Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wkładek w zasadzie nigdy nie noszę, a jak już mam to co godzinę muszę zmieniać... W nocy w sumie od zawsze śpię bez majtek
jakoś tak mama mi wpoila że majtek i stanika na noc się nie zakłada bo ciało musi oddychać
Mam wrażenie że Filip się obrócił... Bo nie ma możliwości żeby na dole tyłkiem mi gmerał :ppumka1990, DobrejMysli, misia-kasia, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
Eilleen wrote:A kieszonki nie mają już wszytego wkładu właśnie? Bo takie widziałam że do zestawu jest wkład. Jak kupiłam używane ze 3 sztuki właśnie kieszonek to mają te wkłady zszyte z kieszonką z jednej strony. Więc nie wiem czy trzeba coś tam dokładać. Raczej o otulaczach myślałam żeby tam wkładać te ręczniki. Czytałam też że trzeba zobaczyć co pasuje bo chodzi o to żeby pupa za duża się nie robiła bo inaczej będzie tak że dziecko będzie krzywo leżeć tzn pupa będzie wyżej. Muszę jeszcze poczytać.
Do kieszonki wkładasz wkład własnie w tą "kieszonkę" niektóre mają w zestawie do innych trzeba dokupić i możesz różnych wkładów używać
Ja niecodziennie potrzebuję wkładki, tak może 2-3x w tygodniu? No i jak gdzieś idę to zakładam bo zdarza mi się upuścić coś jak kichnę niestety.. niby sobie ćwiczę a i tak czasami zdarza się taka wpadka więc wolę coś mieć w majtkach wklejonew domu to szybko zmiana bielizny a jak gdzieś poza to już nie tak hop siup.
Brzuch mnie boli jak młody się wygina ale tak to nie. Bardziej czuję żołądek jak wypiję szklankę napoju szybko to potem jak się położę boję się, że mi wyleci, czasem nawet wraca trochę do przełyku ..
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Eilleen wrote:Hmm, ja dostałam w środę. Jak masz aplikację i rossnę to podejdź przy okazji do rossmanna i jak pokażesz aplikację i zeskanują to ci powiedzą czy dostaniesz.
Tak, mam
Ok, tak zrobię. DziękiEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Lavendova wrote:Mam takie samo zdanie odnosnie tego oleju. Mnie to nie nawilza a natluszcza i nie lubię tego uczucia na skórze.
Ja niestety jak stosowałam u siebie to też nie byłam zadowolonaEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Łóżeczko już jest
materac kupujemy w poniedziałek, w smyku żaden nie przypadł nam do gustu, więc teraz atak na Ikea
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56966811d01f.jpg
Niestety szuflada, na której mi zależało będzie nie używana, bo komoda jest nam dość mocno potrzebna... A już nie ma opcji przedstawieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 18:34
edytkaa93, PLPaulina, Leticia, DobrejMysli, Ania241188, pumka1990, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Do kieszonki wkładasz wkład własnie w tą "kieszonkę" niektóre mają w zestawie do innych trzeba dokupić i możesz różnych wkładów używać
Ja niecodziennie potrzebuję wkładki, tak może 2-3x w tygodniu? No i jak gdzieś idę to zakładam bo zdarza mi się upuścić coś jak kichnę niestety.. niby sobie ćwiczę a i tak czasami zdarza się taka wpadka więc wolę coś mieć w majtkach wklejonew domu to szybko zmiana bielizny a jak gdzieś poza to już nie tak hop siup.
Brzuch mnie boli jak młody się wygina ale tak to nie. Bardziej czuję żołądek jak wypiję szklankę napoju szybko to potem jak się położę boję się, że mi wyleci, czasem nawet wraca trochę do przełyku ..
-
misia-kasia wrote:Mam to samo i zmieniam majtki 2-3 razy dziennie
wkładkę zakładam tylko jak wychodzę, w domu bez żeby podwozie lepiej oddychało
Zolza tez mam takie dni że czuje jakby mi miała skóra pęknąć pionowo wzdłuż pępka, zazwyczaj wtedy mam mega twardy brzuch.
Ingelita super ze masz fajne towarzystwo na sali, ja sie strasznie boje ze trafie kijowo i do tego boje sie tych wycieczek odwiedzających dlatego zastanawiam sie nad jedynką. A jak ogólnie wrazenia z opieki na Żelaznej?Ja tam wolę w towarzystwie, zanudziłabym się sama tu
A opieka jest super, dużo lepsza niż dwa lata temu na pietrze wyżej. Może dlatego, ze na tym pietrze są cięższe przypadki. Polozne są wręcz święte. Czuję się zaopiekowanaIva79, misia-kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyingelita wrote:Jedynka to raczej jak masz męża albo kogoś do towarzystwa na całe dnie/doby, bo tak to nawet do kibelka może być ciężko wyjść
Ja tam wolę w towarzystwie, zanudziłabym się sama tu
Podała właśnie głowie taki argument że ciężko coś zrobić spuszczajac dziecko z oczu.
-
Zolza_ wrote:J
Ale mam do Was pytanie, czy boli Was skóra na brzuchu? Mam tak napięta że wydaje mi się że zaraz pęknie. Przy dotyku wręcz boli.
u mnie tak samo, zwłąszcza wieczorem, kiedy jestem bardziej najedzona a brzuch bardziejnapięty to mam wrazenie ze skóra mi się rozciąga do granic mozliwosci i zaraz popęka.
-
Jessi, trzymam kciuki. Mam nadzieję, że wszystko ok i jak już dojdziesz do siebie to dasz znać co i jak
My na tą chwilę używamy pampers 1 a i tak na tą małą dupke są luźne, w szpitalu uzywalismy happy (szpital dawał pieluszki i chusteczki) i też były ok, ale nie mogłam nigdzie kupić małego rozmiaru tych pieluszek.następne do testów czekają dady
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Eilleen wrote:To te używane kieszonki mam właśnie z przyszytym z jednej strony wkładem. A te ze strony pupus mają w zestawie wkłady ale kupiłam też otulacze i dokupiłam trochę pieluch, trochę wkładów.
Ja mam dla NB:
2 pul gatki kokosi
1 AIO kokosi
2 AIO chinskie w drodze
3 formowanki NB kokosi
1 otulacz Pul kokosi
2 prefoldy zolte NB
2 prefoldy pomaranczowe
3 otulacze Katal S
5 tetry 50 tki 140g
7 tetry 60 tki katal 140g
Reczniki z ikei Kroma i Himmelsk
A reszta to kieszonki i AIO ale OS ale narazie nie mam za duzo bo nie wiem co mi sie sprawdzi
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualny