X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Chciałam od początku ciąży rodzić sn. Ale czasami trzeba chęci schować do kieszeni i zrobic to co trzeba.. :/ :D

A boję sie. Bo to operacja..

U mnie podobnie.
    Jutro Twój dzień spotkania z maluszkiem? :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano na obchodzie bede wiedziała czy to dziś czy jutro.. :)

• belladonna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze Bohaterki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jutro Paulina i Zolza, a ty Zuuziia kiedy masz cc? Ktoś jeszcze ma zaplanowane niedługo?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę ja chcę już rodzić !!! Tak mnie już po tyłku ciągnie bolą pachwiny a dziecku się nie spieszy. Chyba wie, że to ostatnia ciąża i chcei dopiec na finiszu.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko ćmi jak na @, znaczy się ćmiło, teraz przeszło. Co prawda u mnie 37 tydzień się dopiero zacznie, wg usg dzisiaj, wg OM w środę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Czyli jutro Paulina i Zolza, a ty Zuuziia kiedy masz cc? Ktoś jeszcze ma zaplanowane niedługo?

Ja 25 idę na oddział, 26 cc.
    Bezsens wolałabym pójść 26 i odrazu tego samego dnia cc, to że będę dzień wcześniej w szpitalu tylko bardziej mnie stresuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 22:50

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na oddział a kiedy CC zobaczymy. Ale spać nie mogę. Teraz mnie nerw złapał. Boję się jak cholera szpitala, cięcia i wszystkiego. Normalnie płakać mi się chce, a nie mogę bo głową to mi wtedy eksploduje.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja chcę ja chcę już rodzić !!! Tak mnie już po tyłku ciągnie bolą pachwiny a dziecku się nie spieszy. Chyba wie, że to ostatnia ciąża i chcei dopiec na finiszu.

Też bym już chciała... Ale skurcze tylko przepowiadajace i znikające

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam nadzieje będę ustalać termin cesarki, a na kiedy to się okaże,ile moja niewydolna szyjka jeszcze wydoli. Tydzień temu rozwarcie było na dwa palce;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się panicznie bałam szpitali, jedyny plus tego, ze tu leżę od miesiaca jest taki, ze chociaż pobyt w szpitalu już mnie nie stresuje;) jestem jak u siebie :D

• Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja jutro mam nadzieje będę ustalać termin cesarki, a na kiedy to się okaże,ile moja niewydolna szyjka jeszcze wydoli. Tydzień temu rozwarcie było na dwa palce;)

Jeszcze urodzisz sn mimochodem ;) Bo 2 palce to liczy się jako 4 cm? To już prawie połowa drogi :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Jutro idę na oddział a kiedy CC zobaczymy. Ale spać nie mogę. Teraz mnie nerw złapał. Boję się jak cholera szpitala, cięcia i wszystkiego. Normalnie płakać mi się chce, a nie mogę bo głową to mi wtedy eksploduje.

Wiem co czujesz, ale nie możemy popadać w panikę bo to w niczym nam nie pomoże ;/ głowa boli Cię z nerwów i stresu, u mnie bardzo częsty objaw. Przypuszczam, że we wtorek też może mi się udzielić ból głowy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 23:04

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Ja 25 idę na oddział, 26 cc.
    Bezsens wolałabym pójść 26 i odrazu tego samego dnia cc, to że będę dzień wcześniej w szpitalu tylko bardziej mnie stresuje :/

Rozumiem Cię bo tak samo mnie to irytuje, tez muszę przyjść dzień wcześniej i to tylko po to zeby mnie przeglodzili i dali zastrzyk z heparyny. Tak jakbym sama nie mogła sobie zrobic.

A ja jakoś teraz mam lekki żal ze dopiero co sie lepiej poczulam, dopiero co weszlam w 9 miesiac to mi zakończę ciążę:/ W sumie nie wiem czemu tak szybko skoro wszystko jest idealnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Jeszcze urodzisz sn mimochodem ;) Bo 2 palce to liczy się jako 4 cm? To już prawie połowa drogi :D
    Tak sobie wyobrażam ze dwa palce to jakieś 4 cm;) niestety poza szyjka, żadnych objawow zbliżającego się porodu nie ma. Na ktg cisza, nic mnie nie boli.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Tak się liczy? Nie wiedziałam

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to zastanawia mnie to rozwarcie na 10 cm. Kobiety są przecież tak rożnej budowy, węższe, szersze. Na serio wszystkim szyjka rozwiera się na tyle samo cm? :O Czy to „pełne rozwarcie” się tak bardziej symbolicznie nazywa rozwarciem na 10 cm?

d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Tak sobie wyobrażam ze dwa palce to jakieś 4 cm;) niestety poza szyjka, żadnych objawow zbliżającego się porodu nie ma. Na ktg cisza, nic mnie nie boli.

Jeszcze jest trochę czasu :) Chociaż nie ukrywam, że zestawienie słów „rozwarcie” i „nic mnie nie boli” w jednym zdaniu bardzo mi się podoba :D

kozalia, justyna14 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj nawet krocze nie boli a ostatnio mnie bolało że ledwo chodziłam. Olek mi się rozpycha dzisiaj bardziej niż zwykle. Nadal to nie boli ale dziwne uczucie ;-)

Paulina, Zołza i Zuzia - trzymam kciuki :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Swoją drogą to zastanawia mnie to rozwarcie na 10 cm. Kobiety są przecież tak rożnej budowy, węższe, szersze. Na serio wszystkim szyjka rozwiera się na tyle samo cm? :O Czy to „pełne rozwarcie” się tak bardziej symbolicznie nazywa rozwarciem na 10 cm?
    Też właśnie się nad tym dziś zastanawiałam. Może ktoś wie?

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ