X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakiś czas temu w biedronce chciała przepuścić kobieta z trójką dzieci i to bardzo niecierpliwych dzieciakow :) nie miałam jeszcze dużego brzucha, ale był już zauważalny bardzo miło mi się zrobiło, ale nie skorzystałam ;) w rossmanie zawsze mnie wołają, że mam podejść bez kolejki. Ogólnie mam wrażenie, że prędzej nas przepuszczą młode kobiety niż Panie 50+ te wolą udawać, że nie widzą :) no, ale zapomniał wół jak cielęciem był ;)
    Ja dzi$ jestem wykończona wręcz wypluta robiłam impreze i cały dzień przy garach stałam strasznie boli mnie miednica i kręgosłup :( a jutro tyle bieganiny i załatwiania, że aż się boję.

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

U was też dziś tak z rana lał deszcz?? A teraz słoneczko :o

Brzuch wieczorem nadal bolal ale jesli i dzis bede miala taki bol to pojade na ip.

Ewe na biedronke nie ma co liczyc. Ostatnio u nas też mega długa kolejka była ale zauważyłam koleżanke też w ciąży, która byla blisko kasy wiec zapytalam sie czy moge przed nią ustać i powiedziala ze nie ma problemu. Po czym przed nas podeszła jakaś starsza babka przeszła przed nami i mówi " ja mam tylko jedną rzecz a jestem umowiona na 12 i zaraz nie zdąże" na co mój mąż "a one dwie są w ciąży". Nic nie dało, ustała przed nami i sie tłumaczyla kasjerce, ze ona tylko tą jedną rzecz bo sie śpieszy :D

Cassie zdrówka dużo :*

Wiecie moze co u Dreamy ??

atdccwa15xvoi93b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, coś się z belly dzieje bo wczoraj i dziś rano nie mogłam się zalogować.
    Cassie zdrówka życzę!!
    Co do przepuszczania to w Anglii jeszcze mi się nie zdarzyło ale ja rzadko na zakupy chodzę, tak to raczej mój mąż z listą ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • neme Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam problemy z zalogowaniem...

ja mam słabszy dzien dziś, jeszcze w pizamie siedzę, głowa boli, sił brak, macica się stawia, a muszę isc na zakupy coś na obiad wykombinować, bo w lodówce tylko ciasto z wczoraj ...... :P (a mój mąż w pracy cały tydzień od 7 do 21 :( )

u nas póki co słonko i duchota, ale pewnie jakaś burza z tego się wykluje, tak zapowiadali.

dziś muszę poukładać dokumenty i poszykować je do szpitala. po poronieniach sporo tego jest i muszę jakoś logicznie do tego podejsc. poza tym wszystkie ostatnie wyniki rzucałam na kupkę jak popadnie i teraz się połąpać nie można.

Cassie, zdrowiej kochana !!!

Sisi, jak tam na lipcówkach?? rozpakowały się już jakieś mateczki ?

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była jedna zaplanowana cesarka i od kilku dni mamy bliźniaczki, urodzone w 32tygodniu i 5 dniu bodajże. 1900 i 1500 gram, obydwie zdrowe tylko większa potrzebuje nieco pomocy przy oddychaniu. Także zaczęło się :)

neme, Margaret.Se lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg, synalek 1690g +/-250 g w 30t1d, wg usg wiek 31t2d, wszycho w normie. To chyba ostatnie planowe usg! Dostalam takie ciemne niewyrazne zdjecia ze nic tu nie widze :D ale wazne ze wszystko ok

Genshirin, sisi, Avika, Chusy, szarlo, labamba, neme, roslinka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratuluję :) Waga zacna :D

lenka.m lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uau.. zastanawiam sie kto bedzie od nas pierwszy : )
    Super ze blizniaczki zdrowe <3

I dziewczyny co wy macie z ta depresja pizamowa :D W ciazy jestesmy, jak ktos ma prawo latac w pizamie caly dzien to my! O :D

Lenka super info : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 14:34

lenka.m lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly dzisiaj lekko ponad 1,4kg, lekarz powiedzial, ze waga +-500g nawet. Ulozony glowka do dolu, wg.lekarza juz sie nie obroci. Ja 77kg +17,5kg od poczatku ciazy, moze jednak uda sie w 20kg zamknac. Szyjka dluga i zamknieta. Nastepna wizyta za miesiac, ale ten czas leci.

Lenka ladna waga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 14:40

labamba, Avika, neme, roslinka, Genshirin, sisi, Cassie 65 lubią tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • labamba Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - oj biedna! wracaj szybciutko do zdrowia! ja z antybiotykiem jednak bym uwazala,chociaz nie jestem uczulona, moze uda sie wyleczyc domowymi sposobami! na gardlo polecam zucie gozdzikow :) mi bardzo pomagalo, bo naprawde maja wlasciwosci przeciwbolowoe i antyseptyczne :)

Margaret- wiem cos o tym! od kliku dni wsuwam tyle,ze masakra:p

Sisi - ja tez w ogole na strone nie moglam wejsc,ale na szczescie juz jest ok :) nawet sie troche przestraszylamze co jak to na stale :p bo bardzo lubie ten kalendarz belly i zawsze sobie tam sprawdzam jak sie umawiam na jakies badania usg do przodu co trzeba to miec obcykane dobrze, w ktorym sie jest/bedzie tygodniu :p

Neme/Sisi - no to pieknie! wlasnie mi uswiadomilysice,ze jesli juz sie rusza w lipcowkach to u nas tez juz bardzo niedlugo czas start!

Lenka - super wieści! teraz niech tylko w tłuszczyk przybiera :)

Szarlo - Twoj maluszek tez niczego sobie wazy :)
    Az ciekawa jestem ile moj bedzie wazyl, ale ja wizytuje dopiero
    czerwca..kupa czasu:p

Co raz czesciej czytam o porodach, laktacji itp... Trafilam na jakims forum na dziewczyny reklamujace aniball. Taki balonik co mozna stosujac mozna zapobiec nacinaniu krocza podczas porodu. Co o tym myslicie?
    200zl trzeba wydac/..

neme, szarlo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Lenka, szarlo - super wieści z wizyt :D
    Cassie współczuje choroby, wracaj szybko do zdrówka. Ja wczoraj cały dzień jechałam w aucie z klimą i jeszcze zaszalałam z shakiem w macu i trochę się bałam czy dziś mnie gardło nie złapie, ale na szczęście jest ok ;)

Jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejkach mnie jeszcze nikt nie puścił, ogólnie mam mały brzuszek i na pewno nie wyglądam na 7 miesiąc :P Ale apetyt mi dopisuje mega, tylko bym coś żuła i odbija się to niestety na wadze :/

szarlo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba wg mnie te baloniki i masaze sa raczej bez sensu.. Mysle ze jak ma ktos peknac to peknie, nie wazne ile wysilku sie w to wklada przed porodem. Troche tak jak z rozstepami. Ale to tylko moja opinia. Raczej nie bede nic robic w tym kierunku :P A juz bankowo odpuszcze ta pileczke bo 200 mozna wydac na cos lepszego dla dzidziusia albo dla siebie.

Roslinka ja tez przezuwam, staram sie teraz na owoce przerzucic ale i tak slodyczy sobie nie odmawiam :P W udach i w lapach mi przybylo wiec widze ze troche tluszczem obroslam heh. Jestem na 7 kg+ jutro poczatek osmego miesiaca.

roslinka lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba no pewnie taki balonik wpływa na uelastycznienie skóry więc powinien pomóc, ale jak się zagłębiałam w ten temat to nacięcia często są konieczne przez to że personel wymusza horyzontalną pozycję przy porodzie i narzuca sposób parcia. Podobno przy spontanicznym parciu (np nie parciu na siłę od razu przy początku II fazy porodu) i bardziej fizjologicznych pozycjach nie powinno dochodzić do ryzyka pęknięć, bo główka stopniowo schodzi wtedy w dół i tkanka ma czas reagować i dostosować się. W końcu matka natura nas na ten poród jakoś przygotowała :) do myślenia dają też statystyki, które w Polsce są po prostu straszne i kilkukrotnie częściej robi się tu nacięcia niż w innych krajach. Niestety dużo położnych żyje jeszcze starymi nawykami i rutynowym nacinaniem. Obyśmy trafiły na takie które realnie ocenią potrzebę nacięcia.

• labamba Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh to moze kupie jak juz nie bede miec pomyslu na co innego kase wydac :P:P:P
    a szanse na to marne ;-)

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• lenka.m Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też planuje nie inwestować w gadżety tylko raczej liczyć na współpracę z położną, oby się udało bez zbędnych ruchów :)

• moniadi Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

O rety, ile nadrabiania po weekendzie :) Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt i rosnących maluszków :) jeszcze ok 2 miesięcy i u nas pojawią się pierwsze rozpakowane mamusie. W zasadzie to mamy już Dreamy, ciekawe jak tam sobie poradzą z Bartusiem...

Co do ustępowania miejsc, to ja jeszcze nigdzie się z tym nie spotkałam niestety. Ani biedronka, ani rossmann, ani nigdzie nic :( co prawda nie bywam w mieście mega często, no ale kilka razy przyszło mi w kolejce stać i nie było wtedy za ciekawie...

Lenka, ja myślę podobnie do Chusy... pewnych rzeczy czasami się nie uniknie i myślę, że podobnie może być z tym nacinaniem krocza. Czytałam o tych balonikach i kiedyś natknęłam się na wypowiedzi osób stosujących, że mimo tego balonika i tak popękały i było dużo gorzej niż gdyby je nacięto. Także ja już chyba wolę być nacięta kontrolowanie niż pęknąć nagle, gdyby coś miało pójść nie tak. Chociaż wiadomo, że najfajniej by było urodzić bez uszkodzenia krocza. Ale to chyba tylko marzenia :)

A jak tam radzicie sobie w te słoneczne, upalne dni :)? Tak jak zawsze lubiłam ciepełko, tak powoli staje się to uciążliwe... i to pocenie właśnie, masakra. Myślałam, że to ze mnie tylko tak się leje, ale pocieszające jest to, że jest nas więcej :)

szarlo lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniadi no pewnie ja nie mowie ze lepiej peknac niz byc nacietym bo to inna dyskusja, ale statystycznie chyba polowa jest nacinana a druga polowa ma sie swietnie wiec to nie az takie odlegle marzenia zeby tego uniknac :) sama znam nie jedna kobiete ktora tego uniknela i nie stosowaly zadnych magicznych metod tylko podczas porodu kontrolowaly technike zeby to bylo zbedne.

moniadi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też owocowo-warzywna się zrobiłam, codziennie kilka świeżych warzyw i owoców wcinam ;) Dziś były w biedrze tanie borówki, ale jak pojechałam około 11 to już kilka pudełek zostało :/
    moniadi jesli chodzi o pocenie to masakra, zawsze miałam problem z potliwością stóp i dłoni a teraz czuje, że będę pływać w pocie :(

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takich upałach to pocenie się nas nie minie niestety. Ja nie mam problemu z poceniem rąk i nóg, ale bielizne za to muszę zmieniać często bo majty dosłownie mokre

szarlo lubi tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Tez miałam problem z zalogowaniem, czasami tak bywa niestety...

Ja dzisiaj ledwo zyje, nie wyspałam się mimo ze spałam dobrze a po śniadanku dalej w kime:) potem IIsniadanie i dopieo po nim się umyłam heheh. Ogarnełam reszte pomponów do dekoracji bo jakos było mi za mało i musiała dokupić tiul:)
    Chusy tez nie mam problemu z leniuchowaniem:) skoro mój organizm tak potrzebuje to tak robie a jeszcze jak mój Misiek się dowie ze mam lenia to kaze mi isc spac i odpoczywać i nic nie robic, organizm wie co potzrebuje bo czasami mam tyle energii ze rozniosłabym wszystko a czasami ledwo z wyrka wychodzę.
    Pogoda straszna i na szczęście nie musiałam ogarniac zadnych zakupów ale obiad jakos średnio mi poszedł bo nie wyrobiłam się z czasem zbey sok zrobić hmm pierwszy raz no ale obiadek pyszny, tyle dobrze:)

Lenka to masz faceta prawdziwego w brzuszku:) super:*

Szarlo Twój przystojniak tez niezle wazy:) kurcze ale chłopaki pięknie rosna Wasze. Ciekawe jak moja kruszynka, no ale ja muse poczekać do 21czerwca, no chyba ze jakies miejsce się zwolni i wskoczymy sobie:) dobrze ze byłam na IP i tam się dowiedziałam wszystkiego bo bym zwariowała tyle czasu

Labamba no jakiś koszmar z tym jedzeniem a najlepsze ze dzisiaj się zmierzyłam i mam więcej tzn od początku ciąży +5cm w udach i biodrach ehhhh ale waga w tym miesiącu +2 i tak stoje od dwóch tygodni.

Martwi mnie tez mój brzuch bo nie rosnie mi od długiego czasu, ciagle taki sam, u Was tez tak jest????

Ja tez mysle ze te baloniki średnio pomoga no ale jak maja dac leprze samopoczucie to...kupować:)

Moniadi ja tez się poce a najbardziej pod cyckami, miedzy udami to jakiś koszmar a reszta tez ale mniej, bardziej tez mi często duszno jest okrutnie i ledwo dysze a dopiero początek tych upałow ehhh

szarlo lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ