X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kozalia pilnuje listy. Odzywała się chyba wczoraj czy przedwczoraj, że grozi jej cesarka, więc jest jeszcze w dwupaku ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Dopadł mnie "dupny" problem :/
    To przez tą nutelle...
    Ja marzę o taki problemie. Mam wręcz odwrotny problem i już dupka mnie boli od częstych wizyt. Co zjem to przeleci dosłownie :-(

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Puszczają nas dziś do domu ale bez wypisu. Mamy się pokazać jutro z rana i w poniedziałek, jakby się coś działo to szybko przyjechać. Tak naprawdę to czekamy tylko na wyniki posiewów, wszystkie badania do tej pory ok. Jak nic nie wyjdzie z tych posiewów to w poniedziałek dostaniemy wypis. Antoś dziś rano ważył 2570 gram, więc ładnie przybiera.
    Muszę trochę odpuścić bo się wykonczę, przecież mój synek to zuch chłopak :)

Wielkie emocje tu teraz.
    Ja wciąż używam pieluch 1, ale przy takiej mikro dupce mojego malucha to jeszcze trochę pociagne na tym rozmiarze, obecnie w testach lupilu z Lidla ;)
    Super, że już do domciu :-) gratulacje :-) rozumiem, że dużo emocji, w domu trochę ochłonięcie, za parę dni wszystko się unormuje :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    To ja mam właśnie pytanie jak to jest możliwe ze sie wychodzi ze szpitala a wypis dostaje po kilku dniach, nie rozumiem tego.. wychodzisz bo chcesz i robisz to na własna odpowiedzialność, czy szpital juz chce Cię wypchnąć? Slyszalam juz nie raz taka akcje..
    Zazwyczaj mają po prostu takie opóźnienia w papierologii i nic więcej. :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Robimy jakaś listę rozpakowanych ?
    Jestem za tylko kto się podejmie?

Edit. Doczyatalam że kozalia robi listę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:45

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Ja wiecej w sumie mam OS bo moja Agatka na malusia sie nie zapowiada a z NB wzielam tylko ze 3 otulacze, 3 formowanki a reszta to tetra, prefoldy i ponoc daja rade te reczniczki z ikei jako wklady, wiec tez wzielam na probe, aha no i kilka wkladow z katala. Wczoraj na aliexpress znalazlam tez AIO NB z simplilife czy jakos tak i wzielam dwa na probe, niby dziewczyny pisza ze chinki nie sa zbyt dobre ale za 4e to nawet nie szkoda, a moze akurat nam podpasuja, tylko ciekawe czy zdazy dojsc

Podalabys link do tych chinek? Ja tez mam otulacze niby nb, kieszonki i formowanki ale z pupusa więc są większe ponoć, do tego gatki s i formowanke też s z kokosi bo te nb tam były takie małe że szok. A Igor też się zapowiada sporym chłopcem na start :) nawet jakby się teraz rodziła to już ma pewnie ponad 3kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:45

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaprosiłam kolegę syna z jego mama do nas popołudniu więc od rana szaleje z porządkami, przynajmniej na weekend będzie już ogarnięte. Wczoraj duże zakupy spożywcze zrobiliśmy. Muszę jeszcze jakieś przekąski do szpitala kupić , laktator wyparzyć, i chyba będę gotowa. Jeszcze parę drobiazgów zamówilam, będę w przyszłym tygodniu więc pewnie wtedy już ubiorę łóżeczko :-)

7w3d 💔
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessi, i jak tam idzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:58

pumka1990 lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Zazwyczaj mają po prostu takie opóźnienia w papierologii i nic więcej. :-)
    Może nie potrzebnie się doszukuję tutaj jakiś dziwnych ukrytych intencji szpitala, może faktycznie to tylko kwestia formalności ale mimo wszystko dziwne to dla mnie ;) no ale ja nigdy nie byłam w szpitalu.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja dziś zaprosiłam kolegę syna z jego mama do nas popołudniu więc od rana szaleje z porządkami, przynajmniej na weekend będzie już ogarnięte. Wczoraj duże zakupy spożywcze zrobiliśmy. Muszę jeszcze jakieś przekąski do szpitala kupić , laktator wyparzyć, i chyba będę gotowa. Jeszcze parę drobiazgów zamówilam, będę w przyszłym tygodniu więc pewnie wtedy już ubiorę łóżeczko :-)
    No właśnie ubieracie już łóżeczka, ja na razie uprałam i uprasowałam prześcieradło i położyłam złożone na łóżeczku. Tak samo jak pokrowiec na przewijak i powiedziałam mężowi że jak urodzę to jego zadaniem będzie pozakładać te rzeczy ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się, ze nadal w szpitalu i wciąż w dwupaku:) pasę małą, żeby choc ponad 2,5kg miała.
    lista rozpakowanych jest na naszej nowej pierwszej stronie, link w mojej stopce :)

Ja już wszystko prawie mam, tylko jeszcze zasłony mama mi szyje, mam nadzieje ze zdąży :) mąż dzielnie w domu kończy pranie i prasowanie. Aaa No i dopiero w środę kupujemy fotelik.
    Na zaparcia w ciąży polecam syrop Lactulosum.

misia-kasia, Existenz, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia jako że w szpitalu melduj się nam :-) już 35 tydzień skończony to już z górki :-) A ile ma na ten tydzień mała? Daleko do tych 2,5 kg?

kozalia lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, obiecuje poprawę:) ale jesli nic się nie dzieje, to badają mnie raz na tydzień. W środę 2 dni temu miała 2270g.
    Trochę plamiłam po bad. gin, ale na szczęście przeszło i nic z tego nie się nie rozkręciło. Na ktg cisza i spokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:17

justa8902, ingelita, Zolza_, misia-kasia, PLPaulina, alenka89, d'nusia, Kasiaja, Eilleen lubią tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodząc po porodzie też nie dostałam od razu wypisu. To była niedziela i chyba im się nie chciało albo nie miał kto go przygotować. Wypis do odbioru był we wtorek po południu.
    Z ciekawostek, to była w nim fałszywa informacja, że karmiłam piersią :P Stąd mają takie optymistyczne statystyki na temat kp i jego rzekomego wspierania :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Podalabys link do tych chinek? Ja tez mam otulacze niby nb, kieszonki i formowanki ale z pupusa więc są większe ponoć, do tego gatki s i formowanke też s z kokosi bo te nb tam były takie małe że szok. A Igor też się zapowiada sporym chłopcem na start :) nawet jakby się teraz rodziła to już ma pewnie ponad 3kg.

Te sa niby NB ale tak jak mowie, nie wiem jak z jakoscia, ale opinie niby sa ok
    Zobacz, co znalazłem w AliExpress
    http://s.aliexpress.com/ZfeqI7VN
    A te sa polecane na grupie kawowe OS kieszonki
    http://s.aliexpress.com/VZVjUvAv
    Ja zamowilam w promocji za 4,50e i doszly w 2 tygodnie
    Jeszcze snappi zamowilam :
    http://s.aliexpress.com/mIvqaeIF

Marta..a, Eilleen lubią tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja wychodząc po porodzie też nie dostałam od razu wypisu. To była niedziela i chyba im się nie chciało albo nie miał kto go przygotować. Wypis do odbioru był we wtorek po południu.
    Z ciekawostek, to była w nim fałszywa informacja, że karmiłam piersią :P Stąd mają takie optymistyczne statystyki na temat kp i jego rzekomego wspierania :P
    W moim wypisie tez była taka informacja, a karmiłam mm i odciągniętym z piersi, ale butlą :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) Malutka waży 2284, jest na 40 percentylu więc bardzo mnie to cieszy, rośnie sobie w swoim tempie.
    Szyjka 44 pozamykana na 4 spusty. I główka na dole uffff.
    3 tygodnie i mogę rodzić.

kozalia, Leticia, PLPaulina, Ania241188, Zolza_, alenka89, misia-kasia, e_mii, d'nusia, Kasiaja, Carolline, Zuuziia, Eilleen, ingelita, chabasse, Dooti, pumka1990 lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja też się staram zawsze przeczekać czas kiedy mam problem z WC. Bo już raz tak na siłę robiłam i od tego czasu mam hemoroida.

mam ten sam problem ;/
    Tez musze pilnowac swoje jedzenie, bo mam tendencje do zaparć i jak tylko 2 dni sobie pofolguje to problem w toalecie murowany...

3i492n0agf4rykt3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w przyszłym tygodniu już ciąże donoszoną mam więc planuje już ubrać łóżeczko. Liczę, że w ciągu najbliższych 2 tyg będzie już maluszek z nami.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam cały pokoik gotowy. :) brakuje mi laktatora i przekąsek. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:20

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ