X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kozaa
    Otka czekamy na serduszko i trzymam kciuki :)

Kozaa lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :) Jak miło, że Nasze grono tak się powiększa :)

Mnie strasznie dobija pogoda od dwóch dni pada bez przerwy. W piątek mam pierwszą wizytę i już nie mogę się doczekać :) Bezsenność na razie daje w kość, tylko czemu jest ona wybiórcza...Jak był weekend człowiek chciał się wyspać-pobudka o 3 w nocy i koniec spania. A dziś do pracy wstać o 5 to już równo z budzikiem. Ehh...Jak dobrze, że już za chwilę wolne :)

tb73qps6lg98j7jv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Chyba jest ze mną źle bo na widok czekolady jest mi strasznie nie dobrze a ciastka mi śmierdzą ;/
    Mi połowa perfum śmierdzi :) Pierwszy raz stwierdziłam, że może jestem w Ciąży jakoś w yamtą środę jak z synkiem weszzliśmy do windy gdzie wcześniej jechała kobieta spryskana bardzo słodkimi perfumami. Mówię do Kacpra- Ale brzydki, duszący zapach, a Kacper na to, że ładnie pachnie. Wyczuwam intensywniej zapachy i tez zmieniły mi się preferencje kulinarne

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :) Jak miło, że Nasze grono tak się powiększa :)

Mnie strasznie dobija pogoda od dwóch dni pada bez przerwy. W piątek mam pierwszą wizytę i już nie mogę się doczekać :) Bezsenność na razie daje w kość, tylko czemu jest ona wybiórcza...Jak był weekend człowiek chciał się wyspać-pobudka o 3 w nocy i koniec spania. A dziś do pracy wstać o 5 to już równo z budzikiem. Ehh...Jak dobrze, że już za chwilę wolne :)

Ja od 4 dni budzę się mirdzy 4, a 6. Trochę jestem niewyspana, bo zasypiam dopiero koło 1:00, wcześniej nie potrafię, chociaż jeszcze miesiąc temu o 23:00 to zasypiałam na stojąco ;)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno- jeśli jesteście minimum 14 dpo to może Wam się przydać ten kalkulator poziomu Bety. Wpisujecie ilośc dni dpo, pierwszy wynik, oraz kolejne, a system pokazuje, czy jesteś w normie i pokazuje to na wykresie.
    http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
    :)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powoli wyostrza się węch i już mi wszystko śmierdzi.
    Wczoraj miałam takie skurcze jelit, że myślałam że sie przekręce. Chyba złapałam jakiegoś wirusa zlobkowego :/

Dobra nie ma co bisdolić, zbieramy się z Młodym do kardiologa.

Miłego dnia!
    Powodzenia na wizytach!

• marjotka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że większość z was pracuje . Ja chodzę na jakis głupi kurs. 6 h dziennie. do tego nie robimy dosłownie nic 2 zadania przez cały dzien. zasypiam tam. nie mogę sobię poradzić :D do tego jutro piszemy egzamin i jeszcze tydzien będziemy robić siedzenie x1000 :D
    Mdłości niezłe mnie męczą, do tego siku w nocy jak nigdy...
    Ale cieszę się <3 Mój maluszek ma 11-13 mm według aplikacji happy <3
    No i jeszcze tydzien do wizyty, chce już to <3

Miłego dnia :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Magroz już dopisana, wybacz musiałam wcześniej nie zauważyć. Jeśli kogoś jeszcze nie ma niech się przypomni z informacjami :D
    inaa :d To ja jeszcze, w sumie jestem ale nie uzupełniona.
    22 l, 1 ciąża :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa wypisz mnie z listy Kochana.

Żegnam się i życzę Wam wszystkim spokojnych ciąż :) niech dzieciaczki się zdrowo rozwijają :) <3

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozaa wrote:
    Czesc Dziewczyny!

to moj 1szy wpis na jakimkolwiek forum w zyciu :D
    O ciazy wiem od tygodnia, targaja mna sprzeczne uczucia od euforii po panike :D ale to pewnie normalne. Wszyscy mowili mi, ze starania potrawaja miesiace, ale w naszym przypadku zadzialo sie od razu :) stad panika.

Bardzo chetnie "bede" tu z Wami z 2 powodow: 1) trzymanie ciazy w sekrecie jest mega ciezkie - chetnie wykrzyczalabym to calemu swiatu - zapewne jak wiekszosc z Was:), a 2) mieszkam na drugim koncu swiata i wszystkiego o ciazy ucze sie w obcym jezyku co jest dodatkowo stresujace. Nie jest zle, ale brakuje mi rozmow z Polkami. Przeciez nikt Cie tak nie zrozumie jak rodak :)

Pozdrawiam serdecznie
    A

Witaj :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks, współczuję :( :(

Wychodzę na wizytę z duszą na ramieniu...

m3sx3e3kqurga36a.png

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:

Żegnam się i życzę Wam wszystkim spokojnych ciąż :) niech dzieciaczki się zdrowo rozwijają :) <3

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:

bardzo mi przykro- współczuję !
    3maj się mocno <3

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo :)
    również Witam nowe dziewczyny

w piątek pierwsza wizyta! już nie mogę się doczekać :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas się zastanawiam czemu są dwa wyznaczniki ciąży... że dziś mam 5tc+0 i jestem w 6 tc ..

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długim weekendzie :) Byli rodzice i impreza urodzinowa mojego 3 latka <3 Dzis o 5 rano odeszly mi wody a 13.40 urodziłam ...Pamietam to jak wczoraj a już 3 latka miely :) za chwile kolejny porod :)) leci ten czas :)
    Witam nowe sierpniowe mamusie :)
    Ja od kilku dni jestem ciagle zmeczona , czuje się taka napuchnieta , piersi bola i od czasu do czasu tak mnie muli ....po lewej stronie zakuje czsem jajnik ach jeszcze tydzień do wizyty ...

Kasiuleks Przykro Mi :( :( :(

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cały czas się zastanawiam czemu są dwa wyznaczniki ciąży... że dziś mam 5tc+0 i jestem w 6 tc ..

Bo masz 5 tygodni skończonych a rozpoczelas 6 ;)

Asiulka, ja dokładnie 4 lata temu dostalam miesiaczke, z ktorej jest moja corcia ♡

Gaduaaa, Asiulka83 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja juz chce koniec tego tygodnia, żebym mogła odliczać dni do wizyty, jeszcze dziś rano padł mi akumulator w samochodzie więc pieknie sie zaczęło od poniedziałku.

Kasiuleks bardzo mi przykro trzymaj się :(

Gaduaa bo to jest tak że 5+0 liczy się już jako rozpoczęty 6 tydzień ale nie ukończony, często lekarze sugerują się zakończonymi tygodniami.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Bo masz 5 tygodni skończonych a rozpoczelas 6 ;)

Asiulka, ja dokładnie 4 lata temu dostalam miesiaczke, z ktorej jest moja corcia ♡
    ale 5 skończony to powinien być 5+5 a nie 5+0 ahahah
    glupie to strasznie :)
    Belly wysłało mi dziś info że 6 tydzień mam i jak lekarz ma dobry sprzęt to może być już serduszko.. więc zobaczymy w piątek może się uda ! :)

• Uszko Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wam wszystkim ;-)

No Sisi to juz w ogole czuje jakbys byla moja blizniaczka hehe ;-)

Kasiuleks...bardzooo mi przykro,sciskam Cie mocnooo :-*

U mnie tez mdlosci lekkie,czasami zrana,czasami wieczorem,nie chce mi sie jesc,ale jak sie przemoge to mdlosci znikaja hehe
    U mnie rano lekkie uplawy koloru toffi,oczywiscie wyobrazniaa sobie polawirowala...probuje teraz sie nastawic ze to normalnielekko na papieeze bo siusiu i teraz dwie kropki na wkladce,ale po krwiaku to wiecie ze jednak ciezko powstrzymac myslenie,ale musi byc KURDE dobrze :-) obserwuje i tylko jak sie cos zadzieje to zmykam do domu pracy pierdziele,oby nie ale w razie W to lece :-P
    Wlaczylam swiateczne piosenki wie moze uda mi zaczac myslec pozytywnie jak do tej pory ;-) musze i tyle ;-)

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ