X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kozaa
    Otka czekamy na serduszko i trzymam kciuki :)

Kozaa lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :) Jak miło, że Nasze grono tak się powiększa :)

Mnie strasznie dobija pogoda od dwóch dni pada bez przerwy. W piątek mam pierwszą wizytę i już nie mogę się doczekać :) Bezsenność na razie daje w kość, tylko czemu jest ona wybiórcza...Jak był weekend człowiek chciał się wyspać-pobudka o 3 w nocy i koniec spania. A dziś do pracy wstać o 5 to już równo z budzikiem. Ehh...Jak dobrze, że już za chwilę wolne :)

tb73qps6lg98j7jv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Chyba jest ze mną źle bo na widok czekolady jest mi strasznie nie dobrze a ciastka mi śmierdzą ;/
    Mi połowa perfum śmierdzi :) Pierwszy raz stwierdziłam, że może jestem w Ciąży jakoś w yamtą środę jak z synkiem weszzliśmy do windy gdzie wcześniej jechała kobieta spryskana bardzo słodkimi perfumami. Mówię do Kacpra- Ale brzydki, duszący zapach, a Kacper na to, że ładnie pachnie. Wyczuwam intensywniej zapachy i tez zmieniły mi się preferencje kulinarne

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :) Jak miło, że Nasze grono tak się powiększa :)

Mnie strasznie dobija pogoda od dwóch dni pada bez przerwy. W piątek mam pierwszą wizytę i już nie mogę się doczekać :) Bezsenność na razie daje w kość, tylko czemu jest ona wybiórcza...Jak był weekend człowiek chciał się wyspać-pobudka o 3 w nocy i koniec spania. A dziś do pracy wstać o 5 to już równo z budzikiem. Ehh...Jak dobrze, że już za chwilę wolne :)

Ja od 4 dni budzę się mirdzy 4, a 6. Trochę jestem niewyspana, bo zasypiam dopiero koło 1:00, wcześniej nie potrafię, chociaż jeszcze miesiąc temu o 23:00 to zasypiałam na stojąco ;)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno- jeśli jesteście minimum 14 dpo to może Wam się przydać ten kalkulator poziomu Bety. Wpisujecie ilośc dni dpo, pierwszy wynik, oraz kolejne, a system pokazuje, czy jesteś w normie i pokazuje to na wykresie.
    http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
    :)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powoli wyostrza się węch i już mi wszystko śmierdzi.
    Wczoraj miałam takie skurcze jelit, że myślałam że sie przekręce. Chyba złapałam jakiegoś wirusa zlobkowego :/

Dobra nie ma co bisdolić, zbieramy się z Młodym do kardiologa.

Miłego dnia!
    Powodzenia na wizytach!

• marjotka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że większość z was pracuje . Ja chodzę na jakis głupi kurs. 6 h dziennie. do tego nie robimy dosłownie nic 2 zadania przez cały dzien. zasypiam tam. nie mogę sobię poradzić :D do tego jutro piszemy egzamin i jeszcze tydzien będziemy robić siedzenie x1000 :D
    Mdłości niezłe mnie męczą, do tego siku w nocy jak nigdy...
    Ale cieszę się <3 Mój maluszek ma 11-13 mm według aplikacji happy <3
    No i jeszcze tydzien do wizyty, chce już to <3

Miłego dnia :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Magroz już dopisana, wybacz musiałam wcześniej nie zauważyć. Jeśli kogoś jeszcze nie ma niech się przypomni z informacjami :D
    inaa :d To ja jeszcze, w sumie jestem ale nie uzupełniona.
    22 l, 1 ciąża :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa wypisz mnie z listy Kochana.

Żegnam się i życzę Wam wszystkim spokojnych ciąż :) niech dzieciaczki się zdrowo rozwijają :) <3

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozaa wrote:
    Czesc Dziewczyny!

to moj 1szy wpis na jakimkolwiek forum w zyciu :D
    O ciazy wiem od tygodnia, targaja mna sprzeczne uczucia od euforii po panike :D ale to pewnie normalne. Wszyscy mowili mi, ze starania potrawaja miesiace, ale w naszym przypadku zadzialo sie od razu :) stad panika.

Bardzo chetnie "bede" tu z Wami z 2 powodow: 1) trzymanie ciazy w sekrecie jest mega ciezkie - chetnie wykrzyczalabym to calemu swiatu - zapewne jak wiekszosc z Was:), a 2) mieszkam na drugim koncu swiata i wszystkiego o ciazy ucze sie w obcym jezyku co jest dodatkowo stresujace. Nie jest zle, ale brakuje mi rozmow z Polkami. Przeciez nikt Cie tak nie zrozumie jak rodak :)

Pozdrawiam serdecznie
    A

Witaj :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks, współczuję :( :(

Wychodzę na wizytę z duszą na ramieniu...

m3sx3e3kqurga36a.png

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:

Żegnam się i życzę Wam wszystkim spokojnych ciąż :) niech dzieciaczki się zdrowo rozwijają :) <3

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:

bardzo mi przykro- współczuję !
    3maj się mocno <3

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo :)
    również Witam nowe dziewczyny

w piątek pierwsza wizyta! już nie mogę się doczekać :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas się zastanawiam czemu są dwa wyznaczniki ciąży... że dziś mam 5tc+0 i jestem w 6 tc ..

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długim weekendzie :) Byli rodzice i impreza urodzinowa mojego 3 latka <3 Dzis o 5 rano odeszly mi wody a 13.40 urodziłam ...Pamietam to jak wczoraj a już 3 latka miely :) za chwile kolejny porod :)) leci ten czas :)
    Witam nowe sierpniowe mamusie :)
    Ja od kilku dni jestem ciagle zmeczona , czuje się taka napuchnieta , piersi bola i od czasu do czasu tak mnie muli ....po lewej stronie zakuje czsem jajnik ach jeszcze tydzień do wizyty ...

Kasiuleks Przykro Mi :( :( :(

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cały czas się zastanawiam czemu są dwa wyznaczniki ciąży... że dziś mam 5tc+0 i jestem w 6 tc ..

Bo masz 5 tygodni skończonych a rozpoczelas 6 ;)

Asiulka, ja dokładnie 4 lata temu dostalam miesiaczke, z ktorej jest moja corcia ♡

Gaduaaa, Asiulka83 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja juz chce koniec tego tygodnia, żebym mogła odliczać dni do wizyty, jeszcze dziś rano padł mi akumulator w samochodzie więc pieknie sie zaczęło od poniedziałku.

Kasiuleks bardzo mi przykro trzymaj się :(

Gaduaa bo to jest tak że 5+0 liczy się już jako rozpoczęty 6 tydzień ale nie ukończony, często lekarze sugerują się zakończonymi tygodniami.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Bo masz 5 tygodni skończonych a rozpoczelas 6 ;)

Asiulka, ja dokładnie 4 lata temu dostalam miesiaczke, z ktorej jest moja corcia ♡
    ale 5 skończony to powinien być 5+5 a nie 5+0 ahahah
    glupie to strasznie :)
    Belly wysłało mi dziś info że 6 tydzień mam i jak lekarz ma dobry sprzęt to może być już serduszko.. więc zobaczymy w piątek może się uda ! :)

• Uszko Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wam wszystkim ;-)

No Sisi to juz w ogole czuje jakbys byla moja blizniaczka hehe ;-)

Kasiuleks...bardzooo mi przykro,sciskam Cie mocnooo :-*

U mnie tez mdlosci lekkie,czasami zrana,czasami wieczorem,nie chce mi sie jesc,ale jak sie przemoge to mdlosci znikaja hehe
    U mnie rano lekkie uplawy koloru toffi,oczywiscie wyobrazniaa sobie polawirowala...probuje teraz sie nastawic ze to normalnielekko na papieeze bo siusiu i teraz dwie kropki na wkladce,ale po krwiaku to wiecie ze jednak ciezko powstrzymac myslenie,ale musi byc KURDE dobrze :-) obserwuje i tylko jak sie cos zadzieje to zmykam do domu pracy pierdziele,oby nie ale w razie W to lece :-P
    Wlaczylam swiateczne piosenki wie moze uda mi zaczac myslec pozytywnie jak do tej pory ;-) musze i tyle ;-)

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ