X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej po domu myślę co będę nosić. Ale to zobaczę później. Najpierw najwyżej w tych koszulach.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu muszę sobie kupić jakieś koszulki, z h&m pewnie, i dresy "wyjściowe" w razie odwiedzin :)
    A korzystał ktoś, lub zamierza, z pasów poporodowych? Zastanawiam się czy nie kupić sobie czegoś takiego, chociaż na wyjścia.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam czy już kupić właśnie jakieś koszulki ale chyba poczekam. Bo nakupie a się okaże że z jakiegoś powodu nie mogę karmić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Do domu muszę sobie kupić jakieś koszulki, z h&m pewnie, i dresy "wyjściowe" w razie odwiedzin :)
    A korzystał ktoś, lub zamierza, z pasów poporodowych? Zastanawiam się czy nie kupić sobie czegoś takiego, chociaż na wyjścia.
    Mami będę używała jak 10 lat temu z 3 tyg po porodzie jak mnie przestanie wszystko bolec

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:

Nie zamierzam. :) zaden fizjoterapeuta tego nie poleci.
    Miesnie się tylko osłabia i potem milion razy gorzej dojsc do formy.. :)

A na bal po porodzie sie nie wybieram wiec nie musze udawać ze brzucha nie mam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 13:28

pumka1990 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyrasta z moich ciuchów, zostały mi jedne dresy do kolan, długie dresy (jak zimno) i sukienki. Koszulki to mam takie XL jakieś co dostawałam w szkole :) co gorsza mieszczę się tylko w Adidasy i klapki... Baleriny zdjęłam po przejściu kilku metrów... Koszule chce sobie kupić ale taka ładniejsza do domu, bo te co mam to są właśnie takie zwykłe z misiami :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Na allegro jest sporo. :)

Mi zalezalo by nie bylo wzorow w misie i inne pierdoły dziecinne. :)

2 kupilam w sklepie stacjonarnie, za szt cos okolo 60 zl.

I 2 marki italian Fashion. (Allegro)
    I 1 marki dolce sonno do porodu. :) (Allegro)

Dzięki :)

Wiem, że dużo jest, Ale jednak tak wiem od Ciebie, że materiał dobrej jakości :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie w galerii. Wszystkie T-shirty za krótkie. A koszulę że sztucznych materiałów. Chyba poświęcę jedną która była do karmienia. Ma guziki na całej długości z przodu. Jedynie boję się że za gruba może być.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw znalazłam na allegro koszule a okazało się że dwie sztuki które miałam zapisane były w sklepie u mnie na osiedlu i dobrze że nie kupiłam na allegro bo kupiłabym za duże. Dodatkowo jedną kupiłam która nie była typowo do karmienia ale ma guziki odpinane więc też się nada.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malo ze koszul nie lubie to jeszcze czy ostatnio jak zaliczylam przypadkiem porodowke a pozniej czekalam na poporodowym na usg czy jak bylam po obu porodach kuzynke odwiedzic nie widzialam ani jednej kobiety w koszuli wszystkie byly w jakies dresy/spodeni/legginsy ubrane i normalne t shirty czy inne codzienne koszulki wiec jakos glupio czulabym sie paradujac w koszulach czy typowych pizamach bo one sie ewentualnie na noc przebieraja a w ciagu dnia normalne ubrania...

Jak polozna na szkole rodzenia mowila o tych dresach itp i zapytalam czy ti znaczy ze koszula nie jest wymagana to zapytala czy jeszcze ktoś poza ludzmi starszej daty takie cos nosi (oczywiscie nie chodzilo o sexi koszulke tylko taka typowa koszule) takze tez sie z koszulami w szpitalu nie spityka w rakim razie...

Carolline lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko kwestia szpitala.. ;)

Na liscie mam koszulę. Położna mówiła o koszulach wiec biore i nie będę debila z siebie robić. :)

a poki nie trafie do szpitala to nie bede wiedzieć jak kobiety chodzą ubrane. Lepiej jak mąż z domu przywiezie koszulkę +legginsy niz mialby chodzić po sklepach i koszul mi szukac. :D :D

Nie jestem za odwiedzaniem po porodzie wiec nie miałam okaxji byc na takich oddziałach.. ufam tutaj liście ze szpitala i położnej. ;)

I jak juz znalazłam koszule bez misiów i innych pierdół to nie uważam, ze jakis wztyd je nosic czy cos.. sa fajne. :)

Ogolnie kupiłam sobie do domu pidżame taką do karmienia.. :) zobaczymy jak sie bedzie sprawować.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 14:39

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pidżame noszę tylko na wyjazdach służbowych... I u teściów, bo mam tam jedna zostawioną, no ale co kto lubi :) już po porodzie kupię sobie taką ładniejsza i lepsza :) no i jak miałam okres to też spodenki zakładałam.
    U nas kiedyś był zakaz odwiedzin na sali i moja mama bardzo sobie to chwaliła, teraz już można. Dziecka też nie dawali gościom, tylko położna pokazywała. Zobaczymy jak to wyjdzie. Do szpitala przyjdzie tylko mój mąż i może mama, ale nikt więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 14:36

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi odwiedzinami na sali to jest koszmar. Byłam z 3 dziewczynami, do mnie i do jeszcze jednej przychodził tylko mąż. Do trzeciej mąż i mama, a do czwartej cała rodzina, facet, matka i teściowa. Czasami było nas 11 + 4 noworodki, w małej, gorącej sali. Teraz zamierzam upominać, przecież można wyjść na korytarz.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Z tymi odwiedzinami na sali to jest koszmar. Byłam z 3 dziewczynami, do mnie i do jeszcze jednej przychodził tylko mąż. Do trzeciej mąż i mama, a do czwartej cała rodzina, facet, matka i teściowa. Czasami było nas 11 + 4 noworodki, w małej, gorącej sali. Teraz zamierzam upominać, przecież można wyjść na korytarz.
    Dlatego zakaz odwiedzin uważam za słuszny. Kobiety różnie znoszą poród, są w trudnej sytuacji, bo życie wywraca się do góry nogami, a tu nagle wpada kilka osób obcych do sali...

vanilia120 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pobytu na patologii ciąży wiem, że koszula nocna to tutaj standardowy ciuch. Niektóre dziewczyny nie paradują w nich całymi dnami, przebierają się do spania, bo nikt obłożnie chory nie jest, ale cześć chodzi cały czas w koszulach. Po porodzie nie wyobrażam sobie wkładać już w szpitalu dresów czy legginsów, po pierwsze chyba bym się ugotowała, a po drugie wietrzenie ran jest ważne, żeby szybciej się wszystko zagoiło. I do tego dochodzi wygoda przy oglądaniu ran przez lekarza. Także ja jestem za koszulami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odwiedzin, to była paradoksalnie jedna z kwestii która bardzo mnie trapiła. W tym szpitalu jest ograniczenie do jednej osoby na raz, mam nadzieje ze to faktycznie jest egzekwowane i zapobiegnie to wycieczkom grupowym czy to do mnie, czy do współlokatorki. Pokoje na szczęście tylko dwuosobowe.
    Może jestem jakaś pruderyjna, ale wg mnie karmienie, to na tyle intymna sytuacja, ze nie wyobrażam sobie robić tego przy obcych ludziach odwiedzających, albo nawet przy teściowej, czy mężczyznach z mojej rodziny - poza mężem oczywiście.

W ogóle będę obstawać przy zdaniu, ze do szpitala tylko mąż, reszta rodzinki niech się wstrzyma aż ogarniemy się na spokojnie w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 15:04

Flowwer, vanilia120 lubią tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do porodu mam koszule na ramiączkach. T-shirtu nie chciałam bo po porodzie chciałabym kangurować i juz pierwsze przyatwianie do piersi wiec w okrytej koszulce może byc to utrudnione a tak w koszuli nocnej na ramiączkach odsłonie tylko cyca i gotowe :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    ja do porodu mam koszule na ramiączkach. T-shirtu nie chciałam bo po porodzie chciałabym kangurować i juz pierwsze przyatwianie do piersi wiec w okrytej koszulce może byc to utrudnione a tak w koszuli nocnej na ramiączkach odsłonie tylko cyca i gotowe :)

Zazwyczaj podobno i tak zadzierają cała koszulę do góry i kładą dziecko ;) więc obojętne co masz na sobie

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina no pewnie... jakby w moim szpitalu mowili ze ma byc koszula to bezdtskusyjnie bylaby koszula ale ze ani wymagania rakuego ani nikt nie uzywa i nie chodzi w koszuli to ja tez wyszlabym na glupka w koszuli paradujac jako jedyna... wrecz same polozne mowia zeby byla wygodna koszulka i spodnie z wysokim stanem zeby w razie cc nie draznily rany... a dla mnie nawet lepiej bo nie przepadam za koszulami wiec ciesze die ze nie musze sie w nich meczyc...

Co do odwiedzin u nas kobietki sa max dwie na sali wiec jest opcja tylko taka ze albo do jednej ktos przyjdzie albo do drugiej i wiadomo ze pol godzinki i nikt w szpitalu jakos dlugo nie siedzi a w razie jakby to jest jeszcze do dyspozycji specjalne pomieszczenie gdzie mozna zrobic sobie kawy itp jakby mieli sie dluzej zasiedziec... no a w razie jakby te krotkie odwiedziny kolidowaly np z moim kp czy cos to tez jest na oddziale specjalny pokoj gdzie kobietki moga isc sie wylozyc na fotelu z maluchem sa poduchy do karmienia itp i mozna tam nakarmic...
    Takze mi nie przeszkadzaja odwiedziny... sama zreszta jak bylam u kuzynki to 20 minut tylko odwiedzic bo wiem ze tego oczekiwala od rodziny zeby nie przeszkadzac za dlugo jedynie dluzej i wieczorem bylam po pierwszym porodzie bo brali pokoj rodzinny wiec tylko oni byli z synkiem na sali...

Pewnie inaczej jak sa babeczki 4 na sali i ledwo od jednej ktos wyjdzie przychodzi do nastepnej i tak co chwile u ktorejs ktos siedzi...

A jeszcze co do krocza to z relacji kuzynki nie ma komisyjnego ogladania a biora na spokojnie pacjentki do gabinetu z usg itp i tam sprawdzaja nie przy wszystkich... zreszta jak lezalam na ginekologii tam przy hiperce to nawet obchodu komisyjnego nie bylo tylko do kazdej przychodzila osobno polozna z lekami i sniadaniem mierzyc cisnienie itp a pozniej do kazdej inny lekarz czasem u obu byli jednoczesnie ale kazdy zajmowal sie tylko jedna pacjentka...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala rowniez biore tylko koszule nocne. Co do kwestii jaka wybrac do porodu sn to chyba bez wiekszego znaczenia. Ostatnio ubrudzila sie w monencie gdy polozyli na mnie dziecko, po 2 h na sali porodowej, przebralam sie w inna, a tamta maz wzial do prania. Plamy zeszly bez problemu.
    Co do odwiedzin tez jestem przeciwnikiem, teraz musze meza uprzedzic, ze nie chce zeby mnie ktos oprocz niego odwiedzal.
    Ostanio ciagle ktos do mnie przychodzil a nikt nie pomyslal, czy ja wogole sobie zycze zeby ktos w takim stanie mnie ogladal ( a wygladalam koszmarnie, popuchnieta od wysilku twarz, popekane naczynka nawet w oczach i jeszcze nie moglam sie praktycznie ruszac), takze teraz sobie nie zycze odwiedzin

Iva79 lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ