Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, dzieki za trzymanie kciukasow : )
Malutka wazy 2100, jest postep ale wciaz mala. Nie zatrzymali mnie w szpitalu na obserwacji poniewaz poza pomiarami wszystko z nami ok. Lozysko jest wporzadku, przeplywy ok, mala przybiera w miare jednostajnie takze lekarka powiedziala ze nie ma sensu mnie trzymac bez potrzeby ani tez wywolac porodu przedwczesnie. Rozwarcia nie ma, poza skurczami HB nic sie nie dzieje w tym kierunku.
Za to mam ponawiac USG i cisnienie co 3 dni, a za 10 dni znow zglosic sie no szpitala na kontrole. Takze jak narazie jeszcze jest u mnie dwupaczek I w domu to najwazniejsze : )Nalala, Avika, Ladybird:), Genshirin, Margaret.Se, Cassie 65, sisi, JaPM, labamba, moniadi lubią tę wiadomość
-
Super Chusy!!! Spokojnie dobije powolutku do 2500g a wtedy mozesz rodzic a potem to przybierze szybciej niz myslisz:) najwazniejsze ze zdrowa a tez mozesz tydzien przenosic ciaze no chyba ze bedzie chciala wczesniej wskoczyc w ramionka mamusi:)
Chusy lubi tę wiadomość
-
Musze wam powiedziec ze odetchnelam z ulga : )
Wczoraj bylam tak spanikowana ze przygotowalam cale lozeczko (juz stoi ubrane, teraz co z nim zrobic.. rozbierac czy nie?), wyparzylam butelki, smoczki, ogolnie rzecz biorac nie mam juz nic do zrbienia poza czekaniem na mala A to moze byc jeszcze ponad 3 tyg.. 25 dni wg Belly : )
A jak sie zmachalam przy goleniu hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 20:49
Margaret.Se, szarlo, agula1983, labamba, moniadi lubią tę wiadomość
-
Mowicie ze jestem the best zectyle prasowalam hehehe robilam chwilowe przerwy na wywracanie ubranek no ale w koncu musialam sie zmusic i reszte tez pewnie jak juz popiore to zbierze sie a jeszcze bede musiala czekac na chlodne dni bo inaczej nie dam rady.
Labamba nawet mi nie mow o slodyczach ale zgubne sa na maxa ale co zrobic. Jem prawie codziennie nie liczac owocow hehe a w piatek albo nawet jutro robie kolejne batoniki kinder bueno a zapewne babcia cos zrobi bo jedziemy na weekend na wies i obrzartwo bedzie takie ze boje sie juz wagi po powrocie...
Szarlo dobrze ze przypomnialas mi o tym becikowym. Musze sobie wpisac na liste zeby na kolejna wizyte poprosic lekarza o dokument do becikowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 21:05
-
Chusy chyba wystarczy jak przykryjesz folia, albo czyms dużym, aby sie nud kurzylo. Teraz lez i pachnij
Margaret podobno lipiec bedzie najzimniejszy w porównaniu z latami ubiegłymi takze powinno udac sie trafic w chłodny dzien na prasowanie.Chusy, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Ladybird i Chusy fajnie, że otzrymałyście dobre wieści Chusy w zasadzie masz jeszcze prawie 4 tygodnie do terminu więc malutka może spokojnie z pół kilo przybrać jak nie więcej.
Czy mi brzuch opadł? Sama nie wiem, chyba zawsze był dość nisko. Pytam codziennie męża to mówi, że nie widzi różnicy. Mam nieco silniejsze bóle okresowe dzisiaj, a jutro moja wizyta z usg także trzymajcie kciuki plissss Oby Helenka zwolniła z tym przybieraniem na wadze.Chusy, Avika, Margaret.Se, szarlo, Genshirin, agula1983, labamba lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Mam nadzieje ze dobije do 2500 zebym nie musiala zostawac dluzej w szpitalu : ) Ale jesli posiedzi sobie tak jak mowisz z 4 tygodnie to powinno tak wlasnie byc. Tylko w co ubrac taka kruszynke! Wam tez te pajace do spania wydaja sie przeogromne? Nawet te ktore sa 0-1 czy tam Newborn wygladaja na naprawde duze..
-
Sisi kciukaski:*
Chusy hmm gdzie ja widzialam ciuszki w rozmiarze 44hmm kurcze zabij mnie ale nie pamietam. Na bank ostatnio w mojej ciuchawce bylo mase bodziakow w tym rozmiarze i jeden kupilam hehe
Szarlo ciesze sie z tej pogody bo jak zagladalam jeszczw jakis czas temu to podawali upaly. Teraz na sierpien niby maja byc ale jk widac zmienia sie to i licze ze to lato bedzie fatalne ale nie dla nas hahaha -
Chusy w Tesco mają rozmiar "tiny baby" 44, a teraz dodatkowo wyprzedaż nawet do 70% - dzisiaj byłam, widziałam, i właśnie w większości ten rozmiar jest jeszcze dostępny bo mało popularny. Nie wiem jak z Tesco u Was ale może ktoś z rodzinki z Polski mógłby się wybrać na zakupy
Emilka 10tc [*] -
Dziewczyny, na takiego maluszka będą dobre 50-tki, Smyk i H&m mają w ofercie, a na wyprzedażach często są dostępne te najmniejsze rozmiary, więc na pewno nie wydacie majątku. Ja mojego wcześniaka ubierałam też w 52/56 z firmy Pinokio (fantastyczna bawełna) lub pajacyki newborn F&F, bo są bardzo wąskie.
-
Chusy super wieści! Mała jeszcze trochę posiedzi i nabierze ciałka
Co do golenia to z moim brzuchem to naprawdę nie lada wyczyn i po całej akcji jestem strasznie zmachana, ostatnio mąż przejął nogi mi zostają pachy i grażyna
Sisi trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
A co do ciuszków w małym rozmiarze to ja mam kilka w rozmiarze 44,50 a najwięcej 56 bo nie wiem kiedy urodzę a bankowo sami rozwiążą mi ciążę jak tylko skończę 37tc
44 można kupić w Tesco, 50 i 56 w Smykuszarlo, Chusy lubią tę wiadomość
-
Agula super wózeczek:).
Dziewczynki jestem już po wizycie kwalifikującej do porodu:).
Nasz skarb urodzi się 7.08.2017r (dokładnie w pierwszą rocznicę naszego ślubu:) przez planowe cesarskie cięcie.
Pytaliśmy o wszystko, o ten stopień dojrzałości łożyska (jak stwierdziła moja lekarka to 3 stopień). Lekarz przeprowadzający kwalifikację uspokoił nas mówiąc, że od tego podziału na stopnie w dzisiejszych czasach wogóle się odchodzi. Jeśli przepływy są dobre, a dziecko cały czas rośnie nie ma się o co martwić. Także jestem zadowolona:). Poza tym ta ilość płynu owodniowego - u mnie AFI-19cm też według niego nie powinna niepokoić. Norma podobna nie jest do 20cm, tylko do 25cm (jakieś nowe wytyczne). Mamy tylko obserwować czy nie rośnie za bardzo.
Zmierzył nam naszego skarbka i wyszło tak:
BPD: 9.15cm
HC: 33,37cm
AC: 31,94cm
FL: 6,92cm
Oczywiście waga z poprzedniego usg (tydzień temu) nijak się ma do wczorajszej. Oczywiście szacunkowa na podstawie wymiarów ale jest ok. 2862gram , a nie tak jak mówiła moja lekarka 2250.
Teraz jedynym moim celem jest doczekać bezpiecznie do naszej daty : 7.08.2017:). Mam nadzieję, że mi się to uda. Lekarz zmierzył też szyjkę ma 27cm (skróciła się o centymetr) więc muszę dużo odpoczywać.
Teraz ten lekarz ma urlop od 10.07 do 23.07. Później po jego powrocie umówił nas na jeszcze jedną wizytę przedporodową, żeby zobaczyć Ktg i w razie co przyspieszyć poród.
Powiedział też, że duże dziecko wcale nie musi urodzić się wcześniej i lepiej poczekać do tej bezpiecznej daty, żeby wszystko z oddychaniem było ok. Tak więc od jutra zaczynam odliczanie do godziny 0 .
agula1983, szarlo, Margaret.Se, Avika, labamba, Chusy, Cassie 65, Genshirin, sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Do mnie też nie dociera :)dlatego muszę zagęścić ruchy z dopinaniem wszystkiego na ostatni guzik:). Zostało mi jeszcze trochę prania, rzeczy już wszystkie kupione (wczoraj wydaliśmy w aptece ponad 300zł i dostaliśmy prezent w postaci ręczniczka z kapturkiem dla małego). Torby też już spakowane, tylko te rzeczy apteczne muszę dołożyć, jakieś klapki no i staniki do karmienia.