Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja, tak jak Leticia, również nie zamierzam niczym smarować na początku ewentualnie olej kokosowy, którego będę używać również w kąpieli dodając do wody. Mam jeszcze próbkę, z niebieskiego pudełka, sudocremu i pewnie teraz kolejną dostanę. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby używać. Do tej pory Antek miał tylko raz odparzoną pupę w zeszłym roku w wakacje ( wtedy co lekarka mu steryd przepisała na to
) ale wietrzenie, moczenie w krochmalu i maść tranowa na zmianę z olejem kokosowym dały radę
Smarować ciałko po kąpieli zamierzam la roche lipikar ap+ używamy go wszyscy i jest świetny.[/url]
-
nick nieaktualnyPrzyszły mi właśnie wyniki krwi, białko całkowite na poziomie 41, a norma jest od 60. W moczu białka nie ma, internista stwierdził ze nie wie skąd ten wynik, bo ani nie jestem niedożywiona, ani żadnych obrzęków nie mam.
Miała któraś z was podobne przeboje białkowe ? -
A ja mam bepanthen, wypróbowany na pupie starszej. Sudocremu nie kupuję, odradzała mi go i położna i lekarz. Do kąpieli na próbę kupiłam olejek ze słodkich migdałów i tyle. Córkę kąpie w La Roche-Posay lub emolium, z polecenia dermatologa, więc jakby były jakieś problemy to będą się kosmetykami dzieliły.
-
Ja kupiłam zielony linomag. Położna podpowiedziała że warto smarować pupę dziecka zaraz na początku bo łatwiej smółkę wytrzeć nie podrazniajac skóry. A tak to mówiła że używać nie trzeba jeśli nic się nie dzieje. Akurat ona ma wiedzę bo mówiła np o tym żeby na początku w zasadzie nic nie używać do kąpieli. A już na pewno nie żadne emolienty.
-
Ja mam też linomag zielony ale kupiłam małą tubkę 30mg, mam też sudocrem też 30mg.
Do kąpieli olej ze słodkich migdałów, mydełko babydream i hipp, dodatkowo mam krem z babydream na wiatr i coś tam jak się zrobi chłodniej.
Nie zamierzam generalnie niczym go smarować jak nie będzie potrzeby, zacznę szukać jak będziemy potrzebowali dopiero jakiegoś nawilżenia.
Eilleen tylko te ręczniczki to nie są takie, że jako wkład je używać do kieszonki, a nie bezpośrednio do pupy?
Ja mam 2 otulacze, 3 kieszonki, 2 pary gatek pulowych, 3 formowanki i do tego mam ok. 10szt. tetry tej o gramaturze 140, 9 wkładów (bambus - mikropolar) i 3 wkłady mikrofibra z kieszonek, 2 wkładki sucha pupa.
Mam nadzieję, że na start wystarczy, dokupię jak zobaczę czym mi najwygodniej. Kusza mnie te AIO ale jak widzę ceny to aż mi się słabo robi... a przy nich trzeba mieć ich sporo żeby tak po jednym razie do prania wrzucać
Kozalia może jednak dieta szpitalna Ci jakoś pogorszyła wyniki? Ja czekam na swoje z dzisiaj jeszcze6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dopadła nas jednak żółtaczka i kurczak się naświetla, wiec siedzimy minimum do poniedziałku. Ale mam fajne dziewczyny na sali i jedna z nich tez naświetla, wiec całkiem miło w tym szpitalu
DobrejMysli, misia-kasia, Dooti, pumka1990, katka/85, Kasiaja, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam bephanten baby extra i na gorsze odparzenia w rzeczach hippa prezentowych ktore podostawalam mam wundschutz creme...
Ogolnie smarowac mam zamiar tylko w razie potrzeby a na codzien nic...
Do kapieli olej ze slodkich migdałów i szampin do wloskow hipp
Do smarowania nic chyba ze bedzie taka potrzeba wtedy kupie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Marta..a wrote:Ja mam też linomag zielony ale kupiłam małą tubkę 30mg, mam też sudocrem też 30mg.
Do kąpieli olej ze słodkich migdałów, mydełko babydream i hipp, dodatkowo mam krem z babydream na wiatr i coś tam jak się zrobi chłodniej.
Nie zamierzam generalnie niczym go smarować jak nie będzie potrzeby, zacznę szukać jak będziemy potrzebowali dopiero jakiegoś nawilżenia.
Eilleen tylko te ręczniczki to nie są takie, że jako wkład je używać do kieszonki, a nie bezpośrednio do pupy?
Ja mam 2 otulacze, 3 kieszonki, 2 pary gatek pulowych, 3 formowanki i do tego mam ok. 10szt. tetry tej o gramaturze 140, 9 wkładów (bambus - mikropolar) i 3 wkłady mikrofibra z kieszonek, 2 wkładki sucha pupa.
Mam nadzieję, że na start wystarczy, dokupię jak zobaczę czym mi najwygodniej. Kusza mnie te AIO ale jak widzę ceny to aż mi się słabo robi... a przy nich trzeba mieć ich sporo żeby tak po jednym razie do prania wrzucać
Kozalia może jednak dieta szpitalna Ci jakoś pogorszyła wyniki? Ja czekam na swoje z dzisiaj jeszcze
-
Zuuziia wrote:Dziewczyny czy wy też macie duże ilości wodnistego białego śluzu ? Jak nie mam wkładki to bielizna odrazu do zmiany, cała mokra..
Ja z 2 miesiące temu miałam taką wodnistą kremową wydzielinę w ilości takiej, że tak jak opisujesz bielizna do zmiany kilka razy w ciągu dnia a raz nawet przemoczyło mi spodenki... i to była niestety grzybica. Dodam tylko że oprócz tego nic mnie nie swędziało i nie miałam na bieliźnie żadnych grudkowatych upławów. Dopiero jak mi lekarka sięgnęła głębiej to zobaczyłam co we mnie siedzi...
Teraz też mam wodnsitą i białą i jest jej więcej ale na pewno nie muszę zmieniać bielizny jak wtedy. Może lepiej sprawdzić przy okazji wizyty ?🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
No wlasnie ja tez mam od paru dni biało na majtkach. Myślałam, ze moze cos sie przyplatalo, ale skoro tyle z nas tak ma to chyba tak ma być. W poniedziałek wizyta... Jeśli łaskawie mnie zbada doktorek to zapytam. Na szczescie nic nie piecze i jnie swędzi więc tyle dobrego.
-
Mam to samo i zmieniam majtki 2-3 razy dziennie
wkładkę zakładam tylko jak wychodzę, w domu bez żeby podwozie lepiej oddychało
Zolza tez mam takie dni że czuje jakby mi miała skóra pęknąć pionowo wzdłuż pępka, zazwyczaj wtedy mam mega twardy brzuch.
Ingelita super ze masz fajne towarzystwo na sali, ja sie strasznie boje ze trafie kijowo i do tego boje sie tych wycieczek odwiedzających dlatego zastanawiam sie nad jedynką. A jak ogólnie wrazenia z opieki na Żelaznej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:03
-
squirrel wrote:Ja z 2 miesiące temu miałam taką wodnistą kremową wydzielinę w ilości takiej, że tak jak opisujesz bielizna do zmiany kilka razy w ciągu dnia a raz nawet przemoczyło mi spodenki... i to była niestety grzybica. Dodam tylko że oprócz tego nic mnie nie swędziało i nie miałam na bieliźnie żadnych grudkowatych upławów. Dopiero jak mi lekarka sięgnęła głębiej to zobaczyłam co we mnie siedzi...
Teraz też mam wodnsitą i białą i jest jej więcej ale na pewno nie muszę zmieniać bielizny jak wtedy. Może lepiej sprawdzić przy okazji wizyty ?
Wizyt już nie mam chyba, że coś by się działo poważnego. Za 12 dni cc.
25.07.2018 🦊