Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
All4love, to może kup zwykłą i weź cytrynkę ze sobą? Lepiej chyba wchodzi wtedy, przynajmniej dla mnie smakowało znośnie ja akurat byłam sama na badaniu, ale babka z laboratorium często do mnie zaglądała i pytała o samopoczucie. Jednak jak masz opcję żeby kogoś zabrać ze sobą, to skorzystaj nawet jak wszystko będzie ok, to w towarzystwie szybciej Ci czas zleci
-
Hej! Ja tam wczoraj nawciskałam cytryny do tej glukozy ile wlazło ;p nie wiem czy pomogło ale wypiłam. Dramatu nie było. Też poszłam sama na to badanie nic mi się nie działo a nawet czas mi jakoś szybko zleciał. Zwłaszcza ta druga godzina
Także idźcie śmiało nie ma się czego bać! -
Hej laseczki:)
Wizyta wczorajsza oczywiście udana, córeczka rosnie zdrowo i wazy 413g mojego szczęścia:) czyli 87g w ciazu dwóch tygodni. Lekarz stwierdził, ze nie widzi nic żeby miałby nastapic poród przedwczesny a przypomnę ze mojej koleżance przepowiedział i fakt urodziła dwa miechy wcześniej:) cieszy mnie to bardzo ze szyjka długa zamknieta i nawet jest dłuzsza o 0,6mm niż po ostatniej wizycie:)
U nas tez konflikt serologiczny ja 0- a mój 0+ i w każdym trymestrze robie przeciwciała ale mojemu nikt nie kazał pobierac krwi.
Wczoraj robiliśmy przemeblowanie i w sypialni tylko łozko zostało, dziwnie teraz wygląda tak pusto no ale niedługo będzie piękniej niż kiedykolwiek wczesniej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 11:01
moniadi, Genshirin lubią tę wiadomość
-
Hej laski Wczoraj już nie zdążyłam tu napisać, aczkolwiek wizytę zaliczam do bardzo udanych Z moją córunią wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach (617g!!!) i jest piękniejsza na świecie Mamy filmik 3d/4d, na którym moja bardzo żywiołowa księżniczka śpi jak zabita Ot taka mała przekora- po mamusi
Another, Margaret.Se, Cassie 65, Genshirin, szarlo, moniadi, Juuli, Chusy lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki mam podana mase płodu w 5 jednostkach, Shepard 412,93g, cambell 459,45g, hadlock1 445,58g, hadlock2 466,15g i hadlock3 450,82g i mysle która waga to ta waga prawidłowa?????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:03
-
Llallka piękna ksiezniczka:) no ja mam jedno zdjecie z wczorajszej wizyty 3/4D ale mało moje słoneczko widać a zdecydowanie lepiej wtedy się ułożyła bo zdjecie jest cudne ale nadal widać ze cała mamunia i po wymiarach ma dlogie nozki i raczki a mała glowke po mamuni heheh:)
llallka lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam się pochwalić zakupkami z Lidla;) kupiłam dla Laury 4body i 4 spodenki ale w romiarach 50/56 czyli 52 i 62/68 czyli 74 do tego skarpetunie3szt i sliniaczki dwa i dwie bluzeczki 50/56 a moim zdaniem to 68rozmiar heheh:) ja kupiłam sobie 3 staniki ale jeden musze oddac bo za mały a taka sama rozmiarówka i leginsy. Zaskoczona jestem jakoscia z Lidla i stanikami i leginsami bo np. te leginsy z h7m to jakies nieporozumienie, jak je przymierzyłam to czułam się jak w rajstopach prześwitujących a te sa swietne:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:21
-
Gratuluje wizyt☺
A mi wczoraj ustapila babeczka miejsce w autobusie, pomimo, ze bylam w plaszczyku a'la grzybek, wiec szeroki. To bylo takie mile☺.
Tez napadlam lidla sobie kupilam legginsy sa fajne, maluszkowi chce jeszcze skarpetki kupic, bo narazie tylko body.
Mi tez lekko siara wycieka, to normalne w tym okresie ciazy.
Mam tez problemy ze snem budze sie po 4 i ciezko mi juz zasnac, dzisaj wstalam przed 6 zjadlam, rozwiesilam pranie, obejzalam cos w tv i poszlam spac i wstslam o 10☺.
Jutro 1 zajecia w szkole rodzenia, ciekawam jak bedzie.
Aniołek 18.04.2016 -
Llallka, gratuluję takiej ślicznej córuni :*
Co do badania glukozy, to u mnie trzeba mieć swoją glukozę+cytrynkę ewentualnie
Margaret, zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Jakość lidlowskich ciuszków jest bardzo dobra. Też jestem zadowolona ze swoich zakupówMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
lenka Twój wynik z glukozy po obciążeniu moim zdaniem jest bardzo dobry:)
lenka.m lubi tę wiadomość
-
llallka wrote:Dziewczyny i ja się wybieram na to cudne badanie z glukozą i tu mam pytanie- glukozę same kupujecie? Czy punkt poboru krwi nie zapewnia?
Ja robię prywatnie w diagnostyce i tam trzeba mieć swoją.
Pamiętajcie koniecznie o skierowaniach od lekarza, nawet gdy robicie prywatnie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ja robiłam państwowo tzn w ramach Luxa glukozę z obciążeniem i dostałam na miejscu a kiedyś jak chciałam zrobić prywatnie ale to przed ciaza to musiałam mieć swoja glukozę
Mowicie o wyciekach siarki hmm ja jeszcze nic nie miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:23
-
Illalka jaka cudna ksiezniczka! Fantastyczne zdjecia ♡♡♡!
Dziewczyny co do tego testu na obciazenie glukoza to do kiedy jest limit zeby go wykonac? Bo mialam miec wizyte w ten czwartek u ginki ale przelozyla na 15 maja dopiero... i sie zastanawiam czy podskoczyc do innego lekarza w miedzy czasie?
A jesli chodzi o zakupy w Lidlu to mama wyhaczyla dla mnie dwa ostatnie biustonosze w moim rozmiarze, ten szary i bialo rozowy i legginsy granatowe. Takze to co chcialam mi sie udalo zlapac :p
Cherry poprosze o update, u mnie dziewczynka : )
Co do siary u mnie tez nic.. nie urosly tez jakos poteznie. Mam nadzieje ze sie doczekam! Wiem ze to glupie ale bardzo bym chciala zobaczyc to mleko bo sie stresuje caly czas czy w ogole cos tam sie dzieje :<
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 14:01