Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisi no widzialam przez sekundke serduszko bijace i tyle a dluzej szyjke swoja. Licze ze 10czerwca na echo serduszka zwazy mi lekarka moja kruszynke a jak nie to usg z pomiarami mam 21czerwca. Juz zapisalam sie na kolejne wizyty do mojego gina na 5lipca i 9sierpnia.
Sisi u mnie bywa podobnie ze bryka sobie a jak podniose bluzkecto cisza:) zrobi sie jasniej to pewnie ciewawosc i patrza sie:) -
Ja leżąc w nocy w szpitalu słyszałam straszny krzyk kobiety Zastanawiałam się , czy to z porodówki aż tak słychać, czy może coś złego się dzieje... To było przerażające
Margaret, gratuluję! I dzięki za info o witaminach, też biorę, dziecko wielkościowo jest w normieMargaret.Se lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
u nas porodówka na parterze a oddział na 3 pietrze.
Ale jak byłam ogladać porodówkę w ramach sr to nam mówiła położna, ze czasami pacjenci z interny kibicują rodzącym bo interna jest na pierwszym i 2 pietrze
Ale czasami dziadki się drą, żeby rodząca za przeproszeniem zamknęła japę bo tu ludzie umierają więc róźnie bywa
szarlo, Another, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki:) tez się ciesze ze wszystko idealnie idzie tak jak powinno to być już dawno temu no ale lepiej pozno niż wcale:)
All u mnie tez w normie malenka i mam nadzieje ze nadal tak będzie a witaminki im więcej tym lepiej.
Może te krzyki były z jakiegoś problematycznego porodu hmm kto wie, no lepiej nie słyszeć nic takiego...
Mowiłam lekarzowi tez o tych moich drgawkach skurczach nog w nocy ale biore już wystarczają ilość magnezu i mam nie zwiekszac dawki, zresztą jem tez pestki dyni w tam tez jest ogrom magnezuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 15:29
-
Aaa i dostalam dzisiaj zastrzyk z immunoglobuliny, wiec mam juz to za soba i przeciwcial mam juz nie robic bo po zastrzyku to bez sensu.
-
Uau dziewczyny jak wy sie czasem rozpiszecie przez jeden dzien to nie mozna nadazyc
Sisi widzisz, maluchy porpostu co jakis czas maja lenia i tyle Ja jak juz sie nie moglam doczekac zeby sie poruszala to najczesciej ruszalam lekko brzuchem i wtedy czulam jakies delikatne pukniecie ("mamo, zostaw mnie w spokoju!" ) - czasem nawet slodycze nie pomagaly.
I gratuluje rocznicy : )! U mnie tez szybko ten czas zasuwa, moja byla w kwietniu - 3 lata : )
Labamba no troche sie roztapiam, ale u nas wszedzie klimatyzacja jest, inaczej wiadomo czlowiek by wysiadl. Ale na zewnatrz tez trzeba czasem wychodzic, chociazby zakupy zrobic czy pranie powiesic a jak jest taka zarowa to w minute sie jest mokrym od potu. Mieszkam tu ponad 3 lata : )
Margaret - gratuluje udanej wizyty : )!
Larysa tez bym juz chciala pranie ogarnac bo az mnie rece swiezbia, ale nadal jestem bez mebelkow. Czekamy na wyplate za tydzien i wtedy dopiero.
Mierzylam sie - 99 cm w pasie i 66 kg (bylo 58 przed ciaza huh). Chcialabym dobic do 10 kg na plus max ale pewnie to tylko moje zyczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 23:45
Margaret.Se, labamba, sisi lubią tę wiadomość
-
Właśnie odebrałam dziś morfologię i jestem bardzo zadowolona:). Polecam Wam zrobić dodatkowo poziom żelaza, magnezu i wapnia. Wszystko mam w normie a miesiąc temu było tragicznie.
ŻELAZO - norma jest od 60 do 145ug/dl
W zeszłym miesiącu miałam TYLKO 32ug/dl !!!
Po rozmowie z moją lekarką dostałam specyfik o nazwie : ŻELAZEK. Biorę dwie kapsułki (z takim granulatem w środku) dziennie.
Dzisiejsze ŻELAZO : 142ug/dl
Jutro będę na wizycie to zapytam czy nie brać tylko 1 tabletki, żeby znowu za dużo tego żelaza nie było.
Margaret.Se, lenka.m lubią tę wiadomość
-
Hej ho!
Witam sie w 30 tygodniu!
Larysa - super wyniki a ten magnez i wapn to gin Ci dodatkowo zlecal?
Ja dzis rano sie wazylam i w porownaniu do wczoraj 1 kg na plusie. Myslicie,ze to mozelliwe,zeby tak w jeden dzien skoczylo? Mam na sumieniu co prawda 3 kawalki pizzy na kolacje, no ale bez przesady:P:P:P
Przez to mam 12,5 kg na plusie od poczatku ciazy...ehh...Genshirin, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Nie zlecał, sama sobie zrobiłam żelazo, magnez i wapń dodatkowo co okazało się bardzo dobrym posunięciem, bo do tej pory bym nie wiedziała, że mam anemię przez to żelazo.
Ja też czasem tak tyję z dnia na dzień, ostatnio wychodzi, że kg więcej na tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 09:37
-
Tez sie musze wspomagac zelazem niestety.. Do tego mi lekarka powiedziala zeby nie mieszac z nabialem (slyszalyscie o tym??) a ja w zasadzie wszystko co jadam to nabial
Labamba waga mogla skoczyc od tej wieczornej pizzy, zwaz sie jutro rano : ) I gratuluje trzydziestki !
Dziewczyny mial ktos termometr bezdotykowy Rossmax? Wlasnie sobie go sprawilam bo ma dobre opinie ale nie wiem czy rzeczywiscie jest taki dobry..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 09:35
-
Hej dziewczynki:)
Ja dzisiaj się mierzyłam w pasie to mam 99cm, wiec ciut większy jest albo taki dzień heheh zobaczymy przez kolejne dni jak będzie a waga delikatnie wskoczyła wczoraj, wiec mam na plusie 7,2kg czyli 73,2kg
Chusy ja tez licze ze się zamkne w 10kg ale jak dobije do 12kg to uważam ze to te jest super:) ważne żeby nie więcej heheh
Larysa super wynik zelaza, może ja tez się skusze hmm fakt ze pytałam się mojego lekarza po ostatniej morfologii czy zrobić samo zelazo i powiedział ze nie ma sensu hmm
Tez trzeba uwazac żeby nie mieć zelaza za dużo bo nie dobór jak i nadmiar bardzo szkodzi
Z tego co wyczytałam to zelazo tzn składniki, które zawierają łaczyc najlepje z witamina C a unikac najbardziej z herbata i kawa bo zabija nawet 60% tego pierwiastka tez unikac w połaczeniu z nabiałem(mleko, sery itp.) min godzine po posiłku wypic herbatke albo zjeść ser
Labamba gratki 3 z przodu:)
Cos ktoś pisał o tym termometrze ale nie wczułam się w opis tego bo ja kupuje microlife bo dużo dobrego się mowi o tym a jestem tez zadowolona ze zwykłego owulacyjnego tej firmy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 10:45
-
Larysa super że wyniki tak się poprawiły
Polecam na niski poziom hemoglobiny koktajl z natki pietruszki, banana, cytryny, pomarańczy i kiwi oraz picie pokrzywy, moje wyniki się poprawiły z 11,2 na 12,8 w 3 tygodnie.
Dokładnie jak pisze Margaret żelazo najlepiej się wchłania z wit C i nie powinno się łączyć z nabiałem tylko odczekać ok 1 godz.
Jeśli chodzi o termometr to zamówiłam już microlife nc150 polecany przez dziewczyny i opinie też ma fajne, a wcześniej też używałam owulacyjnego z tej firmy i byłam zadowolona -
Hej dziewuszki, też zaczełam pić pokrzywę ale bardziej dlatego, że bałam się puchnięcia, a jeśli pomaga na żelazo to super
Nabiał to u mnie codzienność, co śniadanko wcinam jakiś twarożek, jogurt, kefirek- chyba mam zapotrzebowanie na wapno.
Co do wagi to ja już się nastawiam przynajmniej na +18 chociaż od tygodnia waga stoi w miejscu ale też miałam tak, że rosła z dnia na dzień o pół czy nawet cały kilogram.
Dzisiaj kończę 32 tydzień i z tej okazji postanowiłam wyciągnąć dwie torby i zacząć je pakować do szpitalaneme, Margaret.Se, Chusy, moniadi, Avika, Genshirin lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
a ja się witam w 32 tygodniu i niestety ze średnimi wieściami po wczorajszej wizycie. Wczoraj lekarka pow że jest przyrost wód, obrzęk brzucha i niestety dziś mnie wpisuje na oddział do kliniki . czekamy tylko do kolejnej wtorkowej wizyty u mojego gina, jak taki stan się utrzyma to szpital. Dziecko duże, wód dużo, macica obciążona, kilka dni obserwacji i ewentualna amnioredukcja, czego wolałabym uniknąć.
Ogólnie mam teraz dużo odpoczywać i nie łazić nigdzie bez potrzeby. Więc zasiadłam w domu i robie porządki w ciuszkach synka (bede szykować pierwsze pranie)i w dokumantach do szpitala.
Młody przez tydzień przybrał kolejne 100 gram i waga wskazała wczoraj 1998 gram, czyli 2 kilo ma synek.
Co do termometru to ja też kupiłam Microlife, tak jak polecały dziewczyny.neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Dzięki Agula ! :*
Co do kół w wózku to teraz większość marek podkreśla ze ma koła pompowane, ale one są ciężkie, podobno czasami bardzo często trzeba je pompowac co jest problematyczne, są duże ale też podobno bardzo wytrzymałe. .. tyle co zdążyłam wyczytać jak szukałam wózka ale to było tylko przez chwilę i dawno bo wózek okazuje się ze dostaniemy od kuzynki. No ale z jakiegoś powodu we wszystkie nowe wózki te koła pompowane pakują. ..neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Neme trzymaj się kochana, może do wtorku wszystko się ustabilizuje a jak nie to będziesz chociaż pod dobrą opieką w szpitalu. Jestem ciekawa czego ja się jutro dowiem na wizycie.
A mały dzisiaj tak szaleje, że cały brzuch mi faluje .Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:03