Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Skromne 165cm wzrostu i 53kg przed ciążą. Więc rzeczywiście żaden ze mnie wielkolud ale autentycznie w ciąży wszystko praktycznie w brzuch i trochę w tyłek. Ale tylko trochę nawet w cycki mi nie poszło (na co nawiasem mówiąc liczyłam ). Noo, więc mój synuś musiał sobie zrobić wygodne mieszkanko i stąd taka piłeczka
Asiula, myślę, że młody powinien się z czasem przestawić na nowe przedszkole. Wiadomo, na początku może być ciężko, tym bardziej, że kolejne dziecko pojawi się w domu i może być zazdrosny i różnie reagować. Ale z czasem na pewno wszystko się unormuje.
Avika, a Tobie czop już odszedł? Bo nie pamiętam jeśli nie, to może zaczynać odchodzić czop. Ja bym jeszcze trochę poobserwowała tą wydzielinę, chyba, że jeszcze jakieś dodatkowe objawy są -
Avika jedz na IP i sprawdz co się dzieje. Czekam na wieści!
-
Avika, jeśli się masz denerwować, to lepiej jechać sprawdzić na IP. Ale ja bym chyba jeszcze chwilę się wstrzymała
Syskab, proponuję zapytać w innej grupie na forum, bo tu wszystkie zaciążone mamuśki już powyżej 30 tygodnia są. My zaraz rodzimy w zasadzie ale możesz śmiało pytać, może będziemy potrafiły odpowiedzieć na Twoje wątpliwości -
Lila spróbuj jeszcze zjeść cos słodkiego i poloz się na lewym boku i zobaczysz czy zacznie się ruszac. A jak tylko masz jakies wątpliwości co do ruchów maluszka, to nie czekaj, tylko jedz na IP. Lepiej w takich sytuacjach trochę spanikować.
A mój starszak dostał jelitówki, mam nadzieje, ze się nie zaraze..
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny. Mogę dołączyć ??
Termin mam na 10 sierpnia i pomału zaczynam się niecierpliwić . Może byłabym bardziej wyluzowana, gdyby nie symptomy które się pojawiły jakiś czas temu, a od paru dni nic się nie dzieje .
Myślałam,że urodzę przed terminem . Niby jest jeszcze tydzień ,ale wątpię żeby coś się rozkręciło.
-
Avika wrote:lila nie mam wlasnie wgl lez duzo!
Termin na 19 sierpnia ale wydaje mi sie, ze to po prostu falszywy alarm a ja sie nakrecilam heh -
Bo to tak właśnie jest dziwnie z tymi symptomami. Człowiek nie wie nawet kiedy, co i jak
Avika, obserwuj sytuację i w razie czego śmigaj na IP.
Lila, rzeczywiście spróbuj rozruszać trochę swojego leniuszka. U mnie jeszcze działają lody albo coś zimnego do picia, oddychanie przeponą albo zwyczajnie ruszanie brzucholem miałam właśnie taki leniwy poniedziałek u młodego, sam z siebie nic, a jak go postymulowałam to się ruszał no a jeśli nic nie pomoże, to sprawdź na IP.
Witamy Bridget w naszym gronie teraz na tym etapie ciąży to wszystko możliwe i akcja może się nagle rozkręcić