X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, tak jak Leticia, również nie zamierzam niczym smarować na początku ewentualnie olej kokosowy, którego będę używać również w kąpieli dodając do wody. Mam jeszcze próbkę, z niebieskiego pudełka, sudocremu i pewnie teraz kolejną dostanę. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby używać. Do tej pory Antek miał tylko raz odparzoną pupę w zeszłym roku w wakacje ( wtedy co lekarka mu steryd przepisała na to :-/ ) ale wietrzenie, moczenie w krochmalu i maść tranowa na zmianę z olejem kokosowym dały radę ;-)
    Smarować ciałko po kąpieli zamierzam la roche lipikar ap+ używamy go wszyscy i jest świetny.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi właśnie wyniki krwi, białko całkowite na poziomie 41, a norma jest od 60. W moczu białka nie ma, internista stwierdził ze nie wie skąd ten wynik, bo ani nie jestem niedożywiona, ani żadnych obrzęków nie mam.
    Miała któraś z was podobne przeboje białkowe ?

• e_mii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam bepanthen, wypróbowany na pupie starszej. Sudocremu nie kupuję, odradzała mi go i położna i lekarz. Do kąpieli na próbę kupiłam olejek ze słodkich migdałów i tyle. Córkę kąpie w La Roche-Posay lub emolium, z polecenia dermatologa, więc jakby były jakieś problemy to będą się kosmetykami dzieliły.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zielony linomag. Położna podpowiedziała że warto smarować pupę dziecka zaraz na początku bo łatwiej smółkę wytrzeć nie podrazniajac skóry. A tak to mówiła że używać nie trzeba jeśli nic się nie dzieje. Akurat ona ma wiedzę bo mówiła np o tym żeby na początku w zasadzie nic nie używać do kąpieli. A już na pewno nie żadne emolienty.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ginekolog mi powiedziała że mam naprawdę idealne wyniki. I faktycznie przez całą ciążę żadnej infekcji, teraz mi ze dwa czy trzy wyniki się rozjechały ale to takie które mogą a tak to nic.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też linomag zielony ale kupiłam małą tubkę 30mg, mam też sudocrem też 30mg.
    Do kąpieli olej ze słodkich migdałów, mydełko babydream i hipp, dodatkowo mam krem z babydream na wiatr i coś tam jak się zrobi chłodniej.
    Nie zamierzam generalnie niczym go smarować jak nie będzie potrzeby, zacznę szukać jak będziemy potrzebowali dopiero jakiegoś nawilżenia.

Eilleen tylko te ręczniczki to nie są takie, że jako wkład je używać do kieszonki, a nie bezpośrednio do pupy?
    Ja mam 2 otulacze, 3 kieszonki, 2 pary gatek pulowych, 3 formowanki i do tego mam ok. 10szt. tetry tej o gramaturze 140, 9 wkładów (bambus - mikropolar) i 3 wkłady mikrofibra z kieszonek, 2 wkładki sucha pupa.
    Mam nadzieję, że na start wystarczy, dokupię jak zobaczę czym mi najwygodniej. Kusza mnie te AIO ale jak widzę ceny to aż mi się słabo robi... a przy nich trzeba mieć ich sporo żeby tak po jednym razie do prania wrzucać

Kozalia może jednak dieta szpitalna Ci jakoś pogorszyła wyniki? Ja czekam na swoje z dzisiaj jeszcze :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Drogie mamy, mam dylemat co do kremu ochronnego do pupy. Co wybrałyście? tylko tego mi brakuje i nie mogę się zdecydować. Pomocy
    Zielony linomag.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadła nas jednak żółtaczka i kurczak się naświetla, wiec siedzimy minimum do poniedziałku. Ale mam fajne dziewczyny na sali i jedna z nich tez naświetla, wiec całkiem miło w tym szpitalu :)

DobrejMysli, misia-kasia, Dooti, pumka1990, katka/85, Kasiaja, Carolline lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie duże ilości wodnistego białego śluzu ? Jak nie mam wkładki to bielizna odrazu do zmiany, cała mokra..

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie duże ilości wodnistego białego śluzu ? Jak nie mam wkładki to bielizna odrazu do zmiany, cała mokra..

też tak mam, wkładka obowiązkowo

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:

Taaak, ale to normalne :) W pierwszej ciąży nawet jechałam do lekarza sprawdzać czy mi się wody nie sączą ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:

Taak.. i to masakra.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bephanten baby extra i na gorsze odparzenia w rzeczach hippa prezentowych ktore podostawalam mam wundschutz creme...
    Ogolnie smarowac mam zamiar tylko w razie potrzeby a na codzien nic...

Do kapieli olej ze slodkich migdałów i szampin do wloskow hipp

Do smarowania nic chyba ze bedzie taka potrzeba wtedy kupie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja mam też linomag zielony ale kupiłam małą tubkę 30mg, mam też sudocrem też 30mg.
    Do kąpieli olej ze słodkich migdałów, mydełko babydream i hipp, dodatkowo mam krem z babydream na wiatr i coś tam jak się zrobi chłodniej.
    Nie zamierzam generalnie niczym go smarować jak nie będzie potrzeby, zacznę szukać jak będziemy potrzebowali dopiero jakiegoś nawilżenia.

Eilleen tylko te ręczniczki to nie są takie, że jako wkład je używać do kieszonki, a nie bezpośrednio do pupy?
    Ja mam 2 otulacze, 3 kieszonki, 2 pary gatek pulowych, 3 formowanki i do tego mam ok. 10szt. tetry tej o gramaturze 140, 9 wkładów (bambus - mikropolar) i 3 wkłady mikrofibra z kieszonek, 2 wkładki sucha pupa.
    Mam nadzieję, że na start wystarczy, dokupię jak zobaczę czym mi najwygodniej. Kusza mnie te AIO ale jak widzę ceny to aż mi się słabo robi... a przy nich trzeba mieć ich sporo żeby tak po jednym razie do prania wrzucać

Kozalia może jednak dieta szpitalna Ci jakoś pogorszyła wyniki? Ja czekam na swoje z dzisiaj jeszcze :)
    A kieszonki nie mają już wszytego wkładu właśnie? Bo takie widziałam że do zestawu jest wkład. Jak kupiłam używane ze 3 sztuki właśnie kieszonek to mają te wkłady zszyte z kieszonką z jednej strony. Więc nie wiem czy trzeba coś tam dokładać. Raczej o otulaczach myślałam żeby tam wkładać te ręczniki. Czytałam też że trzeba zobaczyć co pasuje bo chodzi o to żeby pupa za duża się nie robiła bo inaczej będzie tak że dziecko będzie krzywo leżeć tzn pupa będzie wyżej. Muszę jeszcze poczytać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki śluz a wkurzam się bo często zapominam o wkładce.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:

Ja z 2 miesiące temu miałam taką wodnistą kremową wydzielinę w ilości takiej, że tak jak opisujesz bielizna do zmiany kilka razy w ciągu dnia a raz nawet przemoczyło mi spodenki... i to była niestety grzybica. Dodam tylko że oprócz tego nic mnie nie swędziało i nie miałam na bieliźnie żadnych grudkowatych upławów. Dopiero jak mi lekarka sięgnęła głębiej to zobaczyłam co we mnie siedzi...
    Teraz też mam wodnsitą i białą i jest jej więcej ale na pewno nie muszę zmieniać bielizny jak wtedy. Może lepiej sprawdzić przy okazji wizyty ?

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez mam od paru dni biało na majtkach. Myślałam, ze moze cos sie przyplatalo, ale skoro tyle z nas tak ma to chyba tak ma być. W poniedziałek wizyta... Jeśli łaskawie mnie zbada doktorek to zapytam. Na szczescie nic nie piecze i jnie swędzi więc tyle dobrego.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te mam sporo wydzieliny, nawet się zastanawiałam czy to nie wody. Byłam u lekarza i mówi że wydzielina ok.

Ale mam do Was pytanie, czy boli Was skóra na brzuchu? Mam tak napięta że wydaje mi się że zaraz pęknie. Przy dotyku wręcz boli.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo i zmieniam majtki 2-3 razy dziennie ;) wkładkę zakładam tylko jak wychodzę, w domu bez żeby podwozie lepiej oddychało ;)

Zolza tez mam takie dni że czuje jakby mi miała skóra pęknąć pionowo wzdłuż pępka, zazwyczaj wtedy mam mega twardy brzuch.

Ingelita super ze masz fajne towarzystwo na sali, ja sie strasznie boje ze trafie kijowo i do tego boje sie tych wycieczek odwiedzających dlatego zastanawiam sie nad jedynką. A jak ogólnie wrazenia z opieki na Żelaznej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:03

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja z 2 miesiące temu miałam taką wodnistą kremową wydzielinę w ilości takiej, że tak jak opisujesz bielizna do zmiany kilka razy w ciągu dnia a raz nawet przemoczyło mi spodenki... i to była niestety grzybica. Dodam tylko że oprócz tego nic mnie nie swędziało i nie miałam na bieliźnie żadnych grudkowatych upławów. Dopiero jak mi lekarka sięgnęła głębiej to zobaczyłam co we mnie siedzi...
    Teraz też mam wodnsitą i białą i jest jej więcej ale na pewno nie muszę zmieniać bielizny jak wtedy. Może lepiej sprawdzić przy okazji wizyty ?

Wizyt już nie mam chyba, że coś by się działo poważnego. Za 12 dni cc.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ