Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam wczoraj na wizycie u lekarza i narazie nic sie nie dzieje ale lekarz zaniepokoił się moimi obrzękami, w dwa tygodnie przytyłam 6 kg i wyglądam jak beczka, cała opuchnięta, nie moge nawet zgiąć dłoni w pięść, kazał kontrolować ciśnienie i przepisał mi jakies tabletki na obniżenie ciśnienia jakby bylo powyżej 150/95. Coś czuje że urodzę jako ostatnia tutajKornelia 13. 08.2017
-
Młoda przyszła mama wrote:Byłam wczoraj na wizycie u lekarza i narazie nic sie nie dzieje ale lekarz zaniepokoił się moimi obrzękami, w dwa tygodnie przytyłam 6 kg i wyglądam jak beczka, cała opuchnięta, nie moge nawet zgiąć dłoni w pięść, kazał kontrolować ciśnienie i przepisał mi jakies tabletki na obniżenie ciśnienia jakby bylo powyżej 150/95. Coś czuje że urodzę jako ostatnia tutaj
-
Ja tez puchne.. tzn tylko stopy i jak wstaje rano to dłonie mam lekko opuchnięte, a tak to spoko. Ja zasypiam dobrze chociaz stresu juz mam co nie miara! We wtorek mam przyjęcie do szpitala i w środę cesarkę takze to juz lada dzien! Strasznie sie boje, ale mam nadzieje ze będzie wszystko ok takze rozumiem wszystkie Was dziewczyny które maja juz ustalone terminy przyjec do szpitala
-
U mnie nie ma większych problemów ze spaniem chyba, że mam bóle okresowe albo skurcze, to się nakrecam i zasnąć nie mogę no i oczywiście stres jest ogromny, ale chyba bardziej w ciągu dnia...
Odpukać, ale na razie też nie puchnę. Trochę palce u rąk tak, że trudniej się je zgina, ale można normalnie funkcjonować -
nick nieaktualnyA mnie lekarz nigdy nie informował o stanie szyjki. Na ostatniej wizycie,która była 1,5 tygodnia temu powiedział tylko że miękka. Zawsze sprawdzał paluchami...
Mi puchnie leciutko prawa stopa przy kostce. Tragedii nie ma
Ze spaniem też nie mam problemów. Wstaje tylko na siku, bo przy twardnieniu brzucha czuję niezłe parcie na pęcherz i muszę lecieć do kibelka
Dziewczyny, lekarz kazał mi się zgłosić do szpitala w dniu terminu, ale mi się zdaje że to bez sensu tak od razu lecieć. Chyba zadzwonię do szpitala i się zapytam. Na ktg trzeba mieć skierowanie, czy robią bez problemu? -
lila2017 wrote:no własnie mi nigdy nie sprawdzal paluchami dlatego zastanawialam sie skad wie czy jest rozwarcie czy nie, chyba nie wie:P
-
wiem , ale to nawet jest wygodnijesze, bo do badania usg przez brzuch opuszcza tylko oparcie fotelu i pozniej podnosi automatycznie, nie trzeba sie samemu wysilac zeby sie podniesc, a juz z takim brzuchem wiemy ze ciezko czasami sie podnosic hehe
-
Bridget, miękka szyjka to już początek do jej skracania i rozwierania od tego się zaczyna a z tym zgłoszeniem się do szpitala to dziwne. Może chcą wywołać poród jak już będzie po? Ale zawsze lepiej jak akcja sama się zacznie, więc nie kapuje. Na temat ktg nie wiem, nigdy nie miałam. Ale wydaje mi się, że potrzebne jest skierowanie, chyba, że coś się dzieje, słabsze ruchy albo cuś, to wtedy raczej robią bez skierowania. Ale w niektórych szpitalach wiąże się to z przyjęciem na oddział.
Lila, dziwne, że lekarz na tym etapie nie bada szyjki. Może poproś go o to następnym razem? -
Asiula87 wrote:ewe_a85, mnie nie dziwi brak kozetki, bo kiedyś się już spotkałam z usg na koźle, ale co to za ginekolog co "tam" nie zagląda.
Masz rację dziwne aby przez całą ciąże ginekolog ani razu nie zbadał paluchami tym bardziej przy końcówce ciąży
Mój mi nie odpuścił na żadnej wizycie -
raz jak wyladowallam w szptalu z bolem brzucha w 25 chyba tygodniu to inny lekarz zbadal mnie wlasnie tam recznie i to boalalo i powiedzial jaka szyjka, a jak powiedzialam pozniej na wizycie u tym lekarzowi to powiedzial ze tak sie nie bada juz bo mozna naruszyc i ze on tylko bada szyjke przez usg, takze taka szkola u niego... u mnie lekarz nie pracuje w szpitalu
-
Ja mogę powiedzieć, że badał ale nie na tej wizycie w środę teraz, tylko wcześniej. W sumie przez całą ciążę może ze 3 razy sprawdzał
U mnie spania ni ma ... jest tańcowanie mały chyba jakieś zajęcia taneczne w brzuchu sobie zorganizował