Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Widzę że niektóre już z Was zapisują się na prenatalne. W sumie jakoś mi to z głowy wyleciało.
Moja gin nie prowadzi takich badań u siebie. Więc muszę poszukać gdzie indziej. Hmm. Jest tego trochę. I w sumie czym się kierowalyscie???2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
Ja się wczoraj dowiedziałam że bratowa męża też w ciąży i też ma termin na sierpień, jakoś kilka dni przede mną. Może się okazać, że będziemy we dwie na porodówce
s1985, Martula78, Leticia, Flowwer, Carolline lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Martula78 wrote:Czy Wy też tak bardzo boicie się badań prenatalnych? mnie aż paraliżuje lęk...40stka na karku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 12:20
Martula78 lubi tę wiadomość
-
niedograna wrote:A my zaczynamy 10 tc
Jej gratuluję!!! Jak to pięknie brzmi, aż się rozpływam! Trzymam kciuki za pozostałe 30 tygodni
A ja cały czas w ogonku. Tak się czuję Kiedy wchodziłam tu ostatnio byłyście w 6,7 tygodniu. Jak mnie się udało dobić do tego tygodnia to wy wszystkie 8,9 t. Ech...
-
Roza86 wrote:Jej gratuluję!!! Jak to pięknie brzmi, aż się rozpływam! Trzymam kciuki za pozostałe 30 tygodni
A ja cały czas w ogonku. Tak się czuję Kiedy wchodziłam tu ostatnio byłyście w 6,7 tygodniu. Jak mnie się udało dobić do tego tygodnia to wy wszystkie 8,9 t. Ech...Dooti, Roza86 lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
Ja się raczej na pewno na nifty zdecyduje. Przy pierwszym dziecku (miałam 35 l)na ptenatalnych wyszło nam około 800 do 1 przy zespole Downa. Zostałam skierowana na amniopunkcję, ale się nie odwazylam. Ryzyko powikłań bylo w sumie większe niż samej trisomii. Jednak do końca ciąży miałam stres. A wtedy nie wiedziałam jak bardzo beda nam potrzebne pieniądze wiec szkoda mi było 3 tyś. Tym razem mając 38 l ryzyko na pewno wyjdzie większe, wiec wole wiedzieć wcześniej i dokładniej co i jak. Mam mnóstwo rzeczy po synku wiec i kasy aż tak nie szkoda. A spokój bezcenny.
-
chabasse wrote:Ja się raczej na pewno na nifty zdecyduje. Przy pierwszym dziecku (miałam 35 l)na ptenatalnych wyszło nam około 800 do 1 przy zespole Downa. Zostałam skierowana na amniopunkcję, ale się nie odwazylam. Ryzyko powikłań bylo w sumie większe niż samej trisomii. Jednak do końca ciąży miałam stres. A wtedy nie wiedziałam jak bardzo beda nam potrzebne pieniądze wiec szkoda mi było 3 tyś. Tym razem mając 38 l ryzyko na pewno wyjdzie większe, wiec wole wiedzieć wcześniej i dokładniej co i jak. Mam mnóstwo rzeczy po synku wiec i kasy aż tak nie szkoda. A spokój bezcenny.
to ryzyko trisomii zostało oszacowane na podstawie jakiego badania? jaką miałaś przezierność karkową u Antosia?2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Hej dziewczyny ja czytam Was na bieżąco ale tak sie czuje okroponie ze nie mam siły pisać. W sobote wylądowalam na IP z powodu mega mdłości . Dostalam 4kroplowki i jakos żyje ale co to za życie jak wciąż mi nie dobrze hihi. Mam dzisiaj 7t1d a w sobotę przy okazji mialam usg i byla dzidzia z serduszkiem także dobre info na święta było. Wizyta u mojego gina jutro
-
Ja już po wizycie lekarz dokładnie wszystko zmierzył. Pokazał pepowine, jak wygląda ciałko żółte. Wyszło że lekarka źle zmierzyla w szpitalu, a po zdjęciach stwierdził że robiła je na chybił trafił. Wiek ciąży się zgadza mogę powoli wracać do normalnych czynności jeśli nie oznacza to zbyt długiego stania więc dalej mam zwolnienie.
Co do badań prenatalnych lekarka w szpitalu poradziła mi je zrobić ale nie wiem kiedy i gdzie jeszcze..
Aha, w książeczce mam wpisana datę porodu na 03.08.2018
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 14:25
Martula78, PLPaulina, mi88, Dooti, Iva79, Leticia, Cccierpliwa, snowwhite, polkosia, e_mii, *KasiaS*, Ania241188, jessi001, d'nusia, chabasse, niedograna lubią tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
juwelka wrote:Hej dziewczyny ja czytam Was na bieżąco ale tak sie czuje okroponie ze nie mam siły pisać. W sobote wylądowalam na IP z powodu mega mdłości . Dostalam 4kroplowki i jakos żyje ale co to za życie jak wciąż mi nie dobrze hihi. Mam dzisiaj 7t1d a w sobotę przy okazji mialam usg i byla dzidzia z serduszkiem także dobre info na święta było. Wizyta u mojego gina jutro
to tak jak ja :)7t1d:)juwelka lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
nick nieaktualnyKlaudiaSG wrote:Ja już po wizycie lekarz dokładnie wszystko zmierzył. Pokazał pepowine, jak wygląda ciałko żółte. Wyszło że lekarka źle zmierzyla w szpitalu, a po zdjęciach stwierdził że robiła je na chybił trafił. Wiek ciąży się zgadza mogę powoli wracać do normalnych czynności jeśli nie oznacza to zbyt długiego stania więc dalej mam zwolnienie.
Co do badań prenatalnych lekarka w szpitalu poradziła mi je zrobić ale nie wiem kiedy i gdzie jeszcze..
Jejku jak pięknie na usg widać maleńką istotę.
Odpoczywaj dużo. I wszystko będzie dobrze !KlaudiaSG lubi tę wiadomość