X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antuś ma właśnie taką czkawkę, że pół brzucha się trzęsie :)

7w3d 💔
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy, mam dylemat co do kremu ochronnego do pupy. Co wybrałyście? tylko tego mi brakuje i nie mogę się zdecydować. Pomocy

Monika
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Antuś ma właśnie taką czkawkę, że pół brzucha się trzęsie :)
    Mam to samo, u mnie to chyba efekt zjedzenia 3 łyżeczek miodu ;) opiła sie słodkich wód płodowych.

Monika ja kupiłam linomag zielony i bepanthen. Zobaczymy co będzie lepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:49

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Drogie mamy, mam dylemat co do kremu ochronnego do pupy. Co wybrałyście? tylko tego mi brakuje i nie mogę się zdecydować. Pomocy

Ja mam linomag

ingelita lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:

Wszystkie położne polecają linomag zielony i taki kupiłam

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag zielony..
    + alantan plus zielony (próbka) - ponoć dobry. Z chęcią wypróbuję.
    i mam jeszcze hipp bo kupiłam w zestawie. :) :)

I gdzieś tam leży sudokrem- Ale bym wolała tego nie używać. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:58

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam linomag ktorego sama używałam, ale będę próbowała alantan plus bo dla mnie wydawał się lepszy. Mam też bepathen oraz próbkę sudokremu, ale to już na gorsze odparzenia.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bepanthen i też mały słoiczek sudokremu, na wszelkie wypadek ale zastanawiam sie czy nie dokupic jeszcze ten linomag, hm..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:00

3i492n0agf4rykt3.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog mi ostatnio powiedziała, że ogólnie nie ma co kupować za wiele kosmetyków, bo dopiero po urodzeniu okaże się jaką skórę ma dzidziuś i położne najlepiej wtedy doradzą w co się zaopatrzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:03

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Ginekolog mi ostatnio powiedziała, że ogólnie nie ma co kupować za wiele kosmetyków, bo dopiero po urodzeniu okaże się jaką skórę ma dzidziuś i położne najlepiej wtedy doradzą w co się zaopatrzyć.
    tiaaa nie słyszałam, żeby położna cokolwiek komukolwiek doradzała a pro po kremu do pupy a do szpitala tak jak u mnie już trzeba mieć swój krem i pampersy. Po za tym po czym niby poznasz jaką skóre ma noworodek? nie ma jak, metoda prób i błędów. położne to nie dermatolodzy.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko ten linomag właśnie i szampon+płyn do kąpieli z serii Sylveco dla dzieci.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jednak postawiła na swój rozum a nie wszystkich położnych... ;)

Nam położna gadała o stosowaniu emolientow z czym akurat ja się nie zgadzam.. :) :)

Więc moje zaufanie do ich wiedzy spadło na sam dół.. :)
    Dla mnie przy wyborze kosmetyków miało znaczenie by nie było miliona sztucznych rzeczy.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:07

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam kremu :P Kupię po porodzie jeśli będzie taka potrzeba. Starszej nigdy nie smarowałam pupy i nie miała nigdy żadnych odparzeń ani zaczerwienień. Jestem zdania, że im mniej, tym lepiej.

Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam też polecała położna serię z Emolium mimo, że skład tych kosmetyków jest mocno wątpliwy.. Co do zaparć to u mnie na odwrót. Jak rano zjem po śniadaniu coś czekoladowego to biegnę od razu do łazienki..

Ja mam linomag i z rossmana z babydream taki krem w słoiczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:09

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam bo w teorii jest on na liście do szpitala, więc wolę mieć. A czy będzie potrzebny to się okaże.
    Ja się wyprowadzam na zadupie, więc podstawy chociaż chce mieć, bo do konkretnych sklepów będę mieć 20km.
    A przy niehandlowych niedzielach to już w ogóle przezorny ubezpieczony :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak czegoś zabraknie to świat się nie zawali..
    Koło szpitali zawsze jest jakaś apteka. Nawet u mnie na zadupiu. :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie z powodu kiepskiego składu nie kupiłam sudocremu, wiem ze ponoć działa cuda jak są odparzenia ale mam nadzieje ze te inne profilaktyczne dadzą radę + wietrzenie. W mieście apteki są praktycznie na każdym rogu wiec ostatecznie można wysłać męża ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:43

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam specjalnie linomag mam w domu bo sama go używałam, a resztę dostałam na szkołach rodzenia warsztatach itd.
    Dzisiaj to już mam dosc, cały czas mam napięty brzuch na gorze. Mam wrażenie że mała wyjdzie mi brzuchem. Mega nieprzyjmne uczucie. Z każdym dniem coraz gorzej :-(;

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam jak zawsze linomag z różową nakrętką w słoiczu, do szpitala w tubce nivea do tyłka, na mocniejsze odparzenia sudocrem. To się akurat u nas sprawdzało do tej pory.Do kąpieli mam emolium , do smarowania ciałka dexeryl - to z doświadczenia po azs pierwszego syna.

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Ja wiecej w sumie mam OS bo moja Agatka na malusia sie nie zapowiada a z NB wzielam tylko ze 3 otulacze, 3 formowanki a reszta to tetra, prefoldy i ponoc daja rade te reczniczki z ikei jako wklady, wiec tez wzielam na probe, aha no i kilka wkladow z katala. Wczoraj na aliexpress znalazlam tez AIO NB z simplilife czy jakos tak i wzielam dwa na probe, niby dziewczyny pisza ze chinki nie sa zbyt dobre ale za 4e to nawet nie szkoda, a moze akurat nam podpasuja, tylko ciekawe czy zdazy dojsc
    Ja sama nie wiem ile tego zamówić. Muszę usiąść i poczytać. Jako wkłady kupuje tetre i kupiłam też te ręczniki z Ikei.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ