WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antuś ma właśnie taką czkawkę, że pół brzucha się trzęsie :)

7w3d 💔
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy, mam dylemat co do kremu ochronnego do pupy. Co wybrałyście? tylko tego mi brakuje i nie mogę się zdecydować. Pomocy

Monika
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Antuś ma właśnie taką czkawkę, że pół brzucha się trzęsie :)
    Mam to samo, u mnie to chyba efekt zjedzenia 3 łyżeczek miodu ;) opiła sie słodkich wód płodowych.

Monika ja kupiłam linomag zielony i bepanthen. Zobaczymy co będzie lepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:49

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Drogie mamy, mam dylemat co do kremu ochronnego do pupy. Co wybrałyście? tylko tego mi brakuje i nie mogę się zdecydować. Pomocy

Ja mam linomag

ingelita lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:

Wszystkie położne polecają linomag zielony i taki kupiłam

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag zielony..
    + alantan plus zielony (próbka) - ponoć dobry. Z chęcią wypróbuję.
    i mam jeszcze hipp bo kupiłam w zestawie. :) :)

I gdzieś tam leży sudokrem- Ale bym wolała tego nie używać. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:58

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam linomag ktorego sama używałam, ale będę próbowała alantan plus bo dla mnie wydawał się lepszy. Mam też bepathen oraz próbkę sudokremu, ale to już na gorsze odparzenia.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bepanthen i też mały słoiczek sudokremu, na wszelkie wypadek ale zastanawiam sie czy nie dokupic jeszcze ten linomag, hm..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:00

3i492n0agf4rykt3.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog mi ostatnio powiedziała, że ogólnie nie ma co kupować za wiele kosmetyków, bo dopiero po urodzeniu okaże się jaką skórę ma dzidziuś i położne najlepiej wtedy doradzą w co się zaopatrzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:03

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Ginekolog mi ostatnio powiedziała, że ogólnie nie ma co kupować za wiele kosmetyków, bo dopiero po urodzeniu okaże się jaką skórę ma dzidziuś i położne najlepiej wtedy doradzą w co się zaopatrzyć.
    tiaaa nie słyszałam, żeby położna cokolwiek komukolwiek doradzała a pro po kremu do pupy a do szpitala tak jak u mnie już trzeba mieć swój krem i pampersy. Po za tym po czym niby poznasz jaką skóre ma noworodek? nie ma jak, metoda prób i błędów. położne to nie dermatolodzy.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko ten linomag właśnie i szampon+płyn do kąpieli z serii Sylveco dla dzieci.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jednak postawiła na swój rozum a nie wszystkich położnych... ;)

Nam położna gadała o stosowaniu emolientow z czym akurat ja się nie zgadzam.. :) :)

Więc moje zaufanie do ich wiedzy spadło na sam dół.. :)
    Dla mnie przy wyborze kosmetyków miało znaczenie by nie było miliona sztucznych rzeczy.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:07

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam kremu :P Kupię po porodzie jeśli będzie taka potrzeba. Starszej nigdy nie smarowałam pupy i nie miała nigdy żadnych odparzeń ani zaczerwienień. Jestem zdania, że im mniej, tym lepiej.

Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam też polecała położna serię z Emolium mimo, że skład tych kosmetyków jest mocno wątpliwy.. Co do zaparć to u mnie na odwrót. Jak rano zjem po śniadaniu coś czekoladowego to biegnę od razu do łazienki..

Ja mam linomag i z rossmana z babydream taki krem w słoiczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:09

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam bo w teorii jest on na liście do szpitala, więc wolę mieć. A czy będzie potrzebny to się okaże.
    Ja się wyprowadzam na zadupie, więc podstawy chociaż chce mieć, bo do konkretnych sklepów będę mieć 20km.
    A przy niehandlowych niedzielach to już w ogóle przezorny ubezpieczony :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak czegoś zabraknie to świat się nie zawali..
    Koło szpitali zawsze jest jakaś apteka. Nawet u mnie na zadupiu. :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie z powodu kiepskiego składu nie kupiłam sudocremu, wiem ze ponoć działa cuda jak są odparzenia ale mam nadzieje ze te inne profilaktyczne dadzą radę + wietrzenie. W mieście apteki są praktycznie na każdym rogu wiec ostatecznie można wysłać męża ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:43

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam specjalnie linomag mam w domu bo sama go używałam, a resztę dostałam na szkołach rodzenia warsztatach itd.
    Dzisiaj to już mam dosc, cały czas mam napięty brzuch na gorze. Mam wrażenie że mała wyjdzie mi brzuchem. Mega nieprzyjmne uczucie. Z każdym dniem coraz gorzej :-(;

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam jak zawsze linomag z różową nakrętką w słoiczu, do szpitala w tubce nivea do tyłka, na mocniejsze odparzenia sudocrem. To się akurat u nas sprawdzało do tej pory.Do kąpieli mam emolium , do smarowania ciałka dexeryl - to z doświadczenia po azs pierwszego syna.

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Ja wiecej w sumie mam OS bo moja Agatka na malusia sie nie zapowiada a z NB wzielam tylko ze 3 otulacze, 3 formowanki a reszta to tetra, prefoldy i ponoc daja rade te reczniczki z ikei jako wklady, wiec tez wzielam na probe, aha no i kilka wkladow z katala. Wczoraj na aliexpress znalazlam tez AIO NB z simplilife czy jakos tak i wzielam dwa na probe, niby dziewczyny pisza ze chinki nie sa zbyt dobre ale za 4e to nawet nie szkoda, a moze akurat nam podpasuja, tylko ciekawe czy zdazy dojsc
    Ja sama nie wiem ile tego zamówić. Muszę usiąść i poczytać. Jako wkłady kupuje tetre i kupiłam też te ręczniki z Ikei.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ