X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kozalia pilnuje listy. Odzywała się chyba wczoraj czy przedwczoraj, że grozi jej cesarka, więc jest jeszcze w dwupaku ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Dopadł mnie "dupny" problem :/
    To przez tą nutelle...
    Ja marzę o taki problemie. Mam wręcz odwrotny problem i już dupka mnie boli od częstych wizyt. Co zjem to przeleci dosłownie :-(

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Puszczają nas dziś do domu ale bez wypisu. Mamy się pokazać jutro z rana i w poniedziałek, jakby się coś działo to szybko przyjechać. Tak naprawdę to czekamy tylko na wyniki posiewów, wszystkie badania do tej pory ok. Jak nic nie wyjdzie z tych posiewów to w poniedziałek dostaniemy wypis. Antoś dziś rano ważył 2570 gram, więc ładnie przybiera.
    Muszę trochę odpuścić bo się wykonczę, przecież mój synek to zuch chłopak :)

Wielkie emocje tu teraz.
    Ja wciąż używam pieluch 1, ale przy takiej mikro dupce mojego malucha to jeszcze trochę pociagne na tym rozmiarze, obecnie w testach lupilu z Lidla ;)
    Super, że już do domciu :-) gratulacje :-) rozumiem, że dużo emocji, w domu trochę ochłonięcie, za parę dni wszystko się unormuje :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    To ja mam właśnie pytanie jak to jest możliwe ze sie wychodzi ze szpitala a wypis dostaje po kilku dniach, nie rozumiem tego.. wychodzisz bo chcesz i robisz to na własna odpowiedzialność, czy szpital juz chce Cię wypchnąć? Slyszalam juz nie raz taka akcje..
    Zazwyczaj mają po prostu takie opóźnienia w papierologii i nic więcej. :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Robimy jakaś listę rozpakowanych ?
    Jestem za tylko kto się podejmie?

Edit. Doczyatalam że kozalia robi listę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:45

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Ja wiecej w sumie mam OS bo moja Agatka na malusia sie nie zapowiada a z NB wzielam tylko ze 3 otulacze, 3 formowanki a reszta to tetra, prefoldy i ponoc daja rade te reczniczki z ikei jako wklady, wiec tez wzielam na probe, aha no i kilka wkladow z katala. Wczoraj na aliexpress znalazlam tez AIO NB z simplilife czy jakos tak i wzielam dwa na probe, niby dziewczyny pisza ze chinki nie sa zbyt dobre ale za 4e to nawet nie szkoda, a moze akurat nam podpasuja, tylko ciekawe czy zdazy dojsc

Podalabys link do tych chinek? Ja tez mam otulacze niby nb, kieszonki i formowanki ale z pupusa więc są większe ponoć, do tego gatki s i formowanke też s z kokosi bo te nb tam były takie małe że szok. A Igor też się zapowiada sporym chłopcem na start :) nawet jakby się teraz rodziła to już ma pewnie ponad 3kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:45

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaprosiłam kolegę syna z jego mama do nas popołudniu więc od rana szaleje z porządkami, przynajmniej na weekend będzie już ogarnięte. Wczoraj duże zakupy spożywcze zrobiliśmy. Muszę jeszcze jakieś przekąski do szpitala kupić , laktator wyparzyć, i chyba będę gotowa. Jeszcze parę drobiazgów zamówilam, będę w przyszłym tygodniu więc pewnie wtedy już ubiorę łóżeczko :-)

7w3d 💔
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessi, i jak tam idzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:58

pumka1990 lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Zazwyczaj mają po prostu takie opóźnienia w papierologii i nic więcej. :-)
    Może nie potrzebnie się doszukuję tutaj jakiś dziwnych ukrytych intencji szpitala, może faktycznie to tylko kwestia formalności ale mimo wszystko dziwne to dla mnie ;) no ale ja nigdy nie byłam w szpitalu.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja dziś zaprosiłam kolegę syna z jego mama do nas popołudniu więc od rana szaleje z porządkami, przynajmniej na weekend będzie już ogarnięte. Wczoraj duże zakupy spożywcze zrobiliśmy. Muszę jeszcze jakieś przekąski do szpitala kupić , laktator wyparzyć, i chyba będę gotowa. Jeszcze parę drobiazgów zamówilam, będę w przyszłym tygodniu więc pewnie wtedy już ubiorę łóżeczko :-)
    No właśnie ubieracie już łóżeczka, ja na razie uprałam i uprasowałam prześcieradło i położyłam złożone na łóżeczku. Tak samo jak pokrowiec na przewijak i powiedziałam mężowi że jak urodzę to jego zadaniem będzie pozakładać te rzeczy ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się, ze nadal w szpitalu i wciąż w dwupaku:) pasę małą, żeby choc ponad 2,5kg miała.
    lista rozpakowanych jest na naszej nowej pierwszej stronie, link w mojej stopce :)

Ja już wszystko prawie mam, tylko jeszcze zasłony mama mi szyje, mam nadzieje ze zdąży :) mąż dzielnie w domu kończy pranie i prasowanie. Aaa No i dopiero w środę kupujemy fotelik.
    Na zaparcia w ciąży polecam syrop Lactulosum.

misia-kasia, Existenz, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia jako że w szpitalu melduj się nam :-) już 35 tydzień skończony to już z górki :-) A ile ma na ten tydzień mała? Daleko do tych 2,5 kg?

kozalia lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, obiecuje poprawę:) ale jesli nic się nie dzieje, to badają mnie raz na tydzień. W środę 2 dni temu miała 2270g.
    Trochę plamiłam po bad. gin, ale na szczęście przeszło i nic z tego nie się nie rozkręciło. Na ktg cisza i spokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:17

justa8902, ingelita, Zolza_, misia-kasia, PLPaulina, alenka89, d'nusia, Kasiaja, Eilleen lubią tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodząc po porodzie też nie dostałam od razu wypisu. To była niedziela i chyba im się nie chciało albo nie miał kto go przygotować. Wypis do odbioru był we wtorek po południu.
    Z ciekawostek, to była w nim fałszywa informacja, że karmiłam piersią :P Stąd mają takie optymistyczne statystyki na temat kp i jego rzekomego wspierania :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Podalabys link do tych chinek? Ja tez mam otulacze niby nb, kieszonki i formowanki ale z pupusa więc są większe ponoć, do tego gatki s i formowanke też s z kokosi bo te nb tam były takie małe że szok. A Igor też się zapowiada sporym chłopcem na start :) nawet jakby się teraz rodziła to już ma pewnie ponad 3kg.

Te sa niby NB ale tak jak mowie, nie wiem jak z jakoscia, ale opinie niby sa ok
    Zobacz, co znalazłem w AliExpress
    http://s.aliexpress.com/ZfeqI7VN
    A te sa polecane na grupie kawowe OS kieszonki
    http://s.aliexpress.com/VZVjUvAv
    Ja zamowilam w promocji za 4,50e i doszly w 2 tygodnie
    Jeszcze snappi zamowilam :
    http://s.aliexpress.com/mIvqaeIF

Marta..a, Eilleen lubią tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja wychodząc po porodzie też nie dostałam od razu wypisu. To była niedziela i chyba im się nie chciało albo nie miał kto go przygotować. Wypis do odbioru był we wtorek po południu.
    Z ciekawostek, to była w nim fałszywa informacja, że karmiłam piersią :P Stąd mają takie optymistyczne statystyki na temat kp i jego rzekomego wspierania :P
    W moim wypisie tez była taka informacja, a karmiłam mm i odciągniętym z piersi, ale butlą :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) Malutka waży 2284, jest na 40 percentylu więc bardzo mnie to cieszy, rośnie sobie w swoim tempie.
    Szyjka 44 pozamykana na 4 spusty. I główka na dole uffff.
    3 tygodnie i mogę rodzić.

kozalia, Leticia, PLPaulina, Ania241188, Zolza_, alenka89, misia-kasia, e_mii, d'nusia, Kasiaja, Carolline, Zuuziia, Eilleen, ingelita, chabasse, Dooti, pumka1990 lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja też się staram zawsze przeczekać czas kiedy mam problem z WC. Bo już raz tak na siłę robiłam i od tego czasu mam hemoroida.

mam ten sam problem ;/
    Tez musze pilnowac swoje jedzenie, bo mam tendencje do zaparć i jak tylko 2 dni sobie pofolguje to problem w toalecie murowany...

3i492n0agf4rykt3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w przyszłym tygodniu już ciąże donoszoną mam więc planuje już ubrać łóżeczko. Liczę, że w ciągu najbliższych 2 tyg będzie już maluszek z nami.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam cały pokoik gotowy. :) brakuje mi laktatora i przekąsek. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:20

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ