Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Chciałam od początku ciąży rodzić sn. Ale czasami trzeba chęci schować do kieszeni i zrobic to co trzeba.. :/ :D

A boję sie. Bo to operacja..

U mnie podobnie.
    Jutro Twój dzień spotkania z maluszkiem? :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano na obchodzie bede wiedziała czy to dziś czy jutro.. :)

• belladonna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze Bohaterki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jutro Paulina i Zolza, a ty Zuuziia kiedy masz cc? Ktoś jeszcze ma zaplanowane niedługo?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę ja chcę już rodzić !!! Tak mnie już po tyłku ciągnie bolą pachwiny a dziecku się nie spieszy. Chyba wie, że to ostatnia ciąża i chcei dopiec na finiszu.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko ćmi jak na @, znaczy się ćmiło, teraz przeszło. Co prawda u mnie 37 tydzień się dopiero zacznie, wg usg dzisiaj, wg OM w środę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Czyli jutro Paulina i Zolza, a ty Zuuziia kiedy masz cc? Ktoś jeszcze ma zaplanowane niedługo?

Ja 25 idę na oddział, 26 cc.
    Bezsens wolałabym pójść 26 i odrazu tego samego dnia cc, to że będę dzień wcześniej w szpitalu tylko bardziej mnie stresuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 22:50

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na oddział a kiedy CC zobaczymy. Ale spać nie mogę. Teraz mnie nerw złapał. Boję się jak cholera szpitala, cięcia i wszystkiego. Normalnie płakać mi się chce, a nie mogę bo głową to mi wtedy eksploduje.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja chcę ja chcę już rodzić !!! Tak mnie już po tyłku ciągnie bolą pachwiny a dziecku się nie spieszy. Chyba wie, że to ostatnia ciąża i chcei dopiec na finiszu.

Też bym już chciała... Ale skurcze tylko przepowiadajace i znikające

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam nadzieje będę ustalać termin cesarki, a na kiedy to się okaże,ile moja niewydolna szyjka jeszcze wydoli. Tydzień temu rozwarcie było na dwa palce;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się panicznie bałam szpitali, jedyny plus tego, ze tu leżę od miesiaca jest taki, ze chociaż pobyt w szpitalu już mnie nie stresuje;) jestem jak u siebie :D

• Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja jutro mam nadzieje będę ustalać termin cesarki, a na kiedy to się okaże,ile moja niewydolna szyjka jeszcze wydoli. Tydzień temu rozwarcie było na dwa palce;)

Jeszcze urodzisz sn mimochodem ;) Bo 2 palce to liczy się jako 4 cm? To już prawie połowa drogi :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Jutro idę na oddział a kiedy CC zobaczymy. Ale spać nie mogę. Teraz mnie nerw złapał. Boję się jak cholera szpitala, cięcia i wszystkiego. Normalnie płakać mi się chce, a nie mogę bo głową to mi wtedy eksploduje.

Wiem co czujesz, ale nie możemy popadać w panikę bo to w niczym nam nie pomoże ;/ głowa boli Cię z nerwów i stresu, u mnie bardzo częsty objaw. Przypuszczam, że we wtorek też może mi się udzielić ból głowy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 23:04

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Ja 25 idę na oddział, 26 cc.
    Bezsens wolałabym pójść 26 i odrazu tego samego dnia cc, to że będę dzień wcześniej w szpitalu tylko bardziej mnie stresuje :/

Rozumiem Cię bo tak samo mnie to irytuje, tez muszę przyjść dzień wcześniej i to tylko po to zeby mnie przeglodzili i dali zastrzyk z heparyny. Tak jakbym sama nie mogła sobie zrobic.

A ja jakoś teraz mam lekki żal ze dopiero co sie lepiej poczulam, dopiero co weszlam w 9 miesiac to mi zakończę ciążę:/ W sumie nie wiem czemu tak szybko skoro wszystko jest idealnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Jeszcze urodzisz sn mimochodem ;) Bo 2 palce to liczy się jako 4 cm? To już prawie połowa drogi :D
    Tak sobie wyobrażam ze dwa palce to jakieś 4 cm;) niestety poza szyjka, żadnych objawow zbliżającego się porodu nie ma. Na ktg cisza, nic mnie nie boli.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Tak się liczy? Nie wiedziałam

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to zastanawia mnie to rozwarcie na 10 cm. Kobiety są przecież tak rożnej budowy, węższe, szersze. Na serio wszystkim szyjka rozwiera się na tyle samo cm? :O Czy to „pełne rozwarcie” się tak bardziej symbolicznie nazywa rozwarciem na 10 cm?

nick nieaktualny, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Tak sobie wyobrażam ze dwa palce to jakieś 4 cm;) niestety poza szyjka, żadnych objawow zbliżającego się porodu nie ma. Na ktg cisza, nic mnie nie boli.

Jeszcze jest trochę czasu :) Chociaż nie ukrywam, że zestawienie słów „rozwarcie” i „nic mnie nie boli” w jednym zdaniu bardzo mi się podoba :D

nick nieaktualny, justyna14 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj nawet krocze nie boli a ostatnio mnie bolało że ledwo chodziłam. Olek mi się rozpycha dzisiaj bardziej niż zwykle. Nadal to nie boli ale dziwne uczucie ;-)

Paulina, Zołza i Zuzia - trzymam kciuki :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Swoją drogą to zastanawia mnie to rozwarcie na 10 cm. Kobiety są przecież tak rożnej budowy, węższe, szersze. Na serio wszystkim szyjka rozwiera się na tyle samo cm? :O Czy to „pełne rozwarcie” się tak bardziej symbolicznie nazywa rozwarciem na 10 cm?
    Też właśnie się nad tym dziś zastanawiałam. Może ktoś wie?

‹‹ ‹ 1118 1119 1120 1121 1122 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ