Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Meneksze wrote:Dziewczyny zycze powodzenia i szybkiego spotkania z maluszkami.
Ja mam stawic sie w szpitalu we srode rano, szczerze to mam nadzieje ze odpuszcza sobie obserwacje i zabiora za wywolywanie. Jakie to w ogole wszystko paradoksalne, najpierw w 34tc mialam hamowanie alcji porodowej bo zdecydowanie za wczesnie Mała chciala przyjsc na swiat, a teraz nie mysli wychodzic.7w3d 💔 -
Pocieszające w tym wszystkim jest to, że ta ciąża nie bedzie trwała przecież wiecznie.
Już się nie możemy z mężem doczekać naszego tak długo wyczekiwanego Szczęścia.
Po czterech latach zostało kilka czy kilkanaście dni.justyna14, belladonna, Zuuziia, Eilleen, d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Ale się pogoda zapowiada na najbliższe dni...będzie zdychando
Dziewczyny trzymam kciuki za pomyślne wiadomości
Gratuluję donoszonych ciążnic tylko rodzić.
Paulina kciuki za decyzje po Twojej myśli na obchodzie.
7w3d 💔 -
Meneksze wrote:Pocieszające w tym wszystkim jest to, że ta ciąża nie bedzie trwała przecież wiecznie.
Już się nie możemy z mężem doczekać naszego tak długo wyczekiwanego Szczęścia.
Po czterech latach zostało kilka czy kilkanaście dni.7w3d 💔 -
O kurczę, u mnie równo za miesiąc termin
Dzisiaj wstałam nad ranem do kibelka i stwierdziłam, że w końcu i na mnie przyszło...
Ruszam się jak słonica, co chwilę zmieniam bok, a to też do łatwych zadań nie należy
I jeszcze bóle spojenia zanim się rozchodzę...
-
Cieszę się że będę rodzić w małym szpitalu. U nas kolejek za bardzo nie ma, bo dużo osób jeździ do większych szpitali. Jak pojechałam na IP do najbliższego szpitala to czekałam może 10 minut... Na izbie tylko dane osobowe i co dolega i na oddział prosto.
-
justa1509 wrote:Cieszę się że będę rodzić w małym szpitalu. U nas kolejek za bardzo nie ma, bo dużo osób jeździ do większych szpitali. Jak pojechałam na IP do najbliższego szpitala to czekałam może 10 minut... Na izbie tylko dane osobowe i co dolega i na oddział prosto.
-
Eilleen wrote:Dlatego też mam plan rodzic w małym szpitalu bo nic mnie bardziej nie wkurza jak kolejki. Ale czasami nie ma wyboru np przy cukrzycy trzeba pojechać do odpowiedniego szpitala który zajmuje się takimi przypadkami.
Ja też w małym szpitaluOczywiście przy założeniu, że wszystko będzie ok.
To co się czasem widzi w tych kołchozach to jest masakra, ale nie tylko o porody chodzi ale ogólnie.
Niestety coś za coś. Albo mniejszy i pełna uwaga, albo duży specjalistyczny i trzeba mieć mocną gębę.
Ja byłam raz na IP i gdyby nie mój chłop to bym chyba do rana czekała. Przerażające, że się jedzie na tą IP czasem bo coś nas niepokoi, a tu czekania na kilka godzin gdzie coś już może być nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:34
-
nesssssa wrote:Ja też w małym szpitalu
Oczywiście przy założeniu, że wszystko będzie ok.
To co się czasem widzi w tych kołchozach to jest masakra, ale nie tylko o porody chodzi ale ogólnie.
Niestety coś za coś. Albo mniejszy i pełna uwaga, albo duży specjalistyczny i trzeba mieć mocną gębę.
Ja byłam raz na IP i gdyby nie mój chłop to bym chyba do rana czekała. Przerażające, że się jedzie na tą IP czasem bo coś nas niepokoi, a tu czekania na kilka godzin gdzie coś już może być nie tak.
-
d'nusia wrote:I ja dziś donoszona ciąża z om, a z pobrania jajeczek 37+3
Można działać
Kciuki dziewczyny!!! Zaczyna sie dziac powoliciraz wiecej donoszonych i planowanych cc
d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyDzis rozwiązują ciążę..
rozwarcie sie zrobiło na 3cm..Eilleen, d'nusia, Leticia, alenka89, Cccierpliwa, Paulinaaa, misia-kasia, edytkaa93, Meneksze, justyna14, squirrel, Ania241188, Flowwer, Marta..a, Zuuziia, ingelita, belladonna, syska89, DobrejMysli, Lavendova, Existenz, Dooti, Kasiaja, nesssssa, chabasse, pumka1990, marcela123, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dzis rozwiązują ciążę..
rozwarcie sie zrobiło na 3cm..
Przy bezproblemowej ciąży to mały szpital jest ok, wiadomo że niektórzy potrzebują czegoś więcejmi znowu puls się podniósł i czuję jak serce mi wali... Ale rano zdążyłam już pokroić i umyć jabłka, póki chłodno na balkonie
-
Paulina moc kciukow i czekamy na wiesci!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Byłam właśnie w Lidlu i spotkała mnie miła sytuacja.
Stałam w kolejce do kasy i kobitka za mną zasugerowała mi, żebym podeszła do kasy omijając kolejkę. Odpowiedziałam, że nie chcę się narażać, bo różnie to bywa i poczekam sobie, a czuję się dobrze. Postała jeszcze może z pół minuty i postanowiła wziąć sprawy w swoje ręceROZKAZAŁA kolejce się rozstąpić (akurat 3 rosłych panów przed nami stało) i mnie przepuścić. Głupio mi się zrobiło... a Ci mężczyźni jak mnie nie zaczęli przepraszać, kajać się, koszyk mi do góry podnieśli, żebym się nie schylała
Miło
edytkaa93, justyna14, d'nusia, Eilleen, ingelita, DobrejMysli, alenka89, Dooti, Kasiaja, pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość