X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Myślałam, że rano już będzie jakieś info od jessi. Cóż , czekamy dalej.

Która kolejna? Kiedy ta pełnia ma być? Ja chętnie za tydzień w sobotę :-)
    Pełnia 27 lipca i mi ten termin by odpowiadał ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na wieczór jakoś czułam że mam dość juz brzuszka i śmiałam sie żeby sie mała szykowala na świat za te 2.5 tygodnia jak donoszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 07:58

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chętna na pełnię. 27 lipca. :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj trochę miałam obaw że pojadę :( miałam skurcze takie pół minutowe w odstępach 6-12 min tak przez 1,5-2h tyle że niebolesne więc to mi dawało znak że to nie ten dzień. Wzięłam prysznic ciepły to jeden mnie tam dopadł nawet. Noc tragiczna wstawiłam siku z 10 razy, a poszłam spać koło północy dopiero, biodra i okolice bola jakby miały się rozpaść, brzuch od dołu jak stoję mam wrażenie że skóra peknie i on wyleci... masakra. Same skurcze nie bolały i nie wiem czy tak trenowalo to wszystko że teraz boli? Czuję że to bol mięśni itp. Więc nospa raczej nie pomoże.
    Już mało zostało niech do środy poczeka.
    Tak się musiałam wyzalic z rana.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam chrapkę na tą pełnię :)
    Czuje się już trochę zmęczona tym, że codziennie rano czuje się jakby walec po mnie przejechał..
    Często mnie teraz ćmi brzuch jak na okres, wizualizuje sobie wtedy otwieranie szyjki :D

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chętna na pełnię:)

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja wczoraj trochę miałam obaw że pojadę :( miałam skurcze takie pół minutowe w odstępach 6-12 min tak przez 1,5-2h tyle że niebolesne więc to mi dawało znak że to nie ten dzień. Wzięłam prysznic ciepły to jeden mnie tam dopadł nawet. Noc tragiczna wstawiłam siku z 10 razy, a poszłam spać koło północy dopiero, biodra i okolice bola jakby miały się rozpaść, brzuch od dołu jak stoję mam wrażenie że skóra peknie i on wyleci... masakra. Same skurcze nie bolały i nie wiem czy tak trenowalo to wszystko że teraz boli? Czuję że to bol mięśni itp. Więc nospa raczej nie pomoże.

U mnie podobnie czuję, że wszystko może się zacząć przed planowaną cc... Byle tylko jeszcze dzisiaj wytrzymać, bo mam roczek siostrzeńca ❤️

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dziewczyny piszecie na tą pełnię, że porodówki pekna w szwach jak sobie wykraczecie na raz :-)

Ja też już mam dość brzucha. Wszystko mnie boli, ale myśl że już niedługo trochę podbudowuje bo wtedy przychodzi strach przed porodem i nie wiem co gorsze :-) kolejna ciężka noc za mną znów bezsenność 3-5.

Carolline lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do oddania mój wymarzony termin 30 lub 31 lipca, bo już nie skorzystam ;) A Mars fajniejszy niż księżyc. Poza tym, w pełnię ma być zaćmienie, więc nie będzie nic widać, a głupio tak po ciemku rodzić :P

d'nusia, pumka1990, AnkaK90, Dooti, Carolline lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Może się dzidzia opuściła stąd takie uczucie? Mi się ostatnio opuścił brzuch i gorzej mi się chodzi i właśnie wszystko boli

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie w środę będę ustalać termin cesarki. Chciałabym właśnie co najmniej 30.07, a jeszcze chętniej już w sierpniu, ale boje się ze ta pełnia pokrzyżuje mi plany, a nie chce mieć cesarki w weekend z powodu rozpoczęcia akcji porodowej. Tu w weekendy mają dyżur lekarze z dużo mniejszym doświadczeniem niż w ci z tygodnia. Hmm no i nie wiem, czy mi szyjka do tego czasu wytrzyma ;)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Może się dzidzia opuściła stąd takie uczucie? Mi się ostatnio opuścił brzuch i gorzej mi się chodzi i właśnie wszystko boli

Ja też tak mam. Jak chodzę to sikać mi się chce non stop i ciężko w kroczu. Brzuch lekko mi się opuścił i teraz się niewygodnie siedzi nawet bo mi na uda spada.

Czy do porodu sprawdzi się zwykły męski t-shirt?? W Decathlonie są po 9zł, a planuję to wyrzucić później.
    Wiem, że teraz moda na piękne ubrania do porodu, ale sądzę że będę mieć na to wywalone a szkoda mi kasy.
    Poza tym będę rodzić w sali rodzinnej tylko z facetem i położną więc raczej swobodnie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już szykujecie się na porodówki, a u mnie 3 tygodnie do rozpoczęcia 38 tygodnia...
    Wczoraj mała ośmiornica zrobiła sobie w brzuchu dyskotekę, no już miałam serdecznie dość. Na szczęście zawsze jak mąż kładzie rękę to się uspokaja, spokój trwał kilka minut :p a dzisiaj książę śpi w najlepsze i co jakiś czas da znać że tam siedzi :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek mam ciążę donoszoną.. :D wiec teraz wszystko się już może wydarzyć.. :) :)

A jest mi już dość ciężko..
    I moja kluska to chyba w 40tc by ważyła 4kg. :O duużo ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 09:48

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się ostatnio ciężej chodzi. Od paru dni czuję takie lekkie drgania w kroczu i zastanawiam się co to.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na opuchliznę ja mam żel acerin, mam też spray ale o ile żel faktycznie chłodzi to ten w sprayu jest słaby i szybko się ulatnia :)

http://acerin.info.pl/produkty/acerin-cool-relax/

pumka1990 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja też tak mam. Jak chodzę to sikać mi się chce non stop i ciężko w kroczu. Brzuch lekko mi się opuścił i teraz się niewygodnie siedzi nawet bo mi na uda spada.

Czy do porodu sprawdzi się zwykły męski t-shirt?? W Decathlonie są po 9zł, a planuję to wyrzucić później.
    Wiem, że teraz moda na piękne ubrania do porodu, ale sądzę że będę mieć na to wywalone a szkoda mi kasy.
    Poza tym będę rodzić w sali rodzinnej tylko z facetem i położną więc raczej swobodnie.
    Ja kupiłam taki t-shirt i go wywalę

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki T-shirt to jak długi kupujecie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na listach ze szpitala macie zapisane żeby wziąć koszule do porodu? U mnie jest tylko żeby mieć 2-3 koszule nocne do karmienia... I ciągle się zastanawiam czy potrzebuje coś ekstra na poród

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A taki T-shirt to jak długi kupujecie?

Ja jadę przymierzyć, na pewno musi mi zakrywać zada :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ