Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Ale mam do Was pytanie, czy boli Was skóra na brzuchu? Mam tak napięta że wydaje mi się że zaraz pęknie. Przy dotyku wręcz boli.
To jest pewnie od tego że skóra jest napięta i rozciągnięta do granic możliwości.
-
Zolza_ wrote:Ja te mam sporo wydzieliny, nawet się zastanawiałam czy to nie wody. Byłam u lekarza i mówi że wydzielina ok.
Ale mam do Was pytanie, czy boli Was skóra na brzuchu? Mam tak napięta że wydaje mi się że zaraz pęknie. Przy dotyku wręcz boli.
Tak ja mam, ale u mnie to pieczenie skóry. Nie tyle napięcie co jakaś przeczulica. Raz lepiej raz gorzej.
-
misia-kasia wrote:Mam to samo i zmieniam majtki 2-3 razy dziennie
wkładkę zakładam tylko jak wychodzę, w domu bez żeby podwozie lepiej oddychało
Czytałam właśnie kiedys artykuły prawdopodobnie na mamaginekolog, że wkładki powodują że wydzieliny jest więcej przez podrażnienia i że powinno się spać bez bielizny.
25.07.2018 🦊
-
nesssssa wrote:Tak ja mam, ale u mnie to pieczenie skóry. Nie tyle napięcie co jakaś przeczulica. Raz lepiej raz gorzej.
Ja tak miałam poprzednio i teraz też mi to wróciłoTakie uczucie jakbym miała lekkie oparzenie w górnej części brzucha, już na wysokości żeber.
-
No jak ze mnie się tak lało to też sobie tłumaczyłam, że wszędzie w internecie piszą, że w ciąży tak ma być, ale okazało się, że to nie jest normalna ciążowa wydzielina tylko grzybica. Nawet sobie kupiłam wtedy wkładki żeby sprawdzić, czy to nie są wody płodowe. Chodziłam z tym problemem z miesiąc myśląc, że tak właśnie ma być w ciąży..
Nie podejrzewałam nawet grzybicy, bo raz przed ciążą miałam grzybicę to mnie swędziało i miałam upławy jak twarożek, a teraz tylko mega wodnista, kremowa wydzielona w ilościach masakrycznych i okazało się, że to też była grzybica.
Całe szczęście od tamtego czasu nie wróciło i mimo, że teraz tej kremowej wydzieliny jest więcej to jednak nie muszę nosić wkładek więc chyba całkiem normalnie u mnie pod tym względem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:38
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
No ja np. wcześniej nie na każdej wizycie siadałam na fotel i sama też nie zgłosiłam problemu bo wszyscy mówili, że tak ma być i dopiero przy kolejnej wizycie na fotelu jak mnie badała to sama zauważyła, że szaleje mi grzybica.
Zależy chyba ile minęło od ostatniej wizyty. Zawsze coś się może przypałętać po.
Ja po sobie mogę tylko powiedzieć, że jakby mi ta wydzielina wróciła w takiej formie jak wtedy, że moczyłabym majtki to od razu bym podejrzewała nawrót.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:45
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Eilleen wrote:Niezłe przeboje
Też odebrałam w kasie przy okazji te pieluchy za 1gr.
Ja nie dostałam nawet e-mailaEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Zuuziia wrote:Czytałam właśnie kiedys artykuły prawdopodobnie na mamaginekolog, że wkładki powodują że wydzieliny jest więcej przez podrażnienia i że powinno się spać bez bielizny.
a w domu jak chodzę bez wkładki i zdąży mi sie ze leci śluz to wymieniam majtki bo nie lubię tego uczucia mokra. Grzybicy nie mam bo też sie pytałam lekarza o to czy to normalna wydzielina.
Właśnie sie zorientowałam że dziś piątek 13-tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 17:23
-
Kasiaja wrote:Ja, tak jak Leticia, również nie zamierzam niczym smarować na początku ewentualnie olej kokosowy, którego będę używać również w kąpieli dodając do wody. Mam jeszcze próbkę, z niebieskiego pudełka, sudocremu i pewnie teraz kolejną dostanę. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby używać. Do tej pory Antek miał tylko raz odparzoną pupę w zeszłym roku w wakacje ( wtedy co lekarka mu steryd przepisała na to
) ale wietrzenie, moczenie w krochmalu i maść tranowa na zmianę z olejem kokosowym dały radę
Smarować ciałko po kąpieli zamierzam la roche lipikar ap+ używamy go wszyscy i jest świetny. -
nick nieaktualnyZuuziia wrote:Dziewczyny czy wy też macie duże ilości wodnistego białego śluzu ? Jak nie mam wkładki to bielizna odrazu do zmiany, cała mokra..
Tak i już mnie szlag trafia za przeproszeniem. Nawet nad morzem w stroju musialam do wody wlazic bo majtki mokre. Nienawidzę tych sluzowWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 17:25
-
nick nieaktualnymyszka 30 wrote:Ten olej kokosowy faktycznie u Ciebie dziala? Jak maly sie urodzil, mial skaze bialkowa i problemy w zwiazku z tym ze skora to polozna polecila nam wlasnie olej kokosowy. Ja osobiscie nie jestem zadowolona, swiecil sie jakbym go maslem posmarowala, a co do nawilzenia to tez mam watpliwosci. Sama mam sucha skore i na mnie osobicie nie dziala, za malo nawilaza.
Mam takie samo zdanie odnosnie tego oleju. Mnie to nie nawilza a natluszcza i nie lubię tego uczucia na skórze. -
ja tez dzisiaj po wizycie. mała waży ok 2300 wiec rosnie sobie moja drobinka
lozysko ok, szyjka 3,6, wszystko pozamykane nic nie wróży przedwczesnego porodu wiec jest super
Leticia, PLPaulina, Marta..a, Ania241188, e_mii, pumka1990, misia-kasia, d'nusia, chabasse, Eilleen, Dooti, ingelita, AnkaK90, justa8902, kozalia, alenka89, Carolline lubią tę wiadomość