Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Neme ja znam tyle historii o lekarzach którzy straszyli wysoką masą dziecka, a przy porodzie się okazywało, że maluch jest pół kilo lżejszy... może w Twoim przypadku też wcale nie będzie tak źle albo po prostu przyhamuje ze wzrostem teraz. Tak jak mówisz ważne że zdrowy a resztą się nie przejmuj bo to wróżenie z fusów
Co do remontowych odgłosów to ja codziennie doglądam majstrów którzy wykańczają nam mieszkanie i też sobie słucham przycinania płytek i takich różnych uciekam na balkon w miarę możliwości ale generalnie przyjmuję sporo decybeli i sądzę że dopóki nie jest to stresujące dla mnie i nie trwa to nie wiadomo ile czasu to chyba się nikomu krzywda nie dzieje.
Nie wybraliśmy jeszcze imienia dla syna, najwyżej jak się urodzi to może nas olśnineme lubi tę wiadomość
-
Agula - Milena i Marcel to przesliczne imiona ! Wez tam meza przekonuj bo piekne
Cassie - super wiesci i foteczka : )
Sisi powiedz jak ty ruchy odczuwasz? Bo od trzech dni mala ledwo daje o sobie znac, cos tam sie porusza delikatnie rano i tyle. Ale w stosunku do tego boksowania wczesniejszego to naprawde ogromna roznica!
-
Dzięki Chusy też mi się te imiona od dawna podobały
Wkurzyłam się na męża i to ostro bo ostatnio jak byliśmy w niedzielę u teściów i zjechało się jego rodzeństwo z rodzinami i ktoś tam zadał pytanie czy mamy imiona wybrane, mąż mówi że jeszcze nie bo go o to prosiłam że zdradzimy jak już będziemy 100% pewni, no więc padło pytanie: a jakieś wykluczyliście? no i mąż oczywiście wypalił że ja chciałam Marcel ale jemu się nie podoba - od razu ciśnienie mi skoczyło, a po chwili jego szwagierka nauczycielka mówi: i bardzo dobrze bo mi się nie podoba i znam kilka dzieci o takim imieniu to masakra takie urwisy itp, bardzo dobrze że nie dacie takiego imienia - moje ciśnienie skoczyło wtedy x2...noż kur...czy ja jej dzieciom wybierałam i sugerowałam jakie imiona ma dać czy mi się podobają czy nie? co za ludzie.
Skończyło sie tak że wstałam, pożegnałam się i w aucie jeszcze opierd...męża że nikt mi nie będzie imion dla moich dzieci wybierał (bo oczywiście jakieś sugestie padły że Kacperek ładnie, Antoś itd) i choćby hu.. na hu.. stawał będzie Marcel i koniec kropka. Do dzisiaj nie ma tematu wyboru imion.Genshirin, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z Wami i trochę nie dowierzam w III trymestrze! :0 Kiedy to zleciało... A ja jeszcze w czarnej dupie z remontem Niby dużo pracy nie ma, ale czas tak szybko pędzi i martwię się, że ze wszystkim nie zdążymy.
Widzę na tapecie temat imion - u nas będzie chyba Alicja, ale jeszcze męża nie przekonałam bo tak ma na imię moja mama Z chłopcem byłoby łatwiej bo miał być Michałek.labamba, Genshirin, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Margaret - tez robilam dokladnie te same kalkulacje pieluszkowe :p
Neme - wszystko bedzie dobrze:)
Cassie - slodka ta Twoja mala :*
Ankieta - tez przymierzam sie do robienia zapasow. Jednak najpierw chcialabym rozmrozic i umyc lodowke, ale mam utrudnione zadanie, bo przez ostatnia ciepla pogoda, przybylo nam zapasow lodow w zamrazarce i szkoda mi wyrzucic :p
Agula - Marcel mi sie bardzo podoba, a Filipow niestety bardzo duzo u nas ostatnio, a tez sie zastnawialismy nad tymi dwoma imionami :p ostatecznie wygral Kacper
Roslinka - z damskich tez Alicja mi sie podoba, i gdyby byla dziewczynka tez pewnie walczylabym o te imie z mezem :p
A ja musze sie Wam pochwalic moja pierwsza paczka ciuszkow od rodziny meza...do tego mamy jeszcze kosz mojzesza,jakies pluszaczki gryzaczki, przescieradelka,koce,spiworki na zime itp. niestey nie wszystko jest w idealnym stanie, wiec porobilam mnostwo odrzutow, ale musze sie przyznac,ze radosci maialam co nie miara:p
Teraz wszystko poopisywane w workach z rozmiarami lezy i czeka az my skonczymy wykanczanie pokoiku maluszka, wtedy ruszam z praniem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d16acde097d7.jpgChusy, roslinka, Genshirin, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny :* tak jest, najważniejsze że prognozy zdrowotne są dobre ! ale tak jakoś coś mi chodzi po głowie, że któreś usg jednak tą wagę zakłamuje
a jeszcze moja tesciowa dowaliła, bo ona cały czas powtarzała, że pierwszy jej syn to taki duży się urodził, o matko matko, 4,5 kg, i to naturalnie i cała popękała i 20 szwów miała i jeny jeny taki duży, no i ta lekarka mi sie pytała czy u nas to sie duze dzieci rodzą i jacy my byliśmy to ja mówie ze nie, raczej takie normalne, od 2,8 kg do 3,5 kg, ja miałam 3,1kg, mąż 3,05 kg, no ale w sumie brat męża to był duży bo 4,5 kg, a ona: o to za wujkiem może być synek taki duży . Po czym przyjezdzamy do domu z wizyty mówimy teściowej co i jak a ona że jej to się jednak pomyliło, że sprawdziła w karcie i pierwszy syn to miał jednak 3,4 kg ...... wcale nie 4,5 kg .... więc po prostu mi ręce opadły, co za kobieta, kilka miesięcy pierdzieli mi takie farmazony a teraz proszę .....neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Cassie super że wszystko super !!!! Młoda ma przesłodki pyszczolek
co do imion dla chłopca, u nas pierwszy typ to był właśnie Marcel, tak więc Agula super wybór moim zdaniem ! Niech sobie inni mówią co chcą, prawda jest taka że każde imię jest śliczne jak się ładnie i z miłością je wymawia ! o !
a u nas ostatecznie wygrał Leon mąż na początku absolutnie był na nie, że jakieś w ogóle stare, brzydkie, nikt takiego nie ma, ale jak czasami do brzucha powiedziałam Leo, Leoś i w ogóle to po pewnym czasie sam przyznał, że kurcze już sobie nie wyobraża innego imienia i że jednak fajne i krótkie i Leo to takie międzynarodowe no i zostało tak więc będzie Leoś
co do witamin to ja teraz będę brała co drugi dzień, a za jakiś czas chyba całkowicie odstawię ...
Labamba powiem Ci że paka ciuchów to konkretna !! ja to mam chyba połowę tegoCassie 65, labamba, Margaret.Se lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Neme wydaje mi sie ze Wasz maluszek nie jest taki duzy, mija aplikacja pokazuje 1,6kg w 31 tyg., a max w 40 tyg. 3,5kg, wiec Wasz synek mize wazyc 3,7kg, pozatym blad pomiarow. Ja bede w poniedzialek na usg to zobaczymy ile nasz synek ma. Moja tesciowa tez nie pamietala wagi swojego syna raz wazyl 3,8kg, raz 3,5kg a kolejny raz 3,1kg moze sredna wyciagne . Ja bylam kloc 4,15kg. Zobaczymy. Ty sie wogole niczym nie zamartwiaj tylko delektuj sie swoim wspanialym stanem, bo juz malo zostalo.
Co do witamin to lekarz tez kazal mi odstawic jak zobaczyl ze mi waga za szybko rosnie. Obecnie jem zelazo co 2 dni i dha 1xd lub 2xd jak mi sie przypomni.
Dziwna sprawa, ale dzis mam mega ochotę na słodkości, zjadlabym cos tak mega słodkiego, az by mnie zemdlilo
Labamba niezka paka , ale chyba mamm podobnie i ciekawi mnie ile od razu w pierwszych dniach po porodzie wyniose na strych, bo mam bardzo rozne rozmiary.
Cassie super fota i jaka duza buzia juz, alez te dzieci rosna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 14:42
neme lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Chusy wrote:Sisi powiedz jak ty ruchy odczuwasz? Bo od trzech dni mala ledwo daje o sobie znac, cos tam sie porusza delikatnie rano i tyle. Ale w stosunku do tego boksowania wczesniejszego to naprawde ogromna roznica!
Przez ostatnie dwa dni czuję ją bardzo wyraźnie i często ale jakiś tydzień temu pisałam wam chyba, że mała tak słabo się ruszała, że wyciagnęłam dopplera i słuchałam serduszka żeby nie wpaść w panikę. I takie numery mi wywija raz na tydzień, dwa, że ma ze 2 czy 3 dni małej aktywności, chyba nabiera sił, dużo śpi i przybiera na tłuszczyku.Chusy lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
agula1983 wrote:Dzięki Chusy też mi się te imiona od dawna podobały
Wkurzyłam się na męża i to ostro bo ostatnio jak byliśmy w niedzielę u teściów i zjechało się jego rodzeństwo z rodzinami i ktoś tam zadał pytanie czy mamy imiona wybrane, mąż mówi że jeszcze nie bo go o to prosiłam że zdradzimy jak już będziemy 100% pewni, no więc padło pytanie: a jakieś wykluczyliście? no i mąż oczywiście wypalił że ja chciałam Marcel ale jemu się nie podoba - od razu ciśnienie mi skoczyło, a po chwili jego szwagierka nauczycielka mówi: i bardzo dobrze bo mi się nie podoba i znam kilka dzieci o takim imieniu to masakra takie urwisy itp, bardzo dobrze że nie dacie takiego imienia - moje ciśnienie skoczyło wtedy x2...noż kur...czy ja jej dzieciom wybierałam i sugerowałam jakie imiona ma dać czy mi się podobają czy nie? co za ludzie.
Skończyło sie tak że wstałam, pożegnałam się i w aucie jeszcze opierd...męża że nikt mi nie będzie imion dla moich dzieci wybierał (bo oczywiście jakieś sugestie padły że Kacperek ładnie, Antoś itd) i choćby hu.. na hu.. stawał będzie Marcel i koniec kropka. Do dzisiaj nie ma tematu wyboru imion.agula1983 lubi tę wiadomość
Hej hej, witam się z wami w 8 miesiącu Z tej okazji i chyba dnia mamy też moja córka dzisiaj cały dzień wierciła mi się w brzuszku, aż mąż był w szoku, że brzuch może przyjmować takie kształy
Zaliczyłam też wizytę u położnej- zmierzyła ciśnienie oraz brzuch (30cm niby idealnie na ten tydzień), posłuchała serduszka, pomacała mi brzuch i według niej mała leży głową w dół. Zadzwoniła do szpitala zapytać o wyniki krwi i wszystko ok, hemoglobina 12,5, brak przeciwciał i jeszcze jakieś dwa wyniki ale muszę je wygooglować bo nie wiem co znaczą. Teraz bedę miała usg w szpitalu w 34 tygodniu, a do niej mam przyjść w 36 i będziemy omawiać plan porodu. Także robi się poważnieszarlo, agula1983, roslinka, Margaret.Se, Avika, labamba lubią tę wiadomość
sisi gratuluję 8 miesiąca
moje maluchy też wczoraj dawały czadu i cały brzuch mi skakał, no i mąż miał ubaw, ale mi do śmiechu czasami nie było jak majstrowali przy pęcherzu.
Mimo wszystko kocham te kopniaki i rozpychania
U nas zapowiada się piękna słoneczna pogoda więc trzeba to wykorzystać.
Miłego słonecznego weekendu wszystkimroslinka, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
U nas nad ranem trochę popadało i w końcu jest czym oddychać, ale teraz wyszło słoneczko i mam nadzieję, że już tak zostanie. Może chociaż jakiś spacer zaliczymu bo później mąż idzie do pracy na nockę na 12 godz.
Miłego dnia dziewczyny!!!roslinka lubi tę wiadomość
Hej dziewczynki:)
Dzisiaj ja witam się uroczyście w III trymestrze i 28tc:) zleciało jejk ale ciesze się bardzo i niech dalej tak szybko leci:)
All moja tez w 26tc wazyła 902g to razem idziemy książkowo:)
Eve gratki z IIItrymestru:)
Agula cudownie ze maluszki zdrowo rosna:)
Cassie super wygląda twoja córcia:) śpioszek malutki
Kurcze te muse pogadać z moim lekarzem o tych witaminach skoro tak działają ze dziecko nie potrzebnie za dużo przybiera na wadze
Dziewczyny super pomysł z tym mrozeniem jedzonka, ja musze odmrozić lodówke i umyc ja a potem to można mrozic tylko musze pomyslec co tu zamrocic bo sa dania których nie lubie mrozonych
Dreamyyyy halooooo jak tam kochana Bartus????????????????sisi, ewe_a85, roslinka, Genshirin, labamba lubią tę wiadomość