Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie nie było wczoraj cały dzień bo mieliśmy gości, już w połowie imprezy żałowałam ze się zgodziłam na ta imprezę
Siedzenie cały dzień na krześle i jeszcze usługiwanie innym w 9 miesiącu to jakaś pomyłka ale dałam radę, wieczorem tylko miałam stopy jak balony ale zimny prysznic i masaż stóp dobrze mi zrobił.
Jak czytałam o tym co wczoraj pisalałyście to muszę przyznać ze trafiłyście w punkt, jak mnie to gadanie wkurzało „o jeszcze Ci urósł brzuch”, „jeszcze 4tygodnie do terminu to pewnie jeszcze Ci urośnie”, „znieczulenie zzo to zło” itd.
Ja podjęłam decyzje o psn, mam jakąś wizję porodu np w wodze bez zzo, ale to mój pierwszy porod wiec nie wiem jak będzie wiec biorę tez inne opcje pod uwagę, a ludzie z góry próbują mi narzucić swoją wizję nie myśląc ze może to sie sprawdziło u nich ale u mnie sie nie sprawdzi.
No dobra, koniec narzekaniaMiłego dnia!
-
A pamiętacie, jak było o nas głośno na innych wątkach, ze tutaj takie kłótnie itp? Zauważyłyście, jaki mam teraz fajny klimat?
Chyba te hormony jednak trochę zluzowały
Ale nadal mnie wścieka, ze słownik w telefonie uparcie zmienia prawie każde słowo na rodzaj męskiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 10:54
DobrejMysli, justyna14, belladonna, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Dzis rozwiązują ciążę..
rozwarcie sie zrobiło na 3cm..
Zazdroszczę! Robilysmy test jednego dnia, a Ty już dzisiaj będziesz mieć swoją kruszynke
Daj znać jak będziesz wstanie jak się czujecie
Mój nie chce wyjść... nawet w nocy czułam bol miesiaczkowy, a potem czułam jak rozpada mi się lewe biodro.. Ale minęło i czuję się dobrze teraz. Siedzę ok 40-60 min na pilce, pije herbatkę z liści malin, mecze męża a młody jedynie próbuje wystawić mi nogę z boku brzucha...justyna14 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
misia-kasia wrote:Mnie nie było wczoraj cały dzień bo mieliśmy gości, już w połowie imprezy żałowałam ze się zgodziłam na ta imprezę
Siedzenie cały dzień na krześle i jeszcze usługiwanie innym w 9 miesiącu to jakaś pomyłka ale dałam radę, wieczorem tylko miałam stopy jak balony ale zimny prysznic i masaż stóp dobrze mi zrobił.
Jak czytałam o tym co wczoraj pisalałyście to muszę przyznać ze trafiłyście w punkt, jak mnie to gadanie wkurzało „o jeszcze Ci urósł brzuch”, „jeszcze 4tygodnie do terminu to pewnie jeszcze Ci urośnie”, „znieczulenie zzo to zło” itd.
Ja podjęłam decyzje o psn, mam jakąś wizję porodu np w wodze bez zzo, ale to mój pierwszy porod wiec nie wiem jak będzie wiec biorę tez inne opcje pod uwagę, a ludzie z góry próbują mi narzucić swoją wizję nie myśląc ze może to sie sprawdziło u nich ale u mnie sie nie sprawdzi.
No dobra, koniec narzekaniaMiłego dnia!
-
ingelita wrote:A pamiętacie, jak było o nas głośno na innych wątkach, ze tutaj takie kłótnie itp? Zauważyłyście, jaki mam teraz fajny klimat?
Chyba te hormony jednak trochę zluzowały
Ale nadal mnie wścieka, ze słownik w telefonie uparcie zmienia prawie każde słowo na rodzaj męskimyślałam że tylko mnie
-
Marta..a wrote:Zazdroszczę! Robilysmy test jednego dnia, a Ty już dzisiaj będziesz mieć swoją kruszynke
Daj znać jak będziesz wstanie jak się czujecie
Mój nie chce wyjść... nawet w nocy czułam bol miesiaczkowy, a potem czułam jak rozpada mi się lewe biodro.. Ale minęło i czuję się dobrze teraz. Siedzę ok 40-60 min na pilce, pije herbatkę z liści malin, mecze męża a młody jedynie próbuje wystawić mi nogę z boku brzucha...
-
Eilleen wrote:A jakieś konkretne ćwiczenia robisz na piłce?
Na razie siedzę, kręcę kolka i sobie delikatnie podskakuje oglądając serial
Wiem że mały ma jeszcze czas ale nie mogę się go już doczekać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
justa1509 wrote:U mnie opuchlizna na nogach i rękach nie przechodzi ani po milczeniu w chłodnej wodzie, ani po odpoczynku... Dłonie mnie rano strasznie bolą
Eilleen, masz rację najlepiej wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać
-
Na początku jak do Was dołączyłam a dość późno dołączyłam bo sporo czasu minęło zanim uwierzylam że ta ciąża się uda to czułam się dość obco ale teraz fajnie że mogę się z wami dzielić smutkami, radosciami i boleściami
bo najlepiej siebie zrozumiemy
Ania241188, DobrejMysli, misia-kasia, d'nusia, Kasiaja, Meneksze, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Też zaczynam czuć codziennie opuchnięcie stóp, a dzisiaj czuje ze i dłonie chyba są delikatnie nabrzmiałe. Są na to jakieś pomysły co robić?
Eilleen, masz rację najlepiej wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać
-
Paulina kciuki
Y mnie jutro skończony 38 tydzien i wizyta u gin. Ale coś nie czuje że poród blisko
Polozna była. Poplotkowalysmy . Ciśnienie i tętno dziecka ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 11:52
justyna14, d'nusia lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r