Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dzis rozwiązują ciążę.. :O
    rozwarcie sie zrobiło na 3cm..
    Powodzenia i trzymam mocno kciuki! Życzę pięknych pierwszych chwil z Hania <3

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie było wczoraj cały dzień bo mieliśmy gości, już w połowie imprezy żałowałam ze się zgodziłam na ta imprezę ;) Siedzenie cały dzień na krześle i jeszcze usługiwanie innym w 9 miesiącu to jakaś pomyłka ale dałam radę, wieczorem tylko miałam stopy jak balony ale zimny prysznic i masaż stóp dobrze mi zrobił.

Jak czytałam o tym co wczoraj pisalałyście to muszę przyznać ze trafiłyście w punkt, jak mnie to gadanie wkurzało „o jeszcze Ci urósł brzuch”, „jeszcze 4tygodnie do terminu to pewnie jeszcze Ci urośnie”, „znieczulenie zzo to zło” itd.

Ja podjęłam decyzje o psn, mam jakąś wizję porodu np w wodze bez zzo, ale to mój pierwszy porod wiec nie wiem jak będzie wiec biorę tez inne opcje pod uwagę, a ludzie z góry próbują mi narzucić swoją wizję nie myśląc ze może to sie sprawdziło u nich ale u mnie sie nie sprawdzi.

No dobra, koniec narzekania ;) Miłego dnia!

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Mocno zaciskam kciuki! :-)
    Powodzenia :-)

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina kciuki zaciśnięte i czekamy na wieści co jak o której i jak wrażenia po :)

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Trzymamy kciuki. :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, a ty jak tam się trzymasz ? Przyjęli Cię już na oddział ?

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie opuchlizna na nogach i rękach nie przechodzi ani po milczeniu w chłodnej wodzie, ani po odpoczynku... Dłonie mnie rano strasznie bolą :(

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, Hanki to fajne dziewuchy, a Ty już niedługo poznasz najfajniejszą ;) Kciuki !!!

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie, jak było o nas głośno na innych wątkach, ze tutaj takie kłótnie itp? Zauważyłyście, jaki mam teraz fajny klimat? :) Chyba te hormony jednak trochę zluzowały :P

Ale nadal mnie wścieka, ze słownik w telefonie uparcie zmienia prawie każde słowo na rodzaj męski :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 10:54

DobrejMysli, justyna14, belladonna, Kasiaja lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt nas lepiej teraz nie zrozumie jak my same nawzajem. Wszystkie jesteśmy praktycznie na tym samym etapie. Te same emocje, przeżycia, podobny strach i obawy.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Zazdroszczę! Robilysmy test jednego dnia, a Ty już dzisiaj będziesz mieć swoją kruszynke :)
    Daj znać jak będziesz wstanie jak się czujecie :)

Mój nie chce wyjść... nawet w nocy czułam bol miesiaczkowy, a potem czułam jak rozpada mi się lewe biodro.. Ale minęło i czuję się dobrze teraz. Siedzę ok 40-60 min na pilce, pije herbatkę z liści malin, mecze męża a młody jedynie próbuje wystawić mi nogę z boku brzucha...

justyna14 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Mnie nie było wczoraj cały dzień bo mieliśmy gości, już w połowie imprezy żałowałam ze się zgodziłam na ta imprezę ;) Siedzenie cały dzień na krześle i jeszcze usługiwanie innym w 9 miesiącu to jakaś pomyłka ale dałam radę, wieczorem tylko miałam stopy jak balony ale zimny prysznic i masaż stóp dobrze mi zrobił.

Jak czytałam o tym co wczoraj pisalałyście to muszę przyznać ze trafiłyście w punkt, jak mnie to gadanie wkurzało „o jeszcze Ci urósł brzuch”, „jeszcze 4tygodnie do terminu to pewnie jeszcze Ci urośnie”, „znieczulenie zzo to zło” itd.

Ja podjęłam decyzje o psn, mam jakąś wizję porodu np w wodze bez zzo, ale to mój pierwszy porod wiec nie wiem jak będzie wiec biorę tez inne opcje pod uwagę, a ludzie z góry próbują mi narzucić swoją wizję nie myśląc ze może to sie sprawdziło u nich ale u mnie sie nie sprawdzi.

No dobra, koniec narzekania ;) Miłego dnia!
    Najlepiej nie słuchać. Nie komentować. Mi się sporo osób pyta czy się boję porodu. A ciekawe czy one się nie bały.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    A pamiętacie, jak było o nas głośno na innych wątkach, ze tutaj takie kłótnie itp? Zauważyłyście, jaki mam teraz fajny klimat? :) Chyba te hormony jednak trochę zluzowały :P

Ale nadal mnie wścieka, ze słownik w telefonie uparcie zmienia prawie każde słowo na rodzaj męski :P
    A mnie to też wkurza ;-) myślałam że tylko mnie :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Zazdroszczę! Robilysmy test jednego dnia, a Ty już dzisiaj będziesz mieć swoją kruszynke :)
    Daj znać jak będziesz wstanie jak się czujecie :)

Mój nie chce wyjść... nawet w nocy czułam bol miesiaczkowy, a potem czułam jak rozpada mi się lewe biodro.. Ale minęło i czuję się dobrze teraz. Siedzę ok 40-60 min na pilce, pije herbatkę z liści malin, mecze męża a młody jedynie próbuje wystawić mi nogę z boku brzucha...
    A jakieś konkretne ćwiczenia robisz na piłce?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A jakieś konkretne ćwiczenia robisz na piłce?

Na razie siedzę, kręcę kolka i sobie delikatnie podskakuje oglądając serial :)

Wiem że mały ma jeszcze czas ale nie mogę się go już doczekać :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U mnie opuchlizna na nogach i rękach nie przechodzi ani po milczeniu w chłodnej wodzie, ani po odpoczynku... Dłonie mnie rano strasznie bolą :(
    Też zaczynam czuć codziennie opuchnięcie stóp, a dzisiaj czuje ze i dłonie chyba są delikatnie nabrzmiałe. Są na to jakieś pomysły co robić?

Eilleen, masz rację najlepiej wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku jak do Was dołączyłam a dość późno dołączyłam bo sporo czasu minęło zanim uwierzylam że ta ciąża się uda to czułam się dość obco ale teraz fajnie że mogę się z wami dzielić smutkami, radosciami i boleściami ;-) bo najlepiej siebie zrozumiemy :-D

Ania241188, DobrejMysli, misia-kasia, nick nieaktualny, Kasiaja, Meneksze, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Na razie siedzę, kręcę kolka i sobie delikatnie podskakuje oglądając serial :)

Wiem że mały ma jeszcze czas ale nie mogę się go już doczekać :)
    To ja sobie od przyszłego tygodnia pokrece kółka. Skakać jeszcze nie będę bo to za wcześnie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Też zaczynam czuć codziennie opuchnięcie stóp, a dzisiaj czuje ze i dłonie chyba są delikatnie nabrzmiałe. Są na to jakieś pomysły co robić?

Eilleen, masz rację najlepiej wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać :)
    Trochę mi pomaga siedzenie z nogami do góry ale tylko trochę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina kciuki ;)
    Y mnie jutro skończony 38 tydzien i wizyta u gin. Ale coś nie czuje że poród blisko
    Polozna była. Poplotkowalysmy . Ciśnienie i tętno dziecka ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 11:52

justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ