Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agula sliczny brzusio! I swietne te sowki : ) Tez myslalam o sowkach ale ze mam juz posciel w sowki i ogolnie wystroj lozeczka to nie chcialam zeby bylo za duzo. A motylki zawsze spoko W ogole chyba z tego samego sklepu zamawialysmy posciel i baldachim do lozeczka : )
Margaret caly czas slysze ze 9 miesiac najgorszy wlasnie! Ze sie ciagnie i nie wiadomo co ze soba zrobic. W ogole to caly czas myslalam sobie ze fajnie by bylo urodzic juz po 37 tygodniu jak ciaza jest donoszona itd, ale przeczytalam jeden artykul i zmienilam zdanie, rzuccie okiem jak macie chwile:
https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/
Ogolnie co ma byc to bedzie nawet jak sie bedziemy kisic do 40 tygodnia +
Na nic nie mamy wplywu tak naprawde.
Nalala gratuluje udanej wizyty : )
To widze ogolnie ze juz ogarniamy wyprawki po malu, elegancko : ) Ja sie juz popralam i poprasowalam wreszcie. W czwartek wreszcie mebelki przybeda jupi jupiJaPM, sisi lubią tę wiadomość
-
Hej hej, witam sie i ja po przerwie, tez nie moglam sie zalogowac!
Jest juz blizej niz dalej, oby ta opuchlizna szybko znikala!
Margaret - a wiesz moze,czy te lipcowki, ktore sie juz rozpakowaly to w 1 czy w 2giej ciazy?
Podobno jak 1szy dzidzius to raczej dluzej sie czeka, ale tez inaczej,bo dziewczynki sie zazwyczaj predzej a chlopczyki pozniej rodza:p
U mnie cellulit tez co raz bardziej widac. Ale nie patrze jakos super na diete, wiec to tez pewnie dlatego..
Teściowa paskudna..nie przejmuj się nią:* w końcu nie dla niej w ciązy jesteś!Super,ze masz wsparcie w mezu - to jest najistotniejsze!
Sisi - Ty i tak jestes szczuplaczka, wiec chyba tylko Ci w brzuszek poszło
i z napdami glodu na noc zaczynam Cie rozumiec.
ja zaczynam powaznie rozmyslac wprowadzenie do menu kolacji numer 2 :p
Larysa - powodzenia na jutrzejszej wizycie!
Agula - piekny brzuszek! i pomyslec,ze tam 2ka slodkich dzieciaczkow sobie siedz:) no i gratuluje dobrych wiesci
Mi paczuszka z gemini przyszla dzisiaj. mialam juz co prawda na stanie podklady i wkladki laktacyjne , wiec rachunek wyszedl na 100zl. KAsa leci niesamowicie nie ma co. Tez jeszcze nie mam termometru (tzn mam,ale taki co za kazdym razem inna temp wskazuje), ale postanowilam, ze jednak kupie ten balonik co przygotowuje krocze do porodu. wiem,ze moglabym wydac na co innego, no ale, jakos psychicznie lepiej sie poczuje, a czasem za komfort trzeba zaplacic. najwyzej po porodzie, zdam Wam relacje, czy bylo warto :p
Nalala - super wieści
JaPM, agula1983 lubią tę wiadomość
-
Hej ho
Agula masz śliczny brzuszek! Mały jak na bliźniaki pewnie jak dwoje to mocno kopią
Nalala gratulacje z udanej wizyty
Ja już chyba wszystko mam kupione. A inhalator i sól fizjologiczna ale to już bliżej terminu Mała sie właśnie obudziła u szaleje w brzuchu aż rusza sie w prawo i w lewo
Chusy śliczne naklejki
JaPM lubi tę wiadomość
-
Chusy tez mi się wydaje, ze jeżeli nie ma wskazan do wcześniejszego rozwiązania to najlepiej urodzić około terminu ale jak wiadomo nie my tu decydujemy:) natomiast dowiedziałam się ze w moim wieku lepiej urodzić w teminie lub ciut wcześniej niż po teminie bo roznie to moe wpłynąć na dziecko.
Labamba o tych lipcówkach to Sisi pisała, wiec ja nie mam pojęcia która to ciaza u nich.
Tak masz racje nie dla niej jestem w ciąży ale przykro tak ze babcia zamiast się cieszyc i chociaż trochę poudawać ze się interesuje mna teraz jak jestem w ciąży z jej pierwsza wnuczka i kto wie pewnie i jedyna wnuczke jej nosze ehhhh
Dobrze robisz ze kupujesz ten balonik, bo jak masz mieć lepsze samopoczucie przez to to warto, kazda ma jakas swoja wizje żeby wszystko było lepiej.
Co do apteki to teraz zamówiłam za 300zł no ale jeszcze dla mnie pare rzeczy i dla mojego Miska i tak się uzbierało. POłowy kaski na wyprawke dla mnie i Lauruni.labamba lubi tę wiadomość
-
No nareszcie wszystko działa, dopiero co dołączyłam do Was, a już wszystko przestało działać.
Pare dni i tyle nowych faktów.
Przede wzystkim gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni i dobrych wieści podczas wizyt lekarskich. Wspaniale, że nasze maluchy rosną i mają się dobrze.
Ja również jestem jedną z tych, która ma fale dunaju, zwłaszcza na udach. Ostatnie tygodnie dla mojego organizmu nie są bez znaczenia. Średnio 2kg na 4 tygodnie mi przybywa, ciało wiotczeje i też pojawia się czasem opuchlizna na dłoniach i stopach. Coraz częściej też kręgosłup mi przeszkadza, po umyciu podłogi w samej kuchni już pojawił się ból.
Dziewczyny, ekstra dekoracje! I godna podziwu motywacja do działania, gotowe pokoje, popakowane walizki, pranie i zakupy, jak Wy to robicie?! Mnie zostało według aplikacji 51 dni, jednak nie wsztstko dopięte na ostatni guzik.
Życzę wszystkim dobrej i przespanej nocy. -
Margaret to źle doczytałam wcześnie 900zl i tak sporo mi się wydaje za te rzeczy co wymienilas. Faktycznie jeszcze termometr. Jeszcze do niedawna się zastanawiałam czy kupić ten miceolife czy olać to i kupić taki zwykły klasyczny (oczywiście nie rteciowy) ale Bratkowski dała mi kaskę ma ten bezdotykowiec to zamówie go sobie :p dlatego muszę dorzucić go do koszyka żeby nie zapomnieć i faktycznie też już się zrobią z zamówieniach apteczne godz 3 stowki.. Resztę rzeczy z wyprawki mam podobnych do Ciebie do kupienia procz muszli laktacyjnych i pizamie do karmienia chyba. I ja liczyłam coś koło 600zl że mi pójdzie heh. Jeszcze mi się marzy chusta ale to chyba powiem dziewczyna na baby shower żeby się zrzuciły i mi kupią i będę miała z głowy :p
Agula niezły ten Twój kontenerek dla bo bobasow
i ani jednego rozstepu! Nic tylko pogratulowaćagula1983 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Melduję się po dłuższej przerwie. Chciałam Was nadrobić w weekend i jak na złość belly zaczęło szwankować.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, wieści o maluszkach, zakończonych lub dopiero co rozpoczętych wyprawkach
Agula, brzusio masz śliczny. Ja mam dokładnie takie same wymiary przy jednym dziecku, starszym o dwa tygodnie :o pięknie się prezentujesz. I dzieciaczki chyba też idealnie sie rozwijają
Margaret, nie przejmuj sie tą teściową, niektóre tak już po prostu mają. Ciesz się swoim stanem i olej ją. Jej strata.
A ja dziś właśnie wizytowałam u ginki. Mój synuś rośnie jak na drożdżach, przybrał 1kg w miesiąc i obecnie ma 2200g (31+1 tc). Zapowiada się nam spory klocuszek. Jak dotrwam do terminu to jak nic będzie miał powyżej 4kg. No ale najważniejsze, że wszystko jest ok i prawidłowo się rozwija.agula1983, labamba, JaPM, Avika, Nalala, Margaret.Se, neme, sisi lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
neme wagowo moje maluszki jak to określił lekarz bardzo ładnie wyglądają i bliźniaki zawsze są trochę mniejsze niż w pojedynczej ciąży, ale my i tak idziemy zgodnie z tygodniem ciąży
Moją wagą doktorek też zadowolony bo 8 kg na tym etapie ciąży i to bliźniaczej to świetny wynik. Przed ciążą ważyłam 55kg przy 162 cm wzrostu i lekarz zakładał że ok 16-18 kg mogę spokojnie przytyć.
Cellulit przed ciążą miałam na udach i tylko po ściśnięciu się ujawniał, ale teraz nie widzę żeby się uwidaczniał, więc jest ok i może to zasługa picia dużej ilości wody bo codziennie wypijam 2-3 litry.
Nalala gratuluję udanej wizyty i maluszek też już pięknie waży
Chusy motylki bardzo mi się podobają i wydaje mi się że do wszystkiego świetnie pasują.
Avika no przy dwójce to niezły armagedon mam w brzuszku, szczególnie jak zjem a ostatnio po codziennym wieczornym deserku z truskawek to istne szaleństwo, cały brzuch mi faluje i podskakuje cudowny widok
Cassie miłego wypoczynku w górach i oszczędzaj się
Mimo tego mojego kontenerka rzeczywiście nie mam ani jednego rozstępu (odpukać!) i mam nadzieje że tak już zostanie.
Moniadi super wieści z wizyty duży ten twój maluszek i aż 1kg w miesiąc przybrał? Czym Ty go karmisz Zapowiada się silny zdrowy mały mężczyzna Gratuluję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 08:41
JaPM, moniadi, Avika, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
A dla osob, które zastanawiają się nad termometrem elektronicznymi polecam wziąć pod uwagę Rossmax hc 7000, ma bardzo dobre opinie jeśli chodzi o pomiar. Również dostępny w gemini, koszt około 120zł. Ja też korzystałam z apteki gemini, chyba najtaniej i chyba wszystko dostępne mają
-
Ja jeszcze osłonek nie kupiłam. Wybrałam firmę, jednak ma 3 rozmiary i doszłam do wniosku, że jak urodze i będą potrzebne to wyśle mojego, podam mu konkretną firmę oraz liczę na to, że pielegniarka pomoże mi dobrac rozmiar. Nie wiem czy moje piersi w dniy porodu będą takij samej wielkości jak dzisiaj. To jedyna rzecz, ktorej nie kupuję przed rozwiazaniem. Kupilam np. laktator elektryczny i pudełka na pokarm ale z tym się wytrzymałam. Może jak ktoś wybrał firmę z rozmiarem uniwersalnym nie ma tego dylematy. Ja na chwile obecną nie wiem czy powinnam wybrać S czy M i czy mi taki zostanie.
-
Agula, obecnie dokarmiam go truskawkami a tak serio, to nie wiem, czemu aż tak przybrał na wadze. Ja jem wszystko normalnie, przybyło mi 2kg w miesiąc. Nawet witaminy ciążowe łykam co drugi dzień. Więc nie wiem
Labamba, ja osłonki akurat dostałam od bratowej razem z laktatorem, bo ona nie karmiła piersią akurat. Ale gdybym miała kupić, to poczekałabym do porodu z nimi. Nie wiadomo,czy będą potrzebne, jakie kupić w ogóle.labamba lubi tę wiadomość
-
Ja mam osłonki na skutki do karmienia nawet dwa zestawy bo też dostałam. Muszę to wyparzyc. Laktator tak samo dostałam ręczny a miałam nie kupować. No tych muszli właśnie dlatego nie kupuje póki co bo Bóg to wie co to będzie. Nawet biustonosze do karmienia nie miałam w planie ale na szczęście koleżanka też mi dała. To nie tak ze się nie nastawiam na KP ale moim zdaniem nie ma sensu kompletnie tego przed porodem kupować bp nic nie wiadomo. Pp porodzie też na lajcie to rzeczy w sklepach będą
labamba lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, dopiero wstalismy po leniuchowaniu, trzeba obiad zaczac robic
Moniadi bedziesz miala wiecej do przytulania
Nie ma co sie przejmowac waga, ja strasznie przezywalam na poczatku a teraz olac to, schudniemy na luzie ?chociaz po porodzie tez bym chetnie sie w cos sexi ubrala
Ja mam laktator elektryczny ten najtanszy z canpola ale teraz sie zastanawiam czy lepszy nie bylby reczny. Oslonki mam jedna pare
Ale wlasnie zastanawiam sie nad tym biustonoszem do karmienia czy jest sens kupowac, chcialam kupic z usztywnianymi miseczkami ale cholerstwo drogie troche bo takie dobre to od 80 zl nawet :-o
JaPM, moniadi lubią tę wiadomość
-
Avika- laktator elektryczny jest zdecydowanie wygodniejszy, ręcznym trzeba się napracować, a laktator Canpol EasyStart ma dobre opinie. Co do biustonoszy, na chwilę obecną nie dysponuję. Jednak myślę, że po porodzie, jak już będę wiedzieć jaki mam biust trzeba będzie chyba sobie zakupić bo wygodniejszy w akcji karmienia. Podobnie jak Ty, ja myślę tylko o wersji usztywnianej.
-
Moniadi waga maluszka imponująca super że wszystko dobrze!
Agula jestem też pod wrażeniem wagi Twoich maluszków, zawsze spotykałam się z tym że bliźniaki to takie kruszyneczki a Twoje wagowo jak z ciąży pojedynczej, super
No i Twoja waga... Zazdroszczę, u mnie już ponad +10 a tylko jeden maluszekagula1983, moniadi lubią tę wiadomość
Emilka 10tc [*] -
Hej lasecki:)
Moniadi wiem ze trza olac teściową i jej strata ze jest taka beznadziejna tak robie ale czasami emocje biora góra a teraz bardziej hormonki nami rzadza, mam tez przeczucie ze jak wezmie Laure na rece pierwszy raz to malutka zacznie płakać heheheh w końcu nie zna jej głosu a noworotki dobrze się czuja w towarzystwie tylko znajomych głosów:)
Twój synus pięknie rosnie jak przystało na faceta:) super ze wsio oki jest:)
Co do osłonek to ja tez myślałam i nie nadal nie kupiłam, mysle ze wstrzymam się do porodu a kupic zawsze można. mam laktator ten reczny co kupiłam w super cenie i na razie nic więcej nie kupuje bo nie wiem co się nada a zawsze można wszystko kupic bez problemu. Mój misiek powiedział ze będzie mi odciągał pokarm hahah bo dużo pracy trza włozyc ale jak już faktycznie będę miała pokarmu tyle ze nie damy rady recznie bo tez czasoso bo nie zawse mój będzie to kupimy elektryczny i tyle ale teraz nie zawracam sobie głowy tym, kupiłam tylko dwie herbatki na laktacje jeszcze.
Biustonosze to mam dwa do karmienia, te kupione w lidlu. Tez nie wiem jakie będę miała piersi po porodzie ale mysle ze ten miekki jest jeszcze przy duzy i tak wygodny ze zapewne będzie moim ulubionych a drugi sztywny już jest dobry, wiec pewnie na początek będzie za mały a może i nie, na bank będę chciała kupic ciemny jeszcze ale to już na spokojnie po porodzie:)
Własnie pije koktajl z truskawek i borówek na kefirze z odrobina cukru brązowego:) pychotkaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 12:57
moniadi, labamba lubią tę wiadomość
-
hej hej
moniadi super że maluszek zdrowy i jest podobny wagą do mojego synka ! mój tydzien temu czyli 32+0 miał właśnie 2150 gram porządne chłopaki nam się szykują. tylko u mnie było tak że przez 2 tyg przybrał 700 gram a potem przez kolejne 2 tyg 300 gram, więc może zwolnią teraz z masą
ja włąśnie laktatora nie kupuje póki co bo nie wiem jak bedzie z tym moim karmieniem piersią, chociaż bardzo bym chciała.
a osłonki w ogóle sobie odpuszczam bo w SR mówili ze to tylko wyjątkowo sie używa jak są niewykształcone brodawki, bo te osłonki zaburzają stymulację brodawki i mogą przez nie być problemy z laktacją, bo brodawka jest osłonięta i za mało pobudzana. chociaż moja kuzynka używała i karmi już rok więc różnie .
Cassie jak wypoczynek ?? pogoda dopisała ?
ja też mam staniki do karmienia 3 z lidla, wszystkie miekkie w tym jeden bez drucików w ogóle - na noc. kupiłam większe i dobrze bo teraz moje piersi przypomniały sobie żeby zacząć rosnąć
kupcie sobie chociaż jeden taki miekki stanik tanszy bo jak zacznie Wam leciec pokarm to nie nadążycie prac piżamy/koszuli i będziecie budzić się z potopem mlecznym na koszuli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 14:45
Avika, moniadi lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
sisi ....a Ty co tak cichoooo ??? chyba nie rodzisz jeszcze ? wszystko ok?
sisi lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr