X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream rządzi :D i ta cena :)

• sisi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skłonność do rozstępów :( Gdy szybko rosłam w podstawówce to zrobiły mi się na plecach i pośladkach. Strasznie to wtedy przeżywałam.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja też mam skłonność do rozstępów :) A po ciąży nie mam ani jednego.

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Jestem Asia, mam 34 lata, mam pięknego 7 letniego synka Kacpra. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży ❤️. Bardzo chcieliśmy drugiego dziecka i mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i będę się cieszyć drugim skarbem w sierpniu 2017. Przybliżony termin to 21 sierpnia. Mam nadzieję, ze będziemy w kontakcie i przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Pozdrowienia :)

Asiulka83, Tova33, Papierówka, Krokodylica, sisi, neme lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jestem z Bielska-Białej :)

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaczek wrote:

Jestem Asia, mam 34 lata, mam pięknego 7 letniego synka Kacpra. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży ❤️. Bardzo chcieliśmy drugiego dziecka i mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i będę się cieszyć drugim skarbem w sierpniu 2017. Przybliżony termin to 21 sierpnia. Mam nadzieję, ze będziemy w kontakcie i przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Witaj z nami :)

Asiaczek lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo witam nowe koleżanki : ))))))))

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tą deszczową niedzielę...

Mnie na twarzy nie wysypało jakoś mocno, ale jest taka jedna parszywa dioda, mega boląca... Co by nie było, że nic...

Jeśli chodzi o herbatę malinową to można w rozsądnych ilościach. Za to nie można z liści malin, no chyba że po 36tc, bo podobnież przyspiesza poród. Co tez czyniłam w poprzedniej ciąży ale trudno mi określić efekty bo poród i tak miałam wywoływany.

My z informowaniem rodziny poczekamy do wizyty serduszkowej, która mam nadzieję będzie już we wtorek (wizyta jest, serduszko tez mam nadzieję będzie widać). Pewnie nie doczekamy Wigilii znając moje gadulstwo.

W poprzedniej ciąży najlepiej do smarowania podszedł mi bio oil. Nie tylko uchronił w dużym stopniu przed rozstępami, ale tez blizny po ciąży z córką sa mniej widoczne. Miałam oliwkę i balsam babydream, bo skład fajny ale jednak nie używałam, bo po rozsmarowaniu zapach był jakiś taki dziwny, nie umiem tego określić. Przeszkadzał mi mimo, że wąchając prosto z butelki bardzo mi się podobał. Do smarowania poleciłabym także olej kokosowy. Jak mi się skończył biooil niedaleko przed porodem to trochę go używałam i dawał radę.

Witam nowe koleżanki...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i ja. Po drugiej stronie

sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj z pracy Was czytam i pisze... Jeszcze tylko 2 dni i urlop!

Asiaczek, MowmiAgatka, gratuluje i witam :)

Brum trzymam kciuki zeby sie krwiak wchlonal, napewno bedzie dobrze, wierze w to bardzo mocno. Nikt sie z tego forum nie wypisuje i basta!

Moje dziecie nie wymaga odemnie za bardzo noszenia, wrecz przeciwnie, wszedzie chce sama isc, juz nawet na spacery nie bierzemy wozka tylo na nozkach. Ale do lozeczka, kapieli, krzeselka;,po schodach czasami, czy ostatnio do autobusu musialam podbiec z nia bo by nam uciekl to od takich rzeczy sie nie ucieknie... Ja juz sie stresuje bo w tamtej ciazy od polowy mialam problemy z szyjka i musialam sie bardzo oszczedzac, mam nadzieje ze tym razem bedzie bez problemowo bo raczej sie nie da lezec do gory brzuchem...

Ja czekam na wizyte w srode i jak wszystko bedzie dobrze to w czwartek mowimy rodzicom :)

Mi babydream balsam tez nie podszedl, jakos mi zapach nie odpowiadal. W sumie to niewazne czym sie smarowac, wazne zeby czyms w miare naturalnym no i regularnie. Ja mam jakis olejek, chyba brzoskwiniowy. Jak sie skonczy to kupie migdalowy bo tak pieknie pachnie :)

MówmiAgatka, BrumBrum, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, dziękuję. Ani myślę się stąd wypisywać. Ale jakoś trudno jest mi uwierzyć w te dwie kreski. Po dwóch latach starań. Będę powtarzać jeszcze test dla upewnienia. Na razie ovufriend i bellybestfriend pokazują termin na 20 sierpnia.

Asiaczek, Krokodylica, sisi lubią tę wiadomość

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Anielle, dziękuję. Ani myślę się stąd wypisywać. Ale jakoś trudno jest mi uwierzyć w te dwie kreski. Po dwóch latach starań. Będę powtarzać jeszcze test dla upewnienia. Na razie ovufriend i bellybestfriend pokazują termin na 20 sierpnia.

A wybierasz się na betę?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    To mamy terminy praktycznie te same- ja 21 sierpień :)

I taka ciekawostka- termin porodu w pierwszej ciąży 7 lat temu miałam identyczny- 21 sierpień, Kacper urodził się 6, czyli wcześniej, ale teraz historia zatoczyła koło i znów mam ten sam termin

BrumBrum, MówmiAgatka, Asiulka83 lubią tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tłoczno robi :D Super!
    Witam Asiaczek, MówmiAgatka :)

Ja się mogę smarować tonami kremów i nic mi to nie da bo gdzie miałam mieć rozstępy to już mam. W ciągu 2015 roku schudłam 40 kg, więc skóra tak dostała ostro, że już mi nic nie zaszkodzi. Zostanę przy palmersie, ale nie oczekuję żadnych efektów oprócz nawilżenia.
    Kurdę, jak kaszlnę to mnie tak ciągnie w dole brzucha, że zwinąć się można z bólu, na szczęście tyko kilka sekund. To normalne?

Asiaczek, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi się tłoczno, a oprócz tego produktywnie :) Próbowałam dziś ogarnąć od początku Wasze posty, ale jest tego tyle ze rozłożę to na raty

Another lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynalazłam, że za rejestrację w bebiprogramie (akcja bebilonu) można dostać w gratisie teczkę na dokumenty dziecka, poradnik i przytulankę sensoryczną dla noworodka. Któraś zainteresowana? :)

Asiaczek, Tova33 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaczek wrote:

Witaj z nami :)

Ja tez jestem juz mama 4 letniej coreczki, o drugie dziecko staralismy sie z mezem pol roku. Juz sie denerwowalam ze cos nie tak, a tutaj taka niespodzianka :) Mnie ovu wyliczyl termin na 18 sierpnia :) Pierwsza ciaze mialam ksiazkowa, ale bylam tez duzo mlodsza, teraz mam o wiele wiecej watpliwosci i obaw. Mam nadzieje, ze z wsparciem tych wszystkich cudownych kobiet tutaj uda nam sie dotrwac do szczesliwego konca :-)

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaczek wrote:
    Robi się tłoczno, a oprócz tego produktywnie :) Próbowałam dziś ogarnąć od początku Wasze posty, ale jest tego tyle ze rozłożę to na raty

Listopad był dobrym i produktywnym miesiącem

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyśmy wszystkie wspólnie wytrwały do sierpnia.
    Jakoś mi tak raźniej jak z Wami piszę

jenni lubi tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest ze mną źle bo na widok czekolady jest mi strasznie nie dobrze a ciastka mi śmierdzą ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 19:51

sisi lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ