X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli w okolicy pępka. Ale to pewnie tez dlatego ze mam tam Blizne po laparoskopii (kamienie z woreczka).

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Ale mam do Was pytanie, czy boli Was skóra na brzuchu? Mam tak napięta że wydaje mi się że zaraz pęknie. Przy dotyku wręcz boli.
    Mam takie nie zbyt przyjemne uczucie gdy dotykam brzucha..
    To jest pewnie od tego że skóra jest napięta i rozciągnięta do granic możliwości. :/

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Ja te mam sporo wydzieliny, nawet się zastanawiałam czy to nie wody. Byłam u lekarza i mówi że wydzielina ok.

Ale mam do Was pytanie, czy boli Was skóra na brzuchu? Mam tak napięta że wydaje mi się że zaraz pęknie. Przy dotyku wręcz boli.

Tak ja mam, ale u mnie to pieczenie skóry. Nie tyle napięcie co jakaś przeczulica. Raz lepiej raz gorzej.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Mam to samo i zmieniam majtki 2-3 razy dziennie ;) wkładkę zakładam tylko jak wychodzę, w domu bez żeby podwozie lepiej oddychało ;)

Czytałam właśnie kiedys artykuły prawdopodobnie na mamaginekolog, że wkładki powodują że wydzieliny jest więcej przez podrażnienia i że powinno się spać bez bielizny.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Tak ja mam, ale u mnie to pieczenie skóry. Nie tyle napięcie co jakaś przeczulica. Raz lepiej raz gorzej.

Ja tak miałam poprzednio i teraz też mi to wróciło :/ Takie uczucie jakbym miała lekkie oparzenie w górnej części brzucha, już na wysokości żeber.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź tu śpij bez bielizny teraz jak coś co rusz Ci leci między nogami :D na jednej ręce wylicze takie noce :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja tak miałam poprzednio i teraz też mi to wróciło :/ Takie uczucie jakbym miała lekkie oparzenie w górnej części brzucha, już na wysokości żeber.

Dokładnie tak :/ ciekawe od czego to. Na pewno od ciąży haha.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak ze mnie się tak lało to też sobie tłumaczyłam, że wszędzie w internecie piszą, że w ciąży tak ma być, ale okazało się, że to nie jest normalna ciążowa wydzielina tylko grzybica. Nawet sobie kupiłam wtedy wkładki żeby sprawdzić, czy to nie są wody płodowe. Chodziłam z tym problemem z miesiąc myśląc, że tak właśnie ma być w ciąży..
    Nie podejrzewałam nawet grzybicy, bo raz przed ciążą miałam grzybicę to mnie swędziało i miałam upławy jak twarożek, a teraz tylko mega wodnista, kremowa wydzielona w ilościach masakrycznych i okazało się, że to też była grzybica.

Całe szczęście od tamtego czasu nie wróciło i mimo, że teraz tej kremowej wydzieliny jest więcej to jednak nie muszę nosić wkładek więc chyba całkiem normalnie u mnie pod tym względem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:38

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak często odwiedzamy ginekologa więc ciężko jakby przeoczyli grzybice czy inne patologie wydzieliny. :)

• squirrel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja np. wcześniej nie na każdej wizycie siadałam na fotel i sama też nie zgłosiłam problemu bo wszyscy mówili, że tak ma być i dopiero przy kolejnej wizycie na fotelu jak mnie badała to sama zauważyła, że szaleje mi grzybica.

Zależy chyba ile minęło od ostatniej wizyty. Zawsze coś się może przypałętać po.

Ja po sobie mogę tylko powiedzieć, że jakby mi ta wydzielina wróciła w takiej formie jak wtedy, że moczyłabym majtki to od razu bym podejrzewała nawrót.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:45

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Niezłe przeboje :-)

Też odebrałam w kasie przy okazji te pieluchy za 1gr.

Ja nie dostałam nawet e-maila :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Czytałam właśnie kiedys artykuły prawdopodobnie na mamaginekolog, że wkładki powodują że wydzieliny jest więcej przez podrażnienia i że powinno się spać bez bielizny.
    Dlatego w ciąży zaczęłam spać bez majtek po przeczytaniu tego wpisu na blogu ;) a w domu jak chodzę bez wkładki i zdąży mi sie ze leci śluz to wymieniam majtki bo nie lubię tego uczucia mokra. Grzybicy nie mam bo też sie pytałam lekarza o to czy to normalna wydzielina.

Właśnie sie zorientowałam że dziś piątek 13-tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 17:23

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ja, tak jak Leticia, również nie zamierzam niczym smarować na początku ewentualnie olej kokosowy, którego będę używać również w kąpieli dodając do wody. Mam jeszcze próbkę, z niebieskiego pudełka, sudocremu i pewnie teraz kolejną dostanę. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby używać. Do tej pory Antek miał tylko raz odparzoną pupę w zeszłym roku w wakacje ( wtedy co lekarka mu steryd przepisała na to :-/ ) ale wietrzenie, moczenie w krochmalu i maść tranowa na zmianę z olejem kokosowym dały radę ;-)
    Smarować ciałko po kąpieli zamierzam la roche lipikar ap+ używamy go wszyscy i jest świetny.
    Ten olej kokosowy faktycznie u Ciebie dziala? Jak maly sie urodzil, mial skaze bialkowa i problemy w zwiazku z tym ze skora to polozna polecila nam wlasnie olej kokosowy. Ja osobiscie nie jestem zadowolona, swiecil sie jakbym go maslem posmarowala, a co do nawilzenia to tez mam watpliwosci. Sama mam sucha skore i na mnie osobicie nie dziala, za malo nawilaza.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja nie dostałam nawet e-maila :(
    Hmm, ja dostałam w środę. Jak masz aplikację i rossnę to podejdź przy okazji do rossmanna i jak pokażesz aplikację i zeskanują to ci powiedzą czy dostaniesz.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarowno w tamtej jak i w tej ciazy strasznie duzo mialam, mam wydzieliny, takze bez wkladek ani rusz. Teraz mam niby grzybice ale juz drugi specyfik stosuje i nic to nie dziala. Mam nadzieje, ze po ciazy wszystko przejdzie.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie duże ilości wodnistego białego śluzu ? Jak nie mam wkładki to bielizna odrazu do zmiany, cała mokra..

Tak i już mnie szlag trafia za przeproszeniem. Nawet nad morzem w stroju musialam do wody wlazic bo majtki mokre. Nienawidzę tych sluzow :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 17:25

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pieluchy wielorazowe. Pociesza mnie jedynie fakt że to wydatek jednorazowy. Fakt, że później będę musiała dokupić drugi większy zestaw ale i tak to mniejszy wydatek i mniej śmieci.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę jak mi brzuch faluje to czuje się jakby mi obcy tam grasował. Śmieszne uczucie.

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Ten olej kokosowy faktycznie u Ciebie dziala? Jak maly sie urodzil, mial skaze bialkowa i problemy w zwiazku z tym ze skora to polozna polecila nam wlasnie olej kokosowy. Ja osobiscie nie jestem zadowolona, swiecil sie jakbym go maslem posmarowala, a co do nawilzenia to tez mam watpliwosci. Sama mam sucha skore i na mnie osobicie nie dziala, za malo nawilaza.

Mam takie samo zdanie odnosnie tego oleju. Mnie to nie nawilza a natluszcza i nie lubię tego uczucia na skórze.

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzisiaj po wizycie. mała waży ok 2300 wiec rosnie sobie moja drobinka :) lozysko ok, szyjka 3,6, wszystko pozamykane nic nie wróży przedwczesnego porodu wiec jest super :)

Leticia, PLPaulina, Marta..a, Ania241188, e_mii, pumka1990, misia-kasia, d'nusia, chabasse, Eilleen, Dooti, ingelita, AnkaK90, justa8902, kozalia, alenka89, Carolline lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ