Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja rodziłam dwa razy w koszuli takiej do karmienia, nie była jakaś mega zakrwawiona ani nic.mąż ją po porodzie zabrał wyprał i tyle. nic jej nie było
także na spokojnie co macie w tym rodzicie, to nie będzie rzeźnia tylko poród, troche krwi jest ale nie litry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 10:52
Kasiaja, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:ja rodziłam dwa razy w koszuli takiej do karmienia, nie była jakaś mega zakrwawiona ani nic.mąż ją po porodzie zabrał wyprał i tyle. nic jej nie było
także na spokojnie co macie w tym rodzicie, to nie będzie rzeźnia tylko poród, troche krwi jest ale nie litry
-
No ja np wolę koszulę niż tshirt bo gdy będe sobie spracerować w 1 fazie porodu to chyba w t shircie czułabym sie niekomfortowo. A mam taką koszule którą kupiłam i w sumie mi sie nie podoba więc ją zabieram. Czy ją potem wyrzuce czy nie to mi to obojętne:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:No ja np wolę koszulę niż tshirt bo gdy będe sobie spracerować w 1 fazie porodu to chyba w t shircie czułabym sie niekomfortowo. A mam taką koszule którą kupiłam i w sumie mi sie nie podoba więc ją zabieram. Czy ją potem wyrzuce czy nie to mi to obojętne:)
-
justyna14 wrote:ja rodziłam dwa razy w koszuli takiej do karmienia, nie była jakaś mega zakrwawiona ani nic.mąż ją po porodzie zabrał wyprał i tyle. nic jej nie było
Po porodzie wyprana i teraz czeka na kolejny
[/url]
-
Tutaj do porodu im wszystko jedno czy dluzszy t shirt czy koszula byle pacjentce bylo wygodbie i czula sie komfortowo jedynie co zalecaja cos do posladkow zeby sie czula komfortowo chociaz i tak wychodzic nie ma za bardzo gdzie z sali porodowej i nawet nie musi bo wszystko lacznie z lazienka wanna do porodu pilkami i innymi cudami na miejscu... a przed porodem jak i po poridzie laski chodza w normalbych ubraniach w lozku w normalnych koszulkach albo takich do karmienia i albo uberaja legginsy alvo dresy czy krotkie spodenki jak wychodza z wyrka tyle ze polecaja zeby zabierac takie z wysokim stanem zeby nie draznilo blizny w przypadku cc ale po porodzie nikt w koszuli czy pizamie tu nue chodzi...
To ja sie na ta pelnie nie piszeczekam chocuaz do 1.08 mam nadzieje ze corka tez bo ja steasznie nie lubie lipca hehe
Carolline lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyW moim szpitalu tez jest im obojętnie co będzie do porodu..
Ale po porodzie nie wolno mieć legginsow..
A jest to związane z tym ze ani lekarz ani położna zeby zobaczyć krocze nie będą czekac aż kobieta łaskawie się rozbierze.
Ja kupiłam 4 koszulę + jedna do porodu.100% bawełna.. ale tanie. Bo nie lubie koszul.
Szlafroka nie kupuje.. biore dłuższy sweter..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 12:15
-
Cccierpliwa wrote:Tutaj do porodu im wszystko jedno czy dluzszy t shirt czy koszula byle pacjentce bylo wygodbie i czula sie komfortowo jedynie co zalecaja cos do posladkow zeby sie czula komfortowo chociaz i tak wychodzic nie ma za bardzo gdzie z sali porodowej i nawet nie musi bo wszystko lacznie z lazienka wanna do porodu pilkami i innymi cudami na miejscu... a przed porodem jak i po poridzie laski chodza w normalbych ubraniach w lozku w normalnych koszulkach albo takich do karmienia i albo uberaja legginsy alvo dresy czy krotkie spodenki jak wychodza z wyrka tyle ze polecaja zeby zabierac takie z wysokim stanem zeby nie draznilo blizny w przypadku cc ale po porodzie nikt w koszuli czy pizamie tu nue chodzi...
To ja sie na ta pelnie nie piszeczekam chocuaz do 1.08 mam nadzieje ze corka tez bo ja steasznie nie lubie lipca hehe
-
Jak coś to tanie koszule ala podkoszulek są w pepko. Ja akurat mam taką w domu do spania i miałam w planie ją zabrać ale ze CC to mi nie potrzebna.
Dzisiaj mąż zabrał mnie na pyszne śniadanie do jeffsa a potem do smyka bo pronacja -50% i jeszcze -25% z kartą smyka. Się o kupiłam ale już na zapas bo małe rozmiary mam ale już tych 68 nie mialam. -
nick nieaktualnyU nas też leginsy i tshirt albo koszule szpitalne, nikt tu swoich koszul nie przynosi an innych rzeczy tak samo. Wezme sobie bluze tylko bo klimatyzacja to moze byc nawet zimno.
Ja juz tez mam seedecznie dosc brzucha mimo ze jestem aktywna to juz sie yo dluzy i tęsknię za swoja sprawnością i właśnie ciuchami. Wyroslam z kolejnych bluzek i teraz nie wiem w czym mam chodzić -
PLPaulina wrote:W moim szpitalu tez jest im obojętnie co będzie do porodu..
Ale po porodzie nie wolno mieć legginsow..
A jest to związane z tym ze ani lekarz ani położna zeby zobaczyć krocze nie będą czekac aż kobieta łaskawie się rozbierze.
Ja kupiłam 4 koszulę + jedna do porodu.100% bawełna.. ale tanie. Bo nie lubie koszul.
Gdzie kupowałaś? Bo szukam tanich i dobrych, bo koszul ogólnie nienawidzęEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnypumka1990 wrote:Gdzie kupowałaś? Bo szukam tanich i dobrych, bo koszul ogólnie nienawidzę
Na allegro jest sporo.
Mi zalezalo by nie bylo wzorow w misie i inne pierdoły dziecinne.
2 kupilam w sklepie stacjonarnie, za szt cos okolo 60 zl.
I 2 marki italian Fashion. (Allegro)
I 1 marki dolce sonno do porodu.(Allegro)
-
Mi wlasnie doszly pizama do karmienia do domu i dluzsza koszulka tez z przodu rozpinana do porodu teraz szukam koszulek jeszcze zeby do szpitala jakies miec w ktorych wygodnie sie karmic bedzie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700