Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Antuś ma właśnie taką czkawkę, że pół brzucha się trzęsie
opiła sie słodkich wód płodowych.
Monika ja kupiłam linomag zielony i bepanthen. Zobaczymy co będzie lepsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:49
-
nick nieaktualny
-
Ginekolog mi ostatnio powiedziała, że ogólnie nie ma co kupować za wiele kosmetyków, bo dopiero po urodzeniu okaże się jaką skórę ma dzidziuś i położne najlepiej wtedy doradzą w co się zaopatrzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:03
-
alenka89 wrote:Ginekolog mi ostatnio powiedziała, że ogólnie nie ma co kupować za wiele kosmetyków, bo dopiero po urodzeniu okaże się jaką skórę ma dzidziuś i położne najlepiej wtedy doradzą w co się zaopatrzyć.7w3d 💔
-
nick nieaktualnyJa bym jednak postawiła na swój rozum a nie wszystkich położnych...
Nam położna gadała o stosowaniu emolientow z czym akurat ja się nie zgadzam..
Więc moje zaufanie do ich wiedzy spadło na sam dół..
Dla mnie przy wyborze kosmetyków miało znaczenie by nie było miliona sztucznych rzeczy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:07
-
No nam też polecała położna serię z Emolium mimo, że skład tych kosmetyków jest mocno wątpliwy.. Co do zaparć to u mnie na odwrót. Jak rano zjem po śniadaniu coś czekoladowego to biegnę od razu do łazienki..
Ja mam linomag i z rossmana z babydream taki krem w słoiczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:09
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja kupilam bo w teorii jest on na liście do szpitala, więc wolę mieć. A czy będzie potrzebny to się okaże.
Ja się wyprowadzam na zadupie, więc podstawy chociaż chce mieć, bo do konkretnych sklepów będę mieć 20km.
A przy niehandlowych niedzielach to już w ogóle przezorny ubezpieczony
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie z powodu kiepskiego składu nie kupiłam sudocremu, wiem ze ponoć działa cuda jak są odparzenia ale mam nadzieje ze te inne profilaktyczne dadzą radę + wietrzenie. W mieście apteki są praktycznie na każdym rogu wiec ostatecznie można wysłać męża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:43
-
Ja nie kupowałam specjalnie linomag mam w domu bo sama go używałam, a resztę dostałam na szkołach rodzenia warsztatach itd.
Dzisiaj to już mam dosc, cały czas mam napięty brzuch na gorze. Mam wrażenie że mała wyjdzie mi brzuchem. Mega nieprzyjmne uczucie. Z każdym dniem coraz gorzej;
-
ja kupiłam jak zawsze linomag z różową nakrętką w słoiczu, do szpitala w tubce nivea do tyłka, na mocniejsze odparzenia sudocrem. To się akurat u nas sprawdzało do tej pory.Do kąpieli mam emolium , do smarowania ciałka dexeryl - to z doświadczenia po azs pierwszego syna.7w3d 💔
-
justa8902 wrote:Ja wiecej w sumie mam OS bo moja Agatka na malusia sie nie zapowiada a z NB wzielam tylko ze 3 otulacze, 3 formowanki a reszta to tetra, prefoldy i ponoc daja rade te reczniczki z ikei jako wklady, wiec tez wzielam na probe, aha no i kilka wkladow z katala. Wczoraj na aliexpress znalazlam tez AIO NB z simplilife czy jakos tak i wzielam dwa na probe, niby dziewczyny pisza ze chinki nie sa zbyt dobre ale za 4e to nawet nie szkoda, a moze akurat nam podpasuja, tylko ciekawe czy zdazy dojsc