X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankieta, na tym początkowym etapie, to te ruchy nie zawsze są regularne, nie ma co się nimi martwić na zapas :)
    A na fb to Gaduaa (nie wiem jak się jej nick pisze dokładnie ;) a swoją drogą dawno jej na forum nie było) dodaje chyba. Z tego co dziewczyny wcześniej pisały, to trzeba jej dane podać tu na forum, a ona potem wysyła zaproszenie do grupy na fb...

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Kurczątko Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem nowa. Termin mam na 17 sierpnia, już wiemy że będziemy mieli córeczkę.To moja pierwsza ciąża. Mam pytanie, czy powinnam się już martwić że nie czuje małej? Tzn. wcześniej wydaje mi się że poczułam jakiś ruch (przekręcenie się), ale teraz to już sama nie wiem. Termin połówkowego mam na 7 kwietnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:35

sisi lubi tę wiadomość

• All4love Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniadi u mnie też parę osób twierdzi, że na zakupy za wcześnie, ale ja uważam, że tego czasu wcale tak dużo nie ma. Już ponad połowa za nami, a potem te dni będą lecieć jeszcze szybciej. Ja w upałach za ciuszkami nie mam zamiaru latać :P Będę leżeć w cieniu i pić koktaile :D

Cześć Kurczątko
    Podobno ruchów można nie czuć do 23-24tc, więc spokooojnie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:38

moniadi, Kurczątko lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kurczątko :) Tak jak napisała All4love ruchy mogą pojawić się dopiero w 3/24tyg. zwłaszcza gdy jest to pierwsza ciąża.

Kurczątko lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Kurczątko w naszym gronie :) tak jak dziewczyny piszą, nie masz czym się martwić, w pierwszej ciąży ruchy dziecka mogą być znacznie później odczuwalne. A na początku to mogą być tak delikatne, że nawet niewyczuwalne. Także na spokojnie :)

Kurczątko lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie Na opryszczkę w ciąży w każdym trymestrze bezpiecznie można stosować maść ERAZABAN. Polecam, mi pomogła - nawet na ulotce napisane że można w ciąży. Miałam już 2 razy w tej ciąży. Od 2 trymestru gin pozwolił mi też stosować plastry Compeed na opryszczkę :)

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, ja dziadostwo smaruję pastą do zębów i przechodzi.
    Witam się w 22 tygodniu :) Za chwilę idę do lekarza na kontrolę

Genshirin, moniadi, ss25, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejaaa dziewczyny!

Dawno się tu nie udzielałam :) Więc tak... 30 marca miałam połówkowe i wszystko okazało się być w jak najlepszym porządeczku. Będzie córcia! <3 W końcu wiem jak się zwracać do brzuszka :) Marysia ma ok 340 gr. i wyprzedza termin o jakieś 2 dni ale to wiadomo, że w termin to rzadko kiedy idealnie ustrzeli :)

Więc proszę Cherry wpisz mi płeć dziewczynka i kolejne badanie na 27.04 :)

All4love, moniadi, llallka, ss25, Genshirin, sisi, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no Gaduaaa Gaduaaa :) heheh witam!
    Faktycznie wieki mnie nie było, ale ja zwyczajnie nie ogarniam !
    Kurczę mam tyle na głowię,że nie wiem w co ręce włożyć.. mąż zmienił pracę, a to praca na dwie zmiany więc uczymy się organizować w domu od nowa... do tego mój najmłodszy miał urodziny, za chwilę święta... urodziny starszego... i 6maja Jego komunia.. i do tego cały czas pracuję.. a niestety przy wszystkim trzeba chodzić i o wszystko zadbać.. więc busy, busy i jeszcze raz busy...
    Wiadomości sprawdzam na Belly codziennie, żadnych nowych zaproszeń nie mam...
    Usg mam w czwartek więc może dowiem się w końcu płeć bo chyba tylko ja jej nie znam :D
    no i o. tyle.. u mnie ..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka powodzenia na wizycie &&&
    Gaduaa Za Ciebie również trzymam kciuki w czwartek :)
    Puldzia gratuluję córeczki <3 Kolejna dziewczynka w naszej grupie :D

No i witamy nową koleżankę. Rozgość się :)

Gaduaaa, Puldzia lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puldzia super! kolejna dziewczyna! Ja już po wizycie, wszystko super, nawet dowiedziałam się, że może uda się bez cesarki urodzić, jak tak dalej pociągnę :)

Genshirin, All4love, sisi, moniadi, Margaret.Se, Puldzia lubią tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka, gratulacje!
    Wcześniej informowali Cię, że będziesz miała cesarkę?

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, super ! :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kurczątko Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, to mnie uspokoiłyście :) O fajnie, gratuluje córeczki :) Mnie Lekarz zapowiedział córeczkę w 13 tyg, a drugi potwierdził to w 18 tyg. Ja to strasznie też się obawiam cesarki na którą mnie przygotowują lekarze przez moją skoliozę kręgosłupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 20:18

Puldzia lubi tę wiadomość

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    kurka, gratulacje!
    Wcześniej informowali Cię, że będziesz miała cesarkę?
    Tak, choruję na padaczkę pourazową od 8 lat. Od 3 lat niby nie mam ataków ale eeg wyszło paskudnie i neurolog nie chce dać zgody na normalny poród. Moja ginka powiedziała, że jak nic nie wyskoczy w 3 trym. to moze uda się urodzić normalnie. W sumie to już nie wiem co gorsze...

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Już miałam wam pisać, że olewam tą opryszczkę i zostaje przy maści cynkowej. Lekarka rodzinna mówiła dziś, że se mam tam smarować czym chcę ale tabletki raczej odpadają.
    A tu proszę zadzwonił do mnie mój ginekolog i jednak zalecił jakieś tam tableteczki. No niby mówi, że nie zdarzają się te powikłania po opryszczce.
    Jestem w szoku normalnie. Jednak myślałam, że zleje temat ;) a pierwsze co właśnie pytał czy miałam już kiedyś czy to powtórka z rozrywki.
    Ja się nie przejęłam i nawet przez chwilę nie pomyślałam, że coś tam.Idę do apteki, wykupuje lek i biorę tak jak lekarz zalecił. Za to teściowa zaś wyczytała, że nie zaleca się kobietą w ciąży (a co za lek się niby zaleca?!) jeśli nie jest to absolutnie konieczne. Boże..o głowy by mi nie przyszło..

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka
    Teraz nie wiadomo kogo słuchać. Znając siebie pewnie bym spanikowała i zapobiegawczo zgodziła się na cesarkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 22:17

20.08.2017 <3
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie bo niby zadnego leku sie nie zaleca kobietom w ciazy. Musza tak pisac bo zadna sie nie da przebadac na krolika doswiadczalnego w ciazy ;) Zazywaj jak lekarz zalecil, napewno wie co robi.
    Ja sie zastanawiam czy ja tez nie mam czegos takiego, bo mi gardlo i usta od wewnetrznej strony wysypalo takimi delikatnymi kaszaczkami, co to moze byc za cholerstwo??
    Wizyta u poloznej dopieor za 10 dni.

Kurczatko witaj!

Kurka, a czemu Cie na cesarke tak nastawiali? Bo juz nie pamietam za bardzo.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, juz doczytalam Kurka. No to faktycznie nie wiadomo na co sie zdecydowac, i co bedzie lepsze. Wierze ze lekarze podejma dobra decyzje. A zalezy Ci bardzo na porodzie naturalnym?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ponoć właśnie jest cała afera z opryszczkami. Jedni lekarze mówią, że nie wolno tego leku a inni, że trzeba bo opryszczka jednak to gorsza. Okazało się, że moja przyjaciółka też go brała w ciąży ;)

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ