Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
All4 piękny:)
Moja urodziła się 54 cm i 3400 g i leciałam po ciuszki 50, które nosiła jakieś 2 tyg, potem mieszanie z 56. Teraz sobie daruje 50, zawsze można dokupić. Rozmiar nie jest równy centymetrom;) ja planuje głównie kopertowe body z dl i kr i spodenki (lub bez) i pajace rozpinane na całej długości. U takiego noworodzia to naprawdę komfort.Margaret.Se, moniadi, sisi lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:Ja byłam napalona ale na żywo nie przekonały mnie
Dlatego musze wymacać i obejrzeć na zywca:) bo jeszcze zadnego wózka nie oglądałam wsklepie tylko w necie:) -
Cherry_Blossom wrote:Moja 74 z hm to dopiero na roczek założyła:D
Heheh kurcze to musze wymienić na mniejsze bo bez sensu żeby lezały ciuszki:)Dzięki Cherry i piszcie piszcie doświadczone mamuśki bo ja zielona na amen jestem:)
aaa Cherry proszę dopisz mi kolejna wizyte u mojego gina na 26kwietnia:) i dopisz mnie do aniołkowych mamusiek:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 20:06
-
Kochana Aniołkowe piszemy z tego cyklu, sierpniowych 2017
Gdybyśmy miały pisać ile Aniołkow która miała to niestety byłoby tego dużo... a tu temat sierpniowychWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 20:19
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Mrtwie się głównie o ten krótki rękawek i chyba wole mniejsze niż mam w ogóle nie załozyc. Wystarczy mi 3szt bodziaków z kr rękawkiem , jak będą potrzebne to się dokupi najwyżej:)
Hmm ok bo myślałam Cherry ze to ogólne aniołkowe mamusie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 20:48
-
Ja wychodzilam z zalozenia zeby miec po 6 sztuk na poczatek tych najmniejszych zaczynajac od 56 czyli body krotki, body dlugi, pajacyki bluzeczki na dlugi i spodenki, przy corce na 50 wcale nie bralam pod uwage bo stwierdzilam ze na pewno mi sie nie przydadza a tu klops urodzila sie 52 cm i ubranka na 50 byly jak znalazl i dobrze ze dostalam od brata bo 56 byly za duze.
Ja koncze remont i zaczynam tworzyc liste wyprawkowa, wczoraj zakupilam pierwsze rzzeczy dla malutkiej, ubranka mam wiec musze dokonac segregacji tylko trzeba zniesc ze strychu ale to mysle najwczesniej po swietach albo w majumoniadi, Margaret.Se, sisi, Genshirin lubią tę wiadomość
-
Cherry, no wlasnie ja ostatnio patrze ze jej bluza z lupiluu jakas taka juz przykrota, patrze na metke a tam rozmiar 74-80! A moje dziecko chude jest owszem, ale wysokie jak na swoj wiek, juz ma z 96 cm a jeszcze wchodzi w cos co jest przewidziane na dziecko ponizej roku Z tymi rozmiarami to mozna powariowac
Ja to mialam duzo pokupowanych w ciucha ubranek dla corki i szczerze mowiac to super sie to sprawdzilo bo nie musialam sie martwic ze kupie za duzo. Za takie pieniadze to i tak nie szkoda, nawet jakby sie mialo raz zalozyc. Teraz tez zamierzam sie obkupic na wyprzedazy letniej garazowej w czerwcu, mam nadzieje ze bede miec sily jeszcze na zakupy Takze w sklepach to ja tylko doslownie po kilka sztuk teraz kupie, troche mam unisexow po corce a na reszte bede czaic na okazje.
All, slodki rozek! Lallka, no wlasnie to Ty dodawalas ta strone z rozkami, musze zapisac bo sliczne maja rzeczy. -
Uwaga, hit
Zabobony na porodówce:
1. W czasie porodu trzeba krzyknąć - wtedy woła się do siebie dzieci i będzie się ich miało więcej. Jeśli rodząca nie wyda z siebie głosu, to maleństwo zostanie jedynakiem.
2. Pierwsze karmienie decyduje o lateralizacji: przystawienie do prawej piersi sprawi, że dziecko będzie praworęczne, do lewej - leworęczne.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d16529386040.jpg
moniadi, Margaret.Se, sisi, Cassie 65, ss25, llallka, Genshirin, Wiol lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
All4love wrote:Uwaga, hit
Zabobony na porodówce:
1. W czasie porodu trzeba krzyknąć - wtedy woła się do siebie dzieci i będzie się ich miało więcej. Jeśli rodząca nie wyda z siebie głosu, to maleństwo zostanie jedynakiem.
2. Pierwsze karmienie decyduje o lateralizacji: przystawienie do prawej piersi sprawi, że dziecko będzie praworęczne, do lewej - leworęczne.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d16529386040.jpg -
A ja sie nie darlam. Przy znieczuleniu leżałam i czytałam pudelka na telefonie a jak było parcie to sie skupiałam na parciu i najwyzej dyszałam Boze dziekuje za znieczulenie!!!
All4, skąd Ty takie perełki wynajdujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 11:06
sisi, All4love lubią tę wiadomość
-
Mój Synuś urodził sie 56 cm i 3390g i rozmiar 50 nosił jakieś 2 tygodnie. Poznien 56 do ok 1.5 miesiąca. A te ubranka na 50 szukajcie w lumpkach bo najczęściej sa to nowki sztuki. A za grosze jak sie kupi to i nie bedzie szkoda jak sie nie założy. Ja mojego przebieralam tylko na noc w zasadzie. W ciagu dnia rzadko sie zdarzalo ze coś ulal czy z pampa przecieklo. Nie wiem po ile mialam szt ale pranie mniej wiecej co 2-3 dni szło.
sisi, szarlo, moniadi, Margaret.Se lubią tę wiadomość