X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój szpital jakiś inny bo po porodzie nie ma badań ginekologicznych. Jak pierwszego syna rodziłam 14 lat temu to na obchodzie lekarze zaglądali i to nie było komfortowe mimo że wtedy na sali tylko pacjentki mogły być, a przed wyjściem było badanie na fotelu którego strasznie się bałam. Teraz tego już nie było, tylko na obchodzie pytali czy wszystko w porządku i uciskali lekko brzuch, chyba żeby tylko sprawdzić jak się macica obkurcza. Więc jak dla mnie to super, dopiero po połogu na wizycie kontrolnej miałam przegląd ;-) wtedy to już luzik bo nic nie bolało i zagojone było.

Iva79 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 lata temu po porodzie też nikt nie zaglądał co się dzieje. Trochę szkoda, bo miałam krwiaka. Ale też nie wyobrażam sobie chodzenia w legginsach. Mówię o porodzie sn.

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa super, że u was takie szpitale zwłaszcza te pokoiki do karmienia. Ja to bym już była w siódmym niebie jakby u nas przy każdym łóżku, albo chociaż jeden na salkę, był fotel do karmienia. Na tych łóżkach to myślałam że mi kręgosłup się w pół złamie jak karmiłam, a Antoś przy cycku był max 20 min. Na leżąco też niewygodnie mi było więc ulga dopiero w domu jak się wygodnie w fotelu rozsiadłam :-D

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, może któraś będzie z Was wiedzieć, ile, mniej więcej, kosztuje taka jedynka? Wiem, że to pewnie od szpitala zależy ale różnice nie powinny być duże. W przyszłym tygodniu zadzwonię do szpitala i zapytam o szczegóły ale chciałabym już mieć jakiś obraz. No chyba, że liczą sobie jak w Hiltonie to podziękuje ;-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    O właśnie, może któraś będzie z Was wiedzieć, ile, mniej więcej, kosztuje taka jedynka? Wiem, że to pewnie od szpitala zależy ale różnice nie powinny być duże. W przyszłym tygodniu zadzwonię do szpitala i zapytam o szczegóły ale chciałabym już mieć jakiś obraz. No chyba, że liczą sobie jak w Hiltonie to podziękuje ;-)
    Ja pytałam w tym szpitalu w Śremie to pierwsza doba 40 a druga i kolejna 30. Myślałam że więcej będzie.

Kasiaja lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja no dobrze ze ten pokoik chociaz bo w pokoju tez nie ma fotela... na szczescie w kazdym jest lazienka no i dodatkowo stolik krzesla przewijak z pieluszkami chusteczkami lampa zeby maluch nie zmarzl itp takze tez juz wystarczajaco...

Kasiaja lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:

U mnie jeśli się nie mylę 400zl doba hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym chciałam rodzic pokój rodzinny to 800 zł na chyba dwie doby :D a najlepsze, ze byliśmy na niego bardzo napaleni i baliśmy się ze nie będzie wolny. Tata mógł tam spać, wpardzie na jakieś niewygodnie wyglądającej leżance, ale do tego miał zapewniony catering. Była tam klima, tv i prywatna łazienka, w porównaniu do sal cztero-pięcio os. bez łazienki to była kusząca opcja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jeszcze takie sale cztero-piecio osobowe?? :O

U mnie w szpitalu sa:
    - jednoosobowe sale porodowe
    - jednoosobowe i dwuosobowe sale poporodowe :)

Ale nie wiem jak to z pokojami rodzinnymi w moim miescie.
    Nie interesowało mnie cos takiego. Moj maz i tak większość dnia bedzie w pracy. I placic za jego nieobecność to bez sensu.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 17:11

• Leticia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam 500 zł za dobę :P
    Ogólnie wszystko to co wymieniła Cierpliwa było w każdej sali. Standardowo były dwuosobowe, ale w momentach przepełnienia przerabiają je na trójki.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Sa jeszcze takie sale cztero-piecio osobowe?? :O

U mnie w szpitalu sa:
    - jednoosobowe sale porodowe
    - jednoosobowe i dwuosobowe sale poporodowe :)

Ale nie wiem jak to z pokojami rodzinnymi. Nie interesowało mnie cos takiego. Moj maz i tak większość dnia bedzie w pracy. I placic za jego nieobecność to bez sensu.. :)

W jednym z lepszych szpitali w Warszawie po porodzie leżałam w sali porodowej bo na poporodowych nie było miejsca. A potem do tej sali doszly jeszcze 3 inne mamy i jedna spala na łóżku porodowym. Czyli 4 mamy na porodowej. Zimno było jak nie wiem mimo ze był sierpien bo była klimatyzacja.
    Dopiero następnego dnia po wypisach przenieśli nas na poporodowe. Zależy więc od sytuacji i oblozenia w szpitalu.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    W szpitalu w którym chciałam rodzic pokój rodzinny to 800 zł na chyba dwie doby :D a najlepsze, ze byliśmy na niego bardzo napaleni i baliśmy się ze nie będzie wolny. Tata mógł tam spać, wpardzie na jakieś niewygodnie wyglądającej leżance, ale do tego miał zapewniony catering. Była tam klima, tv i prywatna łazienka, w porównaniu do sal cztero-pięcio os. bez łazienki to była kusząca opcja ;)
    To luksus :-) masakra cena, drożej niż w hotelu. Moim zdaniem jak sobie liczą za takie pokoje tyle to po prostu zdzieraja.

W tym szpitalu co chce rodzić to są sale 2-osobowe.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są też 6 osobowe pokoje na oddziale poporodowy także wiecie...

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Z tymi odwiedzinami na sali to jest koszmar. Byłam z 3 dziewczynami, do mnie i do jeszcze jednej przychodził tylko mąż. Do trzeciej mąż i mama, a do czwartej cała rodzina, facet, matka i teściowa. Czasami było nas 11 + 4 noworodki, w małej, gorącej sali. Teraz zamierzam upominać, przecież można wyjść na korytarz.
    U nas w szpitalu nie ma odwiedzin na sali. Jest specjalny pokój odwiedzin i tak jest najlepiej. Nie wyobrażam sobie żeby włazili obcy ludzie w momencie gdy ja się uczyłam karmić...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są 2 osobowe sale. Całe szczęście

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas w szpitalu nie ma odwiedzin na sali. Jest specjalny pokój odwiedzin i tak jest najlepiej. Nie wyobrażam sobie żeby włazili obcy ludzie w momencie gdy ja się uczyłam karmić...
    I to jest najlepsze.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę po informacji od Eilleen byłam ucieszona ale kolejna strona to jak uderzenie obuchem w łeb Hahaha. No to muszę zadzwonić do szpitala i zapytać ;-) Ale tak szczerze to nie wiem skąd oni biorą takie ceny? Rozsądna wydawała mi się kwota właśnie tak do 50 zł za dobę, bo mi głównie zależy na tym żeby móc wypocząć po porodzie, te trzy dni w szpitalu sam na sam z maleństwem i tylko jej płacz będzie mnie wybudzał :-) Standardowe sale to są u nas właśnie trzyosobowe z łazienką i kącikiem do pielęgnacji ( przewijak, umywalka jakby któraś mama chciała wykąpać dziecko) więc standard nawet OK ale ja wiem, że po porodzie będę potrzebować odpoczynku i chce go, a trójka maluchów w sali nie pozwoli się wyspać. Po powrocie do domu będzie jeszcze trudniej ze względu na Antosia dlatego te trzy doby chce wykorzystać maksymalnie na odpoczynek w ciszy i spokoju :-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu 100 za dobę, ale nie wszędzie jest taka opcja.
    Ja akurat rodzę w szpitalu gdzie tylko dwójki, ale tam tylko 2 doby trzymają jak wszystko dobrze więc chyba zniosę :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie rodzinny pokoj od normalnego dwuosobowego (gdzie np raz kuzynka meza byla sama az do dnia przed wypisem dopiero ostatniego dnia miala lokatorke) rozni sie tym ze jest podwojne lizko lub dwa zlaczone... cala reszta tak samo w sensie stolik krzesla tv przewijak itp...
    Koszt w sumie 25€ za dobe - tyle co za wyzywienie tatusia...
    Nawet jakis czas myslalam o takiej chociaz maz i tak nie moglby caly czas ze mna byc bo mamy psiaka takze z ra coreczka rez musi ktos byc ale dumalam wlasnie przez to zeby w razie odwiedzin nikomu nie przeszkadzac no ale ostatecznie chyba nie wezmiemy bo raz ze moge sie sama nudzic a tak jest zawsze z kim pogadac no i jesli do mnie ktos przyjdzie to w razie czego mozemy przejsc do ogolnego pokoju a jak do tej drugiej to zawsze moge isc do tego pokoju karmien w razie czego wiec bez sensu to by bylo...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja planuję żeby do szpitala przychodził mąż i moja mama. Nie chce by wykorzystywał dni urlopu przed moim powrotem więc pewnie mama będzie rano wpadać a mąż po pracy. Czeka mnie z 6 dni w szpitalu.

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ