacerówka i fotelik z bujakiem. Wygląda praktycznie jak nówka sztuka . Mam nadzieję, że się sprawdzi
I jednak przedyskutowałam z moim i będę się na 3D zapisywać. Stwierdził, że jak chcę to pewnie, a i on chętnie małego obejrzyMargaret.Se, llallka, kurkaSkiters, Cassie 65, szarlo, sisi lubią tę wiadomość
-
Ruda wózeczek wygląda jak ze sklepu a nie od kogos kupiony:) swietny:)
Super ze zdecydowaliście się na 3/4D bo naprawdę warto a pamiatka jest wymarzona:) my jeszcze do tej samej lekarki idziemy na 3/4D w 30tc i tez połączone z usg IIItrymestru bo pytałam się jej kiedy najlepiej zobaczyć dzieciatko w 3D i stwierdziła ze najlepiej w tym 30tc:)
Ja mam obok domu lasek i tez mam w planach chodzic tam na spacery a właśnie te duże koła sa siwtne na takie drogi a do tego tak pięknie wygladaja:)
Kurka ide do lekarza i mam być do 19 u niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 16:08
-
Baby merc no nie mogę ruda byle by bobas chciał Ci pozować do zdjęcia bo ja jak byłam na połowkowych tydz temu to dramat. Taki potworek na tych forach, że nie było opcji na normalne zdjęcie
-
Lekarka mi mowila zeby brzuszka z tydzien niczym nie smarowac przed usg i najlepiej wypic puszke coli przed to idealnie bedzie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 17:08
-
no ja przed połówkowym wypiłam gorącą czekolade i poprawiłam batonem i właśnie dlatego potworek wychodził bo Zośka się tak wiertoliła, że nie było szansy załapać "ostrości" ;p a brzucha też nie malowałam niczym wcześniej
-
nick nieaktualny
-
Ruda zobaczysz swojego szkraba:)
Jestem po wizycie, lekarz na maxa przejęty i dobrze, mowi ze moja ciaza podwyższonego ryzyka i może róznie byc. Sprawdził jak szyjka ale długa i zamknieta. Dostałam luteinę 3xd do tego mam barc ta nospe 3xd jak poczuje bóle i mój magnez ChelaMag mama, którego nie brałam dwa tygodnie bo mi się skończył a nie mogłam nigdzie kupic obok domu. Jak go brałam to nie miałam tych skurczy hmm... Spytałam się farmaceuty który lepszy chelamag mama czy ten asmag forte i on od razu powiedział ze chela ma większy skład magnezu i lepiej przyswajalny, wiec zdecydowanie lepszy. Lekarz powiedział ze jeżeli cos niepokojacego się znowu pojawi mam od razu pisać do niego i przyjść na wizyte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 19:58
sisi, moniadi, Cassie 65, llallka, szarlo lubią tę wiadomość
-
Ruda fajny ten wózek, widziałam go nawet na żywo w jednym sklepie w UK i się nad nim zastanawialiśmy ale jednak Venicci wygrał.
Margaret dobrze, że lekarz Cię uspokoił i to nic poważnego. Też biorę magnez zapobiegawczo, w niedużej dawce bo jedną tabletkę wieczorem ale skurcze czy bóle zdarzają mi się sporadycznie. Jak skończy Ci się Twój ulubiony i nie będziesz go mogła dostać przez parę dni zawsze możesz kupić sobie jakiś inny w zastępstwie, nawet jeśli będzie miał nieco gorszą whłanialność.Margaret.Se lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Margaret fajnego masz lekarza
Ja właśnie wróciłam z basenu. Kondycja jednak słabiutka ciężko przepłynąć chodźby jedną długość..Ale wymoczyłam dupę w jakuzie i skorzystałam z biczy A no i znalazłam 50zł!! Kto bierze ze sobą nad sam basen kasę w papierku?!
Teraz ino siedzę i się modlę, żebym nie łapnęła jakiejś infekcji od tego basenu. Bo w końcu karma wraca (może się zemścić za te 50zł ) ale zaraz sobie zaapilkuje jakieś pałeczki kwasu mlekowego i mam nadzieję będzie gitesMargaret.Se, moniadi, sisi lubią tę wiadomość
-
Sisi brałam magne ale inny i jak widać średnio działał. W weekend robie zamówienie internetowe, wiec zapobiegawczo wezme więcej az do nast. zamówienia:) ojjj tak uspokoił mnie i Wy tez, wiec wiem ze będzie dobrze:)
Kurka już się wyluzowałam a odpoczywam od poniedziałku, bo fakt ostatnio za bardzo szalałam po sklepach ale teraz basta:)
Sisi tez mysle ze jest spoko lekarz, bo dobrze jak się przejmuje i dba o pacjentki a to ważne:)
Ja tez myślałam o basenie ale właśnie u mnie idelanie zero bakterii i nie chciałabym się nabawić a na basenie to nie problem. tylko nie myśl Cassie ze jak miałas farta to karma wróci, jakbys ukradła to na bank by wróciła a znależne to co innego i ciesz się zdobyczą kochana:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 21:22
moniadi, sisi lubią tę wiadomość
-
Skleroza nie boli heheh i ciagle zapominałam Wam napisc co mi się wczoraj sniło:) a działo się i to ostro:D hehehe Śnił mi się Jon Bon Jovi i taka orgia odchodziła ze masakra hahahha a wszystko działo się w moim domu rodzinnym jak chyba większość snów:) Nie miał długich włosów ale nie był teraźniejszy bo młodziutki. Potem juz nie dało się ukryc i wszyscy znajomi wiedzieli ze spotykam się z JBJ:) aaaa pamietam jak wyciagnełam mu z kieszeni kupe kasy a on zebym mu nie zabierała bo musi wrócic do domu na jakiś czas a ja mowie ze ma karte płatnicza a na niej kupe kasy i mi potwierdził a ja gotówkę schowałam za stanik heheh:)
Cassie 65, sisi lubią tę wiadomość
-
Cassie to tez mój idol i powiem Ci ze jak się obudziłam to byłam podekscytowana hahahha pierwszy raz on mi się snił i do tego taki sen no i jeszcze ta kasa, może jakies miliony czekaja na mnie tylko musze czekac az zleca mi z nieba;) hahahha albo czas się schylić po nie;)
Cassie 65 lubi tę wiadomość
-
Bon jovi super, mnie sie kiedys taki sen snil z chuckiem norisem
Margarert - podobno orgniazm bardzo szybko sie przyzwyczaja do dawek magnezu, wiec moze to reakcja odstawienna byla?
Ruda - wózek ze zdjecia wyglada jak nowka sztuka! sliczny
ja jutro szaleje w rossmanie,bo wyplata przyszla. myslicie,ze na poczatek paczce pameprsow 2-5kg i 3-6kg te po 80 sztuk wystarczy? potem sie przerzucimy na dady bo tez sa chwalone,ale te poczatkowe zwlaszcza cchcaialbym zeby Dzidzius mial lepsiejsze, te pamerpsy premium care sa podobno z bawelna....Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Margaret niezły sen Cieszmy się z nich bo w ciąży podobno są najżywsze i najciekawsze.
Cassie dobre z tą karmą ale pewna jestem, że żadna infekcja na Ciebie nie czyhaCassie 65, Margaret.Se lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860