Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:W ogóle widzę, że jest nas sporo w drugiej (i kolejnej ciąży). Jak byłam w ciąży z Alą i pierwszy raz logowałam się na ovu, a potem tu na belly to zdecydowanie przeważały pierworódki, dużo emocji było ze wszystkim, bo brak doświadczenia jednak dawał się we znaki
Gratulacje dla tych, co widziały już serduszka! Ja czekam jak na szpilkach, jeszcze tydzień...
Zauważyłam to samo, jak byłam w ciąży z córką to praktycznie wiekszość była w pierwszej ciąży, zaledwie kilka dziewczyn miała juz jedno czy więcej dzieci. -
Najmłodsza_staraczka wrote:Kiedy zobaczyłyście serduszko ?
Jest na to jakaś szansa 5+4 ?Fabian Cyprian Tymuś -
Najmłodsza_staraczka wrote:Kiedy zobaczyłyście serduszko ?
Jest na to jakaś szansa 5+4 ? -
Inaa gratuluję serduszka Śliczny maluszek Ile ma mm?
Najmłodsza staraczka teoretycznie serce zaczyna bić w 22 dniu po zapłodnieniu czyli 5+1 ale musiałby być jakiś super hiper wypasiony sprzęt żeby to uchwycić, poza tym nigdy do końca nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
No zobaczymy
Mam się stawić u lekarza jak bhcg będzie powyżej 1000, żeby zobaczyć, czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu itd.
Umówię się więc 22.12, to będzie 5+4, może akurat coś da się uchwycić.. chodzę prywatnie, sprzęt raczej bardzo dobry.. no może
Ale będę się cieszyć jak głupia z samego pęcherzyka nawetjercia, Asiulka83, sisi, Karola555, Tova33 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Mój maluszek ma zaledwie 3 mm tylko wiecie jak oni to mierzą. Mam nadzieje, że terz będzie rósł jak na drożdżach. To ja tą owulkę miałam chyba mega mega mega późno. Albo zaś z ciążą jest coś nie tak .
zmieniłam suwaczek żeby się nie pomylić
No to się witam nie w 8 a w 7 tygodniu hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 16:16
Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość
-
no tak .. teraz szczególnie. Tymbardziej , że pod innym kątem widziałam kropka jakby 2 mm wiekszego a do zdj tak go pomierzył rach ciach i spytał czy ma wydrukować czy nie chce. ( co za pytanie !!! ) . Kocham to zdjęcie pierwszy raz w życiu zobaczyłam moj zarodek stworzony przeze mnie i męża, a on pyta czy chce hahah
aaa no i oczywiscie ja zawsze musze piesci pod pupe dawać bo mam tyłozgięcie. Na początku pare chwil nie umiał go znaleźć a ja myślałam, że zemdlejeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 16:22
sisi, neme, Luca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa byłam własnie w 5tyg 1dn jakoś wg usg i lekarz powiedział że wygląda że jest serce ale dopiero co się pojawilo i nie jest jeszcze w stanie stwierdzic jak z biciem więc uznaje że nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 16:24
-
Ja będę na wizycie 6t2d i się zastanawiam czy będzie serduszko, sprzęt bardzo dobry więc mam nadzieję
Dziewczyny podziwiam was ze macie siłę trzymać tak długo tajemnice mnie jest baaardzo ciężko, szczegolnie przed dziećmi i moimi rodzicami z którymi jestem bardzo blisko. Codziennie rozmowy to teraz koszmar. Nie wiem jak długo wytrzymam, a chcieliśmy w Święta -
u mnie już bliscy wiedza nie umiem ukrywać a co ma być to i tak nie wpłynie na to czy powiem czy nie ...nie rozpowiadam po znajomych , sąsiadach ale w domu ciężko jest ukryc
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Asienko
My zwlekamy bo mąż stwierdził że będzie tak uroczyście absolutnie nie ze względu na jakieś strachy.A z dziećmi to najbardziej dlatego że najmłodsza chodzi do szkoły w której pracuję i boję się że wyklepie a tu akurat wolałabym na razie nie mówićAsiulka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
itakasia wrote:Asienko
My zwlekamy bo mąż stwierdził że będzie tak uroczyście absolutnie nie ze względu na jakieś strachy.A z dziećmi to najbardziej dlatego że najmłodsza chodzi do szkoły w której pracuję i boję się że wyklepie a tu akurat wolałabym na razie nie mówić
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
nick nieaktualnyinaa wrote:Hejo !
Ciąża młodsza o tydzień tak jak myślałam . Serduszko biło choc ze stresu tylko chwilke zauważyłam. Pan doktor chciał go nagrać, ale zarodek jest jeszcze za mały wiec wizyta nastepna 23 ! Taki piękny jest.
UWAGA - zmartwił się ,że nie mam dzisiaj napięcia w cyckach i bólu ( powiedział ze źle to rokuje ) dlatego dał mi duphaston 2 a nawet 3 razy dziennie.
a to mój malusi .. oby był silny i przeżył
PS Ale Ci zazdroszczę- widziałaś juz fasolkę, serduszko bije, super!!!!