Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny piekne imiona:)
Agula Tobie ma się podobać imie i Twojemu mezowi a reszta ma gówno tego za przeproszeniem, jak ja zaczęłam mówic ze będzie Laura to moja rodzinka była zachwycona i ci znajomi co w ogóle wiedza ze jestem wciazy tez, natomiast rodzina mojego Miska szukała innych imion ehhh miałam to gdzes i jest i będzie Laura.
Roslinka gratulacje IIItrymestru:)
Labamba super uczucie jak kompletujesz wyprawke:)
Do mnie wczoraj przyjechały mebelki i prawie wszystkie już stoja ale oczywiście okazało się ze brakuje jednej części i komoda musi poczekać na złożenie ehhh
Neme Twoja tesciowa przynajmniej się interesuje bo moja to nawet nie zadzwoni i się nie spyta jak ja się czuje i jak jej wnuczka, nawet nie zabiega o to żeby zobaczyć film i zdjęcia Laury, bez komentarza...
Wiecie co jak moja córeczka się nie odzywa a czasami mam wrazenie ze długo nie czułam jej to zaczynam mówic do niej i dotykać brzuszka i w 99% się odzywa:) może czuje ze mowie do niej bo mam inny ton albo to zbieg okoliczności:)
szarlo daj znac jak po wizycie poniedziałkowej i co lekarz powie, ale widze ze białka w moczu nie miałas bo nic nie napisałaś?
U mnie te pogoda super i myslimy co tu porobić
Miłego dnia kochane:)roslinka, szarlo lubią tę wiadomość
-
Aaaaa sniło mi się dzisiaj ze trzymałam jakiegoś maluszka na rekach, który mówił do mnie jak dorosły heheh i on miał przetestować czy mleko mi poleci z piersi heheh no i zacełam naciskac i poleciało a on jejka ale będziesz miała dużo mleka hahahah no i zobaczymy czy sen się sprawdzi:)
-
Dziewczynki ja dzisiaj robię pierwszą partię prania. Proszków Lovella nakupiłam w biedronce bo była promocja to teraz zaczynam. Do końca czerwca chciałabym mieć wszystko poprane, poprasowane i kupione już tzn. całą wyprawkę (mam już tak z 80%). No i musimy pokoik dla małego przygotować :łóżeczko już kupione, ale nie skręcone, wózek też już czeka:). A jak u Was przygotowania?
Nasz wózek Adamex Barletta New B8 kupiony w Częstochowie (przy okazji zrobiliśmy sobie wycieczkę).
http://static.pokazywarka.pl/8/r/u/5063aedd21b5bf2beb15b3248cd67fd6_orig.jpg
Łóżeczko GONATT kupione w Ikei (te kolorowe uchwyty zamienimy na białe).
http://static.pokazywarka.pl/u/7/o/1e07189e0931964f33619210cfabf617_orig.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 13:04
roslinka, sisi, Juuli, szarlo, Cassie 65, Margaret.Se, Avika, neme, moniadi lubią tę wiadomość
-
Sisi ladna masz hemiglobine tez bym taka chciała.
Dzisiaj bylam u lekarza piwiedzial ze wynik miczu nie jest zly, ale dla mojego spokoju dal mi skierowanie na posiew. Co do dobowego obrzeku mych kostek powiedzial ze tak czasami bywa.
Margaret bialka i cukru nie mialam w moczu, tylko troche bakterii, ale moze to tylko zanieczyszczona probka. W pn tez bede u niego z wynikami usg.
Widzialam synka lezy główka w dol, wody w normie i pepowina ladnie połączona z lozyskiem, wszystko tak na oko bez pomiarow, bo lekarz ma slaby sprzęt.
Wy tez tak macie, ze sie strasznie pocicie?bo ja bardzo sie poce, az mi to czasem przeszkadza.
Co do ustepowania miejsca w komunikacji to największy problem maja kibiety 55+, reszta raczej ustepuje.Margaret.Se lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Larysa bardzo fajny wózeczek i łóżeczko
Szarlo dobrze, że skontrolowałaś wszystko z lekarzem i zazdroszczę widoku synka, ja muszę jeszcze 3 tygodnie wytrzymać, ech... Co do pocenia to u mnie tak samo, chyba nic nie da się na to poradzić.szarlo lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Szarlo ja też odczuwam większą potliwość.
A odnośnie ustępowania miejsc to ostatnio weszła do autobusu starsza pani o kulach, która wyglądała jakby miała się w każdej chwili przewrócić, więc ustąpiłam jej miejsca po czym stałam bo nikt inny nie wpadł na to żeby kobietę z brzuchem puścić na miejsce siedzące z moich obserwacji też wynika, że kobiety w średnim wieku i starsze udają że nie widzą, a najchętniej pomagają ci po których się najmniej spodziewasz. Podejrzanie wyglądające drechy i karki od razu się zrywają z miejscszarlo, sisi, Another lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Gratulacje kolejnych tygodni
Larysa - wozeczek b. ladny i szczerze mowiac, tez zamienilabym te uchwyty w lozeczku na inne i bedzie bajka:D
Ja dzis czeklaam 40 minut na badanie krwi...nikt w laboratorium nie puscil, na drzwiach nie bylo kartki ze mam pierwszenstwo, wiec nie chcaialam sama prosic, ale chyba jednak nastepnym razem tak zrobie... bo to jednak troche przesada:/
U nas maz wlasnie odnawia komode,z lozeczkiem pewnie dzisiaj nie zdazy jeszcze nic zrobic, no ale dobra chociaz komoda
Ja za to wysprzatalam caly dom, zeby nie bylo, ze siedze i nic nie robie:pszarlo lubi tę wiadomość
-
Ciekawe czy my jak juz będziemy w wieku srednim będziemy ustepiwaly miejsca ciezarnej hmm.
Labamba dziwne, ze w Twoim labie nie ma takiej kartki, mnie ostatnio na poczcie obsluzono bez kolejki, choc kartki nie ma i pamietam jak kolezanka w ciazy problematycznej prosiła o obsluge bez kolejki to jej odmowiono, ale to byla inna poczta, zależy tez kto za okienkiem jest.
Labamba w ciazy jesteś nie musisz nic robic , no chyba, ze bardzo chcesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 17:38
labamba lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
awangarda wrote:Ja ostatnio w laboratorium po wyniki stałam 30 min. Były same ciężarne
jak pech to pech
Mi się w końcu udało ostatnio i w piekarni mnie zawołali, to panią ekspedientke prawie po stopach całowałam Zaraz późnie w bierdrze ale to mi zarzucili, zechyba specjalnie sobie taka obcisła kieckę założyłam żeby mnie puszczano w kolejkach
A na koniec w końcu (?!) mnie w rossku zawołali do kasy. Ta kiecka faktycznie jest dobra na zakupyszarlo, sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Mnie w Rossmannie czy HM przepuszczają... Miłe bardzo
Ale: byłam dzisiaj na zakupach, miałam kilka rzeczy, przede mną pani ok. 60l z całym wózkiem zakupów. Odwróciła się, popatrzyła na mnie i jakby nigdy nic zaczęła wyciągać swoje zakupy na taśmę.
I nie wierzę, że nie zauważyła ciąży, bo jeszcze w tym momencie trzymałam się za brzuch, bo mała strasznie się wierciła....
No cóż...20.08.2017 -
Mnie tez zadko kiedy przepuszczaja.. ale tez na ogol mi sie nie spieszy za szczegolnie wiec nawet mnie to nie wzrusza. Poza tym mamy toalety w supermarketach wiec da sie przezyc :p
Dzieki za opis Sisi, wlasnie mala miala takie dwa dni pod rzad ze zaczelam sie mocno stresowac po czym w trzecim mi tak przykopala, ze chyba poprostu dwa dni zbierala sily na tego kopniaka teraz juz wrocila do dawnej ruchliwosci i czkawki ma z dwa razy dziennie, takze wiem ze jest ok.Cassie 65 lubi tę wiadomość
-
Mnie w aptece nigdy jeszcze nie przepuscili a zawsze mlode dziewczyny przede mna staly. Chociaz ostatnio bylam w pepco bylo goraco kolejka dluga wiec sama,podeszlam i zapytalam czy moga mnie teraz obsluzyc. Od tamtej pory zawsze mnie wolala
Kochane miewacie czasem skurcze ale polaczone z bolem? Dzis caly dzien co 1-2h lapie mnie mocny skurcZ, ze az sie ruszyc nie moge nospa pomogla ale tylko na chwile -
Mi się ostatnio zdarzyło w piekarni, Rossmannie, że mnie zawołaly panie bez kolejki, a Piotrze i Pawle mąż stał w kolejce przy wedlinach, a ja podeszłam do przodu obejrzeć co jest, i chciałam wrócić na miejsce, a pan z kolejki powiedział, że teraz moja kolej, bo przecież mam pierwszeństwo. Uśmiechnęłam się i powiedzialam, że spokojnie, poczekam, że mąż jest ze mną, to sobie poczekamy. A on, że absolutnie, też miał żonę w ciąży i nalega żebym była przed nim. Bardzo miłe to było, Ale z takiego zaskoczenia, że buraka spaliłam
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Hejka:)
Cisza dzisiaj a to zapewne ta piekna pogoda:)
My bylismy dzisiaj na spacerku potem przepyszny obiadek i zaraz kolejny spacer i na lody:) nie umiem sie powstrzymac przed lodami ale na szczescie jem tylko z jednej lodziarni ktora jest w w dwoch czy trzech miejscach w miescie, wiec na szczescie nie moge ich jesc codziennie hehe sa tak przepyszne i naturalne ze wszystkie te znane galkowe sie chowaja. Wczoraj byly trzy galki acto takie duze jak normalne 5 a dzisiaj tylko dwie beda:)
Mi czasami tez sie zdarza ze mnie przepuszcza. W rossmanie tak ale nie kolo domu bo tu maja klapki na oczach i nie widza nic. W aptece to nigdy, w przychodni panie z recepcji dwa razy mnie poprosily o podejscie bez kolejki. W tramwaju to ostatnio mialam sytuacje ze wsiadlam i usiadlam sobie a mloda dziewczyna z tonem oburzonym ze to miejsce jest na wozki dzieciece i bez gadania wstalam a potem przygladalam jej sie i ona po czasie mowi ze nie zauwazyla ze jestem w ciazy i zebym usiadla to jej podziekowalam i odezwala sie obok inna dziewczyna ze jest wolne miejsce jedno dalej a ja podziekowalam jej za info i poszlam usiasc. Rozumialabym ta dziewczyne z tym wozkiem gdyby normalnie sie odezwala a nie krolowa bona z tonem wladczyni alw jak ja uwielbiam patrzec potem na twarze takich osob jak im glupio i widac ze fatalnie sie czuja:)
Avika skonsultuj te Twoje bole bo moze faktycznie szyjka sie skraca.
Ja miewam czasami teraz inne bole bo same miesiaczkowe ale nie sa mocne no i przechodzily mi szybko ale tez w srode kaze lekarzowi wszystko sprawdzic. -
Hej
Avika - ja nawet samych skurczy dalej nie czuje, wiec tez na wszelki wypadek bym to skonsultowala...
Co do rossmanna i biedronki - jeszcze mi sie nie zdarzylo ani razu,zeby mnie tam puscili...
U nas tez dzisiaj piekna pogoda, lody tez ida na okraglo,wkoncu udalo sie z nich oproznic zamrazarnik, wiec cos czuje,ze czas rozmrazania lodowki blisko :p
-
Tak wam zazdroszczę wycinania tych lodów. Ja od czwartku jestem chora. Najpierw zawalilo mi gardło. 2 nieprzespane noce. Wczoraj mi gardło przeszło to znów tak mi nos zawalilo że kompletnklie smaków nie czuje. Nawet mam jakieś nowe oreo masłem orzechowym. Stary gada ze go słone a ja nic nie czuje odstawiam bo Szkoda mi to jeść nawet jak nic nie czuje
Wiecie na prawdd mamy przesrane w tej ciąży. Żadnych leków nic nam nie wolno, jedyne co dostałam to witaminę C, ibum dla dzieci (w nim pokladalam cała nadzieję i nawet pomógł) i syrop z cebuli. Bo tej prenalen to mi farmaceutki nawet gadały żeby olać bo to to samo co syrop z cebuli. Ah mogłabym dostać antybiotyk ale mam uczulenie na jedyny jaki można czyli amoksycyline. WSPANIALE -
Labamba w biedronce to najpierw trza pasc na ziemie zeby ktos Cie zauwazyl. Raz ledwo stalam bo okropnie sie czulam a do tego zero klimy w tej kolo mnie i dyszalam i inne rozne cuda na kiju i nikt nawet nie zainteresowal sie a pani przede mna tylko spojrzala i nactym sie skonczylo.
Cassie kuruj sie kochana i mam nadzieje ze szybko przejdzie to swinstwo.
Ja nie zakonczylam przejazdzki i spacerka lodami a wyladowalismy w mcdonaldzie gdzie ja tam nie jadam a zjadlam bule i frytki potem kibelek i po wyjsciu kolejne fryty duze.normalnie mam taki apetyt od hmm jakiegos czasu ale na szczescie nie codziennie ze az sama siebie zadziwiam:)