X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie dlatego chciałabym sn - kolejny powód - myślimy dość szybko o drugim dziecku.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nie wiem czy jest duszno bo jeszcze z domu nie wyszłam. ;-) ale gorąco jest na pewno.
    U mnie na dworze piekło, duszno parno zero wiatru. Kurcze te upały majowe i czerwcowe lepiej wspominam niż te wąchania pogody teraz. Co drugi dzień mnie głowa boli.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja też właśnie dlatego chciałabym sn - kolejny powód - myślimy dość szybko o drugim dziecku.
    No tak, po CC zalecana jest przerwa jakaś tam. Dokładnie nie wiem ile ale po porodzie sn nie ma przeciwwskazań do kolejenej ciąży od razu. U nas Olek miał 5 MSC jak zaczęliśmy się starać o Pole i udało się od razu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 15:40

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porównywania - w Polsce to jest mankament niestety. Każdy z każdym się porównuje. Po to żeby pokazać że się jest lepszym, że dziecko lepiej się rozwija itd.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    U mnie na dworze piekło, duszno parno zero wiatru. Kurcze te upały majowe i czerwcowe lepiej wspominam niż te wąchania pogody teraz. Co drugi dzień mnie głowa boli.
    Mi nawet średnio pomogło jak przez tydzień było jakieś 20 stopni i padało. Było parno na początku. Upały wróciły. Mój pies jest biedny bo wychodzę z nią tylko tak na dłużej wieczorem. Nudzi się.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    No tak, po CC zalecana jest przerwa jakaś tam. Dokładnie nie wiem ile ale po porodzie sn nie ma przeciwwskazań do kolejenej ciąży od razu. U nas Olek miał 5 MSC jak zaczęliśmy się starać o Pole i udało się od razu :-)
    Będziemy myśleć o staraniach jak zobaczę jak sobie radzimy z jednym dzieckiem. Mam obawy co do tak małej różnicy. A po drugie to że ja chcę sn to nie wiadomo co będzie. Dlatego ten temat na razie zostawiliśmy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy da się uniknąć porównywania , to pewnien rodzaj rywalizacji jednak i jako taka jeśli jest w ramach rozsądku to jest ok. Sama siostrze ciotecznej powiedziałam kiedyś że jej córeczka jest pulchniutka, nic w tym złego nie widzę, była naprawdę mega pulchna. Wciskania jedzenia moim dzieciom nie lubię, często moja mama mówi że chude że coś, jedzą ile chcą, zachęcam ale nie zmuszam. Przedstawiłam parę razy swoje zasady wykonania jasno i wyraźnie i jest ok. Zdrowe dziecko to nie dziecko z nadwagą. Ale babciom tego nie wytłumaczysz i swoje zawsze muszą dodać, tak maja :-) to też trzeba zrozumieniec, bo nie wiadomo jakimi babciami będziemy my same. Ja staram się zawsze pamiętać, że przecież ta moja matka nie chce źle dla moich dzieci tylko dobrze. I tyle. A one czy w domu czy u babci to obiady zjadają tak samo i tyle w temacie. I choćby nad nimi tańczyć to jak nie chcą to nie zjedzą więcej i już.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam od początku ciąży rodzić sn. Ale czasami trzeba chęci schować do kieszeni i zrobic to co trzeba.. :/ :D

A boję sie. Bo to operacja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 15:50

agania lubi tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród zawsze jest niewiadomą. I jaki by nie był jest trudnym wydarzeniem. Pomimo to może być piękny. Zarówno sn jak i cc.

jej odbicie lubi tę wiadomość

• squirrel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna powiedziała że poród jest jak wojna - nie wiadomo kiedy się zacznie, ile będzie trwał i jak się skończy.. :-)

gosia.kak, justyna14, jej odbicie, ingelita, pumka1990, Existenz, misia-kasia, Carolline lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Nam położna powiedziała że poród jest jak wojna - nie wiadomo kiedy się zacznie, ile będzie trwał i jak się skończy.. :-)
    trafne porównanie

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Mi nawet średnio pomogło jak przez tydzień było jakieś 20 stopni i padało. Było parno na początku. Upały wróciły. Mój pies jest biedny bo wychodzę z nią tylko tak na dłużej wieczorem. Nudzi się.
    ja dzieci samopas na podwórko puszczałam jak było tak parno a sama na taarsie siedziałam i ich obserwowałam :)

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Chciałam od początku ciąży rodzić sn. Ale czasami trzeba chęci schować do kieszeni i zrobic to co trzeba.. :/ :D

To zrozumiałe, ze sie boisz. Chyba lepiej by było gdybys miała z zaskoczenia cesarkę niz planowana. Mniej nerwów by było.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre dziewczyny nie mogą się pogodzić potem z myślą, że rodziły CC. Więc planowana też ma swoje zalety. Można się do niej przygotować psychicznie...

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję jak cholera porodu siłami natury. Widziałam i takie i cesarki i z perspektywy widza stojącego z boku to cięcie wygląda dużo lepiej. Zabieg 20 minut i po sprawie. Cisza, spokój, sielanka. A sn to już nie przelewki. Żal mi było tych kobiet. Kierując się tymi wspomnieniami wolałabym cesarkę ale znowu w zgodzie z naturą wydaje mi się najrozsądniejszym posunięciem skoro nie mam specjalnych wskazań. Trzeba zacisnąć zęby i jakoś się przeżyje :-) nagroda czeka wspaniała za to wszystko :-)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja dzieci samopas na podwórko puszczałam jak było tak parno a sama na taarsie siedziałam i ich obserwowałam :)
    Tu gdzie mieszkamy ma trawnik i taras więc czasem ona wyjdzie polezec i się wygrzac. Ale tak to się kręci i mi piszczy bo chciałaby u mnie na kolanach posiedzieć. Ale już teraz to prawie niemożliwe ;-) jedynie jak na wpół leżę na wpół siedzę to mogę swobodnie nogi zlaczyc

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam racjonalnego wytłumaczenia dlaczego ale chciałabym utodzic sn, cc się po prostu boję. Nigdy nie miałam żadnego zabiegu, a to w końcu operacja. Ale prawda jest taka że co ma być to będzie.

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Dlatego plan planem a zobaczymy co wyjdzie :-)

Nie dziwię że się boisz. Ale będzie dobrze :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cc trochę mniej się boję. Mialam dwie operacje i znioslam je nawet dobrze. Blizny na początku bolały ale było to do przeżycia.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczyny ale dziś upalnie.. ledwo żyję.
    Pół dnia przespałam, pół dnia przeleżałam a i tak nie mam siły na nic. Czuje, że ostatnie dni przelatuja mi bezproduktywnie przez palce..
    Kleje się sama do siebie bo w mieszkaniu temperatura dochodzi do 25 stopni. C. Zaraz zrobię sobie chyba zimny prysznic..
    Leżę i czekam na jakieś skurcze, odchodzące wody czy inne fajerwerki :P
    Co prawda byłam dziś trzy razy na "dwójce"i tak się zastanawiam.. zaczęło się czy poprostu za dużo ostatnio jem ? ;) :P hehe

klz9df9hzzd4pe9c.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ