Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj trochę miałam obaw że pojadę
miałam skurcze takie pół minutowe w odstępach 6-12 min tak przez 1,5-2h tyle że niebolesne więc to mi dawało znak że to nie ten dzień. Wzięłam prysznic ciepły to jeden mnie tam dopadł nawet. Noc tragiczna wstawiłam siku z 10 razy, a poszłam spać koło północy dopiero, biodra i okolice bola jakby miały się rozpaść, brzuch od dołu jak stoję mam wrażenie że skóra peknie i on wyleci... masakra. Same skurcze nie bolały i nie wiem czy tak trenowalo to wszystko że teraz boli? Czuję że to bol mięśni itp. Więc nospa raczej nie pomoże.
Już mało zostało niech do środy poczeka.
Tak się musiałam wyzalic z rana.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:Ja wczoraj trochę miałam obaw że pojadę
miałam skurcze takie pół minutowe w odstępach 6-12 min tak przez 1,5-2h tyle że niebolesne więc to mi dawało znak że to nie ten dzień. Wzięłam prysznic ciepły to jeden mnie tam dopadł nawet. Noc tragiczna wstawiłam siku z 10 razy, a poszłam spać koło północy dopiero, biodra i okolice bola jakby miały się rozpaść, brzuch od dołu jak stoję mam wrażenie że skóra peknie i on wyleci... masakra. Same skurcze nie bolały i nie wiem czy tak trenowalo to wszystko że teraz boli? Czuję że to bol mięśni itp. Więc nospa raczej nie pomoże.
Tak się musiałam wyzalic z rana.
U mnie podobnie czuję, że wszystko może się zacząć przed planowaną cc... Byle tylko jeszcze dzisiaj wytrzymać, bo mam roczek siostrzeńca ❤️
25.07.2018 🦊
-
Tak się dziewczyny piszecie na tą pełnię, że porodówki pekna w szwach jak sobie wykraczecie na raz
Ja też już mam dość brzucha. Wszystko mnie boli, ale myśl że już niedługo trochę podbudowuje bo wtedy przychodzi strach przed porodem i nie wiem co gorszekolejna ciężka noc za mną znów bezsenność 3-5.
Carolline lubi tę wiadomość
-
Mam do oddania mój wymarzony termin 30 lub 31 lipca, bo już nie skorzystam
A Mars fajniejszy niż księżyc. Poza tym, w pełnię ma być zaćmienie, więc nie będzie nic widać, a głupio tak po ciemku rodzić
d'nusia, pumka1990, AnkaK90, Dooti, Carolline lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Ja wczoraj trochę miałam obaw że pojadę
Tak się musiałam wyzalic z rana.7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJa pewnie w środę będę ustalać termin cesarki. Chciałabym właśnie co najmniej 30.07, a jeszcze chętniej już w sierpniu, ale boje się ze ta pełnia pokrzyżuje mi plany, a nie chce mieć cesarki w weekend z powodu rozpoczęcia akcji porodowej. Tu w weekendy mają dyżur lekarze z dużo mniejszym doświadczeniem niż w ci z tygodnia. Hmm no i nie wiem, czy mi szyjka do tego czasu wytrzyma
-
justyna14 wrote:Może się dzidzia opuściła stąd takie uczucie? Mi się ostatnio opuścił brzuch i gorzej mi się chodzi i właśnie wszystko boli
Ja też tak mam. Jak chodzę to sikać mi się chce non stop i ciężko w kroczu. Brzuch lekko mi się opuścił i teraz się niewygodnie siedzi nawet bo mi na uda spada.
Czy do porodu sprawdzi się zwykły męski t-shirt?? W Decathlonie są po 9zł, a planuję to wyrzucić później.
Wiem, że teraz moda na piękne ubrania do porodu, ale sądzę że będę mieć na to wywalone a szkoda mi kasy.
Poza tym będę rodzić w sali rodzinnej tylko z facetem i położną więc raczej swobodnie.
-
Wy już szykujecie się na porodówki, a u mnie 3 tygodnie do rozpoczęcia 38 tygodnia...
Wczoraj mała ośmiornica zrobiła sobie w brzuchu dyskotekę, no już miałam serdecznie dość. Na szczęście zawsze jak mąż kładzie rękę to się uspokaja, spokój trwał kilka minut :p a dzisiaj książę śpi w najlepsze i co jakiś czas da znać że tam siedzi :p
-
nick nieaktualny
-
A na opuchliznę ja mam żel acerin, mam też spray ale o ile żel faktycznie chłodzi to ten w sprayu jest słaby i szybko się ulatnia
http://acerin.info.pl/produkty/acerin-cool-relax/pumka1990 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nesssssa wrote:Ja też tak mam. Jak chodzę to sikać mi się chce non stop i ciężko w kroczu. Brzuch lekko mi się opuścił i teraz się niewygodnie siedzi nawet bo mi na uda spada.
Czy do porodu sprawdzi się zwykły męski t-shirt?? W Decathlonie są po 9zł, a planuję to wyrzucić później.
Wiem, że teraz moda na piękne ubrania do porodu, ale sądzę że będę mieć na to wywalone a szkoda mi kasy.
Poza tym będę rodzić w sali rodzinnej tylko z facetem i położną więc raczej swobodnie.