Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dooti wrote:Puszczają nas dziś do domu ale bez wypisu. Mamy się pokazać jutro z rana i w poniedziałek, jakby się coś działo to szybko przyjechać. Tak naprawdę to czekamy tylko na wyniki posiewów, wszystkie badania do tej pory ok. Jak nic nie wyjdzie z tych posiewów to w poniedziałek dostaniemy wypis. Antoś dziś rano ważył 2570 gram, więc ładnie przybiera.
Muszę trochę odpuścić bo się wykonczę, przecież mój synek to zuch chłopak
Wielkie emocje tu teraz.
Ja wciąż używam pieluch 1, ale przy takiej mikro dupce mojego malucha to jeszcze trochę pociagne na tym rozmiarze, obecnie w testach lupilu z Lidlagratulacje
rozumiem, że dużo emocji, w domu trochę ochłonięcie, za parę dni wszystko się unormuje
7w3d 💔 -
misia-kasia wrote:To ja mam właśnie pytanie jak to jest możliwe ze sie wychodzi ze szpitala a wypis dostaje po kilku dniach, nie rozumiem tego.. wychodzisz bo chcesz i robisz to na własna odpowiedzialność, czy szpital juz chce Cię wypchnąć? Slyszalam juz nie raz taka akcje..7w3d 💔
-
justa8902 wrote:Ja wiecej w sumie mam OS bo moja Agatka na malusia sie nie zapowiada a z NB wzielam tylko ze 3 otulacze, 3 formowanki a reszta to tetra, prefoldy i ponoc daja rade te reczniczki z ikei jako wklady, wiec tez wzielam na probe, aha no i kilka wkladow z katala. Wczoraj na aliexpress znalazlam tez AIO NB z simplilife czy jakos tak i wzielam dwa na probe, niby dziewczyny pisza ze chinki nie sa zbyt dobre ale za 4e to nawet nie szkoda, a moze akurat nam podpasuja, tylko ciekawe czy zdazy dojsc
Podalabys link do tych chinek? Ja tez mam otulacze niby nb, kieszonki i formowanki ale z pupusa więc są większe ponoć, do tego gatki s i formowanke też s z kokosi bo te nb tam były takie małe że szok. A Igor też się zapowiada sporym chłopcem na startnawet jakby się teraz rodziła to już ma pewnie ponad 3kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:45
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja dziś zaprosiłam kolegę syna z jego mama do nas popołudniu więc od rana szaleje z porządkami, przynajmniej na weekend będzie już ogarnięte. Wczoraj duże zakupy spożywcze zrobiliśmy. Muszę jeszcze jakieś przekąski do szpitala kupić , laktator wyparzyć, i chyba będę gotowa. Jeszcze parę drobiazgów zamówilam, będę w przyszłym tygodniu więc pewnie wtedy już ubiorę łóżeczko7w3d 💔
-
justyna14 wrote:Zazwyczaj mają po prostu takie opóźnienia w papierologii i nic więcej.
no ale ja nigdy nie byłam w szpitalu.
-
justyna14 wrote:Ja dziś zaprosiłam kolegę syna z jego mama do nas popołudniu więc od rana szaleje z porządkami, przynajmniej na weekend będzie już ogarnięte. Wczoraj duże zakupy spożywcze zrobiliśmy. Muszę jeszcze jakieś przekąski do szpitala kupić , laktator wyparzyć, i chyba będę gotowa. Jeszcze parę drobiazgów zamówilam, będę w przyszłym tygodniu więc pewnie wtedy już ubiorę łóżeczko
-
nick nieaktualnyMelduje się, ze nadal w szpitalu i wciąż w dwupaku:) pasę małą, żeby choc ponad 2,5kg miała.
lista rozpakowanych jest na naszej nowej pierwszej stronie, link w mojej stopce
Ja już wszystko prawie mam, tylko jeszcze zasłony mama mi szyje, mam nadzieje ze zdążymąż dzielnie w domu kończy pranie i prasowanie. Aaa No i dopiero w środę kupujemy fotelik.
Na zaparcia w ciąży polecam syrop Lactulosum.misia-kasia, Existenz, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOkej, obiecuje poprawę
ale jesli nic się nie dzieje, to badają mnie raz na tydzień. W środę 2 dni temu miała 2270g.
Trochę plamiłam po bad. gin, ale na szczęście przeszło i nic z tego nie się nie rozkręciło. Na ktg cisza i spokójWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:17
justa8902, ingelita, Zolza_, misia-kasia, PLPaulina, alenka89, d'nusia, Kasiaja, Eilleen lubią tę wiadomość
-
Ja wychodząc po porodzie też nie dostałam od razu wypisu. To była niedziela i chyba im się nie chciało albo nie miał kto go przygotować. Wypis do odbioru był we wtorek po południu.
Z ciekawostek, to była w nim fałszywa informacja, że karmiłam piersiąStąd mają takie optymistyczne statystyki na temat kp i jego rzekomego wspierania
-
Marta..a wrote:Podalabys link do tych chinek? Ja tez mam otulacze niby nb, kieszonki i formowanki ale z pupusa więc są większe ponoć, do tego gatki s i formowanke też s z kokosi bo te nb tam były takie małe że szok. A Igor też się zapowiada sporym chłopcem na start
nawet jakby się teraz rodziła to już ma pewnie ponad 3kg.
Te sa niby NB ale tak jak mowie, nie wiem jak z jakoscia, ale opinie niby sa ok
Zobacz, co znalazłem w AliExpress
http://s.aliexpress.com/ZfeqI7VN
A te sa polecane na grupie kawowe OS kieszonki
http://s.aliexpress.com/VZVjUvAv
Ja zamowilam w promocji za 4,50e i doszly w 2 tygodnie
Jeszcze snappi zamowilam :
http://s.aliexpress.com/mIvqaeIF
Marta..a, Eilleen lubią tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Leticia wrote:Ja wychodząc po porodzie też nie dostałam od razu wypisu. To była niedziela i chyba im się nie chciało albo nie miał kto go przygotować. Wypis do odbioru był we wtorek po południu.
Z ciekawostek, to była w nim fałszywa informacja, że karmiłam piersiąStąd mają takie optymistyczne statystyki na temat kp i jego rzekomego wspierania
-
Ja po wizycie
Malutka waży 2284, jest na 40 percentylu więc bardzo mnie to cieszy, rośnie sobie w swoim tempie.
Szyjka 44 pozamykana na 4 spusty. I główka na dole uffff.
3 tygodnie i mogę rodzić.kozalia, Leticia, PLPaulina, Ania241188, Zolza_, alenka89, misia-kasia, e_mii, d'nusia, Kasiaja, Carolline, Zuuziia, Eilleen, ingelita, chabasse, Dooti, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Ja też się staram zawsze przeczekać czas kiedy mam problem z WC. Bo już raz tak na siłę robiłam i od tego czasu mam hemoroida.
mam ten sam problem ;/
Tez musze pilnowac swoje jedzenie, bo mam tendencje do zaparć i jak tylko 2 dni sobie pofolguje to problem w toalecie murowany... -
nick nieaktualny