Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
myszka 30 wrote:Ten olej kokosowy faktycznie u Ciebie dziala? Jak maly sie urodzil, mial skaze bialkowa i problemy w zwiazku z tym ze skora to polozna polecila nam wlasnie olej kokosowy. Ja osobiscie nie jestem zadowolona, swiecil sie jakbym go maslem posmarowala, a co do nawilzenia to tez mam watpliwosci. Sama mam sucha skore i na mnie osobicie nie dziala, za malo nawilaza.
[/url]
-
Ja lepiej sie w kwestii ciuchow nie wypowiadam bo na mnie wszystko wisi... kupilam w ludlu legginsy ciazowe w marcu i teraz to podomowki bo wisza na mnie te z h&m daja jeszcze rade ale byly mniejsze...
W lutym kupilam jeansy ciazowe i tez na mnie wisza... w kwietniu dopasowane krotkie spidenki i tez wisza...
Dzis mialam ubrane dresy sprzed ciazy bo pod brzuchem akurat i tez uslyszalam id kuzynki meza ze nawet te dresy na mnie wisza... jakby nie to ze przez brzuch nie dopnd sie w spodnie a koszulki wiekszosc za krotkie to moglabym caly czas w tych sprzed ciazy chodzic... ale np w ogtodniczkach sprzed ciazy czy spodenkach ma gumce chodze...
Uwielbiam siebie w lustrze i nosze teraz takie fasony jakuch przed ciaza bym nie ubrala bo opona by sie wylewala... teraz wygladam tak dobrze ze jeszcze kilka miesiecy bym mogla pochodzic z tym brzucholcem...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Eilleen wrote:Macie jakieś sprawdzone sposoby na opuchnięcia?
Ja rąk juz nie mam, a dokładniej palcy. Są spuchnięte, zdrętwiałe i jak zginam to bardzo boląStopy, a szczególnie jedna też bardzo opuchnięta
Dużo piję, kładę zimne okłady. Dodatkowo dostałam od lekarza urosept, podobno działa lekko odwadniająco i mogę się lepiej czuć. Biorę od wtorku wieczora. Nie jest gorzej, więc o tyle lepiej
dodatkowo woda Muszynianka ma dużo mikro i mikroelementów. Mi lekarz na opuchnięcia kazał właśnie ta pić.
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Cccierpliwa wrote:Ja lepiej sie w kwestii ciuchow nie wypowiadam bo na mnie wszystko wisi... kupilam w ludlu legginsy ciazowe w marcu i teraz to podomowki bo wisza na mnie te z h&m daja jeszcze rade ale byly mniejsze...
W lutym kupilam jeansy ciazowe i tez na mnie wisza... w kwietniu dopasowane krotkie spidenki i tez wisza...
Dzis mialam ubrane dresy sprzed ciazy bo pod brzuchem akurat i tez uslyszalam id kuzynki meza ze nawet te dresy na mnie wisza... jakby nie to ze przez brzuch nie dopnd sie w spodnie a koszulki wiekszosc za krotkie to moglabym caly czas w tych sprzed ciazy chodzic... ale np w ogtodniczkach sprzed ciazy czy spodenkach ma gumce chodze...
Uwielbiam siebie w lustrze i nosze teraz takie fasony jakuch przed ciaza bym nie ubrala bo opona by sie wylewala... teraz wygladam tak dobrze ze jeszcze kilka miesiecy bym mogla pochodzic z tym brzucholcem...
-
Ja tam bym chciała 1, nie mam problemów żeby zostawić takiego oseska i pójść pod prysznic na 10 min
Z poprzedniego pobytu to najgorzej wspominam noce. Byłam na sali z dwoma jeszcze mamami i tym samym trzema bobsami łącznie z moim i uwierzcie ciężko było ich zsynchronizować żeby wstawały na jedzenie o tej samej godzinie
więc jak swojego ogarnelam i próbowałam zasnąć to następny się budził i tak w kółko, a wiadomo mamcie obolałe nim dostawily to brzdąc potrafił obudzić. Pielgrzymki odwiedzających mnie nie ruszają, po porodzie i tak jestem odarta z godności. Pewnie inaczej sprawa się ma po cc.
W sumie to nie trafiłam też na mega uciążliwych odwiedzających w mojej sali. Jak ktoś kogoś odwiedzał to pojedyńczo i raczej nie zwracał uwagi na pozostałe kobiety na sali, przynajmniej ja nie czułam żeby ktoś się na mnie gapił więc nie miałam oporu żeby karmić
[/url]
-
pumka1990 wrote:Ja rąk juz nie mam, a dokładniej palcy. Są spuchnięte, zdrętwiałe i jak zginam to bardzo bolą
Stopy, a szczególnie jedna też bardzo opuchnięta
Dużo piję, kładę zimne okłady. Dodatkowo dostałam od lekarza urosept, podobno działa lekko odwadniająco i mogę się lepiej czuć. Biorę od wtorku wieczora. Nie jest gorzej, więc o tyle lepiej
dodatkowo woda Muszynianka ma dużo mikro i mikroelementów. Mi lekarz na opuchnięcia kazał właśnie ta pić.
-
nick nieaktualnyU mnie zaczęło sie od stóp.. wielkie, wiecznie opuchnięte.
Pije wodę, śpię z nogami w górze.. efekt ? Muszę nosić buty o rozmiar większe..
I od tej opuchlizny boli mnie kostka..
Palce u rąk też balony. I uczucie że są... bez czucia.. bolą..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 23:48
-
Ja to tylko na wieczór w upalne dni trochę puchnę, ale jeszcze mam czas na więcej - poprzednio opuchlizna dopadła mnie około 37-38 tc dopiero.
Palce u dłoni zamieniają mi się w serdelki, a stopy w sandałach wyglądają jak szynki... że użyję takich mięsnych skojarzeń
-
Eilleen wrote:Ja palce u rąk jeszcze w miarę mam. Ale teraz czuje że takie odrętwiałe są. Pije bardzo dużo wody Muszyna. Myślisz że może być? 3 butelki dziennie nawet pije. U mnie stopy wyglądaja strasznie. Mogę tylko w tenisowkach chodzić. A kostki masakra. Ten urosept ile tabletek bierzesz? Może też kupię.
U mnie od odrętwienia się zaczynało, potem.doszła opuchlizna. Ja piłam Muszynę to powiedział, aby zmienić na Muszyniankę. Tak zrobiłam. Natomiast jeśli chodzi o ilość wody to podziwiam. Ja wmuszam w siebie 2.5-3 litry. Powiedział, że jest ok
Urosept biorę 2 razy dziennie po 2 tabletki. Zastanawiam się czy serio coś tam pomógł, że nie puchnę bardziej czy kwestia tego że jest chłodniej. Tak czy inaczej skoro lekarz zalecił, drugi powiedział, że nie zaszkodzi to biorę i liczę, że będzie tylko lepiej.
Dodatkowo kupiłam sobie taką piłeczkę i ja często ugniatam, aby te ręce miały ciągły trening.
Co do butów to ja chodzę jak najwięcej w odkrytych, nieuciskajacych. Po innych jest znów gorzej.
Planuję też iść do apteki, aby dowiedzieć się o maści, które działają chłodząco i ma opuchlizne i można jeść stosować w ciąży. Chwytam się wszystkiego, bo w tej chwili to przez ta opuchlizne mam bardzo utrudnione funkcjonowanie.
Co do nazw... Mój Marcin mówi, że mam palce jak frankfuterki :pEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Niby jest chłodniej a mój M pozamykał okna i dusze sie cała noc
nie wytrzymałam i otworzyłam w sypialni - może nie będzie marudził
Odnośnie ubrań to wczoraj tez miałam taką myśl że kurczę ciągle w tym samym chodzę, mam 3 sukienki letnie, legginsy i kilka bluzek, a i tylko jeden sweter ciążowynawet jak sie robi chłodniej nie mam ochoty zakładać tych jeansów ciążowych bo jest niewygodnie więc ciagle w tych legginsach chodzę przy takiej pogodzie.
-
U nas jak ostatnio bylam w szpitalu to byl na porodowce taki ruch ze sie smialam ze nawet pelnia niepotrzebna a i tak istne szalenstwo hehe
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700