Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis tez miałam wizyte tylko rano, tzn. miała byc rano ale był poślizg 1,5h mimo wszystko jestem szczęśliwa, bo w koncu dowiedziałam sie, ze bedzie... Dziewczynka! Moje marzenie sie spełniło malutka wazy 280g co odpowiada 18t5d. Połówkowe dopiero 2 maja moja lekarka wychodzi z założenia, ze lepiej zrobic jak dziecko bedzie większe. Pod koniec miesiąca mam zrobic test obciążenia glukoza. W przypływie euforii kupiłam w najbliższym sklepie paczkę bodziakow
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!neme, roslinka, moniadi, sisi, Basha, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Pestka gratki !!
ja już dwie historie usłyszałam, z czego jedna z nich miała miejsce 2 tygodnie temu, że całą ciąże na usg miał być chłopczyk, a urodziła się dziewczynka .... dziwne to trochę, u mnie zdjęcia siusiaka są tak ewidentne, że nie wyobrażam sobie nagle takiego strzału
a wracając jeszcze do zaparć, w szkole rodzenia mi mówili, że jeżeli już spożywamy jakąś owsiankę, nasiona chia czy cokolwiek z dużą ilością błonnika, to w ciągu pół godziny od zjedzenia należy wypić minimum 1 szklanke wody, inaczej efekt może być wręcz odwrotny niż zamierzony.sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Mój Synuś :*
http://i1034.photobucket.com/albums/a422/emileczka/th_fot14cb_2_1.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 19:37
Cherry_Blossom, Cassie 65, roslinka, llallka, neme, moniadi, sisi, Margaret.Se, Genshirin, Another lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
na początku nie chciałam mieć zdjęcia 3d z połówkowych..a teraz jak się okazało, że nie dało się zrobić bo Zocha sobie nie życzyła to wam zazdroszczę tych fotek i jednak też bym chciała
Szrlo, fajny bobas. Przystojniacha ;p
szarlo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
szarlo prześliczny !!!!!
szarlo lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Ja już po wizycie Połówkowe zaliczone- wszystko w porządku z moją córeczką. Wszystkie narządy na swoim miejscu, waży już 417gramów. Z pozowaniem do zdjęć było gorzej, ale coś tam udało się pstryknąć doktorkowi. Generalnie przyjęła pozycję jogina-
zgięła się w pół (chyba ssała palca u nogi )Z każdą wizytą jestem w niej coraz bardziej zakochana
Cherry_Blossom, moniadi, sisi, Cassie 65, Basha, Margaret.Se, Genshirin, szarlo, lenka.m, Another, Ruda Paskuda, roslinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie. Nie chciałam kupować rożka, bo myślałam, że w lato mały będzie leżał w bodziaku pod pieluszką np. Ale przeczytałam w 2 chyba miejscach, że pomimo upału takie noworodki są w szpitalu zawijane w body + kaftanik+ pajacyk+rożek i przykryte kocykiem.
Zamówiłam cienki otulacz z motherhood co się wkłada do środka dziecko i zapina na rzep właśnie zamiast rożka, ale zastanawiam się teraz czy mi dziecko nie zamarźnie w tym -
Basha powiem Ci, że ja nie mam pojęcia, mam rożek w domu bo był w zestawie z pościelą ale jeśli będą mega upały to raczej nie będę go używała. Fakt, maluszkowi ciężej utrzymać stała temperaturę ale przegrzanie jest tak samo niebezpieczne jak wyziębienie. Myślę, że podejdziemy do tego instynktownie. Jeśli otulacz wyda Ci się za mało to możesz dorzucić jeszcze kocyk polarowy.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Lalka, Pestka, gratuluje pieknych coreczek
Basha wyglada na to ze lubisz koty Boski spoworek
No a jesli chodzi o ten rozek to chyba naprawde wszystko bedzie zalezalo od pogody. W szpitalu owszem, nawet jak jest lato to cieplo ubieraja noworodka bo jakby nie bylo to w brzuchu u mamy mial 36 stopni. Ale to chyba doslownie przez pierwsze dni zycia, potem juz dziecko musi sie przyzwyczaic do temperatur normalnych wiec mysle ze nie ma co przegrzewac juz w domu i otulacz cienszy powinien wystarczyc. No chyba ze lato wcale nie bedzie upalne i noce beda chlodne, co w sumie w sierpniu jest juz czeste, szczegolnie jesli sie nie mieszka w miescie gdzie sa mury nagrzane tylko np na wsi. Ciezko utrafic. Mysle ze nie zaszkodzi miec, zwlaszcza na chlodniejsze noce, no i akurat rozek mozna tanio kupic, ja jestem zdania ze zawsze sie przyda, nawet jako kocyk do lezenia.
Cholera corka znowu jakies przeziebienie zlapala, 38,5, z nosa kapie, najpewniej za pare dni ja tez zalapie to samo. -
Jestem po wizycie tak szczesliwa ze brak mi słow!:* zakochana po uszy w swojej przepieknej ksiezniczce:) wszystko idealnie, wiek 19+5 wazy 326g czyli tyle ile mowilam hehe a jutro wstawie fotki:) filmik tez mam w 2d i 4d z calego prenatalnego, wiec pamiatka bedzie:) miewam skurcze wiec mam wiecej odpoczywac i jak cos brac nospe, jezeli nie pomoze to do szpitala jechac
Pestka gratuluje kochana! Kolejna ksiezniczka i kolejna wymarzona jak u mnie:)
Szarlo boski przystojniaczek!
Lalka cudownie ze wszystko idealnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 21:50
moniadi, Basha, szarlo, Kurczątko, Cherry_Blossom, sisi, roslinka lubią tę wiadomość
-
Pestka, gratuluję wymarzonej córeczki
Szarlo, ale przystojniaczek Ci rośnie
Llalka i Margaret również gratulacje z udanych wizyt jak kogoś pominęłam, to przepraszam, ale sporo się tego nazbierało trzymajcie kciuki jutro za mnie, o 12.30 ja z kolei wizytuję na połówkowych.
A co do tych rożków, to ja też planuję zakupić. Nigdy nie wiadomo jak to będzie, a w sierpniu to już nocki raczej sa chłodne u nas, więc myślę, że nie zaszkodzi...szarlo, Genshirin, sisi lubią tę wiadomość
-
Miniadi kciukaski!!!:*
Jestem ciekawa czy ja dzisiaj zasne:) plytka idzie w ruch i znowu ogladanie Lauruni i musze tatusiowi pokazac co i jak bo na 2d sie gubil hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 22:20
moniadi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziekuje lejecie miod na me serce, fakt wyszedl uroczo, ale nie bylo latwo zrobic fote bo stopy trzymal na twarzy, lekarz smial sie, ze cwiczy joge . Pomalu zakochuje sie w moim szkrabie.
Lalka, margaret super wiesci, oby tak dalej.
Moniadi kciukam za jutrzejsze badanie.
Tez musze sie wziasc za wyprawke, ale zupelnie nie wiem jak takiego maluszka ubierac, mam nadzieje, ze troche na szkole rodzenia sie dowiem.
Basha genialny spiwor, tez musze sobie sprawic. Jaki rozmiar kupilas? Sa jeszcze takie z rekawkami i nie wiem jaki kupic.moniadi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016