Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Larysa wrote:Nadal nie moge uwierzyc ze to moj ostatni dzien w dwupaku a od jutra moje zycie zmieni sie o 360st. Dziwne uczucie: strach miesza sie z niepewnoscia a jednoczesnie radoscia i oczekiwaniem. . . Dzis sie szykujemy, zamawiamy obiad do domu i odpoczywamy na tarasie, wspominamy nasze 8 lat razem:) (dzis 8 rocznica naszego poznania) a jutro 1 rocznica slubu na porodowce:).
A ja czekam i czekam aż mój mały zdecyduje się wyjść -
Moniadi gratuluje! Coraz więcej was już może cieszyć się dzieciątkiem w ramionach 9 miesiąc dłuży mi się niemiłosiernie i......nie czuje żadnych objawów zbliżającego się porodu. Niby wolę urodzić naturalnie ale patrząc na dziewczyny, które mają ustalony termin cesarki, aż im zazdroszczę że wiedzą kiedy dokładnie zobaczą swoje maleństwa
moniadi lubi tę wiadomość
Kornelia 13. 08.2017
-
Lila moj maly z usg czwartkowego ma ok.4 kg, dodatkowo mam wskazania okulistyczne do ciecia. Lekarz taka date ustalil twierdzac po usg ze maly juz jest gotowy do wyjscia i nie ma na co czekac.
Juz teraz mi powiedzial ze bedzie mnie szerzej nacinal bo glowka ma juz 37cm. Tak wiec trzymajcie za mnie jutro mocno kciuki...boje sie bardzo ...misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Larysa wrote:Lila moj maly z usg czwartkowego ma ok.4 kg, dodatkowo mam wskazania okulistyczne do ciecia. Lekarz taka date ustalil twierdzac po usg ze maly juz jest gotowy do wyjscia i nie ma na co czekac.
Juz teraz mi powiedzial ze bedzie mnie szerzej nacinal bo glowka ma juz 37cm. Tak wiec trzymajcie za mnie jutro mocno kciuki...boje sie bardzo ... -
Larysa daj znac juz po:))
czesc dziewczyny ja sie witam w skonczonym 37 tyg idzie mi juz 38 oby do czwartku wytrzymac, wizyta w czwartek i zobaczymy co powie lekarz najgorzej ze idzie na urlop od piateku pewnie wtedy mnie trafi jak jego nie bedzie -
Cześć wszystkim noo rzeczywiście pusto tu jakoś. Lila no słabo teraz z tym sezonem urlopowym, też się boje, że mój lekarz pójdzie sobie na urlop zanim urodzę aa no i witam siebie w 40 tygodniu ciąży (mam nadzieje, ze ostatnim). Larysa pewnie juz tuli swoje maleństwo:)Kornelia 13. 08.2017
-
lila2017 wrote:a tak z innej beczki , to ile po urodzeniu musicie sie stawic na kontrole u ginekologa? zastanawiam sie czy to t 6 tyg czy indywidualnie?
Mój lekarz na szczęście już po urlopie jest -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
U mnie dzisiaj delikatna biegunka, a jeszcze wczoraj myślałam o czopkach glicerynowych na zaparcia. Mam nadzieję,że organizm się oczyszcza i niedługo coś ruszy
Wyrosły mi rozstępy jak grzyby po deszczu . Parę dni przed spodziewanym terminem . Mam wrażenie że z godziny na godzinę jest ich coraz więcej -
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi skurczami jak rozpoznać te porodowe i to ze już trzeba jechać do szpitala?
Dzisiaj byliśmy na wizycie mała ma 3kg powiedzial mi ze mam miękka szyjkę z 1cm rozwarciem ale jeszcze nie jest całkowicie skrócona i ze nie da się powiedzieć czy urodzę na dniach czy potrwa to jeszcze kilkanaście . Mam takie objawy ze twardnieje mi brzuch nic temu zbytnio nie towarzyszy czasami trochę zaboli i się stresuje ze przegapie moment porodu
I ten czop czy on może wyglądać jak troszkę herbacianej galaretki?