X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję maluszków :)

Ja mam dziś dzień pakowania torby, jako że już bliżej rozwiązania, pewnie też zacznę się tu więcej udzielać :)

Jutro będzie miesiąc do terminu z USG :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rzeczy do torby, a torby nie mam :D
    Czy już na tym etapie ciąży takie uczucie, że mam w kroczu wielki ciężar to norma? Czy jeszcze będą lepsze dni? ;p bo szłam dzisiaj sobie ulicą i miałam uczucie, że urodzę zaraz ;p

Zołza gratulacje :)
    Dooti synuś śliczny :)
    PaulinaPL trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie i poznawanie już w domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 13:30

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza, gratulacje :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Gratuluję maluszków :)

Ja mam dziś dzień pakowania torby, jako że już bliżej rozwiązania, pewnie też zacznę się tu więcej udzielać :)

Jutro będzie miesiąc do terminu z USG :)

A wy oczekujecie chlopca czy dziewczynki? Macie juz imie? :)

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na córkę, Agatkę :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meneksze wrote:
    Nie, sn. Tylko mam nadzieje ze nie beda mnie "obserwowac" za dlugo. Przez podwyzszone cukry mam miec wczesniej rozwiazana ciaze wiec niech sie wezma od razu za wywolywanie.

Jeżeli szyjka niegotowa to lepiej obserwowac i czekać. Wywoływanie z niegotowa szyjka to bardzo trudne doświadczenie.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja mam rzeczy do torby, a torby nie mam :D
    Czy już na tym etapie ciąży takie uczucie, że mam w kroczu wielki ciężar to norma? Czy jeszcze będą lepsze dni? ;p bo szłam dzisiaj sobie ulicą i miałam uczucie, że urodzę zaraz ;p

Zołza gratulacje :)
    Dooti synuś śliczny :)
    PaulinaPL trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie i poznawanie już w domku :)
    Ja tak mam co któryś dzień.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na sali dwuosobowej.. a obok mnie mlodziutka dziewczyna, ktora dziś cały dzien nie zajmowała sie dzieckiem "bo nie"..

Mały placze bo : chce cycka, chce nową pieluszke, chce przytulania... :O
    A jak przyszedl jej facet Ukrainiec to uspokaja to dziecko jakby sie do kury zwracał. :O

• Dooti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Haneczki :*

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • ingelita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, witamy kolejną dziewczynę :) Gratulacje!

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mała śpi cały czas więc jeszcze nie karmilam. Znieczulenie schodzi zaczynam powoli czuć. Nie jest to fajne.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Leżę na sali dwuosobowej.. a obok mnie mlodziutka dziewczyna, ktora dziś cały dzien nie zajmowała sie dzieckiem "bo nie"..

A jak przyszedl jej facet Ukrainiec to uspokaja to dziecko jakby sie do kury zwracał. :O
    przykro się to czyta :/

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dzięki dziewczyny. Mała śpi cały czas więc jeszcze nie karmilam. Znieczulenie schodzi zaczynam powoli czuć. Nie jest to fajne.

Zołza, proś od razu o coś przeciwbólowego. Najlepiej nie dać się bólowi rozhulać, teraz masz ważniejsze rzeczy na głowie ;)

Carolline lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Przykre to słyszeć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpniowki. Jakieś ruchy u was porodowe? :) Wiem tylko że Paulina juz tuli swoje maleństwo po CC. Ja końcówka lipca, dziś termin i cisza. A na lipcowa u już bobasowe tematy.. grupa wsparcia mi potrzebna bo mój potencjalny wczesniak mnie wykańcza :)... Pulchne jak balonik, kolana i biodra mi wysiadły, a porodu ani widu ani słuchu..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Hej sierpniowki. Jakieś ruchy u was porodowe? :) Wiem tylko że Paulina juz tuli swoje maleństwo po CC. Ja końcówka lipca, dziś termin i cisza. A na lipcowa u już bobasowe tematy.. grupa wsparcia mi potrzebna bo mój potencjalny wczesniak mnie wykańcza :)... Pulchne jak balonik, kolana i biodra mi wysiadły, a porodu ani widu ani słuchu..
    Może Twoja dzidzia też czeka na tę sławetną pełnię z zaćmieniem ;)

U nas już dziesięć rozpakowanych, ale jedna się nie pochwaliła, więc oficjalnie dziewięć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 14:24

Loczek2018 lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meneksze wrote:
    Ja mam sie zglosic jutro do szpitala między 8 a 9. Strasznie jestem ciekawa jakie plany co do mnie mają...
    Dziewczyny, czy to normlane, ze jeszcze sie nie stresuje? Ten moj spokoj zaczyna mnie juz irytowac. Przeciez to nienormlane.

Też bym chciała być spokojna, chociaż dzisiejszy dzień i tak jest o niebo lepszy od wczorajszego. Jednak myślę że wieczorem będę musiała swoje wypłakać do poduchy. Ja też jutro między 8 a 9 muszę być na IP.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczynam schizować, że po cesarce będę mieć problem rozkręcić laktację. Słyszałam że niby Karmi pomaga, ale tam jest 0,5% alkoholu, wiec dla mnie odpada. Czy to musi być konkretnie karmi, czy może być jakieś inne piwo, ale na prawdę bezalkoholowe 0,0% a może musi być ciemne??

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę odebrałam wyniki i w moczu glukoza :-O 126mg/dl plus ketony ponad normę :-/ pierwszy raz coś takiego mi wyszło. Jutro wizyta. Czy któraś posiada wiedzę w tym temacie? Może zrobić powinnam jakieś dodatkowe badanie żeby jutro lekarz miał lepszy obraz od czego to może być. Zastanawiam się czy to może byc od Pepsi bo ostatnio nie mogę się powstrzymać od niepicia, naprawdę to silniejsze ode mnie i aż mnie skręca żeby się napić. Jakbym była od niej uzależniona. A i białko w moczu ale opisane tylko jako „ślad”. Całą ciąże wyniki wszystkie w normie, a na końcówce tak się posypało :-(

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ