Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ankieta, na tym początkowym etapie, to te ruchy nie zawsze są regularne, nie ma co się nimi martwić na zapas
A na fb to Gaduaa (nie wiem jak się jej nick pisze dokładnie a swoją drogą dawno jej na forum nie było) dodaje chyba. Z tego co dziewczyny wcześniej pisały, to trzeba jej dane podać tu na forum, a ona potem wysyła zaproszenie do grupy na fb... -
Hej, jestem nowa. Termin mam na 17 sierpnia, już wiemy że będziemy mieli córeczkę.To moja pierwsza ciąża. Mam pytanie, czy powinnam się już martwić że nie czuje małej? Tzn. wcześniej wydaje mi się że poczułam jakiś ruch (przekręcenie się), ale teraz to już sama nie wiem. Termin połówkowego mam na 7 kwietnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:35
sisi lubi tę wiadomość
-
moniadi u mnie też parę osób twierdzi, że na zakupy za wcześnie, ale ja uważam, że tego czasu wcale tak dużo nie ma. Już ponad połowa za nami, a potem te dni będą lecieć jeszcze szybciej. Ja w upałach za ciuszkami nie mam zamiaru latać Będę leżeć w cieniu i pić koktaile
Cześć Kurczątko
Podobno ruchów można nie czuć do 23-24tc, więc spokooojnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:38
moniadi, Kurczątko lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Witamy Kurczątko w naszym gronie tak jak dziewczyny piszą, nie masz czym się martwić, w pierwszej ciąży ruchy dziecka mogą być znacznie później odczuwalne. A na początku to mogą być tak delikatne, że nawet niewyczuwalne. Także na spokojnie
Kurczątko lubi tę wiadomość
-
Cassie Na opryszczkę w ciąży w każdym trymestrze bezpiecznie można stosować maść ERAZABAN. Polecam, mi pomogła - nawet na ulotce napisane że można w ciąży. Miałam już 2 razy w tej ciąży. Od 2 trymestru gin pozwolił mi też stosować plastry Compeed na opryszczkę
2 Aniołki -
Hejaaa dziewczyny!
Dawno się tu nie udzielałam Więc tak... 30 marca miałam połówkowe i wszystko okazało się być w jak najlepszym porządeczku. Będzie córcia! W końcu wiem jak się zwracać do brzuszka Marysia ma ok 340 gr. i wyprzedza termin o jakieś 2 dni ale to wiadomo, że w termin to rzadko kiedy idealnie ustrzeli
Więc proszę Cherry wpisz mi płeć dziewczynka i kolejne badanie na 27.04All4love, moniadi, llallka, ss25, Genshirin, sisi, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
a no Gaduaaa Gaduaaa heheh witam!
Faktycznie wieki mnie nie było, ale ja zwyczajnie nie ogarniam !
Kurczę mam tyle na głowię,że nie wiem w co ręce włożyć.. mąż zmienił pracę, a to praca na dwie zmiany więc uczymy się organizować w domu od nowa... do tego mój najmłodszy miał urodziny, za chwilę święta... urodziny starszego... i 6maja Jego komunia.. i do tego cały czas pracuję.. a niestety przy wszystkim trzeba chodzić i o wszystko zadbać.. więc busy, busy i jeszcze raz busy...
Wiadomości sprawdzam na Belly codziennie, żadnych nowych zaproszeń nie mam...
Usg mam w czwartek więc może dowiem się w końcu płeć bo chyba tylko ja jej nie znam
no i o. tyle.. u mnie ..Fabian Cyprian Tymuś -
Kurka powodzenia na wizycie &&&
Gaduaa Za Ciebie również trzymam kciuki w czwartek
Puldzia gratuluję córeczki Kolejna dziewczynka w naszej grupie
No i witamy nową koleżankę. Rozgość sięGaduaaa, Puldzia lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Uf, to mnie uspokoiłyście O fajnie, gratuluje córeczki Mnie Lekarz zapowiedział córeczkę w 13 tyg, a drugi potwierdził to w 18 tyg. Ja to strasznie też się obawiam cesarki na którą mnie przygotowują lekarze przez moją skoliozę kręgosłupa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 20:18
Puldzia lubi tę wiadomość
-
All4love wrote:kurka, gratulacje!
Wcześniej informowali Cię, że będziesz miała cesarkę? -
Ha! Już miałam wam pisać, że olewam tą opryszczkę i zostaje przy maści cynkowej. Lekarka rodzinna mówiła dziś, że se mam tam smarować czym chcę ale tabletki raczej odpadają.
A tu proszę zadzwonił do mnie mój ginekolog i jednak zalecił jakieś tam tableteczki. No niby mówi, że nie zdarzają się te powikłania po opryszczce.
Jestem w szoku normalnie. Jednak myślałam, że zleje temat a pierwsze co właśnie pytał czy miałam już kiedyś czy to powtórka z rozrywki.
Ja się nie przejęłam i nawet przez chwilę nie pomyślałam, że coś tam.Idę do apteki, wykupuje lek i biorę tak jak lekarz zalecił. Za to teściowa zaś wyczytała, że nie zaleca się kobietą w ciąży (a co za lek się niby zaleca?!) jeśli nie jest to absolutnie konieczne. Boże..o głowy by mi nie przyszło.. -
Cassie bo niby zadnego leku sie nie zaleca kobietom w ciazy. Musza tak pisac bo zadna sie nie da przebadac na krolika doswiadczalnego w ciazy Zazywaj jak lekarz zalecil, napewno wie co robi.
Ja sie zastanawiam czy ja tez nie mam czegos takiego, bo mi gardlo i usta od wewnetrznej strony wysypalo takimi delikatnymi kaszaczkami, co to moze byc za cholerstwo??
Wizyta u poloznej dopieor za 10 dni.
Kurczatko witaj!
Kurka, a czemu Cie na cesarke tak nastawiali? Bo juz nie pamietam za bardzo. -
No ponoć właśnie jest cała afera z opryszczkami. Jedni lekarze mówią, że nie wolno tego leku a inni, że trzeba bo opryszczka jednak to gorsza. Okazało się, że moja przyjaciółka też go brała w ciąży