Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZe skory sa fajne, pod warunkiem ze kupisz dobry jakościowo wózek z tymi kolorami to tez myślałam ze trzeba uważać, ja myślałam o cybexie czarnym i pytałam w sklepie, Pani powiedziała ze teraz każdy wózek ma dobre filtry i nie ma co patrzeć na kolor, jak nam sie podoba czarny to wziac czarny, jak biały to biały ja mam w samochodzie bezowa skore i jest tak samo nagrzana jak czarna
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Santoocha gratuluję synusia
Dziewczyny, a napiszcie mi ile planujecie sztuk z ciuszków z poszczególnych rozmiarów? Chodzi mi głównie o body z długim/krótkim i pajacami w rozmiarach 50/56/62. Parę dni temu poukładałam w szafie to co mam i spisałam ile tego mam i zastanawiam się czy mi starczy czy jeszcze coś ewentualnie dokupić.
Witam się w początku 24 tygodniamoniadi, Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cassie 65 wrote:Tylko martwie się jakby się u mnie miał sprawdzić ten karton bo mam kota..raz, że by pewno do niego właził a 2 ten futrzak ma manie obgryzania kartów. A szkoda, żeby obgryzł pudło za 240zł czy tam ile ;p Za to jak dzidziuś by np szedł na noc do babci- idealnie.
-
Ja po usg 4d generalnie nie roznilo sie od wczorajszego, musialam za nie zaplacic i mam kilka fot buzi jak sie dobiore do kompa to wstawie. Co najwazniejsze pepowina jest trojnaczyniowa sama widzialam przeplywy i przektoj poprzeczny takze narazie echo nie potrzebne, a myslalam, ze ta wczorajsza lekarka to ogarnieta jest, a tu wychodzi, ze nie do konca. Bardzo lubie lekarza u ktorego dzisiaj bylam to moje 3 usg u niego, robi je bardzo szybko i dokladnie dzisiejsze trwalo 15min, mowil i pokazywal, odpowiadal na pytania-super gosc. Szkoda, ze do niego daleko.
Ja nie kupuje ciuszkiw w rozmiarze 50, zastanawiam sie tez nad 56 ile kupic, napewno wiecej 62 kupie.
Sisi Tobie tez pewnie nie przyda sie rozmiar 50, wysocy jestescie☺
Moja kolezanka 1,5m urodzila wczoraj core 55cm, takze 56 na krotko beda potrzebne.
Taka jestem szczesliwa, ze wszystko z moim synkiem ok, morda mi sie smieje od ucha do ucha:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 12:37
Cassie 65, Margaret.Se, Genshirin, sisi, moniadi, kurkaSkiters, Lexi150 lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Szarlo super!!! nie ma to jak dobre wieści i można się wyluzować i cieszyc się wszystkim:)
A to moje zdobycze z wczoraj i dzisiaj jeszcze dwa pajacyki w pepko dokupiłam i skarpetunie:) aaa i ten króliczek z Krakowa:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2b39f72a7e2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 12:53
All4love, Genshirin, sisi, moniadi, szarlo, llallka, Anielle, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Wałsnie dziewczynki piszcie ile trza kupic w jakim rozmiarze i ile tego wszystkiego, żeby się nie zagalopować albo zbey nie było za mało. ja mysle ze romiar 50 to sobie podaruje ale 56 to na bank tylko tez nie wiem iel tego z krótkim i długim i ile
-
To sa te wózki Tutek z eco skóry, trzy modele które najbardziej mi się podobaja i sa oczywiście w różnych kolorach:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54df2a3bbcc4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0000ef5867dc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/780f45293c18.jpgsisi, moniadi, szarlo lubią tę wiadomość
-
Szarlo wspaniałe wieści To czekamy na zdjęcie słodziuchnej buźki
Trochę teraz czytam o tych rozmiarach i czasem dziewczyny piszą, że maluch może i ma te 55cm ale jest szczuplutki co za tym idzie topi się w rozmiarze 56. Myślałam, żeby może kupić choć po jednym czy dwa body i jeden pajac w rozmiarze 50 na wszelki wypadek.
Rozmiar 56 na ile starczy? 2-3 tygodnie? Myślałam żeby mieć minimum po 5 sztuk body z krótkim i 5 z długim i z 10 pajacy. Ile razy takie dziecko się przebiera? Często się zdarza żeby coś z pieluchy wylatywało? Nie chciałabym co drugi dzień prać. Doświadczone dziewczyny HELP!!!!
Margaret bardzo fajny ten wózeczekMargaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczynki a becik nam się przyda w lato? jest sens kupować w ogóle??? usztywniany czy zwykły lepszy???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 13:42
-
Sisi, ja niby doświadczona a wiem niewiele wiecej, człowiek taki ogłupiały chodził przez pierwsze tygodnie ze prawie nic nie pamietam z tego pierwszego okresu ale dobrze piszesz ze jak sie sie dziecko urodzi 55cm to wcale nie znaczy ze ciuszki 56 beda małe, mogą jeszcze na długo starczyć. Ja moge tylko tyle powiedziec ze rozmiar 56 to ponad miesiąc nosiła córka a urodziła sie 53cm i 3600 ważyła wiec nie była malutka. Tak wiec planuje miec min po 6 sztuk body z krótkim, body z długim rękawem, z 6 pizamek z długim rękawem i ze 2-3 pary spodenek długich. No i ze 2 sweterki. Zawsze mozna pozniej dokupić prze neta. A jesli chodzi o pranie Sisi to co drugi dzien to super wynik, byleby nie trzeba było codzień prac a moje dziecko kupki miało mało wylewające, prędzej ulewanie brudziło ubranko ale przeważnie to jedno na cały dzien było ok. Ale dzieci sa rożne nigdy nie wiadomo jaki sie trafi egzemplarz
Szarlo super wiesci! Niepotrzebnie Cie wczoraj zestresowała lekarka...Margaret.Se, szarlo, sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
A i z rozmiaru 50 nie zaszkodzi miec pare sztuk, choćby na pierwszy tydzien tylko, po 2-3 sztuki.
A z tym bezimiennego nie wiadomo... ja rodziłam w zimie to mi sie bardzo przydał, ze dwa miesiące używałam. Ale czy sie w leci przyda? Napewno nienjest niezbędny, ale ja myśle ze lepiej miec w zapasie. To akurat nien est duży wydatek, któraś ostatnio dodała strone z takim ślicznym w słoniki, za 32 zeta były rożne przepiękne. Zawsze moze sluzyc jako kocyk. -
Hehehe Cassie ale masz rozkninke;) kolorek ecru tego trzeciego mi się podoba no i jest ciut inny niż wszystkie bardziej aligancki;)
Spacerówki do nich wygladaja tak w tej samej kolejności:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/733095c6acb7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7f83e712796.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/669a35560e4b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 15:00
-
Ja se rozmiar 50 darowałam- dokupić zawsze można jakby co. Nie kupuje też nic z krótkim rękawkiem. Popytałam, pomyślałam i doszłam do wniosku, że tekiego brzdąca dopiero co urodzonego i tak nie wystroję w krótki rękawek, a znając polskie realia- we wrześniu szału z pogodą też nie ma. Co do rożka/becika to dziewczyny mnie przekonały, że warto sie zaopatrzyć w coś takiego. Zamówiłam taki z usztywnieniem (wyjmowanym). Zawsze w czymś takim łatwiej sie trzyma dzieciaczka a koniec końców może robić za kołderkę.
Takie cudo zamówiłammoniadi, Margaret.Se, Genshirin, szarlo, sisi lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:hmmm bo zapomnę, pamiętam jak pisałyście ze w H&M ciuszki sa zawyżone ale jak dla mnie to maleństwo i cholera nie znam się tak żeby stwierdzić czy faktycznie. Kupiłam body z kr rękawem 2szt 56,62 i nie wiem czy to 62 nie za duże? z dł rękawkiem body 68 ale to spoko bo dł rękaw na później się przyda i spodenki 2pary 74cm, będę wywijać nogawki wczesniej i na dłuzej posłuza:)
Moja 74 z hm to dopiero na roczek założyła:DMargaret.Se lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)