Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co jak co dziewczyny ale pierwsze co zrobie po ciazy to wbije sie w cos kobiecego zeby przestac sie czuc jak maly czolg Margaret u mnie tez cellulit i ramiona jak u niedzwiedzia, co zrobic :p trzeba czekac az bedzie mozna zrzucic. Poza tym tak sie nalatamy przy dzidziach ze wszystko szybko i pieknie spadnie, o!
Kurcze tez mi brakowalo belly przez ten czas, a wyobrazcie sobie ze ktoras czerwcowka sie mogla rozpakowywac wczoraj i nie mogla napisac ani sloweczka... horror:p taka wiez forumowo-brzuszkowa to naprawde wsparcie!
-
Margaret przecież te 9,8kg brzmią absolutnie w normie (choć nie wiem jakie miałaś wyjściowe BMI), nprawdę nie powinnaś mieć kłopotu ze zrzuceniem tego po porodzie, praktycznie każda z nas co najmniej tyle już przytyła i martwić to się powinnaś przy 20 albo 30 kg na plusie a nie 10! Ja też mam w ciąży obrzydliwy celulit widoczny bez żadnego ściskania, po porodzie będziemy z tym walcztć. A z teściowymi to już tak jest i trzeba się starać odcinać od tego myślami i ograniczać kontakt jeśli wywołuje stres. Wiem że łatwo mówić... mam nadzieję że Twój partner będzie stał zawsze po Twojej stronie. Bądź dzielna
-
Hej Działa
Ja miałam najgorszą zgagę jak do tej pory, prawie nic nie spałam w nocy bo ciągle musiałam popijać mlekiem, renni mogłam jeść jak cukierki i nic. Fakt, faktem włączyło mi się wczoraj takie ssanie, że najeść się nie mogłam i o 22 wciągałam jeszcze kułka ryżowe z masłem orzechowym.
Wy się tu zamartwiacie 10 kg, a ja mam już 16 na plusie i na bank do 20 dobije bo za nic nie chce się zatrzymać. Część z tego to na pewno woda bo od tygodnia puchnę. Głodzić się nie będę bo tak mi w brzuchu wczoraj burczało, że aż mąż mi zwrócił uwagę, żebym coś zjadła.szarlo, lenka.m, Margaret.Se lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Witam się w 30 tygodniu:). Dzisiaj mało co spałam, usnęłam dopiero koło 4 nad ranem, mały dokazywał cały czas (wydaje mi się, że miał czkawkę, bo te ruchy były dość rytmiczne), teraz też się rusza. Odliczam już godziny do jutrzejszego usg genetycznego 3 trymestru u dr Dudarewicza.
Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Moja przyjaciółka jest a właściwie była czerwcówką bo w niedziele się rozpakowała - zdrowy chłopczyk 3300g i 55cm Choć poród ciężki, zakończony cesarką po 9 godzinach walki. Niestety ona okazala się za wąziutka a główka duża, maluszek nie mógł wstawic się w kanał... A miała piękne rozwarcie, skurcze, znieczulenie elegancko działało. I właśnie to (oczywiście że to wiedziałam ale wiedzieć a mieć na świeżo żywy przykład to co innego ☺️) uświadomiło mi jak bardzo to wszystko jest nieprzewidywalne i że nie ma co skrupulatnie planować i martwić się że coś nie poszło tak jak chciałyśmy tylko cieszyć się wydaniem na świat zdrowego maleństwa ☺️Larysa, lenka.m, Margaret.Se, sisi, szarlo, JaPM lubią tę wiadomość
Emilka 10tc [*] -
Hej moje kochane:)
Chusy ja uważam ze moje kiecki obcisłe sa kobiece i swietnie się w nich czuje chociaż babcia powiedziała jak jedna z nich ubrałam ze brzydko wyglądam bo za obcisła i nie mam nic co jest obszerne heheh to jej powiedziałam, ze czuje się właśnie super w takich obcisłych a w luźnych jak w worku. na babcie biore poprawke bo ma 75lat to dla niej dużo rzeczy jest okropne bo to za krótkie a tu za dużo widać itp. Fakt faktem nie mam talii w tych kieckach hehehhe i zrozumiałe to jest przecie:)
Troszke mnie pocieszyłyscie ze tez macie taki cellulit bo nie czuje się już samotna z tym heheh ale widze czasami ciężarne to chodza w krótkich kieckach i nóżki piękne no ale fakt jak mam predyspozycje do odkładania się wody w organizmie a to tez jest ogromny skutek tego cellulitu, najgorzej ze go ciężko się pozbyć ale fakt ze jak się schudnie to i mniej go będzie a szczerze to nie musze mieć idealnego ciała jak z katalogu, nawet na tym mi nie zależy, a tylko żeby samej się dobrze czuc w swojej skórze a co ważniejsze żeby córeczka moja była zdrowa bo reszte to zawsze można uzunac ciezką praca.
Lenka mój BMI przed ciążą to 24, jak na mnie to dużo bo zawsze miała około 20, no ale poronienia dały mi się we znaki, fakt ze im jestem starsza to mam inne podejście do tego, łagodniejsze hehehe bo jak miałam 35lat i jakbym tyle wazyła to bym pewnie odebrała sobie zycie hehehhe zart oczywiście hahah czyli zaczęłam od 66kg a teraz mam 76kg a myślałam ze zamkne się w 10kg a jeszcze ponad dwa miesiące, zobaczymy na ilu się zatrzymam. Jestem tez pewna ze ten wzrost prawie 1,5 kg z dnia na dzień to zatrzymanie wody.
Mój Misiek jest za mna i nie pozwoli nawet swojej rodzinie gadac na mnie, nawet kilka razy słyszałam od babci jak mówiła, ze jest strasznie za mna. On wie ze nie przesadzam często i zawsze mi przytakuje a jeżeli tak się zdazy ze przesadze to mowi mi to. Tez oboje uważamy ze one czyli jego mam i babcia po części sa zazdrosne to jaki on jest wobec mnie, bo same nie zaznały takiego faceta, bo ani dziadek nie jest super dla babci ani jego ojciec nie był dla mamy jak i późniejszy jej facet. ja uważam ze jego mama powinna być dumna właśnie jakiego ma syna, ze szanuje kobiety itp. ale oboje wiemy ze liczyła na to ze się rozstaniemy a u nas wręcz odwrotnie heheh
Sisi no głodzić to się nie można a tylko mniej kaloryczne jesc i będzie super.lenka.m, JaPM lubią tę wiadomość
-
Larysa gratki 3 z przodu:) i kciuki za wizyte!
Mnie jakos az tak nie przeszkadza jak moja malutka szaleje w nocy w brzuszku sobie ale dzisiaj to się uśmiałam na maxa bo obudziłam się po 7 i się przekręciłam to ona tez i chwile pobrykała a ja złapałam się za brzuszek i mowie do niej ze laurunia nie wstajemy jeszcze, ze za wcześnie i idziemy jeszcze lulać aaaa, aaaa no i nastała cisza hahahha tak jakby zrozumiała co mowie ale wiadomo ze to raczej nie możliwe hehe no ale powiedziałam jaka grzeczna dziewczynka
Nalala no niestety niczego się nie da przewidzieć, tak jak mowi się ze drugi poród jest łatwiejszy a tyle słyszałam ze to właśnie bzdrura bo nie u każdego, bywa tak ze pierwszy był lajtowy w porównaniu do drugiego, nie ma reguły na to wszystkoNalala, Chusy, JaPM lubią tę wiadomość
-
U mnie tez byly kopniaczki lajtowe, nawet mnie laskotaly do czasu Teraz potrafi tak zakopac ze rzeczywiscie sie za brzuch lapie. A juz myslalam ze to niemozliwe i zawsze beda takie urocze
Jak maz do niej nawija, to najpierw jest "kopnij tate, no kopnij" i dostaje pare kopniaczkow a potem mowi: "wystarczy, idziemy spac" i rzeczywiscie skubaniutka slucha (czasem sie stawia oczywiscie, ale jak sie cos powie stanowczym tonem to naprawde dziala!)
Heh nie moge sie juz doczekac, a czas sie zaczal wlec jak nie wiem... Juz wyprawka zrobiona, mebelki ogarniete, torba spakowana i za co sie teraz zabrac???
A kupilam sobie fajne naklejki na sciane zeby powiesic kolo lozeczka, takie piekne motyle
tylko mniejsze oczywiscie : )Margaret.Se, szarlo, sisi, JaPM lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki w końcu belly działa
Ja dzisiaj byłam na wizycie i wszystko ok 8kg na plusie, szyjka krótsza niż ostatnio, ale w normie i ma 3cm twarda i zamknięta (miesiąc temu miała 4cm). Maluszki moje ważą 1550 i 1430 ułożone miednicowo i poprzecznie co może się jeszcze zmienić ale nie musi bo już mają mało miejsca. Kolejna wizyta za miesiąc, miała być za 2 tygodnie ale mój gin idzie na urlop, a i tak muszę się zgłosić do szpitala na 2 dni na kontrolę więc będzie wizyta w szpitalu.
W niedzielę byliśmy na komunii i ledwo wysiedziałam 3 godziny a jak przyjechaliśmy do domu to byłam tak zmęczona że poszłam spać o 19:00
Co do porodów to moja koleżanka rodziła 3 razy i ten 3 poród wspomina najgorzej, więc nie ma reguły że za kolejnym razem będzie łatwiej.
Trzymam kciuki za wizyty
a oto mój brzuszek w 29tc+1dz czyli sprzed tygodnia i całe 104cm
Margaret.Se, All4love, Larysa, Nalala, szarlo, Avika, sisi, JaPM, labamba, moniadi lubią tę wiadomość
-
Chusy to może cos w tym jest, bo moja to jest tak grzeczniutka i się słucha ze az jestem w szoku ale mowie sobi ze to zbieg okoliczności heheh no ale zobaczymy w praktyce już nie długo i się przekonamy jak to działa
Kurcze nie strasz mnie ze czas zaczał się wlec ale cos w tym jest bo moja kumpela tez mi mówiła niedawno ze 9miesiac to był koszmar i trwał dla mnie poł roku heheh i robiła wszystko żeby czyms się zajac żeby tak nie myslec.
Dlatego ja postanowiłam ze względów m.in finansowych ze całkowicie wszystko ogarne do połowy sierpnia, tzn nie będę kupować rzeczy w sierpniu których nie mam a powielac jak prześcieradełka itp., żeby mieć co robic no i dekorować będę pokoik w lipcu a może cos jeszcze tez kupie w sierpniu. wynalazłam piękny zegar na sciane lub stojący ale inne rzeczy bardziej potrzebne a jego kupie w sierpniu po wypłacie.
Piekne naklejki i tez mam w planie ale jeszcze nie wiem jakie, chociaż miałam już opcje ale jakos teraz nie mam głowy do tego
Dzisiaj przyszło mi czesc rzeczy z apteki i poskreslałam z listy to co jeszcze ze wszystkiego mam do kupienia i co jest najlepsze ze jak zaczęłam robic liste z apteki, karmienie, przewijanie itd. to koszt wyszedł mi jakos 1200zł potem jak już sporo kupiłam to spadło mi do 900zł potem kupiłam sporo znowu i z apteki dzisiaj co przyszło znowu wypisałam nowa liste i dalej te 900zł jest, cholera pewnie dopisuje nowe rzeczy a kwota jak była około 1000zł tak jest ehhhh
-
Agula super wyglądasz! brzuszek masz piękny a nozki szczuplusieńka nie takie jak ja balerony hehhehe brzuszek tez mam ładny ale trochę z siniaczkami bo od zastrzyków. Super ze z dzieciaczkami wszystko dobrze i pięknie rosną
agula1983 lubi tę wiadomość
-
Agula ślicznie wyglądasz !! super ze z maluszkami wszystko ok! i waga też ładna chyba jak na bliźniaki nie?
właśnie ja też zauważyłam ze całą mnie oblał cellulit !! masakra , miałam już przed ale to co się dzieje teraz to koszmar bańki chińskie po porodzie to sobie chyba przyssam do nóg i dupska !!!
korci mnie żeby wyjsc na spacer ale boje sie ze mnie burza zastanie, wczoraj jak mnie złapało na spacerze 20 minut od domu to byłam calutka mokra a parasol powyginany we wszystkie strony .... bałam się że od tych piorunów to jeszcze rodzic zaczne (w szkole rodzenia mówili ze nie wiedzą czemu ale podczas pełni i burzy najwięcej porodów jest )agula1983, lenka.m lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Chusy ja też właśnie przygotowana już (jeszcze torba tylko ale czekam na info czy cc czy nie bo to zmieni też troszkę moją torbę) i w sumie nie ma co robić.... dziś pucowałam lodówkę i robiłam porządki w szafkach kuchennych, żeby się czyms zająć a tu jeszcze tyle czasuneme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Neme fajnie masz ze mozesz banki chiskue stosowac bo wiem ze dzialaja ale ja niestety nie moge przy moich popekanych naczynkach.
Ciekawe zjawisko hehe porody przy burzy to jeszcze zrozumiale bo mozna sie bac tak jak ja hehe nie znosze burz i wichury ale pelnia co ma do tego hmm
Ja mialam sie zabrac za sprzatanie ale nic nie tknelam, moze jeszcze cos ogarne hmm
Agula ja jeszcze mysle jakie naklejki zeby mi to wszystko pasowalo do siebie zazwyczaj dlugo mysle nad wyborem ale efekt koncowy uwazam ze zawsze w moim wystroju jest rewelacyjny troche skromnosci nie zaszkodzi hahaha -
Witam się z wami po przerwie dziewczyny! U nas wszystko w porzo. Też niebawem będę zamawiać resztę rzeczy między innymi aptekę, materac i jakieś bajery które wydają mi się mega potrzebne czyli np. Organizer na łóżeczko aha jeszcze wanienka i przewijak. Ja aktualnie nadaje z gór a dokładnie z Międzybrodzia Żywieckiego bo wybraliśmy się że starym na szynki i ostatni urlop. Trochę cykam bo z tyłu głowy mi jednak siedzi widmo jakiś rzeczy związanych z ciąża a my bez auta tu i z tego co chodzę po tej wsi to nawet znachora żadnego nie widać ale nie ma co. Nie po to tu przyjechałam żeby snuć czarne scenariusze wracamy w piątek no i w weekend właśnie pozamawiam resztę tych brakujących rzeczy. Jeszcze laski się zapowiadają, że zrobią mi baby shower to wrzucę im coś z mojej wyprawki na listę prezentów i z głowy
Margaret co to wyprawki aptecznej. Nie wiem ck Ty tam czarujesz ale mi wyszło w Gemini 160zl. Bez wkładek tylko laktacyjnych bo kilka sztuk dostałam pp koleżance i na razie nie są mi niezbędne i bez podkładów bo już mam..
Też mam lekki cellulit a w życiu nie miałam więc trochę to frustrujacr. Mam nadzieję że szybko się go pozbędesisi, JaPM lubią tę wiadomość
-
Cassie Ty tam uwazaj na siebie. Ja nie pisalam ze te kwoty to tylko z apteki a calej wyprawki. Z apteki tak malo wydalas??? Sam termometr prawie 100zl i obliczylam ze na mnie i Laurunie wydam okolo 450zl a nie licze co miesiac magnezu i femibiona bo to dodatkowo 60zl miesiecznie.
-
Agula, jaki piękny ten Twój brzuszek!
Ja swoją wyprawkę uważam za domkniętą, muszę jeszcze wyprać kilka rzeczy, które na metce mają pranie ręczne, kupić z jedną butelkę i chyba z najważniejszych rzeczy mam wszystko. Cieszę się, że nie zostawiałam tego na ostatnią chwilę, bo nie mam siły latać po sklepach tak jak jeszcze 2-3 miesiące temu
Teraz został czas na naukę mycia i przewijania z filmików na youtubeagula1983, JaPM, moniadi, sisi lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Mam jeszcze do kupienia z apteki:majtki poporodowe jednorazowe,termometr, krem na odparzenia, masc majerankowa, podpaski duze, bobotic na wzdecia, aromactiv baby. Spanie: spiworek cienki i cieplejszy, dwa kocyki bawelniane i jeden gruby, posciel do wozka i dwa przescieradla, dwa przescieradla do lozeczka. Kapiel i przewijanie: wanienka i stojak, recznik z kapturkiem duzy i zwykly recznik, nozyczki, przewijak i dwa przescieradelka, woreczki na zuzyte pampersy. Karmienie: dwie pizamy do karmienia, poduszka, koszula do porodu, nakladki ochronne na popekane brodawki, etui termiczne na butelki, smoczek uspokajajacy. To wszystko to okolo 900zl a znajac mnie jeszcze cos dojdzie
-
A my właśnie po wizycie, wszystko super, szyjka 4cm, maluszek główką do dołu, uderza sobie nią w szyjke ale bez żadnych szkód dla niej
Waga maluszka 1620g czyli wszystko idealnieneme, Margaret.Se, agula1983, Chusy, labamba, Genshirin, Avika, JaPM, Larysa, moniadi, sisi lubią tę wiadomość
Emilka 10tc [*]